Hubsan Zino Mini Pro | Review | Voordelen & Nadelen

Last updated by Joni on

Hubsan Zino Mini Pro Drone

Ben je tijdens de zoektocht naar een nieuwe drone bij de Hubsan Zino Mini Pro uitgekomen? Dan ben je in deze review aan het goede adres.

Recent hebben wij namelijk deze drone uit mogen proberen, waarna wij deze review op hebben kunnen stellen.

In deze review ga je alle belangrijke informatie over deze Hubsan drone vinden. We benoemen alle pluspunten, we kijken naar de minpunten en we kijken naar het prijskaartje.

Aan het einde van deze review vellen we uiteindelijk ons eindoordeel.

De belangrijke specificaties van de Hubsan Zino Mini Pro

Vliegende Hubsan Zino Mini Pro
Gewicht249 gram
Videokwaliteit4K
Digitale zoom6x
Fotoresolutie48 megapixel
Vliegtijd40 minuten
Vliegbereik10 kilometer

Wat deze specificaties laten zien? Onder meer dat de Hubsan Zino Mini Pro een unieke drone is.

Er zijn namelijk maar weinig drones die zó weinig wegen en die zo’n goede camera hebben. In 4k resolutie filmen met een drone die slechts 249 gram weegt, is uniek.


Wat zijn de voordelen van de Hubsan Zino Mini Pro?

Wil je graag een nieuwe drone aanschaffen? En gaat je voorkeur uit naar een betaalbare en lichte drone? Dan kom je al snel bij deze drone van Hubsan uit.

De Hubsan Zino Mini Pro lijkt in ieder geval een prima drone te zijn. Toen wij deze drone uit mochten proberen, werden we alsmaar enthousiaster.

De drone voldeed aan veel van onze verwachtingen, waarover we je hieronder meer vertellen.

Geweldige film- en videokwaliteit

hubsan zino mini pro videokwaliteit

Met de Hubsan Zino Mini Pro schiet je haarscherpe foto’s en video’s.

Zo is het mogelijk om in 4k resolutie video’s te maken. Deze video’s zijn hierdoor haarscherp, terwijl je ook nog van de 6x digitale zoom gebruik kunt maken.

Wil je liever foto’s maken? Dan maak je gebruik van de fotocamera met een resolutie van maar liefst 48 megapixel. Grote kans dat de foto’s volledig naar je wens worden.

Miniem gewicht

Enige tijd geleden kondigde de Europese Unie nieuwe regels aan voor drones. Eén van de regels is dat je – in bepaalde omstandigheden – een opleiding nodig hebt om met een drone te mogen vliegen. Dat is echter niet het geval als je voor déze drone kiest.

Deze drone weegt namelijk slechts 249 gram. Doordat deze drone precies onder de grens van 250 gram valt, heb je hier geen opleiding voor nodig. Ook is het niet noodzakelijk om je met/voor deze drone te registreren.

Al met al brengt dit minieme gewicht veel voordelen met zich mee. Heel veel voordelen zelfs. Uiteraard is het geen toeval dat Hubsan juist voor een gewicht van 249 gram gezorgd heeft.

Prima vliegtijd

Een nadeel van een lichte drone is vaak dat de vliegtijd beperkt is. Bij de Hubsan Zino Mini Pro gaat die vlieger gelukkig niet op.

Toen wij deze drone uit mochten proberen, werden wij enthousiast over de vliegtijd.

Met deze drone zou je maar liefst 40 minuten achter elkaar kunnen vliegen. Je hebt maar liefst 40 minuten de tijd om prachtige opnames te maken.

Wat wens je nog meer? In combinatie met het minieme gewicht zorgt dit voor een perfect geheel.

Handige functies

Hubsan Zino Mini Pro

Toen wij deze drone uit mochten proberen, werden wij enthousiast door enkele handige functies.

Zo beschikt deze drone over Ai tracking; dankzij deze functie is het mogelijk om de drone een object te laten volgen. Ideaal tijdens bijvoorbeeld het mountainbiken.

Ook beschikt de Hubsan Zino Mini Pro over obstakeldetectie. Mocht de drone in de buurt van een obstakel komen, remt deze automatisch af. Of de drone wijkt uit, zodat het obstakel vermeden kan worden. Handig voor als je niet altijd even scherp bent tijdens het besturen van de drone.

Makkelijk mee te nemen

Waar wil jij je drone overal kunnen gebruiken? Zou je de drone graag mee op vakantie willen nemen?

Dan komen de afmetingen van deze mini drone maar al te goed van pas. Doordat deze drone compact uitgevoerd is, neem je ‘m overal mee naar toe.

Ook bij dit voordeel komen we weer terug op het gewicht. Doordat de drone slechts 249 gram weegt, neem je ‘m probleemloos overal mee naar toe. Je neemt ‘m bijvoorbeeld makkelijk mee in je rugzak.

Wat zijn de nadelen van de Hubsan Zino Mini Pro?

Is het dan allemaal koek en ei bij deze drone? Laten we vooropstellen dat we echt te spreken zijn over deze drone van Hubsan. Tegelijkertijd moeten we ook erkennen dat de drone enkele nadelen met zich mee brengt.

Weinig zekerheid over duurzaamheid

Koop je een drone van DJI? Dan weet je zeker dat de drone van een prima kwaliteit is. En dat je jarenlang van de drone gebruik kunt maken. De zekerheid op deze duurzaamheid heb je bij een Hubsan drone een stuk minder.

Dit komt puur doordat Hubsan niet zo’n gerenommeerde speler als DJI is. Neemt niet weg dat wij over de kwaliteit van deze drone wél te spreken zijn. Het is alleen afwachten wat de kwaliteit op de lange termijn is.

Relatief duur

Wil je graag in de beste mini drone investeren? Dan kun je uit meerdere DJI varianten kiezen. Die varianten zijn niet overdreven goedkoop, maar zijn ook niet al te duur.

Als we naar het prijskaartje van de Hubsan Zino Mini Pro kijken, zien we dat deze drone toch wel vrij prijzig is. Daarover vertellen we je meer in deze Hubsan Zino Mini Pro review.

Wat kost de Hubsan Zino Mini Pro?

Hubsan Zino Mini Pro Drone met accessoires

Voor de Hubsan Zino Mini Pro betaal je een bedrag tussen de 600 en 650 euro. Wat je precies voor deze mini drone moet betalen, is afhankelijk van de aanbieder.

Let in ieder geval goed op welke accessoires je precies meegeleverd krijgt. Bij sommige webshops krijg je namelijk 2 accu’s meegeleverd en een opbergtas. Ideaal en dit plaatst het prijskaartje ook in een ander perspectief.

Let daarom niet alleen op het prijskaartje, maar ook op de meegeleverde accessoires.

Ten opzichte van een DJI mini drone vinden wij deze variant toch wel prijzig. Voor de DJI Mini 2 Fly More Combo betaal je bijvoorbeeld 551. Dit scheelt toch al snel 50 á 100 euro.

Onze eindbeoordeling over de Hubsan Zino Mini Pro

Dat wij deze drone uit hebben mogen proberen, doet ons erg goed. Wij hebben hierdoor een duidelijk beeld van de drone gekregen én zijn erg enthousiast.

In onze ogen is dit één van de beste drones met een gewicht van minder dan 250 gram.

Het minieme gewicht, de afmetingen, de scherpte van de camera, de handige functies en de bediening zijn volledig naar onze wens. Eigenlijk hoef je alleen maar rekening te houden met het relatief forse prijskaartje.

Mocht dit prijskaartje geen probleem voor je zijn dan is dit een meer dan prima drone!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *