Wat zijn de beste Samsung QLED 8k televisies?

Last updated by Franziska on

Samsung QLED 8K televisie

Stel jij hoge eisen aan jouw televisie? Wil je bijvoorbeeld van echt haarscherp beeld, een geweldig kleurenpalet en een indrukwekkend contrast genieten? Dan doe je er verstandig aan om naar de Samsung QLED 8k televisies te kijken.

Deze tv’s maken gebruik van de unieke QLED technologie, waardoor het beeld gewoonweg niet beter kan. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste Samsung QLED 8k televisies.

Speciaal voor jouw zijn wij op zoek gegaan naar de beste Samsung QLED televisies. Hierbij hebben wij op de prijs gelet, op de functies, op de mogelijkheden én op het beeldschermdiagonaal.

Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar 55 inch, naar 65 inch of naar 75 inch? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele formaten waartussen je kunt kiezen!

1. Samsung Neo QLED 8K 65QN800A (2021)

Samsung-Neo-QLED-8K

Wil jij een grote televisie hebben? Maar, hoeft de televisie ook weer niet zó overdreven groot te zijn? Dan is de Samsung Neo QLED 8K 65QN800A wellicht de beste keuze voor je. Deze Samsung televisie heeft een beeldschermdiagonaal van 65 inch; dit staat gelijk aan een diagonaal van 165 centimeter.

Het beeldscherm is bij deze televisie echt subliem. Je geniet van 8K resolutie, je geniet van een prachtige achtergrondverlichting en je geniet van prachtige kleuren. Bovendien is het geweldig dat de verversingssnelheid maar liefst 100 Hz is.

Bovendien beschikt deze televisie over meerdere HDMI poorten. Met dank aan deze HDMI poorten is deze Samsung QLED 8k televisie ook geschikt voor bijvoorbeeld gamers. Met dank aan de Slim One Connect Box heb je bovendien niks van doen met loshangende kabels. Dit handige kastje zorgt er namelijk voor dat je maar één kabel naar de televisie hoeft te trekken.

Al met al dus een geweldige televisie. Wel moet je goed rekening houden met de piekhelderheid van deze televisie; deze is minder dan bijvoorbeeld bij de  Samsung Neo QLED 65QN900A. Mogelijk kom je die verderop in deze top 4 nog wel tegen!

Voordelen:

 • 65 inch beeldscherm
 • Slim One Connect Box; slechts 1 kabel naar de televisie toe
 • Ook geschikt voor gamers
 • Waanzinnige kleuren, waanzinnige scherpte en waanzinnige diepte
 • Verversingssnelheid van 100 Hz
 • Niet overdreven duur voor een 65 inch QLED 8k televisie

Nadelen:

 • Piekhelderheid had iets hoger gemogen
2. Samsung Neo QLED 8K 85QN800A

Samsung Neo QLED 8K 85QN800A

Voor kwaliteit moet betalen. Als je dat principe doorhebt, sta je wellicht niet te kijken van de prijzen van de Samsung QLED 8k televisies.

Het klopt dat je hier veel geld voor moet betalen, maar het klopt ook dat je héél veel waar voor je geld krijgt. Dat is ook het geval bij de Samsung Neo QLED 8K 85QN800A.

Bij deze televisie vinden wij de beeldschermdiagonaal echt indrukwekkend; maar liefst 85 inch. Deze inchmaat staat gelijk aan een beeldschermdiagonaal van 216 centimeter. Je moet dus zéker enige ruimte in jouw huis vrij zien te houden voor deze televisie.

Daarbij geniet je wel echt van geweldig beeld. De kleuren zijn onwijs helder, de zwarte tinten hebben de juiste donkere kleur en de lichtere tinten hebben de juiste lichtere kleur.

Tevens geniet je van de verversingssnelheid van 100 Hz, van de 8K resolutie en van de krachtige processor. Deze processor is zelfs in staat om ‘normale’ 4K beelden om te toveren tot prachtige 8K beelden.

Verder is deze Samsung QLED 8k televisie geschikt voor gamers; dit is onder meer aan de 4 HDMI poorten te danken. Tot slot willen wij je graag ook nog even wijze nop de Slim One Connect Box; dankzij dit kastje heb je slechts één kabel naar de televisie toe lopen.

Dat staat wel zo netjes! Het enige waar je rekening mee moet houden, is met het echt forse prijskaartje.

Voordelen:

 • Waanzinnige kleuren
 • Onwijs scherp 8K beeld (4K beelden worden ook omgezet naar 8K beelden)
 • Slechts één kabel naar de televisie toelopen
 • Ook geschikt voor gamers (hoge verversingssnelheid en 4 HDMI poorten)
 • Indrukwekkend diagonaal van 85 inch

Nadelen:

 • Dit is geen goedkope Samsung QLED 8k televisie
3. Samsung QE75QN800 – 75 inch – 8K Neo QLED – 2021

Samsung QE75QN800 QLED 8k televisie

Wat zijn jouw wensen met betrekking tot jouw nieuwe televisie? Zou jij graag een behoorlijk grote televisie willen hebben? Gaat jouw voorkeur uit naar een kleinere televisie? Of ga je het liefste voor de ‘middelmaat’? Als je qua afmetingen voor de middelmaat wilt gaan, is dít de aangewezen televisie van Samsung.

Waarom? Omdat deze televisie een beeldschermdiagonaal van 75 inch heeft. Dit staat gelijk aan een diagonaal van 191 centimeter; het is zodoende een vrij grote televisie, maar niet zó groot als de hierboven benoemde variant.

Ook over de Samsung QLED 8k televisie schieten de superlatieven ons tekort. Het beeld is haarscherp, de kleuren zijn subliem, het contract is geweldig en je geniet van de 8K resolutie.

Bovendien beschikt deze televisie over een krachtige en slimme processor. Deze processor is zelfs zó slim dat hij 4K beelden om kan zetten naar 8K beelden. Het ‘nadeel’ dat er weinig 8K beeldmateriaal beschikbaar is, wordt op deze manier direct verholpen.

Tot slot heb je voor deze televisie maar één transparante kabel nodig. Deze kabel hoeft van alleen de Slim One Connect Box naar de televisie te lopen. Van overige kabels is dus geen sprake meer. In combinatie met het superslanke profiel – slechts 15 mm – zorgt dit voor een prachtige uitstraling.

Voordelen:

 • Geweldige 8K resolutie
 • Indrukwekkende kleuren, contrasten en diepte
 • Inclusief Slim One Connect Box
 • Superslank profiel van 15 mm dikte
 • Diagonaal van 75 inch

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste televisie
4. Samsung 65QN900A – 65 inch – 8K Neo QLED – 2021

Samsung 65QN900A QLED 8k televisie

Gaat jouw voorkeur uit naar een 65 inch televisie? En vind je het niet erg om hier relatief veel geld aan uit te geven? Dan is deze Samsung 65QN900A 8k tv interessant voor je.

Als je dit artikel goed doorgenomen hebt, heb je deze naam eerder al voorbij zien komen. Dat klopt; in de eerste review hebben wij benoemd dat deze TV een hogere piekhelderheid heeft dan de beste koop uit deze top 4.

Wat dit concreet betekent? Dit betekent dat je op deze televisie van nóg betere kleuren geniet. De kleuren zijn onwijs helder, zijn onwijs realistisch en bieden een mooi contrast tussen licht en donker aan.

In combinatie met de 8K resolutie zorgt dit echt voor heel veel kijkplezier. Ongeacht naar welk programma, welke serie of welke film je ook kijkt.

Bovendien bestaat deze televisie voor 99% uit beeld. Slechts 15 mm van de diagonaal van 65 inch bestaat uit een rand.

Ook zijn de kabels netjes weggewerkt dankzij de Slim One Connect Box, geniet je van prima geluid en geniet je van de 8K resolutie. De slimme processor in deze Samsung televisie zet zelfs 4K beelden voor je om naar 8K beelden!

Voordelen:

 • Hoge piekhelderheid
 • Diameter van 65 inch
 • Slechts 15 mm rand
 • Slim One Connect Box voor het wegwerken van de kabels
 • Krachtige en slimme processor

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste 65 inch Samsung QLED 8k televisie
Wat is voor jou de beste Samsung QLED 8k televisie?

Heb jij jouw pijlen gericht op een Samsung QLED 8k televisie? Dan zijn er eigenlijk twee hele belangrijke aspecten waar je goed naar moet kijken.

Allereerst moet je goed kijken naar de diagonaal van het scherm. Normaal gesproken kun je uit formaten als 43 inch, 49 inch en 50 inch kiezen. Bij een Samsung QLED 8k televisie ligt dat echter iets anders.

Je komt namelijk al snel uit op maten van 55 inch, van 65 inch, van 75 inch of zelfs van 85 inch. Het is aan jou om te bepalen naar welk beeldschermdiagonaal jouw voorkeur uitgaat.

Ten tweede moet je heel goed naar de prijs kijken. Zoals de hierboven besproken varianten duidelijk laten blijken, lopen de prijzen behoorlijk uiteen. Sowieso is het goed om te beseffen dat je voor zo’n televisie vrij veel moet betalen.

Daar staat wel een hoop tegenover: haarscherp beeld, prachtige kleuren, 8K beleving en een uitmuntende kwaliteit. Samsung weet in ieder geval hoge ogen te gooien met haar Samsung QLED 8k televisies!

Misschien ook interessant:


Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *