VirtuFit Etappe 2.0i | Review – Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

virtufit etappe 2.0 i

Ben je erover na aan het denken om de VirtuFit Etappe 2.0i aan te schaffen? De VirtuFit Etappe 2.0i is een mooie spinningbike met veel trainingsmogelijkheden.

Trainen op de VirtuFit Etappe 2.0i biedt veel voordelen en helpt je bij het werken aan je conditie.

Dit klinkt perfect, maar is deze spinningbike het geld wel echt waard? Hoe weet je of je het juiste product koopt? We willen je graag helpen bij het vinden van het juiste product.

We hebben daarom de Virtufit Etappe 2.0i uitvoerig voor je getest. Aan het einde van het artikel weet je of deze VirtuFit Etappe 2.0i het waard is om te kopen.

Dit moet je weten over de VirtuFit Etappe 2.0i

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike

Als je op zoek bent naar een goede spinningfiets voor thuis, dan zit je met de VirtuFit Etappe 2.0i zeker goed. We vinden dit apparaat zeer geschikt voor beginnende sporters of voor mensen die niet al te intensief willen trainen.

Dit fitnessapparaat biedt veel trainingsmogelijkheden en dit is zeker gunstig als je echt goed aan je conditie wilt gaan werken. Als professionele sporter kun je beter kiezen voor een andere spinningfiets.

Deze spinningfiets biedt vele voordelen. Wil je weten welke dit zijn? We hebben alle voordelen van de VirtuFit Etappe 2.0i voor je opgeschreven. Op deze manier kun jij een goed beeld vormen van het fitnessapparaat.


Belastbaar gewicht tot 140 kg

Een groot voordeel van deze spinningfiets is dat het draaggewicht 140 kilogram is. Dit betekent dat mensen met een gewicht tot 140 kilogram gebruik kunnen maken van dit apparaat.

Ben je precies 140 kilogram? Dan wordt er wel aangeraden om een spinningfiets aan te schaffen met een hoger draaggewicht. Je zit hiermee namelijk net op het randje en comfortabel kunnen trainen is wel iets waar je op moet letten.

Veel trainingsprogramma’s

Dit fitnessapparaat van VirtuFit, beschikt over veel trainingsprogramma’s. De VirtuFit Etappe 2.0i beschikt over wel 13 verschillende trainingsprogramma’s en maar liefst 24 soorten weerstandprogramma’s.

Weerstandprogramma’s zorgen ervoor dat je net wat meer wordt uitgedaagd tijdens het trainen. De weerstandprogramma’s vinden wij een van de grootste voordelen aan dit apparaat.

2 extra elleboogsteunen en handvatten

virtufit-etappe-2.0-i_review

De VirtuFit Etappe 2.0i wordt geleverd met twee extra elleboogsteunen en handvatten. Dit is ontzettend handig als de oude op den duur versleten zijn.

Als je toe bent aan nieuwe handvatten of elleboogsteunen, dan heb je een mooie voorraad aan extra materialen. Dit beschouwen wij zeker als voordeel.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Voor deze spinningfiets betaal je een ietwat hoge prijs. Dit is natuurlijk een nadeel, maar uiteindelijk haal je dit geld er dwars en dubbel uit. De spinningfiets beschikt over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en dit is zeker een groot voordeel.

Zijn er ook nadelen? De VirtuFit Etappe 2.0i bevat helaas ook nadelen. Als je wilt weten wat de nadelen van dit apparaat zijn, lees dan gauw verder.

Hoge prijs

Je hebt het al kunnen lezen, maar de VirtuFit is geen goedkoop apparaat. Voor mensen met een laag budget is deze spinningfiets niet helemaal de juiste optie. Sommige functies zijn alleen beschikbaar met je telefoon.

De spinningfiets beschikt over veel soorten trainingsmogelijkheden. Helaas zijn niet alle trainingsmogelijkheden beschikbaar, als je geen app download. Als je geen smartphone of tablet hebt, kan het lastig zijn om de trainingsprogramma’s te gebruiken.

Wat vinden wij van de VirtuFit Etappe 2.0i?

virtufit-etappe-2.0-i_recensie

Nu je weet wat de voor- en nadelen van deze spinningfiets zijn, is het natuurlijk de grote vraag hoe wij deze VirtuFit Etappe 2.0i hebben ervaren. We hebben dit apparaat namelijk goed getest en willen onze ervaringen graag met je delen.

De montage van deze spinningfiets

De VirtuFit Etappe 2.0i wordt geleverd in onderdelen. Het is dus belangrijk om alle instructies goed door te lezen. De gebruikershandleiding is zeer overzichtelijk en daardoor is de spinningfiets eenvoudig te monteren.

Binnen een uur staat deze mooie spinningfiets in je woonkamer. Onze eerste indruk? De VirtuFit Etappe 2.0i heeft een stoere en stabiele uitstraling. Ook dit is natuurlijk een belangrijk punt.

Het gebruiksgemak

Dit fitnessapparaat is eenvoudig te gebruiken. De spinningfiets is makkelijk verstelbaar en daardoor kun je de fiets instellen naar je eigen wensen.

Dit zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier kunt trainen. Stel het zadel in op de juiste hoogte en je zit al een stuk meer comfortabel.

Wat ons opviel zijn de pedalen van deze spinningbike. Deze spinningbike beschikt over toeclip pedalen, terwijl de meeste spinningbikes zijn voorzien van SPD-pedalen.

Dit vonden wij een minpuntje, maar dit is niet per se erg. Ook met de toeclip pedalen is er goed op de fiets te fietsen.

De trainingsprogramma’s

virtufit-etappe-2.0-i_trainingsprogrammas

Zoals je al hebt kunnen lezen beschikt deze spinningbike over veel verschillende trainings- en weerstandsprogramma’s. Naar ons idee is dit een groot voordeel.

Dit zorgt er namelijk voor dat het trainen leuk blijft en dat je de uitdaging zult vinden waar je naar op zoek bent. Je kunt de trainingsprogramma’s namelijk instellen op jouw eigen wensen.

Wil je aan krachttraining doen? Of liever aan cardio? Het kan allebei en dat is zo fijn aan deze spinningbike.

Via Bluetooth koppel je jouw smartphone of tablet aan de VirtuFit Etappe 2.0i. Je kunt kiezen uit verschillende apps en op deze manier kun je jezelf goed uitdagen.

De stabiliteit

Een belangrijk aspect van een spinningfiets is de stabiliteit. Als je aan het trainen bent, wil je natuurlijk niet dat het apparaat enorm gaat trillen of niet stabiel aanvoelt. Hoe zit dit met de VirtuFit Etappe 2.0i?

We kunnen je gerust stellen. Dit apparaat voelt ontzettend stabiel aan. Tijdens het fietsen hebben we geen seconde last gehad van trillingen.

Onze eerste indruk van het apparaat was dus goed. Deze spinningfiets bevat namelijk brede poten en biedt goed grip. Daarnaast is het frame gemaakt van staal en dit ziet er zeer stevig uit.

Conclusie: Is de VirtuFit Etappe 2.0i het aanschaffen waard?

virtufit etappe 2.0 i zadel

Nu je hebt gelezen wat onze ervaringen met deze spinningbike zijn, wil je natuurlijk weten of dit fitnessapparaat iets voor jou is.

We zullen eerst de vraag beantwoorden of dit apparaat het geld wel daadwerkelijk waard is. Het antwoord: ja, dat is het zeker. De VirtuFit Etappe 2.0i is een mooi en stevig apparaat dat alles biedt wat je nodig hebt.

Als je beschikt over een smartphone of tablet, kun je jezelf uitdagen met de meest leuke apps. Daarnaast kun je gebruikmaken van de vele verschillende weerstandprogramma’s. Je conditie trainen is dus goed te doen.

Ook zit het apparaat heel comfortabel en is het eenvoudig te monteren. Je kunt alles makkelijk verstellen en dit zorgt ervoor dat je de spinningfiets kunt instellen naar jouw wensen.

Of de VirtuFit Etappe 2.0i iets voor jou is? Als je wat geld wilt besteden aan een goede spinningfiets, dan is de VirtuFit Etappe 2.0i zeker een geschikte keuze voor je.

Houd er wel rekening mee dat de meeste trainingsprogramma’s beschikbaar zijn via een applicatie. Zorg er dus voor dat je beschikt over een goede smartphone of een tablet.

Ben je een beginnende fietser of vind je het gewoon heerlijk om thuis aan je conditie te werken? Dan is de VirtuFit Etappe 2.0i zeker een perfecte keuze voor je.


Meer van VirtuFit:


Categorieën: Fitness