Elektrische fiets met accu in frame: Top 6 & Koopgids

Last updated by Kaz on

elektrische fiets met accu in frame

Wist je dat bijna 60% procent van alle verkochte fietsen een e-bike is? De elektrische fietsen zijn met een gigantische opmars bezig, mede door het duurzame aspect.

Ook het gebruiksgemak is uiteraard een belangrijk voordeel van een elektrische fiets. Het feit dat je uit veel soorten e-bikes kunt kiezen, is eveneens een groot voordeel.

Eén van de populairste soorten e-bikes van dit moment is een elektrische fiets met een accu in het frame. Graag laten wij je alvast kennismaken met de 6 beste elektrische fietsen met een ingebouwde accu.

Onze top 6 beste elektrische fietsen met een ingebouwde accu:

 1. Villette Commuter elektrische damesfiets
 2. eSUV, heren E-Bike 28″
 3. Stella Morena Premium MDB FI
 4. Stella Vicenza Pro MDS FI
 5. Stella Muto Koala
 6. Watt Boston E-Bike voor heren

De 6 beste elektrische fietsen met een ingebouwde accu uitgelicht

Wat een e-bike met accu in het frame precies is? Dit is eigenlijk niks meer dan een e-bike met het accupakket in het frame weggewerkt. Je ziet de accu hierdoor niet zitten. 

Om de accu op te laden, hoef je je fiets alleen maar in de buurt van een stopcontact te zetten. Sluit de oplaadkabel op het frame en het stopcontact aan en geniet van een snelle oplaadbeurt.

In 99% van de gevallen is zo’n ingebouwde accu simpelweg niet uitneembaar uit de fiets.

Spreekt dit principe je aan? Dan raden wij je graag aan om onderstaande reviews goed door te nemen. In deze reviews vind je alle informatie over de beste elektrische fietsen met geïntegreerde accu.

1. Villette Commuter elektrische damesfiets

De Villette Commuter elektrische damesfiets vinden wij de beste elektrische fiets voor dames met een accu in het frame.

De accu zit volledig in het frame geïntegreerd, waardoor de accu niet gestolen kan worden. Ook heeft deze damesfiets hierdoor een strakke uitstraling.

Met deze elektrische fiets middenmotor met accu in het frame rijd je snel van plek A naar plek B. Dit is aan het krachtige accupakket en de 8 versnellingen te danken.

Tijdens het fietsen geniet je ook nog van veel comfort, mede door de vering in zowel de vork als de zadelpen.
2. eSUV, heren E-Bike 28″

Ben je op zoek naar de beste elektrische herenfiets met accu in het frame? Kies dan voor de eSUV, heren E-Bike 28″,. Als je naar deze elektrische fiets kijkt, zie je niet eens dat ‘ie over een accu beschikt.

De accu zit perfect in het frame geïntegreerd, waardoor je van veel gemak verzekerd bent.

Daar is bij deze e-bike sowieso sprake van. Deze e-bike beschikt bijvoorbeeld over 10 versnellingen, over hydraulische schijfremmen en over een comfortabel zadel.

Het accupakket is ook nog eens krachtig, waardoor je van een actieradius van wel 200 kilometer geniet.
3. Stella Morena Premium MDB FI

De Stella Morena Premium MDB FI is een prachtige elektrische fiets met accu in het frame. Deze accu is volledig geïntegreerd in het frame, maar is wel uitneembaar. Dit maakt het opladen van de accu een stuk eenvoudiger.

Deze e-bike is voornamelijk voor dames geschikt, maar kan eventueel ook door heren gebruikt worden.

Deze fiets is van de allerhoogste kwaliteit. Zo geniet je van een progressieve rijmodus; je kunt de rijmodus voor iedere gelegenheid geheel naar wens aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om automatisch en traploos te schakelen.

Door de kabelintegratie in het stuur oogt deze e-bike ook nog eens prachtig.
4. Stella Vicenza Pro MDS FI

Ben je op zoek naar een relatief sportieve e-bike met accu in het frame? Kijk dan eens naar de Vicenza Pro MDS FI.

Deze fiets ziet er st6oer uit, is voor veel mensen geschikt en beschikt over een krachtige Shimano E6100-middenmotor. De accu zit volledig in het frame geïntegreerd, maar is wel uitneembaar.

De actieradius van de Vicenza Pro MDS FI is maar liefst 230 km. Dit maakt deze fiets voor in zoveel situaties uiterst geschikt.

Bovendien beschikt ‘ie over 5 versnellingen, waardoor je altijd op de gewenste manier fietst. Uiteraard is deze Stella e-bike van de beste materialen en onderdelen vervaardigd.
5. Stella Muto Koala

De Stella Muto Koala is een vrij unieke e-bike met accu in het frame. Dit komt onder meer doordat deze fiets zo eenvoudig mogelijk uitgevoerd is. Juist door deze eenvoud is dit een geweldige e-bike voor in een drukke stad.

Er kan weinig kapot aan deze e-bike, waardoor ‘ie juist voor in de drukkere gebieden uiterst geschikt is.

De accu zie je nagenoeg niet zitten in het frame. Dit komt onder meer doordat het een vrij kleine accu is, waardoor de actieradius ‘slechts’70 kilometer is.

Deze e-bike beschikt over brede banden met anti-leklaag, over 8 versnellingen en over een uitneembare accu. Dat maakt het opladen van de accu eenvoudiger.
6. Watt Boston E-Bike voor heren

Vind je het belangrijk dat je nieuwe e-bike een fraai design heeft? Kies dan voor de Watt Boston E-Bike. Deze fiets combineert een retro design op een geweldige manier met de nieuwste technologieën.

Het oer-Hollandse design staat wat ons betreft prachtig. Ook zie je niet eens dat de accu in het frame weggewerkt is.

Deze e-bike met accu in het frame is volledig van aluminium vervaardigd. Dit zorgt ervoor dat deze fiets slechts 17,5 kilogram weegt. Door dit minieme gewicht is het een geweldige e-bike voor in de (drukke) steden.

Je kunt qua ondersteuning uit 5 standen kiezen. Daarbij geniet je van een maximale actieradius van 70 kilometer.
👍 Wat zijn de voordelen van een accu in het frame?

Vrij veel merken kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets met batterij in het frame. Dat zoveel merken hiervoor kiezen, is uiteraard niet zonder reden. Nee, door de accu in het frame weg te werken, geniet je van een paar belangrijke voordelen:

 • De fiets is veelal relatief licht. De accu wordt in het frame weggewerkt, waardoor er op bijvoorbeeld de bagagedrager geen accupakket geplaatst hoeft te worden. Dit bespaart het nodige gewicht, aangezien op de bagagedrager zelf anders ook nog een constructie gebouwd moet worden. Daar is bij een accu in het frame geen sprake van, waardoor deze e-bikes veelal een stuk lichter van gewicht zijn.
 • De accu kan niet/moeilijk gestolen worden. Het is met name in de grotere steden een groot probleem: de accu’s die van elektrische fietsen gestolen worden. Door voor een elektrische fiets met ingebouwde accu te kiezen, voorkom je een dergelijke diefstal grotendeels. Als een dief écht kwaad wil doen, kan hij/zij alsnog de accu stelen. Maar, het is toch een feit dat een ingebouwde accu lastiger gestolen kan worden.
 • Het staat erg fraai. Kies je voor een elektrische fiets met ingebouwde accu? Dan kies je voor een fiets met een strakke uitstraling. Doordat de accu volledig weggewerkt in het frame zit, zie je de accu simpelweg niet zitten. Dat oogt, volgens ons én veel andere mensen, toch een stuk fraaier.
 • Je geniet van een aanzienlijke actieradius. Een accu in het frame kan vaak groot uitgevoerd worden. Dat betekent dat de accu krachtiger is, waardoor je van een aanzienlijke actieradius geniet. Dat bewijzen in ieder geval meerdere van bovenstaande elektrische fietsen met ingebouwde accu in het frame.
 • De rijeigenschappen zijn prima. Wist je dat de meeste accu’s slechts een paar kilo wegen? Dit gewicht is dus niet heel erg van invloed op de rijeigenschappen, maar wel gedeeltelijk. Door de accu in het frame te verwerken, ligt het zwaartepunt in het midden van de fiets. Dit komt veelal de rijeigenschappen ten goede.
 • Er is ruimte voor een kinderzitje. Wil je graag een elektrische fiets met kinderzitje hebben? Dan is het aan te raden om voor een fiets met ingebouwde accu te gaan. Dit houdt namelijk in dat de bagagedrager volledig ‘vrij’ is voor de plaatsing van een kinderzitje.

👎 Wat zijn de nadelen van een accu in het frame?

Moet je ook nog rekening houden met een nadeel van een accu in het frame? Ja, zeker. Je moet zelfs met een paar belangrijke aandachtspunten rekening houden:

 • De accu is lastiger op te laden. Indien je voor een fiets kiest waarbij de accu níet uitneembaar uit het frame is, is het lastiger om de accu op te laden. Je moet in dat geval je fiets in de buurt van een stopcontact zetten. Als we bijvoorbeeld naar Stella kijken, zien we dat de accu’s van dit merk wél uitneembaar zijn. Daarmee wordt dit nadeel direct opgelost.
 • De accu is mogelijk lastig te vervangen. Het is niet zo dat een accu van een elektrische fiets oneindig mee gaat. Mocht de accu problemen vertonen, kan het lastig zijn om de accu te vervangen. Dit is echter per elektrische fiets verschillend.
 • Veelal iets duurder. Kies je voor een elektrische fiets met accu in het frame? Dan moet je in veel situaties meer geld betalen. Over het algemeen geldt dat de elektrische fietsen met accu op de bagagedrager goedkoper zijn. Kortom: als je een goedkope elektrische fiets wilt kopen, is een fiets met ingebouwde accu niet de beste optie.

Elektrische fiets met accu in het frame kopen: waar moet je op letten?

Wil je een elektrische fiets met accu in het frame kopen? Dan is het belangrijk om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort elektrische fiets met ingebouwde accu

Je moet allereerst bepalen wat voor soort elektrische fiets met ingebouwde accu je wilt hebben. Moet het om een stoere elektrische fiets voor stadsgebruik gaan? Of wil je een elektrische MTB met ingebouwde accu hebben?  

Daarbij is het ook nog verstandig om naar je geslacht te kijken. Het design van een damesfiets is immers niet zonder reden anders dan het design van een herenfiets.

Soort accu

Je moet ten tweede goed naar het soort accu kijken:

 • Is de accu uit het frame uitneembaar? Dit geniet zeker de voorkeur, maar is niet bij alle elektrische fietsen met ingebouwde accu het geval.
 • Hoe krachtig is de accu? Je moet de kracht van de ingebouwde accu goed op het gewenste gebruik afstemmen. De kracht van de geïntegreerde accu is immers bepalend voor de actieradius van de elektrische fiets.

Samenstelling van de e-bike

Je moet ten derde goed naar de totale samenstelling van de e-bike kijken. Over hoeveel versnellingen beschikt de fiets bijvoorbeeld?

Wat is het totaalgewicht van de elektrische fiets? Over wat voor remsysteem beschikt de e-bike? En wat voor banden liggen er onder de elektrische fiets met accu in het frame?

Dit zijn allemaal zaken die je op het gewenste gebruik af moet stemmen. Wil je bijvoorbeeld ook over oneffen terreinen kunnen rijden? Dan ben je gebaat bij elektrische fietsen met brede banden.

Het merk van de e-bike met ingebouwde accu

Wij raden je ten vierde aan om goed naar het merk te kijken. Ga in ieder geval altijd voor een fiets van één van de beste elektrische fiets merken.

Deze merken leveren de gewenste kwaliteit, waardoor je van een lange levensduur verzekerd bent. Dit geldt voor de fiets zelf, maar geldt ook voor het accupakket.

Het prijskaartje van de e-bike met ingebouwde accu

Je moet tot slot goed naar het prijskaartje van de e-bike met ingebouwde accu kijken. Dit heeft een simpele reden: de prijzen van de elektrische fietsen met accu in het frame lopen flink uiteen.

Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je idealiter uit wilt geven.

Is een elektrische fiets met een geïntegreerde accu een aanrader?

Ja, een elektrische fiets met geïntegreerde accu is zeker een aanrader. Het is niet zonder reden dat het aanbod van deze e-bikes steeds uitgebreider wordt.

Kijk vooral naar bovenstaande elektrische fietsen met ingebouwde accu; dat zijn volgens ons de beste e-bikes met accu in het frame!


Categorieën: Outdoor