Afzuigkap 60 cm kopen? Top 7 uit de test (Wand & Inbouw)

Last updated by Kaz on

afzuigkap 60 cm

Vind je het heerlijk om elke avond te koken? Dan weet je als geen ander dat je goed keukenapparatuur van de beste merken nodig hebt.

Je denkt hierbij mogelijk direct aan je pannen, kookplaat en andere zaken.

Maar, onderschat het belang van een goede afzuigkap niet. In dit artikel vertellen wij je alles over de beste afzuigkappen met een breedte van 60 cm.

Wat een afzuigkap 60 cm precies is? Dit is een afzuigkap die bij een fornuis van 60 cm past.

In dit geval zijn beide producten 60 centimeter breed, waardoor ze perfect bij elkaar passen.

In het aanbod van afzuigkappen wordt 60 centimeter als één van de kleinere maten gezien. Dit is simpelweg een relatief kleine en smalle afzuigkap.

De 7 beste afzuigkappen 60 cm

Heb je oren naar de aanschaf van een afzuigkap 60 cm? Besef dan even goed dat een afzuigkap 60 cm niet zomaar een afzuigkap 60 cm is.

Zo kun je voor een inbouw afzuigkap van 60 cm kiezen, maar ook voor een wandzuigkap van 60 cm. Ook heb je de keuze uit meerdere stijlen, kleuren en materialen.

Met andere woorden: je moet een goede vergelijking voor jezelf maken. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Dat doen we door je kennis te laten maken met de 7 beste afzuigkappen 60 cm. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste afzuigkap 60 cm voor in jouw keuken aan.

1. ETNA AB661ZT

De ETNA AB661ZT vinden wij de beste afzuigkap 60 cm van dit moment. Deze afzuigkap is in het zwart uitgevoerd en is dus 60 cm breed.

Met name door de zwarte kleur is dit een afzuigkap die in veel keukens prachtig past. Deze afzuigkap is ook nog van fraaie verlichting voorzien, zoals je op de foto kunt zien.

Heb je voor een open keuken gekozen? Ook dan is dit een prima optie voor je. De afzuigcapaciteit is maar liefst 680 meter per uur, waardoor je keuken maximaal 30 vierkante meter groot kan zijn.

Deze afzuigkap is ook nog van een automatisch terugschakelende intensiefstand voorzien. Het geluidsniveau van 68 dB valt relatief gezien ook nog mee.
2. Bosch DEM66AC00

Gaat je voorkeur uit naar een inbouw afzuigkap 60 cm? Dan kun je niet om de Bosch DEM66AC00 heen. Deze afzuigkap is achter een deur geïntegreerd, waardoor je de afzuigkap in principe niet ziet hangen. Door de deur te openen, laat je de afzuigkap zijn werk doen.

Het fijne is dat je bij deze afzuigkap uit drie standen kunt kiezen. Je bepaalt hiermee zelf de afvoercapaciteit, waarbij de maximale capaciteit 620 m3 per uur is.

Deze afzuigkap 60 cm is opvallend goedkoop en beschikt over uitwasbare filters. Hierdoor hoef je niet continu in nieuwe filters te investeren.
3. Siemens LI67SA531

De Siemens LI67SA531 vinden wij de beste vlakscherm afzuigkap 60 cm. Dat dit een vlakscherm variant is, betekent dat je ‘m in een hangend keukenkastje kunt monteren. Je ziet hierdoor de afzuigkap alleen als je ‘m uittrekt.

Nadat je dit hebt gedaan, geniet je van een onwijs fraaie afzuigkap. Dit is onder meer aan de strakke vormgeving en het gebruik van RVS te danken.

Dit is ook nog eens een hele stille afzuigkap 60 cm. Deze afzuigkap produceert slechts 53 dB geluid bij de hoogste stand. Je kunt bovendien uit meerdere standen kiezen.

Ook is het fijn dat deze afzuigkap over een automatische intensiefstand beschikt. Jammer genoeg is de afzuigcapaciteit wel beperkt; 399 m3 per uur.
4. Samsung NK24M5060SS/UR

Wil je per sé een afzuigkap van RVS met een breedte van 60 cm hebben? Kies dan voor de Samsung NK24M5060SS/UR.

Deze prachtige afzuigkap is een lust voor het oog, ziet er stijlvol uit en is van handige extra’s voorzien. Bij ons vielen bijvoorbeeld direct de twee fraaie lampen aan de voorzijde op.

Deze afzuigkap 60 is ook voor de grotere keukens geschikt. Dit komt door de hoge afzuigcapaciteit van maar liefst 668 m3 per uur. Ook heb je de keuze uit 4 afzuigstanden, waardoor je zelf de afvoercapaciteit bepaalt.

Deze afzuigkap is ook nog van een intensiefstand en reinigingsindicatie voorzien. Houd alleen rekening met een vrij fors geluidsniveau.
5. AEG DKB4650M

De AEG DKB4650M vinden wij één van de beste afzuigkappen 60 cm. Dit is bij deze afzuigkap met name aan het design te danken.

Zoals je op de foto’s kunt zien, is deze afzuigkap ideaal voor de open keukens. Doordat de afzuigcapaciteit 603 m3 per uur is, kun je ‘m ook in grotere kopen keukens gebruiken.

Deze fraaie afzuigkap is ook van LED verlichting voorzien. Door deze verlichting hou je tijdens het koken alles perfect in de gaten.

Deze afzuigkap beschikt ook over uitwasbare filters. Het betreft dus een wandschouw afzuigkap met een exacte breedte van 59,8 centimeter.
6. Siemens LE66MAC00

De Siemens LE66MAC00 vinden wij een geweldige inbouw afzuigkap 60 cm. Deze afzuigkap moet je achter een kastje inbouwen, waardoor je deze afzuigkap in principe nooit ziet.

Dit staat fraai en brengt ook nog het nodige gebruiksgemak met zich mee. Om deze afzuigkap te gebruiken, hoef je immers alleen het kastje open te doen.

Bij deze zuigkap kun je uit drie standen kiezen. Daarmee oefen je invloed op de afvoercapaciteit uit, waarbij de maximale afvoercapaciteit 620 m3 per uur is.

Dit betekent dat deze afzuigkap ook voor de grotere keukens geschikt is. Wel moet je rekening houden met het geluidsniveau van 70 dB.
7. Siemens LU63LCC20

Gaat je voorkeur uit naar de goedkoopste afzuigkap 60 cm? Dan kun je niet om de Siemens LU63LCC20 heen. Voor deze afzuigkap betaal je net iets meer dan 140 euro, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem is.

Dit betreft een zogeheten onderbouw afzuigkap; dit betekent dat je ‘m aan de wand of onder een hangend keukenkastje op kunt hangen.

Bij deze afzuigkap heb je alle touwtjes in eigen handen. Dit komt doordat je uit drie standen kunt kiezen.

De maximale afzuigcapaciteit is slechts 350 m3 per uur, waardoor het niet de krachtigste afzuigkap 60 cm is. Je kunt ‘m hierdoor niet in de grotere (open) keukens gebruiken.
Hoe vind je de beste afzuigkap 60 cm?

Is een afzuigkap 60 cm de ideale afzuigkap voor in jouw keuken? Zeker als je een inductiefornuis van 60 centimeter breed hebt, is dit de beste keuze voor je.

Dat is ook het geval als je een kleine keuken hebt. Of als je liever geen al te opvallende afzuigkap in je keuken wilt hebben.

Het is echter niet makkelijk om de juiste afzuigkap van 60 cm te vinden. Er zijn simpelweg heel veel aandachtspunten waar je op moet letten.

De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Type afzuigkap

Allereerst moet je heel goed naar het type afzuigkap kijken.

Je hebt momenteel uit meerdere types de keuze:

  • Wandschouw: het is mogelijk om een wandschouw afzuigkap aan de muur te bevestigen. Hierbij kun je kiezen tussen een standaard, platte of diagonale variant.
  • Onderbouw: een onderbouw afzuigkap monteer je aan de wand of aan een hangend keukenkastje. Dit is een ideale optie als je geen ruimte voor een wandschouw afzuigkap hebt.
  • Vlakscherm: een vlakscherm afzuigkap is ideaal voor in een hangend keukenkastje. Om van deze afzuigkap gebruik te maken, hoef je alleen maar dit scherm uit te trekken.
  • Inbouw: een inbouw afzuigkap plaats je samen met het blok van de afzuigkap in het bovenste keukenkastje. De afzuigkap verdwijnt hierdoor volledig uit het zicht.

Afzuigsysteem

Ook moet je goed naar het afzuigsysteem kijken. Je kunt hierbij kiezen tussen een luchtafvoer- en recirculatiesysteem. Bij een luchtafvoersysteem worden de kookdampen naar buiten afgevoerd.

Je hebt voor dit systeem een luchtafvoerbuis nodig en daardoor ook een gat in de muur.

Bij een recirculatiesysteem worden de kookdampen gefilterd. Nadat dit gedaan is, wordt de schone lucht de keuken ingeblazen. Voor deze afzuigkap heb je een recirculatieset en koolstoffilters nodig.

Kleur & materiaal

Wil je de beste afzuigkap 60 cm voor in jouw keuken aanschaffen? Dan moet je goed naar je gehele keuken kijken. Het is namelijk van belang dat je afzuigkap 60 cm naadloos bij de rest van je keuken past.

Dit doe je door goed naar de kleur van de afzuigkap te kijken. Heb je een volledig zwarte keuken? Dan is het aan te raden om voor een zwarte afzuigkap te kiezen. Daarmee creëer je simpelweg een hele fraaie uitstraling in je keuken.

Daarnaast moet je ook goed naar het materiaal kijken. Ben je bijvoorbeeld voor een industriële inrichting gegaan? Dan is een afzuigkap 60 cm van RVS prachtig. De nodige varianten worden overigens van dit materiaal gemaakt.

Afzuigcapaciteit

Het is sowieso belangrijk om goed naar je keuken te kijken. De afmetingen van je keuken moet je goed afstemmen op de maximale afzuigcapaciteit. De maximale afzuigcapaciteit geeft aan hoeveel kookdampen de afzuigkap per uur op kan zuigen.

Heb je een grote keuken? Dan heb je een hogere afzuigcapaciteit nodig.

Webshop Coolblue hanteert in ieder geval deze drie categorieën:

  • Laag: tot 400 m3 per uur
  • Normaal: 400 tot 650 m3 per uur
  • Hoog: vanaf 650 m3 per uur

Belangrijke details

Bij een afzuigkap van 60 cm zijn er ook meerdere details waar je goed naar moet kijken. Zo is het wenselijk dat de afzuigkap zo min mogelijk energie verbruikt. Ga daarom goed na wat de energieklasse van de afzuigkap is.

Ook moet je goed naar het geluidsniveau kijken. Het is wenselijk dat de afzuigkap zo min mogelijk lawaai maakt, maar de verschillen op dit gebied zijn nogal groot. Wij raden je een afzuigkap 60 cm met maximaal 70 dB aan.

Tot slot kun je goed naar de bediening kijken. Op welke manier kun je bijvoorbeeld de gewenste afzuigstand instellen? Ga ook goed na uit hoeveel standen je überhaupt de keuze hebt.

Ook is het verstandig om goed op eventuele verlichting te letten. Indien de afzuigkap van LED verlichting voorzien is, behoud je het perfecte zicht op je kookproces.

Wat kost een goede afzuigkap van 60 cm?

De prijzen van de afzuigkappen 60 cm lopen flink uiteen. Dat is één van de eerste conclusies die wij tijdens ons onderzoek konden stellen. Je kunt voor bijvoorbeeld 200 euro een afzuigkap 60 cm aanschaffen, maar ook voor 400 á 500 euro.

Wij raden je daarom aan om goed over je budget na te denken. Hoeveel geld wil én kun je precies uitgeven aan je nieuwe afzuigkap 60 cm?

Conclusie

Een afzuigkap 60 cm is in veel keukens de beste optie. Zeker als je een relatief smalle afzuigkap nodig hebt, kom je bij een afzuigkap 60 cm uit.

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, heb je uit meer dan voldoende varianten de keuze. Wij raden je met name de 7 bovenstaande afzuigkappen van 60 cm aan!


Meer opties:


Categorieën: Keuken