VirtuFit Etappe 1 Review: Het kopen waard?

Last updated by Joni on

virtufit etappe 1 review

Ben je tijdens je zoektocht naar een nieuwe spinningfiets bij de VirtuFit Etappe 1 uitgekomen?

Deze spinbike staat namelijk goed aangeschreven, heeft veel te bieden en is ook prijstechnisch interessant.

Of deze spinbike daadwerkelijk aan te raden is, lees je in deze VirtuFit Etappe 1 review.

In deze review bespreken wij deze prima spinningbike van A tot Z. Daarbij maken we ook in het kort de vergelijking met VirtuFit Etappe 2.0i.

Ook die spinbike van VirtuFit staat namelijk (erg) goed aangeschreven.

De belangrijkste specificaties van de VirtuFit Etappe 1

Heb je meerdere spinbikes op je shortlist gezet? Dan is het zaak om tussen deze spinfietsen de juiste vergelijking te maken. Hiervoor raden wij je aan om vooral goed naar de specificaties te kijken.

Mede daarom hebben wij de belangrijkste specificaties van de VirtuFit Etappe 1 alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Afmetingen: 121 bij 54 bij 125 centimeter
  • Gewicht van de spinbike: 41,5 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 135 kilogram
  • Max. gebruikerslengte: 200 centimeter
  • Massa vliegwiel: 22 kilogram
  • Montagetijd: 30 minuten

Uit deze specificaties blijkt direct één ding: deze spinbike is uiterst geschikt voor thuisgebruik. Daarbij blijkt ook dat dit niet de beste spinbike voor intensief gebruik is.

Maar, is dit dan wel de beste spinningfiets voor thuis? Je leest het allemaal in deze VirtuFit Etappe 1 review.


De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Etappe 1

Met de VirtuFit Etappe 1 haal je een prima spinningfiets in huis. Dat kunnen wij je nu alvast verklappen. Dat dit een prima spinningfiets voor thuisgebruik is, heeft onder meer met onderstaande voordelen te maken.

Voor veel mensen geschikt

Door de samenstelling is de VirtuFit Etappe 1 voor veel mensen geschikt. Ben je bijvoorbeeld 1,95 meter? Zelfs dan kun je van deze spinningfiets gebruik maken.

Ook ligt het maximaal belastbare gewicht vrij hoog, waardoor ook zwaardere mensen van deze spinbike gebruik kunnen maken.

Prima samenstelling

Sowieso zijn wij over de samenstelling van de VirtuFit Etappe 1 te spreken. Dit komt onder meer door de stevige pedalen waar VirtuFit voor heeft gekozen.

Zelfs als je vol op de trappers gaat staan, geven deze geen krimp. Ze stellen je hierdoor ook in staat om de nodige kracht over te brengen.

Verder zijn wij over het stuur van deze spinbike te spreken. VirtuFit heeft dit stuur namelijk van een schuimrubberen laag voorzien. Door deze laag hoef je niet bang te zijn voor de vorming van blaren. Zelfs niet bij een relatief lange fietstocht.

Ook de professionele crank voldoet aan onze verwachtingen. Deze crank bestaat uit drie delen en is van het meest robuuste materiaal vervaardigd. Dat wat voor de pedalen geldt, geldt ook voor de crank: deze is tegen een flink stootje bestand.

Ergonomisch in gebruik

Bij een spinbike is het belangrijk om naar de ergonomie te kijken. Op dat gebied scoort de VirtuFit Etappe 1 in ieder geval hoge punten.

Zo zorgen de industriële lagers ervoor dat de trappers op een soepele manier bewegen. Je bent hierdoor in staat om een soepele en natuurlijke fietsbeweging te maken.

Tevens is het mogelijk om de VirtuFit Etappe 1 volledig naar wens te verstellen. Zo is het zadel zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Doordat de zadelpen vrij lang is, is deze spinbike dus ook voor langere mensen geschikt.

Wil je ook nog het stuur naar wens verstellen? Ook dat is mogelijk bij de VirtuFit Etappe 1. Je kunt het stuur moeiteloos lager of hoger zetten. Besteed hier in ieder geval even tijd aan, zodat je vervolgens de beste zithouding aan kunt nemen.

V-belt aandrijving

Bij de Etappe 1 heeft VirtuFit voor een V-belt aandrijving gekozen. Dit spreekt ons erg aan, aangezien het vliegwiel hierdoor een vloeiende beweging maakt. Dit is extra belangrijk, aangezien het vliegwiel met een roterende massa van 22 kilogram behoorlijk zwaar is.

De V-belt aandrijving brengt ook een laag geluidsniveau met zich mee. Dit stelt je in staat om ook nog ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat van deze spinbike gebruik te maken.

Geweldig display

Het display vinden wij één van de grootste voordelen van de VirtuFit Etappe 1. Dit display is vrij klein ,maar je leest hier wel op een fijne manier de verschillende trainingswaarden van af.

Het gaat hierbij onder meer om je RPM, de afgelegde afstand, de snelheid en de tijd.

Wat ons vooral aanspreekt, is de hartslagmeting. Hiervoor heb je alleen een polsband of borstband nodig. Die band kun je vervolgens aan de computer koppelen, waarna je op het display je hartslag afleest.

Doordat je het display kunt kantelen, heb je vanuit elke houding goed zicht op deze spinbike.

Makkelijk te verplaatsen

De VirtuFit Etappe 1 is van handige transportwieltjes voorzien. Dit stelt je in staat om deze spinbike makkelijk te verplaatsen. Is dit nou een groot voordeel? Ja, zeker.

De VirtuFit Etappe 1 weegt namelijk 41,5 kilogram. Het is hierdoor vrij lastig om ‘m op te tillen en te verplaatsen. Gelukkig bieden de prima wieltjes dus uitkomst.

Voldoende trainingsmogelijkheden

Met de VirtuFit Etappe 1 ben je ook nog van voldoende trainingsmogelijkheden verzekerd. Dit komt onder meer doordat je het weerstandniveau traploos in kunt stellen. Je kunt de training hierdoor zo zwaar maken als je zelf maar wilt.

Een ander voordeel is terug te vinden in het vliegwiel. Doordat het vliegwiel 22 kilogram weegt, kun je de trainingen aardig zwaar maken.

Maar, dit is géén spinbike die specifiek voor intensief gebruik geschikt is. Daar komen we verderop in deze VirtuFit Etappe 1 review nog even op terug.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Etappe 1

Is dit de perfecte spinningfiets voor thuisgebruik? Nee, dat is niet zozeer het geval. Je moet ook bij deze spinbike namelijk met een paar nadelen rekening houden.

Geen programma’s

Bij de VirtuFit Etappe 1 hoef je niet te rekenen op programma’s. VirtuFit heeft niet voor voorgeprogrammeerde programma’s gekozen, waardoor je volledig zelf je training in moet vullen.

Dit levert op zich veel vrijheid op, maar met voorgeprogrammeerde programma’s geniet je van veel gemak.

Geen smartphone koppeling

Deze spinbike beschikt niet over een bluetooth ontvanger. Dat betekent dat je je smartphone ook niet aan deze spinbike kunt koppelen. Dit is op zich jammer, maar is voor het recreatieve thuisgebruik geen al te groot probleem.

Stuur niet horizontaal verstelbaar

Het fijne zadel van de VirtuFit Etappe 1 kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen. Jammer genoeg is dit niet bij het stuur mogelijk. Je kunt het stuur alleen verticaal verstellen, maar jammer genoeg niet horizontaal.

Wat zeggen gebruikers over de VirtuFit Etappe 1?

In de afgelopen jaren is de VirtuFit Etappe 1 een vrij populaire spinbike gebleken. Dit bewijzen onder meer de vele beoordelingen die je online vindt. Wat hierbij vooral opvalt, is dat de meeste mensen erg enthousiast over deze spinningfiets zijn.

Gebruikers roemen de prijs-kwaliteitsverhouding, het lage geluidsniveau, de stevigheid van de fiets, de verstelmogelijkheden, het zware vliegwiel en de veelzijdigheid van het apparaat.

Wat betreft dat laatste; veel gebruikers komen terug op het feit dat deze spinbike ook voor lange mensen uiterst geschikt is.

Wat kost de VirtuFit Etappe 1?

Hebben wij je met deze VirtuFit Etappe 1 review warm weten te maken? Dan hebben we op zich nog meer goed nieuws voor je: dit is geen al te prijzige spinbike.

De adviesprijs is door VirtuFit vastgesteld op 599 euro. Gelukkig is dit niet het bedrag dat je voor deze spinbike moet betalen. Als we naar de prijzen bij onze partners kijken, zien we dat je deze spinbike al voor 399 euro kunt kopen.

Dat prijskaartje zorgt voor een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Als je op zoek naar een spinfiets voor recreatief thuisgebruik bent, is dit zelfs de spinbike met de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

VirtuFit Etappe 1 vs. VirtuFit Etappe 2.0i

Kun je nou beter voor de Etappe 1 of voor de Etappe 2.0i kiezen? Dat hangt volledig van je eigen wensen af.

Het is in ieder geval belangrijk om op de hoogte van deze verschillen te zijn:

  • Trainingsprogramma’s: de Etappe 2.0i beschikt wél over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Je hebt uit maar liefst 13 programma’s de keuze.
  • Bluetooth ontvanger: de Etappe 2.0i beschikt wél over een bluetooth ontvanger. Je kunt hierdoor gebruik maken van apps als Zwift en Kinomap.

Moraal van het verhaal: de Etappe 2.0i is de grotere broer van de Etappe 1. Dit blijkt echter ook uit het prijskaartje. De Etappe 2.0i is bijna twee keer zo duur.

VirtuFit Etappe 1: aanrader of niet?

Wil je op een recreatieve manier thuis kunnen fietsen? Dan is de VirtuFit Etappe 1 zeker een interessante spinningfiets voor je. Deze fiets staat zo stevig als een huis, is geheel naar wens te verstellen en is van een fijne trainingscomputer voorzien.

Ook is het vliegwiel lekker zwaar uitgevoerd, waardoor je je trainingen geheel naar wens in kunt vullen. Het is wel goed om te weten dat dit géén spinfiets voor het serieuzere werk is.

Daarvoor heb je een luxere/uitgebreidere/duurdere spinfiets nodig. Voor het recreatieve thuisgebruik is dit wel één van de beste opties.


Categorieën: Fitness