Hoe verstuur je crypto van Bitvavo naar Binance en vice versa?

Last updated by Joni on

Crypto van Binance naar Bitvavo

Voor vele crypto-investeerders is het uitvoeren van transacties een normale handeling.

Elke exchange heeft zo zijn eigen interessante staking beloningen en verschillende cryptomunten in hun assortiment, waardoor het lucratief is om je coins soms te verplaatsen naar een andere locatie.

Zeker na de ontwikkelingen rondom Binance is het versturen van crypto populairder dan ooit geworden.

Voor Nederlandse investeerders is het op dit moment niet mogelijk om via iDeal of een SEPA overboeking geld te storten op Binance.

Echter, Binance is het platform met de meeste lucratieve mogelijkheden, waardoor veel investeerders toch graag hun euro’s aan het werk zetten bij Binance.

Naast Binance is Bitvavo ook een populaire exchange in Nederland. Veel Nederlandse investeerders storten daarom hun investering op hun Bitvavo account en versturen dit vervolgens naar Binance.

Maar hoe kun je dit snel en gemakkelijk doen?

Ontdek in dit artikel hoe je crypto van Bitvavo naar Binance kunt sturen en ook de omgekeerde weg kunt bewandelen!

Crypto versturen vanaf Bitvavo naar Binance

Bitvavo naar Binance

Zeker wanneer je nog niet zo lang actief bent op de cryptomarkt kan het uitvoeren van transacties een lastig karwei zijn.

De meeste nieuwe dingen zijn in het begin lastig, maar in dit artikel kun jij stap voor stap ontdekken hoe je eenvoudig crypto van versturen van Bitvavo naar Binance en andersom.

Stap 1: Transactie starten op Binance

Binance transactie starten

Om te zorgen dat jouw crypto op Bitvavo naar Binance komt, zal je allereerst op je account op Binance moeten inloggen.

Wanneer je dit succesvol hebt gedaan, klik je op ‘Wallet’ en daarna op ‘Overzicht’. Vervolgens klik je op ‘Opnemen’, zodat je terecht komt op de pagina waar je crypto kan opnemen.

Omdat XRP een cryptomunt is die je zeer snel en goedkoop kunt versturen, maken we in dit voorbeeld gebruik van XRP.

Deze coin is zowel op Binance als Bitvavo verkrijgbaar, dus jouw fondsen omzetten naar XRP moet geen probleem zijn.

Nadat je alles op Binance hebt klaar gezet, is het tijd om jouw gegevens van Bitvavo erbij te pakken.

Stap 2: Het wallet adres invoeren

Inloggen op Bitvavo

Hiervoor zal je ook eerst moeten inloggen op het platform van Bitvavo.

Je komt direct de lijst met alle cryptocurrency’s tegen, waarin je XRP opzoekt. Om XRP te vinden in de lijst kun je flink gaan scrollen, maar je kunt ook XRP intypen in de zoekbalk.

Boven de overzichtspagina kun je nu drie verschillende titels zien, namelijk Handelen, Storten en Opnemen. Bij deze opties ga je voor ‘Storten’.

Vervolgens opent er een menu, waarin wordt verteld dat er een tag nodig is. Dit is zeer belangrijk, aangezien je de tag nodig hebt om de transactie tot een goed einde te brengen.

Geef daarom aan dat je de boodschap begrijpt en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

Stap 3: De tag invoeren

Crypto versturen naar Binance

Vervolgens zal je het adres en de tag te zien krijgen. Allereerst zal je het adres van Bitvavo naar Binance moeten verzenden en daarna de tag.

Een tag is een omschrijving, die aan de transactie wordt toegevoegd. Deze tag vul je op Binance in onder het kopje MEMO.

Vervolgens noteer je het bedrag dat je van plan bent om te verzenden, om vervolgens op ‘Opnemen’ te klikken.

Na hierop geklikt te hebben, zal er een samenvatting van de transactie op je beeldscherm komen. Hier kun je ook de kosten van de transactie vinden, wat ook wel een gas fee wordt genoemd.

Er is geen vaste fee voor transacties, maar de hoogte van de fee is afhankelijk van de drukte op de blockchain. Wil je zo goedkoop mogelijk je crypto versturen? Doe dit dan op een rustig moment.

Controleer de gegevens op de samenvatting goed en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

Stap 4: Verificatie doorlopen

De transactie kan pas worden bevestigd wanneer je de verificatie hebt doorlopen. Deze verificatie kun je op verschillende manieren doorlopen.

Dit is mogelijk via zowel e-mail, SMS en Google verificatie. De keuze heeft geen gevolgen voor de transactie, dus kies een methode die je zelf prettig vindt.

Stap 5: Het indienen van de opname

Na de verificatie kun je klikken op ‘Indienen’. Hierbij doe je een verzoek om de opname uit te voeren.

Vervolgens klik je op ‘Voltooien’, waarmee de transactie voltooid is!

Je kunt de transactie terugvinden door in je dashboard te klikken op ‘Crypto opnemen’, waar de transactie zal staan onder de recente opnames.

Als het goed is zie je snel na het uitvoeren van de transactie ‘Processing’ staan. Dit betekent dat je transactie wordt verwerkt, wat even kan duren.

Wanneer de transactie als ‘Completed’ wordt weergeven, weet je dat je crypto verzonden is naar Binance.

Indien je jouw XRP niet direct ziet, raak dan niet in paniek. Het kan even duren voordat dit zichtbaar wordt.

Hoe verstuur je nu crypto van Binance naar Bitvavo?

Binance naar Bitvavo

Wanneer je crypto van Binance naar Bitvavo wil sturen, kun je de bovenstaande stappen wederom volgen, maar dan via de omgekeerde route.

Op Bitvavo klik je deze keer op ‘Storten’, terwijl je op Binance juist klikt op ‘Opname’. Het invoeren van de adressen gaat bij dit voorbeeld dus ook andersom.

Om beide routes onder de knie te krijgen, kun je crypto versturen van Bitvavo naar Binance en vervolgens verzenden van Binance naar Bitvavo.

Zo onthoud je niet alleen de stappen om een transactie via exchanges uit te voeren, maar kun je ook vanuit je eigen crypto wallet of andere exchanges transacties maken.

Belangrijk bij het versturen van je crypto

Wanneer je cryptocurrency’s gaat versturen, is het van groot belang dat je uiterst secuur bezig gaat. Een foutje is immers snel gemaakt, wat zonde zou zijn.

Transacties via de blockchain gaan vaak over redelijk forse bedragen, waardoor je er niet aan moet denken om je vermogen te verliezen door een klein foutje.

Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten dat Bitvavo alleen stortingen accepteert via de Ethereum blockchain. Wanneer je transacties via andere netwerken uitvoert, worden deze niet op Bitvavo bijgeschreven.

Wanneer je crypto van Binance naar Bitvavo stuurt, is het daarom belangrijk dat je op Binance ook het juiste netwerk kiest.

Effectief en winstgevend handelen in crypto?

Wil jij meer winst maken met crypto? Dan is het zaak om te leren van de beste. Ons advies is dan ook om een training te volgen van een expert.

Je ontdekt dan namelijk een bewezen blueprint voor succes, zodat jij slimmer kunt traden met meer winst.

Ben je benieuwd wat de beste crypto cursussen zijn? Klik dan op de knop hieronder en ontdek welke het beste bij jou past:
Misschien ook interessant:

Categorieën: Computer

2 reacties

Henk · op

Bij overzetten VAN Bitvavo NAAR Binance schrijf je:

Wanneer je dit ( Inloggen in Binance !) succesvol hebt gedaan, klik je op ‘Wallet’ en daarna op ‘Overzicht’. Vervolgens klik je op ‘Opnemen’, zodat je terecht komt op de pagina waar je crypto kan opnemen.

“Opnemen” doe ik dan toch bij Bitvavo ? Hier ( bij Binance) ga ik “Storten” of “Deposit”

Maartje · op

Hoi,
Volgens mij beschrijf je in de stappen hoe je XRP van Binance naar Bitvavo overmaakt of ben ik nu in de war? Je vult het adres van Bitvavo in bij Binance, dan wordt het toch naar Bitvavo gestuurd? Maar je schrijft dat je XRP van Bitvavo naar Binance wilt overmaken. Kortom, verwarrend 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *