Beste webcam met microfoon? Bekijk hier de TOP 5!

Last updated by Simon on

Beste webcam met microfoon

Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken in ons leven. We gebruiken het voor ons plezier, bankieren ermee en gebruiken het voor ons werk.

Vandaag de dag is het dan ook belangrijk om een goede webcam met microfoon te hebben. Dit kan een USB-webcam met microfoon zijn en zelf een webcam met microfoon en speaker.

Maar wat zijn de beste webcams met microfoon? En waar kun je deze kopen?

Wij hebben voor jou hieronder de beste keuzes op een rijtje gezet!

Waar moet je op letten?

Voordat je een webcam gaat kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Er zijn namelijk veel verschillende webcams op de markt met allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Betrouwbaarheid

Je kunt je voorstellen dat, met zoveel verschillende webcams, er ook wel wat mindere modellen tussen zitten. Het is daarom altijd goed om te kijken of het merk en de verkoper betrouwbaar is.

Als je bijvoorbeeld een webcam bij de MediaMarkt koopt dan ben je eigenlijk altijd wel gegarandeerd van een prima product. Houd er wel rekening mee dat ook hierin aanzienlijke verschillen kunnen zitten.

Een andere manier om erachter te komen of de webcam die jij op het oog hebt betrouwbaar is, is om te kijken wat de Consumentenbond erover te schrijven heeft, mits er een test plaatsgevonden heeft.

De beste webcam volgens de Consumentenbond is namelijk altijd een goede koop.

USB webcam met microfoon

Het is een regel die bij erg veel verschillende producten geldt: “Goedkoop is duurkoop”. Hiermee willen we zeggen dat de goedkopere modellen webcams over het algemeen van mindere kwaliteit zijn.

Nu kan het goed zijn dat je de webcam niet intensief zult gaan gebruiken. Dan kan het goed zijn dat je met een goedkoper model een heel eind uit de voeten zult gaan komen.

Maar mocht het zo zijn dat je toch liever een beter model hebt, dan is het niet vreemd dat je er wat meer voor moet gaan betalen.

Zo zijn er goedkopere webcams die alleen de camera hebben, maar er zijn ook duurdere modellen webcams met microfoon en speaker.

Ten slotte moet je er natuurlijk goed op letten dat er ook écht een microfoon bij zit en niet bedrogen uitkomt met een webcam zonder microfoon.

Onze TOP 5!

Nu je een beetje een beeld hebt van hoe en wat is het natuurlijk het moment om te gaan kijken naar de 5 beste webcams met microfoon van het moment!

5. BIZZA Ultra HD High End

bizza_high_end_webcam_met_microfoon

We beginnen onze lijst met meteen een fantastisch model; de BIZZA Ultra HD High End.

Met deze krachtige webcam kun je namelijk net zo scherp opnemen en videobellen als de nieuwste Hollywood films! De camera van de webcam filmt namelijk op 4K. Door de hoge resolutie van 3840 x 2160, hoge zend snelheid en een framerate van 30 frames per seconde beweeg je op de meest soepele manier.

De webcam beschikt over een microfoon die geluid opneemt vanuit de hele ruimte. Hierdoor ben je ook verder van het apparaat weg nog te horen. Maar wees maar niet bang dat je de buren hoort tijdens je videogesprek. De microfoon is namelijk voorzien van ruisonderdrukking waardoor het overtollige geluid wordt weg gefilterd.

De webcam is eenvoudig aan te sluiten via de USB port van je computer. Ook is de webcam te gebruiken met zowel Windows als Mac OSX. Hierdoor kun je de webcam op zo goed als elk apparaat aansluiten en gebruiken.

Met de BIZZA Ultra HD High End webcam met microfoon worden jouw videoconferenties beter en scherper dan ooit tevoren!
4. Logitech C920 HD Pro

logitech-webcam-met-microfoon

Als je op zoek bent naar randapparatuur voor je computer of laptop, dan kom je de naam Logitech ongetwijfeld tegen. Deze technische grootmachten zijn namelijk actief op alles wat computer is ongeveer.

Met de C920 HD Pro laat het bedrijf dan ook weer zien waarom zo al zo lang op topniveau meedraaien. Deze full HD-webcam filmt in een respectabele 1080p resolutie. De resolutie in combinatie met de autofocus functie zorgt ervoor dat je altijd scherp in beeld bent. Ook is de webcam ertoe in staat om het licht te reguleren, waardoor je ook in relatief donkere ruimtes er gebruik van kunt maken.

De webcam is uitgerust met 2 ingebouwde stereomicrofoon. Hierdoor ben je altijd duidelijk te verstaan, zowel van dichtbij als van verderaf. De microfoons beschikken over een actieve ruisonderdrukking waardoor het achtergrondgeluid weg wordt gefilterd. Zo kun je ongestoord de beste opnames of videoconferenties voeren.

Je kunt de Logitech C920 HD Pro is compatibel met Android, Windows, macOS en Chrome OS apparaten en is gemakkelijk aan te sluiten via USB. Je kunt het apparaatje gemakkelijk aan de bovenkant van je monitor vastmaken met de clip.

De kabel van de webcam is 180 cm en kan dus voor sommige opstellingen als wat kort worden ervaren. Houdt er dus rekening mee dat je de webcam niet te ver van de computer of laptop kun aansluiten.
3. Sandberg USB Face Recognition Webcam

goede-webcam-microfoon-sandberg

Het is tegenwoordig een vrij gebruikelijke functie van de meeste smartphones; gezichtsherkenning. Hoewel de meeste webcams hier geen gebruik van kunnen maken is het wel degelijk een van de grote voordelen van de Sandberg Face Recognition Webcam. Hierdoor is de webcam te gebruiken met Windows Hello.

De webcam filmt met een sterke full-HD kwaliteit in een resolutie van 1920 x 1080. Hierdoor ben je altijd haarscherp in beeld. De webcam heeft een filmhoek van 90 graden waardoor je een groot deel van de ruimte op camera hebt.

Uiteraard beschikt de webcam over een omni-directionele stereomicrofoon. Deze microfoon is ertoe in staat om het geluid vanuit alle kanten op te vangen. Maar geen zorgen, hij is ook voorzien van ruisonderdrukking. Hierdoor is het overtollige achtergrondgeluid al snel verleden tijd.

Je kunt de webcam gemakkelijk bevestigen met de kunststoffen klem die aan de bodem van het apparaat zit. Hierdoor is hij vast te maken aan elk plat scherm.

De webcam is helaas alleen compatibel met computers die op Windows 10 werken. Hierdoor zul je als Mac-gebruiker helaas toch een ander model moeten uitzoeken. Gelukkig is het apparaatje wel aan te sluiten via USB waardoor hij op elke Windows 10 computer zou moeten kunnen werken.
2. Foscam W21

foscam_w21

Ben je op zoek naar een webcam die jouw beeld en geluid opneemt zonder een enkel probleem? Dan is de Foscam W21 wellicht de perfecte oplossing voor jou!

Het compacte cameraatje is voorzien van een groothoeklens en heeft een zicht van maar liefst 84 graden. Hierdoor kun je met gemak een erg groot deel van de ruimte vastleggen waar je je in bevindt.

Hij filmt in een full-HD resolutie van 1920 x 1080 met een snelheid van 30 frames per seconde. Hierdoor kun je de webcam gebruiken voor zowel videobellen, vergaderingen en zelfs voor streamen.

De ingebouwde microfoon van het compacte apparaatje vangt al het geluid haarscherp op. Hierdoor ben je voor je collega’s en bekende altijd goed te verstaan.

Als je bezig bent met een stream of je zit in een videovergadering, dan kan het goed zijn dat je even niet in beeld wilt verschijnen. In plaats van de vergadering te verlaten of je stream stop te zetten kun je met de privacy cover gemakkelijk de webcam afdekken.

De webcam is te bevestigen met een klem aan je beeldscherm en verbind je makkelijk via USB met zowel Windows als Mac computers. Hierdoor is het apparaatje voor zo goed als iedereen te gebruiken.
1. Trust Tyro Full HD

trust_tyro_full_hd-webcam

Tot slot hebben we nog een webcam van een van de meest bekende merken in de computerwereld. Met de Tyro Full HD laat Trust dan ook wederom zien waarom zij al zolang de markt van computer randapparatuur domineren.

Deze handige webcam filmt je in een volledige HD-setting en met een resolutie van 1920 x 1080p. Hierdoor ben je altijd goed te zien en sta je vlijmscherp op elke opname.

Ben je bang dat je gezicht er niet goed opkomt? Geen zorgen, de Tyro Full HD is voorzien van een digitale zoom en gezichtsherkenning. Hierdoor komt jouw gezicht altijd goed in beeld.

De omni-directionele stereomicrofoon is volledig ingebouwd waardoor je altijd helder te verstaan bent. Zo blijft de kwaliteit van je audio constant en zal deze niet snel minder worden.

De webcam is gemakkelijk te bevestigen aan je scherm via de klem die erbij zit. Ook kun je ervoor kiezen de webcam vast te maken aan het bijgeleverde statief. Hierdoor kun je hem los op je bureau zetten of op een andere plek.

Je sluit hem gemakkelijk aan via de USB-kabel. Zo kun je de webcam gebruiken met veel Windows, Mac OSX en Chrome OS computers. Deze moeten wel voorzien zijn van een Intel-processor. Hierdoor is het voor de nieuwere Mac computers, die voorzien zijn van Apple zijn eigen M1 chip, niet mogelijk gebruik te maken van deze webcam.

Als jouw computer voldoet aan deze voorwaarden dan heb je al gauw een hele sterke webcam met microfoon voor een klein prijsje!
Conclusie

Tegenwoordig zijn we steeds meer afhankelijk van een goede webcam met microfoon. Als je deze wilt kopen dan is verstandig om goed je onderzoek te doen.

Met onze TOP 5 van hierboven hopen we je een heel eind op weg te hebben geholpen. Zo kun je een goed overwogen beslissing nemen!

Voor welke webcam met microfoon ga jij?
Misschien ook interessant:

Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *