Beste monitor met webcam kopen

Last updated by Joni on

monitors met camera

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe monitor? En lijkt het je wel handig om ook direct een webcam aan te schaffen?

Dan kun je beide wensen met één product in vervulling laten gaan; dit doe je door een monitor met webcam aan te schaffen.

Een monitor met webcam, of een monitor met camera, biedt uiteraard tal van mogelijkheden. Zo geniet je van de monitor zelf, maar ook nog van de ingebouwde webcam.

Aangezien thuiswerken in de mode is, komt zo’n webcam goed van pas. Je kunt hiermee immers op een handige manier videobellen.

Beste monitor met ingebouwde webcam / camera

De aanschaf van een beeldscherm met webcam is absoluut aan te raden. Je geniet van veel gemak, van haarscherp beeld en dus van de nodige mogelijkheden.

Daarbovenop komt ook nog dat de webcam geen extra ruimte of iets dergelijks in beslag neemt. Het is nét een normaal beeldscherm, maar dan ook nog van een webcam voorzien.

Wil je graag een beeldscherm met ingebouwde webcam aanschaffen? Check dan zeker de drie beeldschermen met camera die wij hieronder bespreken.

Dit zijn volgens onze test namelijk de beste monitoren met ingebouwde webcam.

1. Iiyama ProLite T2735MSC-B3

iiyama ProLite T2735MSC-B3 Monitor met webcam

Heb je het liefste een vrij grote monitor? En geef je hierbij de voorkeur aan een monitor met ingebouwde webcam?

Dan raden wij je van harte de iiyama ProLite T2735MSC-B3 aan. Deze monitor is 27 inch groot en beschikt over een prima webcam.

Met de webcam is videobellen een feestje. De webcam levert namelijk haarscherp beeld en biedt ook nog eens prima geluid, in combinatie met de microfoon.

De 27 inch monitor is ook nog eens geweldig te noemen. Houd wel rekening met de kijkafstand.
2. HP M27 Webcam

HP M27 Webcam Monitor

Ook het merk HP levert meerdere monitoren met een webcam aan. Binnen het huidige aanbod valt met name de HP M27 Webcam in positieve zin op.

Deze monitor beschikt over een geweldige webcam, is eveneens 27 inch groot en beschikt over prima specificaties.

Zo is de verversingssnelheid van deze monitor 75 Hz. Aangezien dit bij de meeste andere monitoren 50 Hz is, is dit een significant voordeel.

Het IPS paneel toont bovendien de kleuren natuurgetrouw en fraai. Al met al een meer dan prima monitor, ook als je bijvoorbeeld wilt gamen.
3. Samsung LS24A400VEUXEN

Samsung LS24A400VEUXEN monitor camera

Gaat je voorkeur uit naar een iets kleinere monitor? Dan raden wij je graag de Samsung LS24A400VEUXEN aan.

Deze 24 inch monitor beschikt over een prima webcam, IPS paneel én over fijne speakers. Dit is volgens ons dan ook de beste monitor met ingebouwde webcam en speakers.

Wat bij deze monitor ook opvalt, is de fraaie monitorvoet. Dankzij deze voet ben je in staat om de monitor in hoogte te verstellen.

Doe dit vooral, zodat je een 100% ergonomische zithouding aan kunt nemen. Verder is het ook nog mogelijk om de monitor te kantelen of te draaien!
Monitor met webcam kopen? Let dan hier op!

Heb je wel oren naar de aanschaf van een monitor met webcam? Grote kans dat je deze aankoop niet met enige regelmaat doet.

Juist daarom kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Door goed op deze punten te letten, vind je snel het beste beeldscherm met ingebouwde webcam.

Soort webcam

Ten eerste is het uiteraard heel belangrijk om goed naar de webcam te kijken.

Om wat voor webcam gaat het precies? En wat is de beeldkwaliteit die door de webcam geleverd wordt? Dit zijn twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Ook moet je goed kijken naar de gehele samenstelling van de webcam. Betreft het namelijk een losse webcam? Of is het een webcam inclusief microfoon? Dat laatste geniet zeker de voorkeur.

Met een beeldscherm met webcam en microfoon geniet je van het meeste gemak. Zéker als je wilt videobellen voor bijvoorbeeld je werk, komt de microfoon bijzonder goed van pas.

Bijkomende tip: kijk bij een webcam met microfoon goed naar de kwaliteit van de microfoon. Niks is zo irritant als een microfoon die ruist of niet goed werkt.

Afmetingen van de monitor

Monitor webcam videobellen

Ten tweede moet je goed nadenken over de afmetingen van de monitor.

Wil je een 23,8 inch monitor hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een 27 inch of 32 inch monitor? Dit zijn slechts enkele van de beeldschermformaten waar je tegenwoordig tussen kunt kiezen.

Hoe je op dit gebied de juiste keuze maakt? Denk ten eerste goed na waar je de monitor precies neer wilt zetten.

Denk ten tweede goed na over de manier waarop je de monitor wilt gebruiken. Wil je het beeldscherm met webcam gebruiken om te gamen, te werken of voor een combinatie van zaken? 

Ten derde moet je goed kijken naar de kijkafstand.

Hoeveel meter kun je van het beeldscherm vandaan zitten? Als je te dicht op een groot beeldscherm zit, krijg je al snel last van je ogen. Ook kun je hierdoor last van bijvoorbeeld je rug, nek en schouders krijgen.

Al met al spelen de afmetingen van de monitor een cruciale rol. Wij adviseren je daarom om hier echt even goed over na te denken.

Zet meerdere mogelijke afmetingen op een rijtje en maak vervolgens tussen deze afmetingen een goede vergelijking.

Grote kans dat je dan al snel kunt bepalen wát het juiste beeldschermdiagonaal is.

Scherpte

Ten derde moet je goed naar de scherpte van de monitor kijken.

Zeker als je de monitor voor fotobewerking of gamen wilt gebruiken, is het heel belangrijk dat de beelden haarscherp weergegeven worden. Ga daarom altijd voor een Full HD of 4K monitor. 

Paneeltype

Paneeltypes scherm monitor

Ten vierde zou je goed naar het paneeltype moeten kijken. Het paneeltype is bepalend voor de manier waarop de kleuren weergegeven worden, evenals voor de kijkhoek van de monitor.

In de wereld van paneeltypes bestaan op dit moment drie varianten:

  • IPS: met dit paneel geniet je van een prima kleurweergave en een brede kijkhoek. Nadeel is alleen dat de meeste monitoren met IPS paneel vrij duur zijn.
  • TN: bij een TN paneel geniet je vooral van een hoge verversingssnelheid. Dit komt met name tijdens het gamen goed van pas.
  • VA: met een VA paneel geniet je vooral van fraaie zwartwaarden. Deze panelen zijn vaak wel iets minder snel qua reageren. 

Overige technische specificaties

Ten vijfde zou je goed naar de overige technische specificaties kunnen kijken.

De verversingssnelheid is bijvoorbeeld belangrijk als je aan het gamen bent. Dit geldt ook voor de reactietijd. Verder speelt de pixel-dichtheid nog een belangrijke rol.

Ergonomie

Ergonomie monitor bureaustoel

Ten zesde moet je bij een monitor met webcam goed naar de ergonomie kijken. Zo is zeer wenselijk dat de monitor geheel naar wens te verstellen is.

Als je voor een echt goede monitor kiest, kun je deze op drie manieren verstellen. Je kunt het beeldscherm in hoogte verstellen, kantelen en draaien.

Met dank aan deze verstelmogelijkheden neem je altijd een fijne zitpositie aan.

Bij het instellen van de hoogte moet je uiteraard goed rekening met de webcam houden. De webcam moet niet te hoog zitten, maar moet uiteraard ook niet te laag zitten.

Ga daarom goed na of je de webcam mogelijk ook nog kunt verstellen. Als je voor een monitor met daarop een losse webcam kiest, is dit sowieso mogelijk.

Design

Monitor design videobellen

Ten zevende kan het geen kwaad om kritisch naar het design te kijken.

Vind je de monitor fraai om te zien? En wat vind je precies van de monitorvoet?

Dit zijn belangrijke zaken om goed naar te kijken.

Kijk hierbij overigens ook naar de plaatsing van de webcam. Vind je de webcam bijvoorbeeld op een fraaie manier weggewerkt zitten?

Merk

Tot slot wijzen wij je graag op het merk van de monitor met webcam. Wij adviseren je in ieder geval altijd om voor een variant van een A-merk te kiezen.

Bij een A-merk geniet je namelijk van twee garanties:

  • De monitor is van een prima kwaliteit. De monitor zelf is van een prima kwaliteit én levert fraai beeld af. Als je voor een beeldscherm van een B-merk kiest, is dat altijd maar afwachten.
  • De webcam is van een prima kwaliteit. Ook is het erg fijn dat de webcam van een prima kwaliteit is. Dit levert haarscherp beeld op en een ruisvrije verbinding.

Monitor met webcam vs. losse webcam

Webcam monitor

Om meerdere redenen is de aanschaf van een draadloze webcam aan te raden. Met zo’n webcam ben je flexibel, terwijl deze webcams door de jaren heen ook steeds beter geworden zijn.

Wat voor jóu de beste optie is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af.

Wil je alleen achter je monitor een webcam kunnen gebruiken? Dan kies je het beste voor een beeldscherm met webcam en microfoon.

Wil je de webcam op meerdere plekken kunnen gebruiken? Ga dan voor een monitor met ingebouwde webcam.

Hiermee geniet je van nog meer gemak én van ruimtebesparing. De webcam zit immers al op een (fraaie) manier verwerkt in het beeldscherm.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer