OneOdio A9 Review & Beoordeling – De Moeite Waard?

Last updated by Simon on

OneOdio A9 Review

We luisteren allemaal graag naar muziek. We zetten het liefste de hele dag door onze favoriete artiesten en bands aan en kunnen er maar geen genoeg van krijgen.

Het gebruiken van een goede koptelefoon is dan ook van belang. Dit zorgt ervoor dat je de muziek beter dan ooit tevoren kunt luisteren.

De A9 van OneOdio is een koptelefoon die erg geliefd is onder een grote groep met mensen. De koptelefoon is zo geliefd dat hij niet altijd even makkelijk te verkrijgen is.

Maar wat maakt deze koptelefoon zo speciaal? En als ik deze niet kan krijgen, wat is dan een goed alternatief?

Een nadere kijk op deze koptelefoon

Op het eerste opzicht lijkt de OneOdio A9 niet op iets heel speciaals. Toch schuilt er meer achter deze koptelefoon dan op het eerste oog zou lijken.

Ontwerp

De koptelefoon is gemaakt van stevig kunststof en is voorzien van een zachte hoofdband en oorschelpen. De hoofdband is te verstellen waardoor je ervoor kunt zorgen dat de oorschelpen van de koptelefoon over je oren vallen.

Het stijlvolle zwarte ontwerp zorgt ervoor dat de koptelefoon een rustig uiterlijk heeft en trekt niet speciaal de aandacht.

Wat wel de aandacht kan trekken is het feit dat de oorschelpen gemakkelijk 90 graden te draaien zijn. Ook kun je de koptelefoon gemakkelijk opvouwen om hem zo makkelijker mee te nemen als je hem niet in gebruik hebt.

Verbinding

De over-ear koptelefoon is volledig draadloos en werkt via een stevig bluetooth signaal. Hierdoor is de koptelefoon te gebruiken met alle smartphones, tablets en laptops.

Deze sterke bluetooth verbinding zorgt ervoor dat de koptelefoon een bereik heeft tot wel 10 meter. Hierdoor kun je gemakkelijk even van je bureau opstaan zonder je geluid te verliezen.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de zogenoemde CSR8635 Bluetooth-chips.

Gebruik je toch liever een kabel omdat je dat fijner vindt of omdat de batterij bijna leeg is? Dan kun je ook de bijgeleverde audiokabel gebruiken om de koptelefoon te gebruiken.

Batterij

Uiteraard is een draadloze koptelefoon net zo goed als dat zijn batterij is.

Daar hoef je je dan ook bij de OneOdio A9 geen zorgen om te maken. De 500mAh-batterij zorgt ervoor dat je tot wel 30 uur muziek kunt afspelen!

Het opladen van de batterij is binnen 2 uur gedaan. Dit kun je doen door de koptelefoon aan te sluiten aan de meegeleverde USB-kabel. Zo kun je binnen een mum van tijd weer op pad.

Actieve noise cancelling

Een van de meest belangrijke functies van een moderne koptelefoon is het gebruiken van noise cancelling.

Dit zorgt ervoor dat je zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf kunt genieten van jouw muziek.

De OneOdio A9 maakt gebruik van actieve noise cancelling technologie. Dit wil zeggen dat de koptelefoon gebruikmaakt van meerdere microfoontjes die het geluid van buitenaf detecteren.

Zodra de koptelefoon dit geluid waarneemt, filteren deze de geluiden weg en zorgen ervoor dat je muziek ongestoord doorgestuurd wordt.

De actieve noise cancelling is zo krachtig dat deze voor een demping tot wel 30 dB kan zorgen. Dit staat gelijk aan gehoorbescherming van hogere kwaliteit.

Perfect geluid

Los van een sterke verbinding en een goede actieve noise cancelling is het geluid natuurlijk ook erg belangrijk. Dat zit gelukkig ook prima bij de OneOdio A9.

De koptelefoon maakt gebruik van twee 40 mm drivers, die een uitstekende geluidskwaliteit bieden. Dit zorgt voor een helder hoog en mid bereik en houdt deze in balans, ook bij hoog volume.

Uiteraard is zijn de lage frequenties ook goed en perfect in balans met de rest van het geluid.

Microfoon

Als je onderweg bent en je wordt gebeld, dan kun je niet altijd even makkelijk opnemen. Zo is bellen achter het stuur of op de fiets zelfs strafbaar.

Gelukkig heeft de OneOdio A9 een ingebouwde microfoon.

Deze microfoon, die overigens een deel van de noise cancelling regelt, zorgt er ook voor dat jouw stel kraakhelder wordt doorgestuurd naar je telefoon. Zo ben je zelfs met je koptelefoon op nog goed te verstaan.

Het beste alternatief

Dat de OneOdio A9 een goede koptelefoon voor een vriendelijke prijs is mag wel duidelijk zijn. De koptelefoon bewijst dan ook waarom deze zo geliefd is.

Jammer genoeg is de koptelefoon lang niet overal meer te verkrijgen.

Sterker nog, het is zelfs vrij lastig om deze nieuw te krijgen op het moment.

Maar is er dan een koptelefoon die een goed alternatief biedt? En zo ja, welke is dat dan?

OneOdio A70

Als je een goed gevoel hebt bij de A9 van OneOdio, dan zul je misschien een nog beter gevoel krijgen bij de A70!

De A70 is namelijk een upgrade van de A9 en is dan ook voorzien van een hoop van dezelfde kwaliteiten en zelfs meer!

Ontwerp

oneodio_a70

Als we gaan kijken naar de eerste indruk van de koptelefoon dan valt je al meteen op dat deze een flink stijlvol ontwerp heeft.

De koptelefoon oogt robuust, stevig en stijlvol. Zo is wel duidelijk met de kleuren, zilver en brons, die gekozen zijn voor het ontwerp.

De hoofdband is uiteraard te verstellen zodat de koptelefoon goed op je hoofd past. De oorschelpen zijn voorzien van traagschuim, waardoor ze comfortabel zitten.

Dit zorgt ervoor dat je de koptelefoon voor een langere tijd kunt gebruiken. Deze oorschelpen zijn overigens ook te draaien.

Verbinding

Als we het gaan hebben over een ijzersterk signaal, dan ben je bij de OneOdio A70 aan het juiste adres. De koptelefoon maakt namelijk gebruik van een bluetooth 5.0 signaal.

Dit zorgt ervoor dat je een nog betere geluidskwaliteit krijgt dan bij de A9!

Mocht je liever gebruikmaken van een kabel, met de A70 kun je er zelfs twee tegelijk gebruiken. Dit is ideaal voor dj’s en studiomuzikanten.

Batterij

Wil je de koptelefoon liever gebruiken onderweg, dan kun je met een volle batterij wel een flinke poos weg. De batterij gaat, als hij vol is, namelijk tot wel 50 uur mee.

Dit zorgt ervoor dat je hem niet vaak hoeft op te laden. Moet hij wel opgeladen worden? Dan is dat ook binnen 2 uur gebeurt.

Actieve noise cancelling en speakers

De A70 heeft een minpuntje ten opzichte van de A9. De koptelefoon beschikt niet over noise cancelling helaas. Dit zorgt ervoor dat je misschien iets meer last kunt ervaren van de geluiden van buitenaf.

Toch hoef je je over de speakers geen zorgen te maken. De 40 mm speakers zijn namelijk in staat om te variëren tussen frequenties van 20 tot 20.000 Hertz.

Hierdoor krijg je een ultieme lage en een perfecte hoge ervaring. De koptelefoon beschikt ook over een microfoon die ingebouwd is in de oorschelp.

Conclusie

Als je van plan bent om de OneOdio A9 aan te schaffen, dan is de kans groot dat je achter het net hebt gevist.

De koptelefoon is lang niet overal te verkrijgen en de kwaliteit van de koptelefoon laat wel blijken waarom.

De OneOdio A70 is dan het perfecte alternatief. Afgezien van de noise cancelling beschikt de koptelefoon over dezelfde kwaliteiten en is hier zelfs op verbeterd.

Qua prijs ligt dit model ook aardig in de buurt van de A9, waardoor je niet nog extra geld hoeft neer te tellen.

Heb je interesse in deze hoofdtelefoon? Klik dan hieronder voor de beste prijs van dit moment:


Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *