Segway Ninebot E25E – Review & Test

Last updated by Joni on

Review E-step Segway Ninebot E25E

In 2017 kwam Segway met de Ninebot Segway ES2 op de proppen. Een elektrische step die snel populair werd, maar die na verloop van tijd wel geüpdate moest worden.

Segway besloot dit met twee modellen te doen: met de Ninebot ES4 en met de Ninebot E25E. In deze Segway Ninebot E25E review richten wij onze pijlen op deze opvolger van de ES2.

Wat is dit precies voor elektrische step? Wat zijn de specificaties van de Segway Ninebot E25E? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En met welk prijskaartje kun je rekening houden?

Op al deze vragen ga je in deze review een antwoord vinden.

De belangrijkste specificaties van de Segway Ninebot E25E

Segway Ninebot E25E

Heb je op dit moment meerdere elektrische steps op je verlanglijstje staan?

Dan doe je er verstandig aan om goed naar de specificaties van de steps te kijken. Aan de hand van deze specs kun je namelijk een prima vergelijking maken.

De belangrijkste specs van de Segway Ninebot E25E vind je hieronder:

  • Maximale actieradius: 25 kilometer
  • Maximale snelheid: 25 kilometer per uur
  • Vermogen: 300 Watt
  • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kilogram
  • Gewicht: 14,4 kilogram
  • Banden: 9 inch luchtbanden
  • Laadtijd: 3,5 uur

Bij deze specificaties vallen ons meerdere dingen op.

Het meest opvallende is toch wel dat Segway voor luchtbanden gekozen heeft. Opvallend, aangezien Segway bij de ES2 e-step nog voor massieve banden had gekozen.


De belangrijkste voordelen van de Segway Ninebot E25E

Is de Segway Ninebot E25E ook tot een populaire e-step uitgegroeid? Ja, zonder enige twijfel.

Op het internet vind je veel positieve beoordelingen, waardoor deze e-step goed aangeschreven staat. Persoonlijk zijn wij ook (erg) enthousiast over deze elektrische step.

Veilig

Segway Ninebot E25E e-step veilig

Eén van de opvallende zaken bij de Segway Ninebot E25E vinden wij het remsysteem.

Segway heeft voor een combinatie van een hand-, voet en elektrische rem gekozen. Doordat je drie remsystemen tot je beschikking hebt, sta je binnen een mum van tijd stil.

De verlichting en reflectoren zorgen in het donker voor de gewenste veiligheid.

Zodra je remt, gaat overigens achter ook het remlicht branden. Met dank aan dit remlicht val je bij andere weggebruikers nog beter op.

Comfortabel

Toen wij de Segway Ninebot E25E uit mochten proberen, viel het comfort ons op.

Je staat op een aangename manier op de voetplank, het stuur houdt lekker vast en je hebt weinig last van trillingen. Dat laatste is vooral te danken aan de goede schokdemper van de Ninebot E252.

Overigens zorgen ook de luchtbanden voor het gewenste comfort. Deze banden kunnen lek raken, maar zijn wel een stuk comfortabeler dan massieve banden.

Om die reden juichen wij de keuze voor luchtbanden toe.

Makkelijk inklappen

Een belangrijk voordeel van de Segway Ninebot E25E is dat je deze makkelijk in kunt klappen.

Nadat je ‘m ingeklapt hebt, neemt de e-step een stuk minder ruimte in beslag. Handig als je ‘m wilt vervoeren of op wilt bergen.

Fijn display

Segway Ninebot E25E e-step stuur

Tijdens het rijden wil je ongetwijfeld op de hoogte blijven van de rijprestaties. Gelukkig heeft Segway voor een duidelijk display gezorgd.

Dit display is vanuit elke hoek goed af te lezen, is relatief groot en geeft veel informatie weer. Zo zie je via dit scherm precies wat de actuele rijsnelheid is.

Connectiviteit

Wist je al dat de Segway Ninebot E25E over een heuse bluetoothverbinding beschikt?

Met dank aan deze verbinding kun je op afstand deze step instellen. Zo kun je op afstand het batterijniveau bekijken of aanpassingen aan de step doorvoeren.

Snel opgeladen

Segway Ninebot E25E e-step

Heb je met veel plezier 25 kilometer op deze step afgelegd? Dan laad je de accu binnen 4 uurtjes volledig op.

Ideaal, aangezien je hierdoor met deze step ook naar je werk toe kunt gaan. Rijd naar je werk toe, laad de step op je werk op en rijd weer naar huis toe.

Je hebt nergens omkijken naar, geniet van veel comfort en bent snel thuis.

Prima specificaties

De specificaties van de Segway Ninebot E25E zijn wat ons betreft prima. Dit geldt voor zowel de actieradius (25 km) als voor de maximale snelheid (25 km/u).

Uiteraard hadden beide specificaties beter gekund, maar dat was dan duidelijk terug te zien in het prijskaartje. Segway heeft nu juist voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding gezorgd.

De belangrijkste nadelen van de Segway Ninebot E25E

Is de Segway Ninebot E25E een perfecte elektrische step? Nee, dat is niet het geval. Hier moeten we wel aan toevoegen dat we tot op heden géén perfecte elektrische step tegengekomen zijn.

De Segway Ninebot E25E brengt volgens ons ook een paar (kleine) nadelen met zich mee.

Vrij zwaar

Deze step heeft een totaalgewicht van 14,4 kilogram. Als we kritisch naar dit gewicht kijken, vinden we dit toch iets te zwaar.

Zeker als je je e-step met enige regelmaat op wilt/moet tillen, is dit gewicht een nadeel.

Niet voor iedereen geschikt

De Segway Ninebot E25E is niet voor iedereen geschikt:

  • Minimale leeftijd van 14 jaar oud
  • Maximale belastbaar gewicht van 100 kilogram

Geen rijstanden

De Segway Ninebot E25E heeft slechts één rijstand. Opvallend, aangezien veel andere elektrische steps van Segway 3 rijstanden hebben.

Wat kost de Segway Ninebot E25E?

Prijstechnisch is de Segway Ninebot E25E één van de meest interessante e-steps van dit moment. Deze elektrische step kost namelijk ongeveer 429 euro.

Uiteraard is ruim 400 euro alsnog veel geld, maar in vergelijking met andere steps valt dit reuze mee. Voor sommige andere elektrische steps betaal je simpelweg (veel) meer geld.

Onze eindconclusie over de Segway Ninebot E25E

Elektrische step Segway Ninebot E25E

Over de Segway Ninebot KickScooter E25E zijn wij behoorlijk te spreken. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze elektrische step vinden wij méér dan prima.

Deze elektrische step doet bovendien wat het moet doen: jou van een veilige en snelle vervoersmogelijkheid voorzien.

Met deze step reis je snel van plek A naar plek B toe, geniet je van veel gemak en ben je van de gewenste veiligheid verzekerd.

Bovendien zijn zowel de actieradius als de maximale snelheid in orde. Mocht je liever harder willen rijden of grotere afstanden af willen leggen, kies je beter voor de Segway Ninebot ES4.Meer e-step reviews:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *