Segway Ninebot Max G30 | Review

Last updated by Joni on

Segway Ninebot Max G30 review

In ons land is Segway één van de betere aanbieders van e-steps. Dit is te danken aan de kwaliteit en aan het uitgebreide aanbod.

Binnen het huidige aanbod van Segway speelt de Ninebot Max G30 een belangrijke rol. In deze Segway Ninebot Max G30 review vertellen we je graag alles over deze elektrische step.

Is de Ninebot G30 een aanrader? Met welke minpunten moet je rekening houden? En wat moet je betalen voor de Segway Ninebot Kickscooter Max G30?

Je gaat het lezen in deze uitgebreide review!

De belangrijkste specificaties van de Segway Ninebot Max G30

Segway Ninebot Max G30 e-step

Toen ons oog op de Ninebot Max G30 viel, vielen direct tal van specificaties ons op.

De belangrijkste specificaties zetten we graag even voor je op een rijtje:

 • Motorvermogen: 350 Watt
 • Maximale actieradius: 65 kilometer
 • Maximale snelheid: 25 kilometer per uur
 • Aantal standen: 3 standen
 • Maximale hellingshoek: 20%
 • Maximaal belastbaar gewicht: 100 kilogram
 • Gewicht: 18 kilogram
 • Banden: 10 inch luchtbanden

Deze specificaties spreken ons persoonlijk erg aan. Dit geldt voor de actieradius en maximale snelheid, maar ook voor de maximale hellingshoek.

Tevens vinden wij het ideaal dat je uit drie motorstanden kunt kiezen. In deze uitgebreide review vertellen we je hier graag meer over.


De belangrijkste voordelen van de Segway Ninebot Max G30

Op het internet zijn veel beoordelingen over de Ninebot Max G30 te vinden.

Veel van deze beoordelingen zijn ook nog eens positief. Aan de hand hiervan kunnen we stellen dat dit een populaire elektrische step is.

Als we naar onze eigen bevindingen kijken, snappen wij dit maar al te goed. Wij hebben veel voordelen opgemerkt aan de Ninebot G30.

Indrukwekkende actieradius

Segway Ninebot Max G30 actieradius

Met één acculading kun je een afstand van maar liefst 65 kilometer afleggen.

Dit vinden wij indrukwekkend, aangezien de actieradius bij veel andere e-steps blijft steken op bijvoorbeeld 30 kilometer.

Deze actieradius is te danken aan de krachtige motor/accu. Nadat de accu leeg is, laad je deze binnen 6 uurtjes volledig op. Hiervoor krijg je – uiteraard – een oplader meegeleverd.

Let wel op: de actieradius is van tal van factoren afhankelijk. Zo speelt het gewicht van de berijder een belangrijke rol, maar ook de rijsnelheid en de bandenspanning.

Keuze uit drie snelheden

Bij de Ninebot Max G30 heb je de keuze uit drie rijstanden.

Het gaat hierbij om de volgende standen:

 • Eco modus: snelheid van maximaal 15 kilometer per uur
 • Drive modus: snelheid van maximaal 20 kilometer per uur
 • Sport modus: snelheid van maximaal 25 kilometer per uur

Dat je uit deze rijstanden kunt kiezen, is volgens ons een belangrijk voordeel. Dit betekent dat je de snelheid perfect aan de situatie aan kunt passen.

Ook betekent dit dat je meer invloed op de actieradius uit kunt oefenen. Des te lager de maximale snelheid, des te langer je met één acculading doet.

Bijzonder comfortabel en veilig

Remsysteem Segway Ninebot Max G30

Zoals we van Segway gewend zijn, is de Ninebot Max G30 veilig. Men heeft hierbij gekozen voor een regeneratief remsysteem.

Dankzij dit remsysteem wordt tijdens het remmen een kleine hoeveelheid energie teruggegeven aan de accu. Dit komt de actieradius ook ten goede.

Belangrijkste voordeel is dat Segway voor hoogwaardige remmen gezorgd heeft. Aan de achterzijde gaat het om een elektrische rem en aan de voorzijde om een trommelrem.

Deze beide remmen zorgen ervoor dat je binnen een mum van tijd volledig stil staat.

Sowieso is het rijden op deze step erg veilig en comfortabel. Dit komt door het remsysteem, maar ook door de 10 inch luchtbanden.

Deze banden zijn van een prima kwaliteit, vangen de meeste klappen op en zijn makkelijk op te pompen.

Op de elektrische step geniet je van relatief weinig trillingen. Dit komt onder meer door de dikke stuurpen; deze absorbeert de meeste trillingen richting het stuur.

Verder is het ideaal dat het rijden op deze step soepel aanvoelt. Je hebt het idee dat je de hele wereld aan kunt als je op deze e-step staat.

Ideale bediening

Segway Ninebot Max G30 stuur

Toen wij deze step uit mochten proberen, viel de bediening ons direct op. Via het handige display stel je deze step geheel naar wens in. Zo hoef je slechts 1 keer te drukken om de step in te schakelen.

Op het moment dat je 1 keer drukt als de step ingeschakeld is, zet je de verlichting aan. Op het moment dat je 2 keer drukt als de step ingeschakeld is, wissel je van versnelling.

Met slechts één handige functieknop bedien je deze step geheel naar wens.

In te klappen

Tot slot willen we benoemen dat de Segway Ninebot Max G30 inklapbaar is. Door deze step in te klappen, berg je ‘m bijzonder makkelijk op.

Hiermee is het ook mogelijk om de step makkelijk te vervoeren:

 • Afmetingen ingeklapt: 112 x 47 x 53 centimeter
 • Afmetingen uitgeklapt: 112 x 47 x 114 centimeter

De belangrijkste nadelen van de Segway Ninebot Max G30

Zoals je in deze review kunt lezen, zijn wij héél erg enthousiast. Dit komt door de hoeveelheid voordelen en het gebrek aan echte nadelen. We zijn op slechts twee nadelen gestuit.

Niet voor iedereen geschikt

Deze Ninebot Max G30 e-step heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilogram. Dit betekent dat deze step voor lang niet iedereen geschikt is.

Relatief zwaar

Segway Ninebot Max G30 step elektrisch

De Ninebot Max G30 elektrische step is met een totaalgewicht van 18 kilogram behoorlijk zwaar. Je tilt de step hierdoor niet al te makkelijk op.

Wat kost de Segway Ninebot Max G30?

Hebben wij je met deze Ninebot Max G30 review warm weten te maken?

Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar het prijskaartje; ongeveer 750 á 850 euro. Dit is wat ons betreft een relatief fors prijskaartje.

Het klopt dat dit een geweldige step is, maar lang niet iedereen wil óf kan zo’n bedrag betalen.

Onze eindconclusie over de Ninebot Max G30

Segway Ninebot Max G30

Over deze elektrische step van Segway zijn wij voor 90% heel erg enthousiast. Deze step is van een prima kwaliteit, heeft indrukwekkende specs, is comfortabel, is veilig en is geweldig te bedienen.

Het enige wat ons echt tegenstaat, is het prijskaartje. Dit is simpelweg één van de duurdere elektrische steps.

Desalniettemin raden wij de aanschaf van deze elektrische step aan. Als je nú het bedrag van pakweg 750 euro uitgeeft, geniet je de komende jaren van een geweldige step.

Een geweldige step die aan alle wensen voldoet!


Meer reviews:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *