Windgoo M12: Review & ervaringen

Last updated by Kaz on

windgoo m12 review

Wil je een nieuwe e-step aanschaffen en is je oog hierbij gevallen op de Windgoo M12? Maak dan een goede vergelijking tussen de Windgoo M12 en andere interessante e-steps.

Met deze Windgoo M12 review maak je dit een stuk eenvoudiger voor jezelf. Hier vind je namelijk alle informatie over deze goed aangeschreven elektrische step.

Windgoo M12 in het kort

windgoo m12

De Windgoo M12 is voor veel mensen een ideale elektrische step. Deze step is makkelijk opvouwbaar, rijdt maximaal 25 kilometer per uur en is ontzettend veilig in gebruik.

Door de 8,5 inch wielen is manoeuvreren bovendien een fluitje van een cent. Onder aan de streep vinden wij dit één van de beste elektrische steps, hoewel we dit wel een vrij prijzige step vinden.

👍 Voordelen:

 • Perfect op te vouwen
 • Weegt slechts 13,3 kilogram
 • Prima rijeigenschappen en manoeuvreerbaarheid
 • Batterij binnen 4 uur opgeladen
 • Maximale snelheid van 25 km/h
 • Prima samenstelling -> veel handige extra’s

👎 Nadelen:

 • Beperkte actieradius
 • Beperkter draagvermogen

De belangrijkste specificaties van de Windgoo M12

windgoo m12 bluetooth

Kun je beter voor de Windgoo M12 kiezen of toch voor een andere Windgoo elektrische step? Dit hangt vooral van je wensen af.

Wij raden je hierbij óók aan om goed naar de specificaties van elke elektrische step te kijken. Van deze Windgoo e-step hebben wij de belangrijkste specificaties alvast verzameld:

Maximale snelheid25 km/h
Maximale actieradius20 kilometer
Accu6Ah lithium batterij
Wielmaat8,5 inch (voor en achter)
Maximaal draagvermogen120 kilogram
Gewicht van de step13,3 kilogram
Max. hellingshoek15%
Afmetingen uitgevouwen106 x 44 x 115 cm
Afmetingen ingevouwen106 x 44 x 48 cm
Aantal snelheidsstanden3 standen
Maximale oplaadtijd4 uur
WaterproefIP54

Uit deze specificaties komen een paar zaken naar voren. Het meest opvallende vinden wij de compactheid. Ten opzichte van bijvoorbeeld de M20 is de M12 een stuk kleiner. Gevolg hiervan is dat ‘ie ook een stuk lichter is.

In combinatie met de opvouwmogelijkheid betekent dit dat je de Windgoo M12 makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

👍 De belangrijkste voordelen

windgoo m12 elektrische step review

Heb je oren naar de aanschaf van de beste elektrische step? Overweeg dan zeker de Windgoo M12. Wij hebben namelijk opgemerkt dat deze e-step het nodige te bieden heeft. Met name over onderstaande voordelen zijn wij te spreken.

Fijne rijeigenschappen

Eén van de belangrijkste voordelen vinden wij de rijeigenschappen. Het is gewoonweg goed te doen om langere afstanden op deze elektrische step af te leggen.

Dit is onder meer aan de 8,5 inch wielen te danken. Deze wielen zijn relatief klein maar leveren desondanks het gewenste gewicht op.

De kleinere diameter zorgt ook nog voor meer manoeuvreerbaarheid. Als je in drukke gebieden met een e-step wilt rijden, is de Windgoo M12 hier uiterst geschikt voor.

Perfect om overal mee naar toe te nemen

De veelzijdigheid van de Windgoo M12 vinden wij geweldig. Je kunt deze e-step prima bij je in de buurt gebruiken, maar je kunt ‘m ook overal mee naar toe nemen.

Dit is aan twee specifieke eigenschappen te danken:

 • Het gewicht. De Windgoo M12 is een stuk lichter dan bijvoorbeeld de Windgoo B20 en Windgoo M20. Juist doordat ‘ie een stuk lichter is, til je ’m eenvoudig(er) op. Dit lagere gewicht is overigens aan onder andere de compacte afmetingen te danken.
 • De inklapbaarheid. Het is ook mogelijk om de Windgoo M12 naar wens in te klappen. Nadat je dit hebt gedaan, neemt ‘ie pakweg 70 centimeter minder in beslag. Het is hierdoor zeer eenvoudig om deze Windgoo e-step in bijvoorbeeld je auto of in het openbaar vervoer mee te nemen.

Korte oplaadduur

Ben je van plan om dagelijks gebruik te maken van je nieuwe e-step? Dan is het ook verstandig om voor de Windgoo M12 te kiezen. Bij deze elektrische step ben je namelijk van een korte oplaadduur verzekerd. Binnen 3 uurtjes is de accu volledig opgeladen.

Wat hier het voordeel van is? Hoofdzakelijk dat je nooit zonder acculading hoeft komen te zitten.

Kom je aan het einde van de middag uit je werk, maar heb je ’s avonds je e-step wederom nodig? Laad ‘m in de tussentijd dan op. Door de korte oplaadduur gebruik je ‘m ’s avonds wederom geheel naar wens!

Duidelijk display

windgoo m12 elektrische step

Net zoals de M20 beschikt ook de M12 over een duidelijk display. Op dit display lees je verschillende belangrijke zaken af, waaronder de batterijstatus en de actuele snelheid.

Vouw je de Windgoo M12 in? Dan hoef je niet bang te zijn dat het display klem komt te zitten. Windgoo heeft al met al voor een slim ontwerp gekozen.

Anti lek banden

Voor het schrijven van deze Windgoo M12 review hebben wij deze elektrische step uitgebreid bestudeerd. Dat hebben we eerder ook al gedaan bij de Windgoo M20.

Bij die e-step merkten wij op dat de banden lek kunnen raken. Daar is bij de Windgoo M12 gelukkig géén sprake van.

Windgoo heeft deze e-step namelijk van anti lek banden voorzien. Doordat de banden niet lek kunnen raken, rijd je zonder zorgen over elke mogelijke ondergrond heen. Dat is bij de Windgoo M20 toch een ander verhaal.

Drie snelheidsstanden

Wij zijn ook over de snelheidsstanden van de Windgoo M12 te spreken. Je hebt namelijk uit 3 standen de keuze:

 • Eco: 6 km/h
 • Normal: 15 km/h
 • Sport: 25 km/h

Kies de gewenste stand uit en rijd op de gewenste snelheid. Stand 1 is bijvoorbeeld aan te raden als je in een drukker gebied rijdt. Of als je op een stoep rijdt; dan schrijft de wet voor dat je maar 6 km/h per uur mag.

Moet je een langere afstand afleggen? Dan kies je het beste voor de Sport stand.

Goed om te weten: de stand is ook bepalend voor de actieradius. Des te hoger de snelheid is, des te sneller de accu leeg is. Door met de stand te variëren, oefen je dus ook nog invloed op de actieradius uit.

👎 De belangrijkste nadelen

windgoo step m12

Is dit de beste elektrische step van dit moment? Nee, dat is niet het geval. Hoewel wij zeer enthousiast over deze step zijn, heb je wel met een paar aandachtspunten te maken.

Beperkte actieradius

De actieradius van de Windgoo M12 is slechts 20 kilometer. Waarom wij dit ‘slechts’ vinden? Omdat bijvoorbeeld de Windgoo M20 een actieradius van maximaal 40 kilometer heeft.

De Windgoo M12 is hierdoor minder geschikt voor de langere afstanden. Maar, je moet hierbij ook beseffen dat de oplaadduur erg kort is. Je kunt er dus prima mee naar je werk en op je werk de accu opladen.

Voor de terugreis heb je dan weer de beschikking over meer dan voldoende acculading!

Beperkt draagvermogen

De Windgoo M12 is niet voor iedereen geschikt. Dit heeft te maken met het maximale draagvermogen van 120 kilogram. Ten opzichte van de Windgoo M20 is dit een groot verschil.

Bij die Windgoo e-step is het maximale draagvermogen namelijk 150 kilogram. Dat is toch een aanzienlijk verschil.

Voor wie is de Windgoo M12 geschikt?

In onze ogen is de Windgoo M12 voor veel mensen geschikt. Ben je op zoek naar een step voor ritjes bij je in de buurt? Dan is dit één van de beste opties.

Wil je dagelijks met je step naar werk rijden? Ook dan is dit één van de beste opties.

Dit is alleen niet het geval als je echt forse afstanden moet leggen. Dit heeft puur met de beperkte actieradius van deze elektrische step te maken.

Mocht je langere afstanden af willen leggen, kies je beter voor de Windgoo M20.

Ook moet je even goed naar je gewicht kijken. Weeg je zelf meer dan 120 kilogram? Dan is de Windgoo M12 eveneens niet voor je geschikt.

Wat zeggen andere mensen over de Windgoo M12?

windgoo m12 recensies

De Windgoo M12 is een vrij populaire step van Windgoo. Dit blijkt in ieder geval uit de hoeveelheid reviews die je online aantreft. Wat hierbij ook opvalt, is dat de meeste reviews opvallend positief zijn.

Veel mensen roemen de rijeigenschappen, de kwaliteit en het minieme gewicht. Ook de compacte afmetingen en de anti lek banden kunnen op veel positieve woorden rekenen.

Onze conclusie

De Windgoo M12 vinden wij één van de meest interessante elektrische steps van dit moment. Deze e-step is met name voor de kortere afstanden ideaal.

Hij is opvallend compact, licht van gewicht en biedt prima rijeigenschappen aan. Wel moet je rekening met de beperkte actieradius houden.

Moraal van het verhaal: wij raden je de Windgoo M12 van harte aan. Kijk wel even goed naar het door jou gewenste gebruik.

Mogelijk is de Windgoo M20 op basis van jouw gewenste gebruik toch de betere keuze. Over de Windgoo M12 zijn wij in ieder geval erg te spreken!Maar van Windgoo:


Categorieën: Outdoor