Windgoo M20: Review & ervaringen

Last updated by Kaz on

windgoo m20 review

De Windgoo M20 staat goed aangeschreven en lijkt voor veel mensen geschikt te zijn. Is dit daadwerkelijk het geval? Wij geven je alle mogelijke informatie in deze Windgoo M20 review.

Neem onze bevindingen door, verdiep je in deze e-step en bepaal direct of dit de beste elektrische step voor jou is!

In het kort

windgoo step m20

De Windgoo M20 is één van de beste e-steps van dit moment. De elektrische step valt op door zijn stevige en dikke banden (10 inch), door de flinke actieradius en door de maximale actieradius van 25 km/h.

Door het hoge draaggewicht – 150 kilogram – is de Windgoo M20 voor veel mensen geschikt. Wij zijn in ieder geval diep onder de indruk van deze e-step.

👍 Voordelen:

 • Max. snelheid van 25 km/h
 • Actieradius tot wel 40 kilometer
 • 10 inch banden
 • Draaggewicht van 150 kilogram
 • Dubbel remsysteem
 • Bijzonder veilig in gebruik
 • Top rijeigenschappen

👎 Nadelen:

 • Banden kunnen lek raken
 • Vrij duur

De belangrijkste specificaties van de Windgoo M20

windgoo m20 elektrische step recensies

Aan welke eisen moet je nieuwe step voldoen? Voordat je de zoektocht naar de beste elektrische step af kunt trappen, moet je goed naar je wensen kijken. Daarbij moet je deze wensen goed af gaan stemmen op de specificaties van de verschillende e-steps.

Wij helpen je hier graag een handje bij. Hieronder vind je daarvoor de belangrijkste specificaties van de Windgoo M20:

Maximale snelheid25 km/h
Maximale actieradius40 kilometer
Accu10Ah lithium batterij
Wielmaat10 inch (voor en achter)
Maximaal draagvermogen150 kilogram
Gewicht van de step18 kilogram
Max. hellingshoek20%
Afmetingen uitgevouwen118 x 46 x 112 cm
Afmetingen ingevouwen118 x 46 x 50 cm
Aantal snelheidsstanden3 standen
Maximale oplaadtijd6 uur
WaterproefIPX5

Deze specificaties laten zien dat dit een interessante elektrische step is. Zo is deze Windgoo elektrische step voor bijzonder veel mensen geschikt. Ook valt de inklapbaarheid van de Windgoo M20 in positieve zin op.

👍 De belangrijkste voordelen

windgoo m20 elektrische step

Is het verstandig om voor de Windgoo M20 te kiezen? Op basis van de specificaties zou je denken van wel.

Nadat wij deze e-step uitgebreid bestudeerd hebben, kunnen wij het volgende concluderen: de Windgoo M20 heeft ontzettend veel te bieden. Dat is met name aan onderstaande voordelen te danken.

Voor veel mensen geschikt

Wij zijn van mening dat de Windgoo M20 voor veel mensen geschikt is. Dit is onder meer aan het maximale draagvermogen van 150 kilogram te danken. Dit maakt deze elektrische step uiterst geschikt voor de zwaardere mensen.

Ook is deze e-step geschikt voor zowel de lange- als de korte afstanden. Voor de langere afstanden komt de maximale actieradius van 40 kilometer goed van pas.

Uiteraard is het ook ideaal dat je maar liefst 25 kilometer per uur kunt rijden met deze Windgoo elektrische step.

Woon je in heuvelachtig terrein? Zelfs in dat geval is de Windgoo M20 uiterst geschikt. Dit is te danken aan de maximale hellingshoek waar je met deze e-step tegen aan kunt rijden: 20%.

Bijzonder comfortabel rijden

Rijd je een flinke afstand op de Windgoo M20? Dit merk je absoluut niet aan je handen, benen of armen.

Bij andere e-steps is dat wel het geval, mede doordat je op veel andere steps met veel trillingen te maken krijgt. Daar is bij de Windgoo M20 weinig tot geen sprake van.

Hoe dit komt? Dit komt voornamelijk door de 10 inch banden. De banden zijn lekker groot uitgevoerd en zijn hierdoor tegen een flink stootje bestand. Ook zijn wij over de stevige voetenplank te spreken.

Deze voetenplank is maar liefst 21 centimeter breed, waardoor je je voeten altijd op de gewenste manier kwijt kunt.

Makkelijk op te vouwen

windgoo m20

Wil je je nieuwe elektrische step graag overal mee naar toe nemen? Ook dan sluit de Windgoo M20 perfect op je wensen aan. Deze e-step is namelijk makkelijk op te vouwen.

Dit stelt je dus in staat om deze e-step overal mee naar toe te nemen. Door ‘m op te vouwen, bespaar je maar liefst 62 centimeter. Je kunt ‘m hierdoor ook in bijvoorbeeld de kofferbak van je auto vervoeren.

Ontzettend veilig

Met de Windgoo M20 haal je een zeer veilige step in huis. Dit is aan onder meer de volgende eigenschappen te danken:

 • Dubbel remsysteem. De M20 beschikt bij zowel de voor- als de achterwielen over goede remmen. Hierdoor sta je altijd op het gewenste moment spoedig stil.
 • LED verlichting. De Windgoo M20 is van duidelijke LED verlichting voorzien. Bijzonder prettig en veilig als je ook in het donker ritjes op je elektrische step maakt.
 • Knipperend remlicht. Deze elektrische step beschikt zelfs over een knipperend remlicht. Op het moment dat je (hard) moet remmen, ziet je achterligger dit hierdoor ook.

Goed om te weten: je kunt op deze step een snelheid van 25 km/h per uur behalen. Dit is behoorlijk hard, aangezien je dus maar op 2 banden rijdt. Het is daarom een ontzettend groot voordeel dat de Windgoo M20 zo veilig uitgevoerd is.

Duidelijk display

Een groot voordeel van de Windgoo M20 vinden wij het display. Dit display is lekker groot, is verlicht en biedt de gewenste informatie aan. Zo lees je op het display bijvoorbeeld de snelheid en de accustatus af.

Ga je de Windgoo M20 opvouwen? Dan hoef je niet bang te zijn voor het display. Het display is namelijk op een slimme plek geplaatst. Als je op de step staat, lees je hierdoor het display perfect af.

3 snelheidsstanden

De Windgoo M20 is al met al een geweldige elektrische step. Net zoals dat dit eerder al voor de Windgoo B20 gold. Met deze beide vervoermiddelen verplaats je je op een fijne, snelle en duurzame manier.

Bij de Windgoo M20 geniet je van nóg een extra voordeel: je kunt uit maar liefst 3 snelheidsstanden kiezen:

 • Eco: 15 kilometer per uur
 • Normal: 20 kilometer per uur
 • Sport: 25 kilometer per uur

Met deze elektrische step heb je dus alle touwtjes in eigen handen. Je bepaalt zelf hoe hard de step maximaal moet rijden. Daardoor bepaal je ook zelf wat ongeveer het energieverbruik van de step is!

Bijzonder stevig en stabiel

Heb je nog niet eerder op een elektrische step gereden? Dan heb je aan het begin mogelijk moeite om je evenwicht te bewaren. Daar heb je op de Windgoo M20 echter geen sprake van.

Deze step is namelijk bijzonder stevig en stabiel uitgevoerd. Wat ons betreft komt dit ook de rijeigenschappen ten goede.

👎 De belangrijkste nadelen

windgoo m20 bluetooth

Wij vinden de Windgoo M20 één van de beste elektrische steps van dit moment. Wel hebben wij ook een paar nadelen opgemerkt. Aangezien we je een eerlijke Windgoo M20 review voor willen schotelen, bespreken we ook deze nadelen uitgebreid.

Vrij duur

De Windgoo M20 is een dure elektrische step. Daar willen en kunnen we geen doekjes om winden. De adviesprijs van deze Windgoo e-step ligt rond de €500.

Dat is behoorlijk veel geld. Tegelijkertijd krijg je ook veel waar voor je geld. De Windgoo M20 is immers voor veel mensen geschikt, rijdt lekker hard en is van veel fijne extra’s voorzien.

Dit maakt deze e-step tot één van de betere opties van dit moment. Ondanks het forse prijskaartje dus.

Banden kunnen lek raken

Bij de M20 heeft Windgoo voor luchtbanden gekozen. Je geniet hierdoor van veel rijcomfort, maar deze banden kunnen wel lek raken.

Met name als je op oneffenheden terrein rijdt, is de kans op een lekke band aanwezig. Dit wil je uiteraard voorkomen, dus kijk goed uit waar je rijdt.

Vrij zware step

Wil je graag de Windgoo M20 overal mee naar toe nemen? Door de inklapbaarheid is dit goed mogelijk. Wel moet je hierbij rekening met het forse gewicht houden.

De Windgoo M20 weegt maar liefst 18 kilogram. Dat is het gevolg van de afmetingen en de robuustheid van de step.

Doordat ‘ie relatief zwaar is, is het niet eenvoudig om deze step op te tillen. Minder handig dus als je ‘m in je auto of het OV mee wilt nemen.

Voor wie is de Windgoo M20 geschikt?

De Windgoo M20 is voor zo’n beetje iedereen geschikt. Hij is voor zwaardere mensen geschikt, voor langere mensen en ook voor mensen die forse afstanden af willen leggen.

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe e-step uitgeven? Dan is de Windgoo níet geschikt voor je.

Wat zeggen andere mensen over de Windgoo M20?

elektrische step windgoo m20

De meeste mensen lopen weg met de Windgoo M20. Deze elektrische step wordt bijzonder goed beoordeeld, met name vanwege de prima rijeigenschappen.

Ook de krachtige accu, opvouwbaarheid en kwaliteit kunnen op veel lovende woorden rekenen.

Onze conclusie

Wij vinden de Windgoo M20 één van de beste elektrische steps van dit moment. Deze elektrische step is voor ontzettend veel mensen geschikt, biedt prima rijeigenschappen en is voor elk gewenst gebruik geschikt.

Met alle dank aan de robuustheid, de geweldige specificaties en de opvouwbaarheid. Wij zijn in ieder geval groot fan van de Windgoo M20!

Bekijk bij onderstaande aanbieders deze fantastische Windgoo M20 voor de beste prijzen van dit moment:Meer van Windgoo:


Categorieën: Outdoor