Senz Sports S2000: Voordelen, nadelen & beste prijs | Review

Last updated by Kaz on

senz sports s2000 spinningfiets

Ben je op zoek naar een relatief betaalbare spinningfiets? Met name als je nog geen ervaring met een spinbike hebt, is het verstandig om voor een goedkopere optie te kiezen.

Daarbij lijkt de Senz Sports S2000 een geweldige variant te zijn. Of deze spinningfiets daadwerkelijk aan te raden is, lees je in deze Senz Sports S2000 review. Hier delen wij onze bevindingen met je.

Lees snel verder en kom erachter of deze spinningfiets van Senz Sports jouw ideale match is.

De belangrijkste specificaties van de Senz Sports S2000

Heb je je oog laten vallen op de Senz Sports S2000? Mogelijk heb je dan ook je oog laten vallen op een andere, vergelijkbare goede spinningfiets.

Om tussen meerdere varianten tot de juiste keuze te komen, is het belangrijk om goed naar de specificaties te kijken.

De belangrijkste specificaties van de Senz Sports S2000 vind je in onderstaand lijstje:

 • Gewicht van de spinbike: 28 kilogram
 • Max. belastbaar gewicht: 100 kilogram
 • Gewicht van het vliegwiel: 6 kilogram
 • Weerstandsysteem: magnetisch weerstandsysteem


De belangrijkste voordelen van de Senz Sports S2000

senz-sports-s2000-spinningbike

De Senz Sports S2000 lijkt een prima spinningbike te zijn. Dit idee hadden wij ook, voordat we deze spinbike aan een strenge keuring onderwierpen.

Al snel bleek dat ons idee correct was. De Senz Sports S2000 heeft gewoonweg veel te bieden voor de recreatieve/beginnende thuissporter.

Magnetisch weerstandsysteem

Dat de Senz Sports S2000 over een magnetisch weerstandsysteem beschikt, vinden wij een groot voordeel.

Dit systeem brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee:

 • Je kunt de weerstand makkelijk en nauwkeurig aanpassen
 • Je kunt de training zo zwaar maken als je zelf maar wilt
 • Het magnetische weerstandsysteem maakt amper lawaai; je traint hierdoor fluisterstil

Dit is gewoonweg het beste weerstandsysteem voor een spinbike. Dat Senz Sports bij deze goedkope spinbike hiervoor gekozen heeft, vinden wij een aanzienlijk voordeel.

V-aandrijving

De Senz Sports S2000 beschikt niet alleen over een magnetisch weerstandsysteem, maar ook over een V-aandrijving. Deze snaar drijft de spinbike fluisterstil aan, waardoor je echt met weinig tot geen geluid hoeft te maken.

Wat dit betekent?

Dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week zou kunnen trainen. Ook als je om 5:00 uur ’s ochtends al wilt trainen, is dat op de Senz Sports S2000 mogelijk. Met alle dank aan de fluisterstille werking.

Ergonomische spinbike

Bewegen is goed voor je lichaam, gezondheid en conditie. Daarvoor is het wel een vereiste dat je op een goede manier beweegt. Gelukkig heb je alle mogelijkheden om de Senz Sports S2000 naar je eigen wens te verstellen.

Dit doe je onder meer door het race zadel te verstellen. Je kunt het zadel zowel horizontaal als verticaal verstellen, waardoor je altijd de juiste zithouding aanneemt.

Tevens is het mogelijk om het stuur in hoogte te verstellen. Dit komt de ergonomische zithouding uiteraard ook alleen maar ten goede.

Met bluetooth ontvanger

Dat wat bij de Senz Sports S2000 absoluut uniek te noemen is, is de bluetooth ontvanger. Deze goedkope spinbike beschikt over zo’n ontvanger, waardoor je op een interactieve manier kunt trainen.

Je kunt de Senz Sports S2000 namelijk koppelen aan Zwift. Ja, dit is echt een spinningfiets met Zwift! Wij hadden dit zelf niet verwacht, waardoor wij kunnen stellen dat dit één van de grootste voordelen is.

Met trainingscomputer & hartslagfunctie

Tijdens het fietsen wil je uiteraard je prestaties in de gaten houden. Dankzij de trainingscomputer is dat bij de Senz Sports S2000 gelukkig goed mogelijk. Op deze computer lees je gemakkelijk je trainingsprestaties af.

Daarbij is het ook subliem dat je je hartslag op kunt meten. In tegenstelling tot veel andere spinbikes beschikt deze spinbike wél over een interne hartslagmeter. De meting is niet 100% accuraat, maar geeft je toch een duidelijke indruk.

Geweldige prijs-kwaliteitverhouding

Wat je voor de Senz Sports S2000 moet betalen? Dat lees je verderop in deze review. Eerst willen we stellen dat de prijs-kwaliteitverhouding geweldig is.

Dit komt onder meer door de geleverde kwaliteit. Senz Sports heeft voor een robuuste spinbike gezorgd, waardoor je hier jarenlang gebruik van maakt. Dat je hier slechts een paar honderd euro voor hoeft te betalen, is al helemaal subliem.

Strak design

Hecht je waarde aan de uitstraling van je nieuwe spinbike? Ook dan sluit de Senz Sports S2000 prima op je wensen aan. Wij vinden dit namelijk één van de mooiste spinningsfietsen van dit moment.

Dit komt onder meer door de vormgeving en de kleurstelling. Vooral de zwarte poedercoating op het frame valt in positieve zin op.

Door deze coating vallen de witte elementen bovendien des te beter op. Een lust voor het oog!

De belangrijkste nadelen van de Senz Sports S2000

Is dit de perfecte spinningbike voor de recreatieve thuissporter? Nee, dat is niet het geval. Tot op heden zijn wij de perfecte spinningfiets nog niet tegengekomen.

Ook bij de Senz Sports S2000 moet je met een paar aandachtspunten rekening houden.

Niet voor iedereen geschikt

De Senz Sports S2000 is zeker niet voor iedereen geschikt:

 • Niet voor de intensieve sporter. Als je echt intensief wilt trainen, sluit deze spinbike gewoonweg niet op je wensen aan. Deze spinbike is vooral voor het recreatieve thuisgebruik geschikt.
 • Niet voor zwaardere mensen. Als je minder dan 100 kilogram weegt, kun je voor deze spinbike kiezen. Weeg je echter meer dan 100 kilogram? Dan valt deze fiets direct af. Het maximaal belastbare gewicht valt echt tegen.
 • Niet voor langere mensen. De maximale gebruikerslengte is slechts 1,85 meter. Als je ook maar één centimeter langer bent, valt deze spinbike direct voor je af. Ook dit valt ons vies tegen.

Ietwat licht vliegwiel

Het vliegwiel van deze spinbike weegt slechts 6 kilogram. Dit houdt in dat je de weerstand niet heel erg op kunt hogen. Ook houdt dit in dat het lastiger is om een vloeiende beweging te maken.

Voor het probleemloos maken van een vloeiende beweging moet het vliegwiel aanzienlijk zwaarder zijn.

Niet waterpas in te stellen

Het is jammer genoeg niet mogelijk om de Senz Sports S2000 waterpas in te stellen. Doordat dit niet mogelijk is, is het goed mogelijk dat de fiets ietwat beweegt of trilt tijdens het fietsen. Best vervelend, maar vrij weinig aan te doen.

Geen SPD pedalen

De Senz Sports S2000 beschikt niet over SPD pedalen. Dit betekent dat je niet je speciale fietsschoenen aan kunt trekken. Ook dit zorgt ervoor dat deze spinbike minder geschikt is voor de fanatieke sporters.

Voor wie is de Senz Sports S2000 geschikt?

De Senz Sports S2000 is eigenlijk alleen voor je geschikt, indien je aan deze drie eisen voldoet:

 • Je bent korter dan 1,85 meter
 • Je weegt minder dan 100 kilogram
 • Je wilt thuis op een recreatieve manier trainen

Voldoe je niet aan één of meerdere eisen? Dan valt deze goedkope spinningbike direct af. Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders.

Wat zeggen andere gebruikers over de Senz Sports S2000?

In deze review hebben wij onze bevindingen met je gedeeld. Om je zo uitgebreid mogelijk te informeren, kijken we ook nog even naar de bevindingen van andere gebruikers.

Daarbij valt direct op dat de meeste gebruikers weglopen met deze spinbike. Maar, er zijn ook enkele beoordelingen die behoorlijk negatief zijn. Dat de bevindingen zo uiteenlopen, vinden wij opvallend.

Wat wij vermoeden: degene die negatief over de Senz Sports S2000 praten, hebben niet goed onderzoek gedaan. Als je intensief wilt trainen, valt deze spinbike als één van de eerste spinbikes af.

Wat kost de Senz Sports S2000?

Eén van de sterkste punten van de Senz Sports S2000 is de prijs-kwaliteitsverhouding. De kwaliteit is prima, terwijl je voor deze spinbike slechts rond de 349 euro hoeft te betalen. Vrij weinig geld dus voor deze spinbike van het A-merk Senz Sports.

Tip: check ook nog goed de prijzen bij onderstaande aanbieders. Mogelijk kun je op dit moment van een interessante korting profiteren.

Onze eindconclusie: is de Senz Sports S2000 een aanrader?

Of de Senz Sports S2000 een aanrader is, hangt vooral van je situatie af. Ben je op zoek naar een eenvoudige spinningbike voor thuisgebruik? Dan is dit een geweldige optie voor je.

Ben je op zoek naar een spinningbike waarop je intensief kunt trainen? Dan moet je doorzoeken.

Wij zijn van mening dat dit alleen voor recreatieve thuissporters een prima spinbike is. Hij is lekker goedkoop en je kunt prima bepalen of een spinbike überhaupt wel iets voor je is.


Alternatieven

Mocht je hogere eisen stellen, dan kies je beter voor de Senz Sports S5000. Dat is de zwaardere, uitgebreide en betere variant van de S2000.

Zo is de S5000 zwaarder uitgevoerd, waardoor hij meer/beter geschikt is voor de zwaardere/intensievere trainingen.

Ook als je langer of zwaarder bent, kom je direct bij de S5000 uit. Zoals in deze Senz Sports S2000 review aangegeven, is deze spinbike niet voor lange of zware mensen geschikt. Het is daarom verstandig om voor jezelf naar zowel de S2000 als de S5000 te kijken.

Denk ook goed na over je wensen, zodat je snel de beste Senz Sports spinbike uit kunt kiezen.


Categorieën: Fitness