Led gezichtsmasker kopen? Bekijk de Top 4 beste led maskers!

Last updated by Joni on

LED gezichtsmaskers voor thuis

Led gezichtsmaskers zijn helemaal de rage. Kourtney Kardashian, Victoria Beckham en Madonna zijn al fan.

Met een led masker dat je gemakkelijk thuis kunt gebruiken, hoef je geen dure afspraken meer te maken bij de schoonheidssalon.

In dit artikel geven we je een lijst van de beste led maskers op de markt. Daarnaast geven we je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met je eigen lichttherapie.

De 4 beste led gezichtsmaskers

1. Beste led licht therapie gezicht – Beauty Goods Light Led Masker

Lichtgewicht LED Masker Worthy

Met het led gezichtsmasker van Beauty Goods kun je afscheid nemen van acne, huidirritaties, rimpels en andere huidkwaaltjes.

Met de drie soorten licht (blauw, geel, rood) heb je de essentiële led behandelingen voor de verbetering van je huid.

Dit masker heeft een batterij, en is op te laden met de bijgevoegde oplader.

👍 Voordelen:

 • Inclusief Jade-roller en comedonenlepel-set
 • Drie kleuren
 • Gepast voor elke maat

👎 Nadelen:

 • Aan de prijzige kant




2. Beste led gezichtsmasker met 7 kleuren – Phenitech Draadloos Led Gezichtsmasker

Phenitech LED gezichtsmasker

Ben je op zoek naar een gezichtsmasker waarbij je alle mogelijkheden hebt? Dan is dit model van Phenitech iets voor jou.

Hier heb je namelijk de 7 mogelijkheden voor een led gezichtsbehandeling allemaal in één masker. Dit betekent dat je vrijwel alle huidkwaaltjes met één apparaat kunt aanpakken.

Met de afstandsbediening kun je via bluetooth 6 intervallen inschakelen: 5, 10, 15, 20, 25 of 30 minuten. Dit model is bovendien draadloos, en is binnen 3 uur volledig opgeladen.

👍 Voordelen:

 • Alle 7 kleuren
 • 6 intervallen
 • Handige afstandsbediening

👎 Nadelen:

 • Kan door pasvorm oncomfortabel zijn




3. Beste led masker voor gezicht en hals – JTEX Professional Face Mask

JTEX LED gezichtsmasker Professioneel

Wil je naast je gezicht ook je hals er jeugdig laten uitzien? Dan is het model van JTEX ideaal.

Dit led masker bedekt namelijk ook de hals. Zeg dus maar gedag tegen een gerimpelde nek!

Met alle 7 kleuren beschikbaar, kun je bovendien vrijwel elk soort huidprobleem aanpakken.

Met de bijgeleverde USB-kabel laad je dit model gemakkelijk overal op, zelfs met je telefoon.

👍 Voordelen:

 • Op te laden via telefoon
 • Alle 7 kleuren
 • Bedekt gezicht en nek

👎 Nadelen:

 • Pasvorm is one size fits all, en sluit daarom wellicht niet goed aan




4. Beste led gezichtsmasker voor beginners – B-Care Beauty Masker

B-care LED lichttherapie gezichtsmasker

Dit masker werkt met de drie meest gebruikte kleuren licht: blauw, geel en rood. Hiermee tackel je de meest voorkomende huidklachten.

Als je nog enigszins sceptisch bent over de werking van een led gezichtsmasker, is dit het perfecte instapmodel.

Je bent er namelijk niet te veel geld aan kwijt. Zo kun je zonder een dure afspraak bij de schoonheidsspecialist bepalen of lichttherapie iets voor jou is.

Ook het gezichtsmasker van B-Care is draadloos te gebruiken, en op te laden met je telefoon.

👍 Voordelen:

 • Voordelige keuze
 • Op te laden met telefoon

👎 Nadelen:

 • Kan oncomfortabel aanvoelen




Hoe werkt een led gezichtsmasker?

Een led licht masker gebruikt de technologie die wordt toegepast bij lichttherapie.

Dit is het proces waarbij de huid wordt blootgesteld aan verschillende golflengten van licht, waaronder rood, blauw en geel. Deze golflengten dringen diep onder het huidoppervlak door.

Hierdoor kun je de structuur van je huid in vorm brengen. Naarmate de lichtgolflengte toeneemt, neemt ook de diepte waarin het je huid kan bereiken toe.

Het licht dat door je led therapie masker wordt uitgestraald, werkt op dezelfde manier. Dit wordt door je huid geabsorbeerd. Elke kleur licht stimuleert een andere reactie met verschillende voordelen voor je huid.

Deze kleuren zijn:

 • Blauw licht: Dit is een bacterie-bestrijdend licht. Het activeert fotochemische oxidatie om bacteriën die op de huid leven te doden. Dit maakt blauw licht een uitstekende keuze voor mensen met acne, eczeem of rosacea.
 • Rood licht: Dit stimuleert de vezels in onze huid, en zorgt voor celvernieuwing en versteviging. Rood licht wordt gebruikt voor een jongere uitstraling. Met dit licht werkt je gezichtsmasker ook als anticellulitisapparaat.
 • Oranje licht (infrarood): Dit wordt gebruikt om ontstekingen en roodheid van de huid te verminderen. Een infrarood masker stimuleert ook wondgenezing en vermindert pigmentatie.
 • Geel licht: Dit wordt gebruikt om de huid te revitaliseren, te laten stralen en zwelling te verminderen.

Sommige led gezichtsmaskers bieden meer kleuren aan. Dit is een combinatie van de bovengenoemde lichten.

Zo zijn groen en paars bijvoorbeeld ook populaire kleuren. Hierbij profiteer je van twee kleuren tegelijk.

Naast de verbetering van je huid, kun je ook nog eens merken dat je geestelijke gezondheid verbetert.

Lichttherapie zorgt namelijk ook voor een verhoging van je serotonine. Dit stofje bevordert je stemming, en verlaagt je stressniveau.

Hoe vaak moet je een led gezichtsmasker gebruiken?

LED gezichtsmasker rood licht

Bij een led gezichtsmasker wordt het aanbevolen om er regelmatig gebruik van te maken om de beste resultaten te krijgen.

Na een maand geven de meeste gebruikers aan een duidelijke verbetering van hun huid te kunnen zien.

Elk led gezichtsmasker heeft andere aanbevelingen qua hoe vaak je deze kunt gebruiken. Over het algemeen geldt dat je een licht masker niet meer dan drie keer per week voor 20 minuten mag gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om je lichttherapie masker vijf keer per week gedurende 10 minuten te dragen. Lees altijd de bijsluiter van je masker, voordat je begint.

Voordat je je led gezichtsmasker opzet, wordt het aangeraden om je huid goed schoon te maken. Gebruik vervolgens je favoriete serum of moisturizer, zodat de huid soepel en zacht is tijdens je licht therapie.

Led lichttherapie ervaringen en reviews

Op het internet lijken gebruikers zeer positief te zijn over hun ervaringen met led gezichtsmaskers.

Na de eerste sessie is volgens velen al een tijdelijk verschil te merken. Klanten die het masker langere tijd gebruiken, geven aan een duidelijke verbetering van hun huid te zien.

Daarnaast wordt het gebruik van een led gezichtsmasker ook als eenvoudig ervaren. Sommige klanten geven aan dat het een moment is om te ontspannen.

Omdat veel led maskers openingen bij de ogen hebben, kun je tv kijken of op je telefoon zitten tijdens het gebruik.

Comfort lijkt het grootste kritiekpunt te zijn. Niet alle maskers zijn geschikt voor elke gezichtsvorm. Het lijkt er daarom op dat de maat, het gewicht en de flexibiliteit van het masker een groot verschil kan maken.

Werkt een led gezichtsmasker echt?

Dus, zijn led gezichtsmaskers alleen maar de nieuwe hype, of is er echte wetenschap die deze technologie ondersteunt?

Uit onderzoek blijkt dat een led masker daadwerkelijk voordelen heeft voor je huid. Lichttherapie bestaat al langer dan 30 jaar, en wordt ook professioneel toegepast door dermatologen.

Onderzoek heeft aangetoond dat lichttherapie een groot aantal huidproblemen effectief kan behandelen.

De grootste successen worden geleverd als het gaat om het verhogen van de collageenproductie en het beheersen van (milde tot matige) acne.

Een andere studie heeft aangetoond dat lichttherapie veelbelovend is als het gaat om het verhelpen van melasma en pigmentvlekken. Dit zijn aandoeningen die over het algemeen moeilijk te bestrijden zijn.

De resultaten van lichttherapie zijn echter cumulatief. Dit betekent dat je geen voordelen op de lange termijn zult zien van een eenmalige sessie.

Daarom is een led gezichtsmasker dat je thuis kunt gebruiken zo’n geweldige uitkomst. Dit is stukken makkelijker en voordeliger dan een led masker professioneel laten toepassen, waarbij je wekelijks naar de schoonheidssalon moet.

Experts zijn het er ook nog eens over eens dat een led gezichtsmasker een veilige optie is. Een led masker dat thuis wordt gebruikt, is namelijk een stuk minder krachtig dan een led masker schoonheidssalon.

Ook wordt er geen gebruikgemaakt van UV-licht. Hierdoor is een led gezichtsmasker niet schadelijk, zolang je de instructies volgt en het masker alleen gedurende de aanbevolen tijd gebruikt.

De led gezichtsmaskers voor thuis zijn dus niet zo sterk als de led die in een salon of bij de dermatoloog wordt gebruikt, maar ze hebben een vergelijkbare werking.

Vooral op de lange termijn zul je hier de vruchten van plukken.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Comfort

Een led gezichtsmasker is geen gezichtsmassage apparaat. Het uiteindelijke doel is niet ontspanning.

Toch is het mooi meegenomen als je led masker comfortabel is om te dragen. Zo zie je niet op tegen je lichttherapiesessies, en voorkom je dat je masker na een paar weken in de la verdwijnt.

Voor de beste resultaten is het namelijk belangrijk dat je je led masker regelmatig gebruikt.

Als je zeker wilt weten dat een led masker goed zit, ga dan voor een buigbaar materiaal. Zo kun je garanderen dat deze goed past en comfortabel zit.

Kleuren

Kleuren LED gezichtsmaskers

Meer kleuren betekent niet altijd een beter resultaat voor je huid. Wat vooral van belang is, is dat je de juiste lichtkleur gebruikt om je huidklachten tegen te gaan.

Zoek dus naar de lichttherapie die het beste bij jouw persoonlijke behoeften past. Zorg er vervolgens voor dat je een led gezichtsmasker aanschaft die deze kleur aanbiedt.

Prijs

Een led gezichtsmasker hoeft niet duur te zijn. Er zijn zeer betaalbare modellen op de markt, die goede recensies hebben en de gewenste resultaten leveren.

De duurdere modellen hebben over het algemeen meer of sterkere ledlampen, waardoor deze mogelijk sneller resultaten leveren.






Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *