Warmtepompboiler 200 liter kopen

Last updated by Joni on

Warmtepompboiler 200L

Is het de hoogste tijd om een nieuwe boiler te kopen? En ga je graag voor een energiezuinige en efficiënte boiler?

Dan is de kans groot dat je al snel bij een warmtepompboiler uitkomt.

Binnen het aanbod van dit type boiler kom je meerdere varianten tegen. Zo kun je kiezen voor een warmtepompboiler 100 liter, een warmtepompboiler 200 liter en een warmtepompboiler 300 liter.

In dit artikel richten wij onze pijlen op de warmtepompboiler 200L.

We bespreken voor wie zo’n boiler geschikt is, wat de voordelen van een warmtepompboiler zijn en wat volgens ons de beste warmtepompboilers met een inhoud van 200 liter zijn.

Verder voorzien we je van veel nuttige informatie over dit type boiler.

Hoe werkt een warmtepompboiler 200 liter precies?

Warmtepompboiler 200 liter werking

Zoals de benaming al aangeeft, heeft zo’n boiler een inhoud van 200 liter.

Dit water wordt door de warmtepomp naar een temperatuur van 50 graden opgewarmd. Vervolgens voegt het verwarmingselement hier nog 15 graden extra aan toe.

Dankzij deze 15 extra graden wordt de vorming van legionella voorkomen.

In principe is de werking van zo’n boiler dus vrij simpel. Maar, het apparaat zelf is toch behoorlijk complex te noemen.

Door de complexiteit zijn dergelijke boilers vrij prijzig, waarover later meer in dit artikel.

Hoe lang kun je douchen met een warmtepompboiler 200 liter?

Boiler douchen

Met een warmtepompboiler van 200 L kun je ongeveer 45 á 50 minuten lang douchen.

Maar, dit is wel van meerdere factoren afhankelijk:

  • Het soort warmtepompboiler. Tussen boiler A en boiler B kunnen qua efficiency grote verschillen bestaan.
  • Het soort douchekop. Ook het soort douchekop is van grote invloed. Heb je bijvoorbeeld voor een regendouchekop gekozen? Dan kun je een stuk korter douchen dan als je voor een ‘normale’ douchekop zou hebben gekozen. Dit heeft puur met het verbruik van een regendouche te maken.

Voor wie is een warmtepompboiler 200 liter geschikt?

Een warmtepompboiler van 200 L is voor veel huishoudens geschikt. Woon je bijvoorbeeld samen met je partner en één of twee kinderen? Dan kun je prima voor een dergelijke boiler kiezen.

Dit is ook het geval als je samen met een paar huisgenoten samenwoont. Zolang het huishouden/gezin niet al té groot is, is een warmtepompboiler van 200 liter ideaal.

Heb je wel een groter gezin of huishouden? Dan kun je beter kijken naar een variant van 250 of 300 liter.

Woon je alleen of samen met je partner? Dan kan een warmtepompboiler van 100 liter al voldoende zijn.

Zo’n boiler is sowieso interessant als je niet al te veel ruimte voor een nieuwe boiler hebt. Of als je het liefste zo kort mogelijk doucht.

Wat zijn de beste 200 liter warmtepompboilers?

Heb je het idee dat een 200 liter warmtepompboiler het beste op je wensen aansluit? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar de beste koop te gaan. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Wij hebben hiervoor al naar het aanbod van boilers gekeken. Binnen dit aanbod vielen onderstaande boilers ons op; dit zijn volgens ons de beste boilers met een inhoud van 200 liter.

Tesy warmtepomp boiler 200L met wisselaar

Tesy warmtepompboiler 200L

Deze warmtepompboiler van 200 L van het merk Tesy is om meerdere redenen een aanrader.

Zo verbruikt deze boiler weinig energie, werkt de boiler prima en kun je deze boiler ook aan je zonnepanelen koppelen.

Verder krijg je een flink bedrag als subsidie op deze boiler, waarover later meer in dit artikel.

Dat deze boiler weinig energie verbruikt, blijkt duidelijk uit de energieklasse. Deze boiler heeft namelijk energieklasse A+. Beter kan in principe niet!

Doordat deze boiler over een wisselaar beschikt, wordt warme lucht gemengd met koelvloeistof. De werking is hierdoor nóg efficiënter en beter.

Of bekijk aanbod bij BoilerGarant




Ariston Nuos Plus 200 liter

Ariston nuos plus 200L warmtepompboiler

Vind je het niet erg om (nog) meer geld uit te geven? Dan sluit de Ariston Nuos Plus 200 liter mogelijk perfect op je wensen aan.

Deze boiler heeft een groot bereik qua werkingstemperatuur, is binnen 6 uur volledig opgewarmd en verbruikt vrij weinig energie.

Ook valt direct op dat de maximale watertemperatuur maar liefst 62 graden Celsius is.

De kwaliteit van deze Ariston boiler is eveneens prima. Dit blijkt uit de werking, efficiency, gebruikte materialen en afwerking. Wat ons betreft is dit een méér dan prima boiler van 200 liter.




Waarom voor een warmtepompboiler 200 liter kiezen?

Warmtepompboiler zonnepanelen 200L

Met een warmtepompboiler geniet je van veel voordelen:

  • Lager energieverbruik. Ten opzichte van een elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler een stuk minder energie. Zeker met het oog op de huidige energieprijzen is dit een maar al te belangrijk voordeel.
  • Subsidiemogelijkheid. Het nemen van een warmtepompboiler wordt door de overheid gestimuleerd. Dit resulteert dan ook in een subsidie die je aan kunt vragen voor/bij de aanschaf van een warmtepompboiler. Kostentechnisch is zo’n subsidie uiteraard super interessant.
  • Perfect te combineren. Een warmtepompboiler kun je perfect combineren met bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook is het mogelijk om een CV systeem rechtstreeks op de boiler aan te sluiten.

Kies je voor een boiler met een inhoud van 200 liter? Dan zit je in de meeste gevallen goed.

Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, zijn deze boilers voor veel huishoudens geschikt. Hier bovenop komt dat het aanbod van 200 liter warmtepompboilers relatief divers is.

Het aanbod van een boiler van 300 liter is bijvoorbeeld een stuk beperkter.

Wat zijn de afmetingen van een warmtepompboiler 200 liter?

Warmtepompboiler 200 liter

Een warmtepompboiler van 200 liter is geen klein apparaat, maar het is ook geen hele grote unit. Als je het vergelijkt met een 300 liter boiler is een 200 liter boiler zelfs compact te noemen.

Wat de exacte afmetingen zijn, is echter per variant verschillend. Onder meer de vormgeving van de boiler speelt hier een belangrijke rol in.

De meeste fabrikanten kiezen voor een horizontaal model, maar er kan ook voor een verticaal model gekozen worden.

Daarnaast kiest elke fabrikant voor een net iets andere vormgeving. Dit zorgt ervoor dat geen enkele boiler precies dezelfde afmetingen heeft.

Ga in ieder geval goed na hoeveel ruimte je precies voor de boiler over hebt. Als je dát eenmaal weet, kun je gericht op zoek gaan naar de beste warmtepompboiler 200 liter.

Wat kost een goede warmtepompboiler 200 liter?

Voor een goede warmtepompboiler 200 liter betaal je minstens 2000 euro. Voor dit bedrag krijg je echter wel veel waar voor je geld. Zo geniet je jarenlang van deze boiler.

Ook geniet je deze lange periode van een lagere energierekening. Met alle dank aan de efficiency en het lage energieverbruik van een warmtepompboiler.

Ons advies is daarom om te durven investeren in de beste warmtepompboiler van 200 liter. Als je nú meer geld uitgeeft, geniet je op lange termijn juist van een (flinke) besparing.

Wat je precies voor de boiler moet betalen, is wel per variant verschillend. Het merk is hierbij van grote invloed, maar ook de efficiency. Des te efficiënter de boiler is, des te duurder de boiler is.

Ook andere specificaties spelen hier een belangrijke rol bij. Denk aan de energieklasse en het vermogen van de boiler.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de boilers met een hoger vermogen relatief duur zijn.

Dankzij dit hogere vermogen geniet je echter wel van een snellere opwarmtijd. Dat is absoluut de meerprijs waard.

Maak al met al een goede vergelijking voor jezelf. Let hierbij vooral op de criteria die voor jou belangrijk zijn. Wij raden je hoe dan ook bovenstaande twee boilers van 200 liter aan.

Waar koop je een warmtepompboiler 200 liter?

Een warmtepompboiler 200 liter kun je niet zomaar op elke straathoek kopen. Alleen specialisten en grote webshops beiden dergelijke boilers aan.

Je bent dan dus ook aangewezen op één van de specialisten of grote webshops. De beste aanbieders hebben wij voor je op een rijtje gezet:






Misschien ook interessant:


Categorieën: Huishouden