Zonnehemel kopen? De TOP 4 beste uit de test (inklapbaar)

Last updated by Franziska on

Zonnehemel inklapbaar koopgids

Vind je het heerlijk om meerdere keren per jaar op zonvakantie te gaan? Dan mag je behoorlijk diep in de buidel tasten. Bovendien is het goed mogelijk dat je niet zóveel vakantiedagen hebt.

Gelukkig kun je ook in eigen huis een mooi kleurtje verkrijgen; dat doe je door een goede zonnehemel aan te schaffen.

Wat een zonnehemel is? Je kunt een zonnehemel eigenlijk zien als een variant van een zonnebank.

Zoals de benaming al doet vermoeden, is bij een zonnehemel het verwarmingselement aan de bovenzijde te vinden. Als je onder een zonnehemel ligt, kijk je dus direct tegen het verwarmingselement aan.

Hoe zo’n zonnehemel werkt, kun je in onderstaand filmpje zien. In onderstaand filmpje zie je hoe iemand een Philips zonnehemel installeert en deze vervolgens gebruikt.

Zoals je kunt zien, kun je een zonnehemel gewoon naast jouw bed neerzetten. Dit betekent dat je in/op jouw bed van een zonnebanksessie kan genieten!

De beste zonnehemels van dit moment

Spreekt het principe van een zonnehemel jou wel aan? En wil jij letterlijk en figuurlijk de zon in huis gaan halen?

Dan doe je er verstandig aan om op zoek te gaan naar de beste zonnehemel. Wat de beste zonnehemel is, is hoofdzakelijk van jouw eigen voorkeuren afhankelijk.

Gelukkig hebben wij veel zonnehemels alvast aan een strenge keuring onderworpen. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij vervolgens een top 4 samen kunnen stellen. Over deze vier zonnehemels vertellen wij je hieronder meer!

1. Hapro Jade 12T zonnehemel

Beste zonnehemel Hapro

De beste zonnehemel. Dat is volgens ons met afstand deze zonnehemel van Hapro. Deze zonnehemel is namelijk van een prima kwaliteit, biedt een perfecte lichtopbrengst en biedt veel gemak.

Zo is het ideaal dat je deze zonnehemel naar boven en naar onderen toe kunt kantelen. Met dank aan deze kantelmogelijkheid kun je altijd op de gewenste manier van de zonnehemel gebruik maken.

Overigens is dit geen volledig inklapbare zonnehemel. Je kunt ‘m wel inklappen, maar het blijft hoe dan ook een vrij grote zonnehemel.

Deze zonnehemel zorgt wel voor een perfecte bruining. Iets wat onder meer aan de Maxlight zonnebanklampen te danken is.

Deze lampen geven de juiste hoeveelheid licht af, waardoor jouw huid op een juiste manier bruiner wordt. Op een duurzame manier zelfs.

Aan deze perfecte bruining heeft het SRS Srtip Reflector Systeem overigens ook een belangrijk aandeel. Ook de algehele kwaliteit van deze zonnehemel is dik in orde.

Het merk Hapro staat sowieso bekend om de kwaliteit die het weet te leveren. Zo zijn de zonnehemels keurig afgewerkt en kun je de zonnehemel ook geheel naar wens instellen.

Echt een prima zonnehemel wat ons betreft!

👍 Voordelen:

 • Perfect bruiningsresultaat
 • Beschikt over het SRS Srtip Reflector Systeem
 • Naar beneden en naar onderen te kantelen
 • Prima kwaliteit
 • Geheel naar wens in te stellen

👎 Nadelen:

 • Is een vrij grote zonnehemel
 • Deze zonnehemel is niet volledig inklapbaar
2. Hapro Zonnehemel Innergize Hp8580 White

inklapbare_zonnehemel

Gaat jouw voorkeur toch echt uit naar een inklapbare zonnehemel? Dan raden wij je aan om voor déze variant van Hapro te kiezen.

Deze variant is volledig inklapbaar, waardoor ‘ie nooit in de weg staat. Op het moment dat je de zonnehemel wilt gebruiken, klap je ‘m bovendien moeiteloos uit. Vanaf dat moment is het één en al genieten.

Ook bij deze zonnehemel geldt dat de kwaliteit dik in orde is. Het apparaat is van de juiste materialen vervaardigd en is keurig afgewerkt.

Ook heeft Hapro bij deze zonnehemel voor infraroodlampen gekozen. Overigens gaat het hierbij om een combinatie van infrarood en UV licht:

 • Infrarood: de infrarood verlichting zorgt voor een opwarming van de spieren en gewrichten. Onwijs lekker en rustgevend.
 • UV licht: het milde UV licht voor de gewenste verkleuring van de huid. Bovendien wordt hiermee de aanmaak van vitamine D gestimuleerd.

Waar of hoe je deze zonnehemel precies gaat gebruiken, is aan jou. Het is wat ons betreft een groot voordeel dat je ‘m binnen 20 seconden volledig in- of uit klapt.

Nadat je dit gedaan hebt, kun je de zonnehemel overigens direct op de gewenste stand instellen.

Het instellen van deze zonnehemel gaat vrij simpel. Iets wat te danken is aan het display van deze Hapro zonnehemel. Dit display is vrij groot en wordt voorzien van meerdere knoppen. Met dank aan deze knoppen kun je bijvoorbeeld het gewenste bruiningsprogramma selecteren.

Bij deze Hapro zonnehemel moet je wel met een nadeel rekening houden: het forse prijskaartje. Voor deze zonnehemel betaal je een bedrag van pakweg 1600 euro.

Dat is veel geld, maar je krijgt dus wel een inklapbare zonnehemel tot je beschikking. Alleen het feit dat deze variant inklapbaar is, is deze meerprijs dubbel en dwars waard.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over infrarood licht
 • De milde UV lichten doen hun werk perfect
 • Is volledig inklapbaar
 • In- en uitklappen duurt nog geen 20 seconden
 • Veelzijdig en makkelijk te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Vrij dure zonnehemel
3. Hapro Topaz 12 V Verticaal/Horizontaal Half-body

zonnehemel_inklapbaar_voor_thuis

Wil jij de beste zonnehemel aanschaffen? Dan is het advies dus om een goede vergelijking te maken.

Als je deze vergelijking gaat maken, kom je mogelijk bij deze unieke zonnehemel van Hapro uit. Alleen al vanwege de unieke vormgeving verdient deze zonnehemel een plek in deze top 4.

Dit betreft namelijk een verticale en horizontale zonnehemel. Je kunt het gehele verwarmingselement draaien, waardoor je ‘m moeiteloos naar wens in kunt stellen.

Nadat je van een heerlijk programma genoten hebt, kun je de zonnehemel weer terug kantelen. Nadat je dat gedaan hebt, neemt deze zonnehemel nagenoeg geen ruimte meer in beslag. Ideaal!

Ook is het ideaal deze zonnehemel de beschikking over 12 lampen heeft. Je hoeft echter niet 12 bruiningslampen te gebruiken.

Nee, je kunt ook voor 8 of 10 bruiningslampen kiezen. Des te meer lampen je gebruikt, des te bruiner je wordt uiteraard.

Bovendien is het mogelijk om deze zonnehemel volledig op jouw huid af te stemmen. Aan de hand van jouw huidtype zorgt deze zonnehemel namelijk voor een maximale zonnesessie.

Op de analoge timer zie je precies hoeveel minuten je nog onder de zonnehemel mag liggen.

Onder aan de streep is dit ook nog een vrij voordelige zonnehemel. Je betaalt namelijk een bedrag van 1050 euro.

Ten opzichte van de hierboven genoemde variant is dat een mooie besparing van zo’n 550 euro. Wel is het een feit dat deze zonnehemel iets minder krachtig is.

👍 Voordelen:

 • Geheel naar wens horizontaal en verticaal te kantelen
 • Neemt nagenoeg geen ruimte in als je ‘m niet gebruikt
 • Keuze uit hoeveelheid bruiningslampen
 • Inclusief analoge timer
 • Aangebrachte acrylplaat zorgt voor extra veiligheid

👎 Nadelen:

 • Niet de krachtigste zonnehemel
4. Beauty Sun HK 12 zonnehemel

zonnehemel_beauty_sun

Als laatste willen wij ook nog deze zonnehemel van Beauty Sun adviseren. Deze hemel is handig, doet zijn werk prima en is geheel naar wens in te stellen. Dit laatste is onder meer te danken aan het handige gasveersysteem.

Met dank aan dit systeem kun je zelf de hoogte van de zonnehemel instellen. Des te hoger je de zonnehemel plaatst, des te minder intens het UV licht op jouw huid straalt.

Nadat je ‘m gebruikt hebt, kun je ‘m moeiteloos kantelen. Nadat je ‘m gekanteld hebt, neemt deze zonnehemel nagenoeg geen ruimte meer in beslag.

Hierbij is het ook nog ideaal dat Beauty Sun voor 4 transportwielen gekozen heeft. Dankzij deze wielen verrijd je de zonnehemel moeiteloos naar de gewenste plek.

In deze zonnehemel zijn 12 hoogwaardige Super Power Lampen te vinden. Deze lampen hebben stuk voor stuk een vermogen van 100 Watt. Met dank aan dit vermogen kun je relatief snel bruin worden.

Uiteraard is het wel zaak dat je met jouw gezondheid rekening houdt; te lange zonnesessies kunnen immers schadelijk voor jouw huid zijn.

Qua prijs-kwaliteitsverhouding is deze zonnehemel ook interessant te noemen. Je betaalt namelijk een bedrag van 1249 euro, terwijl de kwaliteit dik in orde is.

In combinatie met de hierboven genoemde voordelen zorgt dit voor een uitmuntende zonnehemel.

👍 Voordelen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Beschikt over 4 transportwielen
 • Moeiteloos te kantelen
 • Inclusief ventilator en hoogglansreflectoren

👎 Nadelen:

 • Had krachtiger gemogen/gekund
 • Is geen Hapro kwaliteit
Welke zonnehemel past bij jou?

Wil jij graag thuis kunnen zonnen? Zie je het echter niet zitten om een complete zonnebank aan te schaffen?

Dan is een zonnehemel een prima alternatief. Een zonnehemel is compacter, is makkelijker een plekje in huis te geven en is ook veel handiger in gebruik.

Wil jij optimaal gebruik gaan maken van een zonnehemel? Dan is het eerst zaak dat je jouw wensen op een rijtje gaat zetten.

Vervolgens is het zaak om een goede vergelijking te maken. Waar je in dat geval precies op moet letten, vertellen wij je graag in deze koopgids.

Kijk goed naar de afmetingen

Allereerst is het zaak om goed naar de afmetingen van de zonnehemel te kijken. Voordat je dit kunt doen, moet je bepalen waar je de zonnehemel precies wilt gebruiken. En waar je de zonnehemel precies wilt gaan bewaren in jouw woning.

De afmetingen van de zonnehemels verschillen in ieder geval nogal. Sommige varianten zijn echt groot uitgevoerd, terwijl andere fabrikanten juist voor een compactere variant gaan.

Het is aan jou om te bepalen wat de perfecte afmetingen zijn.

Inklapbaar

Op de momenten dat je een zonnehemel niet gebruikt, staat dit apparaat eigenlijk in de weg. Om dit te voorkomen, is het advies om te kiezen voor een inklapbare zonnehemel.

Door de zonnehemel in te klappen, neemt het apparaat plots een stuk minder ruimte in beslag. Erg handig!

Verplaatsen van de zonnehemel

Sowieso moet je goed kijken naar het verplaatsen van de zonnehemel. Hierbij moet je jezelf eigenlijk drie vragen stellen:

 • Is de zonnehemel kantelbaar?
 • Is de zonnehemel inklapbaar / opvouwbaar?
 • Beschikt de zonnehemel over transportwielen?

Lampen van de zonnehemel

Iets waar je ook kritisch naar moet kijken, is naar de aanwezige lampen in de zonnehemel. Om wat voor lampen dit gaat? Welke kleur geven deze lampen af? En om hoeveel lampen gaat het precies?

Kijk hierbij ook goed naar het vermogen per lamp en naar het totale vermogen van de zonnehemel.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een zonnehemel. Wij adviseren je sowieso om voor een variant van een A-merk zoals Hapro te kiezen.

De merken die we in dit artikel hebben benoemd, zijn stuk voor stuk A-merken. Dit geldt echter ook voor bijvoorbeeld Philips.

Tips voor het gebruiken van een zonnehemel

 • Houd altijd de timer in de gaten. Voorkom hiermee dat je te lang onder een zonnebank of zonnehemel ligt.
 • Doe een bril op. Ook is het advies om een speciale zonnebril voor onder de zonnebank te dragen. Dergelijke brillen houden het licht uit jouw ogen. Ook erg wenselijk als je voor een zonnehemel met infraroodlicht kiest.


Meer artikelen:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *