Jacuzzi inbouwen of ingraven? Ontdek je mogelijkheden!

Last updated by Kaz on

jacuzzi inbouwen ingraven

Veel mensen zetten een opblaasbare jacuzzi enkel in de zomer in hun tuin en bergen hem in de winter weer op. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar er zijn nog andere mogelijkheden.

Zo kun je je opblaasbare jacuzzi ingraven of een jacuzzi ombouw maken. Je ontdekt hier alles over de verschillende mogelijkheden!

Zo kun jij jouw jacuzzi buiten inbouwen

Steeds meer mensen kiezen voor een opblaasbare jacuzzi in plaats van een vaste. De reden daarvoor is voornamelijk de prijs. Doordat opblaasbare jacuzzi’s steeds beter worden, is er bovendien nog maar weinig verschil in beleving.

Maar zo’n opblaasbare jacuzzi staat natuurlijk niet vast. Hem telkens opbergen en weer opzetten is een heel gedoe. Gelukkig zijn daar enkele oplossingen voor. Wij zetten ze voor je op een rij!

Jacuzzi ingraven

De eerste mogelijkheid is je opblaasbare jacuzzi ingraven. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook iemand voor inhuren. Het grote voordeel van je jacuzzi ingraven, is dat het veel mooier oogt.

Je tuin krijgt een strakke uitstraling en je hoeft je jacuzzi niet op te bergen. Toch is dit niet de meest aangeraden methode.

Door je opblaasbare jacuzzi volledig in te graven, kun je hem namelijk moeilijk onderhouden. Een jacuzzi inbouwen, heeft wel als voordeel dat je de wanden niet meer hoeft schoon te maken.

Als jij je jacuzzi toch wilt ingraven, is het belangrijk dat je het goed aanpakt. Graaf dus niet snel een put om je jacuzzi in te dumpen. Het vocht kan dan niet weg met als gevolg dat hij snel stukgaat.

Leg in plaats daarvan een stevige kuip uit beton aan rondom je jacuzzi. Denk ook aan de afwatering. Het is een goed idee om daarvoor een extra putje te maken in de kuip. Daar kun je dan de dompelpomp in plaatsen. Sluit de dompelpomp wel aan op een aparte zekering.

Jacuzzi gedeeltelijk ingraven

Een andere mogelijkheid is om je opblaasbare jacuzzi slechts gedeeltelijk in te graven. Het is een betere optie dan volledig ingraven. Want zo kun je er makkelijker in stappen. Je kunt namelijk op de kuiprand zitten om je benen in de jacuzzi te plaatsen.

Bij deze methode komt een deel van de jacuzzi boven de grond uit. Je kunt zelf bepalen hoe groot dit deel is. Een opblaasbare jacuzzi is maximaal een meter hoog.

Dus je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hem 70 cm te laten verzinken. Zo steekt hij slechts 30 cm boven de grond uit. Je kunt ook meer of minder van de jacuzzi zichtbaar maken.

Opblaasbare jacuzzi met ombouw

Een jacuzzi met ombouw plaatsen, is nog populairder. Dat is niet vreemd, want het is de slimste oplossing. Een opblaasbare jacuzzi met ombouw houdt in dat je er een constructie rond bouwt.

Dit kan bijvoorbeeld een verhoogd terras zijn. Deze methode geeft je de mogelijkheid om onderhoud te verrichten. Een jacuzzi met ombouw zorgt er ook voor dat je tuin mooier oogt.

Jij kiest bovendien zelf welk materiaal ervoor gebruikt wordt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de opblaasbare jacuzzi ombouw uit hout te maken. Maar er zijn nog veel meer opties. Kies voor een materiaal dat mooi past bij de rest van je tuin voor het beste resultaat.

Kun je zelf een jacuzzi ombouw maken?

Als je een jacuzzi ombouw wilt, zijn er twee opties: zelf een ombouw maken of dit laten doen. Een ombouw zelf maken is niet onmogelijk. Zeker niet als je erg handig bent.

Indien je twijfelt of twee linkerhanden hebt, laat je het echter beter door een professional doen. Op die manier ben je zeker van een optimaal en duurzaam resultaat.

Conclusie

Vind je het niet zo fijn dat je opblaasbare jacuzzi in het zicht staat? Dan zijn daar meerdere oplossingen voor. Zo kun je je jacuzzi in de grond laten plaatsen.

Dit is echter de minst aangeraden methode, omdat de jacuzzi dan moeilijk bereikbaar is voor onderhoud. Instappen is op die manier ook heel wat lastiger.

Een goed alternatief hierop is gedeeltelijke inbouw van de jacuzzi. Bij deze methode is instappen heel wat makkelijker. Als laatste kun je kiezen voor ombouw. Zo kun je het nodige onderhoud uitvoeren, goed instappen én geniet je van een mooie tuin!

Meer over jacuzzi’s:


Categorieën: Outdoor