Zo Maak Je Jouw Opblaasbare Jacuzzi Winterproof (Stappenplan)

Last updated by Kaz on

opblaasbare jacuzzi winterproof

Wordt het buiten kouder? Dan is het belangrijk om je jacuzzi winterproof te maken. Zo voorkom je schade en gaat je jacuzzi langer mee. Wij vertellen je hoe je dat het best doet!

Stappenplan opblaasbare jacuzzi winterklaar maken

Het is erg belangrijk om je jacuzzi winterproof te maken, omdat hij stukgaat als het buiten te koud is. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk. Dat zul je merken als je ons stappenplan bekijkt!

Stap 1: Reinig je opblaasbare jacuzzi

Allereerst zul je je jacuzzi moeten reinigen. Want als hij vuil is, raakt hij sneller beschadigd. De waterkwaliteit gaat dan achteruit, wat een negatief effect heeft op het leidingwerk.

Je kunt je opblaasbare jacuzzi eenvoudig reinigen met een spons en niet bijtend product. Vervolgens kun je hem opnieuw met water vullen of leeg laten. Kies enkel voor de eerste optie als je je opblaasbare jacuzzi in de winter gebruikt.

Stap 2: Dek je jacuzzi af

Bij de meeste jacuzzi’s krijg je een afdekzeil bij de aankoop. Als dat bij de jouwe niet het geval is, kun je er het best nog een kopen. Het is namelijk belangrijk dat je je jacuzzi goed afdekt, omdat dit zorgt voor een betere isolatie.

Stap 3: Zet de verwarming aan

Een opblaasbare jacuzzi laat je in de winter het best aanstaan. Je moet hem niet op de hoogste temperatuur zetten. Maar het is wel belangrijk dat je hem niet volledig uitzet.

Doe je dit wel? Dan bevriest het water en kan je jacuzzi stukgaan. Bevroren water zet namelijk uit met alle gevolgen van dien.

Controleer ook even of je stroompunten goed genoeg zijn om het bubbelbad de hele winter te blijven ondersteunen. Wil je de verwarming liever niet aan laten staan? Verwijder het water dan uit je opblaasbare jacuzzi.

Stap 4: Isoleer je jacuzzi

Je opblaasbare jacuzzi winterproof maken, betekent dat je hem beschermt tegen vorst. Een afdekzeil helpt al veel. En ook de verwarming biedt heel wat bescherming. Maar een goede isolatie is minstens van even groot belang.

Hoe je dat doet? Simpel, je legt XPS isolatieplaten onder je opblaasbare jacuzzi. Dit zorgt er bovendien voor dat er minder energie verloren gaat. Zo bedruk je ook de energiekosten als je je jacuzzi aan laat staan.

Opblaasbare jacuzzi winterproof maken, of opbergen?

Misschien twijfel je of het wel een goed idee is om je opblaasbare jacuzzi buiten te laten staan in de winter. Dit hangt af van je situatie.

Doorgaans is het beter om je jacuzzi op te bergen. Want op die manier ben je zeker dat hij niet stukgaat. Als je hem in de winter af en toe gebruikt, laat je hem echter beter staan.

In dat geval kost het namelijk veel tijd en moeite om hem telkens opnieuw op te zetten. Als je dit vaak doet, betaal je bovendien meer aan elektriciteit. Het vergt namelijk meer energie om de jacuzzi op te warmen dan om hem te laten aanstaan.

Conclusie

Je opblaasbare jacuzzi in de winter buiten laten staan? Dat is mogelijk. In dat geval is het belangrijk dat je je jacuzzi eerst grondig reinigt.

Vervolgens kies je een van de twee mogelijkheden: opnieuw vullen met water of leeg laten. Als je water in je jacuzzi laat, moet je wel de verwarming aanzetten.

Daarnaast is het belangrijk dat je dan isolatie voorziet en de jacuzzi afdekt met een cover. Je kunt er ook voor kiezen om hem volledig op te bergen. Een goed alternatief als je niet van plan bent om je opblaasbare jacuzzi in de winter te gebruiken!


Meer over jacuzzi’s:


Categorieën: Outdoor