Krultang voor kort haar kopen? Hier bekijk je de beste!

Last updated by Joni on

Beste krultang voor kort haar

Ben je helemaal dol op je korte haar? Lukt het je alleen niet om dit haar in het gewenste model te brengen? Dat is heel goed mogelijk.

Met vrij weinig krultangen ben je namelijk in staat om kort haar perfect in model te brengen.

Wil je dit echter wel graag kunnen? Dan raden wij je aan om voor één van de twee onderstaande krultangen te kiezen. Dit zijn namelijk goede krultangen voor kort haar.

Vergelijk de beste krultangen voor korte haren

Als je een krultang voor korte haren aan wilt schaffen, heb je niet super veel keuze. Een uitgebreide vergelijking maken is daarom niet mogelijk.

Gelukkig hebben wij twee prima krultangen voor kort haar gevonden!

1. Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel

Braun-Satin-Hair-1-AS110-beste-krultang

Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste krulborstel voor korte haren is. Met deze krulborstel geniet je van een dubbelwerking: je droogt je haren, waarbij je deze direct in de krul brengt. In onze ogen is dit echt ideaal.

Dat deze krultang voor kort haar ideaal is, blijkt uit de korte borstel. Braun heeft voor een borstel van slechts 18 mm lang gekozen, waardoor de borstel minder geschikt is voor lange haren. Juist voor korte haren geniet je optimaal van deze mini krultang.

Verder is het fijn dat je bij deze krultang de optimale controle behoudt. Je kunt bijvoorbeeld uit twee standen kiezen, waarmee je zelf de temperaturen in kunt stellen. Als klap op de vuurpijl is de kwaliteit ook nog dik in orde én betaal je slechts 17,67 euro voor deze goede krultang voor kort haar.

👍 Voordelen:

 • Perfect voor korte haren
 • Volume, slag of krullen creëren
 • Erg compact vormgegeven
 • Keuze uit meerdere standen
 • Inclusief uitrolfunctie

👎 Nadelen:

 • Geen roterend snoer
2. BaByliss Quartz Tight Curls C449E

babyliss-quartz-tight-curls-c449e

De andere krultang waar wij enthousiast over zijn, is deze variant van BaByliss. Door de vormgeving is deze krultang ideaal geschikt voor kort haar.

Het merk BaByliss heeft deze krultang van een dun verwarmingselement voorzien. Mede daardoor kunnen wij stellen dat dit de beste dunne krultang voor kort haar. Je kunt hiermee kleine krullen in je korte haar creëren, waarmee je een hele andere coupe creëert.

Verder is het ideaal dat de borstel klein is. Je kunt hiermee kleine krullen in je korte haar creëren, terwijl je van het nodige gemak geniet.

Zo kun je uit meerdere temperatuurstanden kiezen en beschikt deze krultang over een toetsenvergrendeling. Tijdens het krullen kun je niet opeens een hogere temperatuur instellen. Fijn en veilig!

👍 Voordelen:

 • Perfect voor korte haren dankzij het dunne en korte ontwerp
 • Inclusief toetsenvergrendeling
 • Keuze uit meerdere temperatuurstanden
 • Gekende BaByliss kwaliteit
 • Duidelijk beeldscherm

👎 Nadelen:

 • Keramische coating in plaats van keramische elementen
Hoe krultang gebruiken bij kort haar?

Het gebruiken van een mini krultang voor kort haar vraagt om nauwkeurigheid. Bovendien moet je het nodige geduld opbrengen, aangezien de borstel erg klein is. Je kunt hierdoor niet al te veel haren in één keer krullen. Pak pluk voor pluk en breng hier de gewenste krullen in aan.

Hoe de krultang precies werkt, verschilt van krultang tot krultang. Lees daarom voor het eerste gebruik goed de gebruiksaanwijzing door.

Kom je er dan alsnog niet helemaal uit? Dan kun je op YouTube kijken of je een goede tutorial kunt vinden. Meerdere beautyexperts hebben over een krultang voor kort haar een goede video uitgebracht.

Krultang of (roterende) föhn voor kort haar?

Wat ons betreft kies je het beste voor een krulborstel. Met een krulborstel breng je je haren in model, terwijl je je haren ook direct droogt. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar levert ook nog een tijdsbesparing op.

Wil je het liefste alleen je korte haren in krul kunnen brengen? Dan kies je beter voor een krultang. Mocht je van de dubbele werking willen profiteren, is een roterende föhn dus de beste optie.

Let wel op dat je een goede krulborstel voor kort haar niet overal kunt kopen. Je ziet af en toe een aanbieding bij Blokker voorbijkomen, terwijl je verder bij Bol.com en Coolblue prima terecht kunt. Het aanbod is echter niet super uitgebreid.

Meer verzorgingsproducten:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *