Beste Massagestoelen & Massagekussens voor in je Auto

Last updated by Kaz on

massagestoelen_en_massagekussens_auto

Heb je in je auto regelmatig last van je rug? Of vind je het gewoon vervelend om langere tijd in de auto te moeten zitten?

Als je je hierin kunt herkennen, is het wellicht aan te raden om een massagestoel voor in de auto te kopen.

Dit is een stoel die je op de autostoel legt, waarna deze stoel je van een heerlijke massage voorziet. Dit geldt niet alleen voor zo’n stoel, aangezien je ook voor een massagekussen voor in de auto kunt kiezen.

Over beide massageapparaten vertellen wij je in dit artikel graag meer.

Wat is de beste massagestoel / massagekussen voor in de auto?

Vind je het heerlijk om op de bank te liggen met een rugmassage apparaat? Of maak je regelmatig gebruik van je infrarood massageapparaat? Grote kans dat je dit alleen binnenshuis doet, aangezien dit niet de meest handzame apparaten zijn.

Dat hebben gelukkig meerdere merken ook op tijd doorgehad. Zij besloten daarom om zich te richten op het ontwikkelen van speciale massagestoelen en massagekussens voor in de auto.

Het aanbod van massageapparaten voor in de auto is bijzonder divers. Zo kun je kiezen voor een stoel of kussen, maar ook voor een massage stoel mat voor in de auto.

Enfin, alle mogelijkheden die je hebt, hebben wij uitgebreid bestudeerd. Aan de hand daarvan hebben wij de vier beste massageapparaten voor in de auto geselecteerd.

1. Qumax Massagekussen

Wil je graag in je auto van een heerlijke massage genieten? Dan is dit Qumax Massagekussen een prima optie. Dit kussen biedt een heerlijke massage, zorgt hiermee voor de gewenste verlichting en maakt elke autorit een stuk aangenamer.

De werking van dit kussen is bijzonder simpel. Neem plaats op de autostoel, leg dit kussen tussen je rug en stoel in en selecteer de gewenste stand.

Het massagekussen komt nu direct in actie en voorziet je van een heerlijke massage. Met dank aan de auto adapter die meegeleverd wordt, zit je ook niet met een batterij te stoeien. Nee, dit kussen werkt te allen tijde in je auto.
2. WeRelieff Shiatsu Massage Kussen met Warmte

Wil je graag je rug en nek van een heerlijke massage voorzien? Dan is dit massage kussen van het merk WeRelieff een prima optie.

Dit kussen is speciaal voor autogebruik ontwikkeld, getuige ook de meegeleverde auto adapter. De werking van dit kussen is bovendien volledig afgestemd op het zitten in de auto.

Neem plaats in de auto en doe dit kussen om je nek heen. Stel vervolgens de gewenste stand in en geniet van de intense massage.

De massage richt zich hoofdzakelijk op de nek en rug, waardoor elke autorit ontspannen en aangenaam verloopt. Ook dankzij de infraroodfunctie; je geniet hiermee van een heerlijke warmte.
3. Ariko Luxe 2 in 1 Massage & Warmte Autostoel Mat

De massage mat stoel voor in een auto is eveneens een ware aanrader. Dit massage apparaat van Ariko is in de vorm van een auto stoel uitgevoerd.

Leg deze stoel op de normale autostoel en stel vervolgens de gewenste massage in. De 5 massagepunten zorgen voor een heerlijke massage.

Belangrijk voordeel is dat deze 5 massagepunten over de gehele stoel verspreid zitten. Je rug, nek, schouders, dijen én billen worden hierdoor op een aangename manier verzekerd.

Ondertussen geniet je ook nog van een heerlijke verwarming; met deze autostoel massage mat kom je echt niks tekort.
4. Beurer MG155

Heb je geen auto met massagestoelen? Dan los je dit ‘probleem’ snel op; dit doe je door de Beurer MG155 te kopen. Deze massagekussen voor op de autostoel zorgt voor een heerlijke massage, voor de gewenste ontspanning en voor veel gemak.

Zo is het ideaal dat je dit kussen naar wens in kunt stellen. Je kiest zelf uit de gewenste massage en de gewenste stand. Dankzij de meegeleverde 12V stekker doet dit kussen het in ieder geval altijd.

En dankzij de verstelbanden stel je dit kussen gemakkelijk af op de stoel in de auto. Elke autorit is een stuk aangenamer met de Beurer MG155!
Verschillende soorten massagestoelen & kussens voor in de auto

massagekussen autostoel

Heb je bovenstaande vier reviews doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat het aanbod van massagestoelen en –kussens voor in de auto erg divers is. De verschillende mogelijkheden die je hebt, bespreken we graag hieronder in het kort.

Massagekussen

Ten eerste kun je kiezen voor een simpel massagekussen. Zo’n kussen biedt veelal een Shiatsu massage aan en moet je neerleggen tussen je rug en de autostoel.

Selecteer de gewenste stand en het kussen zorgt voor een aangename massage. Belangrijk voordeel van dit apparaat is dat je ‘m ook binnenshuis kunt gebruiken, net zoals een handmassage apparaat bijvoorbeeld.

Massagestoel of -mat

Ten tweede kun je kiezen voor een massagestoel of massage mat voor in de auto. Deze twee massageapparaten zijn als het ware uitgevoerd als een autostoel.

Je legt de stoel of de mat dan ook op de stoel in je auto, waarna je op de stoel plaats kunt nemen. De stoel of mat zorgt vervolgens voor een overheerlijke massage. Een massage waarmee je tot rust komt en waarmee je afscheid neemt van de pijn in je lichaam.

Langwerpig massagekussen

Ten derde kun je kiezen voor een langwerpig massagekussen, zoals de variant van WeRelieff hierboven besproken. Dat massagekussen moet je om je nek heen trekken, waarna je nek en rug van een fijne massage voorzien worden.

Verschillende afmetingen, vormen en functies

Blijft het bij alleen deze varianten? Nee, allerminst. Als je het huidige aanbod van massagestoelen voor in de auto bekijkt, zie je allerlei varianten naar voren komen.

Zo bestaan er ook varianten met een infrarood functie, waardoor je van een aangename warmte verzekerd bent. Verder zijn de stoelen, matten en kussens ook in allerlei verschillende afmetingen en vormen uitgevoerd.

Keerzijde van een massagestoel

Al met al heb je op dit moment meer dan voldoende keuze. Maar, doe je er überhaupt verstandig aan om voor een massagestoel of kussen in de auto te kiezen? Ja, op zich wel. Belangrijk is alleen dat je ook met de keerzijde van zo’n stoel of kussen rekening houdt.

Deze keerzijde is vergelijkbaar met de keerzijde bij een elektrische massagestoel. Als je in zo’n stoel plaatsneemt, geniet je direct van een fijne massage. Je komt tot rust en je komt mogelijk volledig in ontspanning. De kans dat je je ogen daarbij sluit, is relatief groot.

Dit is ook het geval als je in je auto van een fijne massage geniet. Het is daarom niet verstandig om al rijdend van een hele comfortabele massage te genieten. Doe dit alleen als je passagier in de auto bent.

Voor de bestuurder is het risico te groot dat de massagestoel voor té veel comfort zorgt. Met alle mogelijke gevaren van dien.

Waar moet je op letten?

Ben je voornemens om een massage stoel in de auto te kopen? Of heb je oren naar de aanschaf van een massagekussen voor in de auto?

Voordat je de knoop door gaat hakken, moet je sowieso een vergelijking tussen de twee soorten massageapparaten maken:

  • Massagekussen: belangrijk voordeel van zo’n kussen is de compactheid. Het kussen is hierdoor makkelijk mee te nemen, makkelijk in de auto te gebruiken én ook makkelijk thuis te gebruiken.
  • Massagestoel: belangrijk voordeel van zo’n stoel is de fijne massage. Zo’n stoel masseert meerdere delen van het lichaam, waardoor je al helemaal tot rust komt. Binnen de kortste keren geniet je in/op zo’n stoel van een aangenaam gevoel.

Naar welke van deze twee soorten massageapparaten gaat je voorkeur uit? Zet de beide apparaten goed voor jezelf op een rijtje en hak vervolgens de knoop door.

Maar, je bent er dan nog niet. Er zijn namelijk nog veel meer punten waar je goed op moet letten tijdens je zoektocht. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder en voorzien we hieronder van extra duiding.

Soort massage

Het is zaak om goed naar het soort massage te kijken. Wil je voor een hele ontspannende massage gaan? Of kies je liever voor een ietwat pijnlijke en hevige massage?

In dat laatste geval kies je het beste voor een Shiatsu massageapparaat. Bij een Shiatsu massage steken meerdere drukpunten in je lichaam, waardoor de massage vrij hevig is. Maar, juist dát is waar sommige mensen naar op zoek zijn.

Kijk al met al goed naar het soort massage. En als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor een combinatie van massages. Zo is het bij sommige massageapparaten mogelijk om zelf de gewenste massage in te stellen.

Standen

Ook is het aan te raden om goed naar de massagestanden te kijken. Bij meerdere massageapparaten voor in de auto is het mogelijk om uit meerdere standen te kiezen. Elke stand heeft zijn eigen intensiteit en daarmee zijn eigen karakter.

Let ook goed op de aanwezigheid van een infrarood functie. Is deze functie aanwezig? Dan geniet je van een fijne warmte op je lichaam.

Deze warmte maakt de massage nóg aangenamer en verlicht ook nog eens de pijn. Met name als je in de auto last van je rug krijgt, is zo’n functie een ware aanrader.

Manier van bevestigen/gebruik

Het advies is om goed te kijken naar de manier van bevestigen. Dit is vooral het geval als je voor een massage autostoel mat kiest. Zo’n mat moet je op/aan je autostoel vastmaken, maar hoe doe je dat precies?

Ga dit goed na, zodat je in de toekomst de autostoel mat op een makkelijke manier aan de stoel kunt bevestigen.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de manier van gebruik te kijken. Hoe kun je de massage autostoel mat precies gebruiken? Waar moet je rekening mee houden? En op welke stoelen in de auto kun je de mat neerleggen?

Mocht je ‘m op de achterbank willen gebruiken, moet je goed kijken naar de adapter. Het snoer van deze adapter moet immers lang genoeg zijn om het tot de sigarettenaansteker van je auto te halen.

Merk

In het huidige aanbod van massageapparaten kom je onwijs veel merken tegen. Lang niet alle merken leveren echter de gewenste kwaliteit, zoals we duidelijk opgemerkt hebben tijdens onze test.

Veel merken richten zich puur op een voordelige aanschafprijs, maar verliezen hierbij de kwaliteit uit het oog.

Wij adviseren je daarom het volgende: kies voor één van bovenstaande massageapparaten voor in de auto. Deze apparaten zijn van goede merken, zijn van de gewenste kwaliteit en hebben ook een lange levensduur.

Als je voor een massageapparaat van een matig merk kiest, is dat laatste altijd maar de vraag.

In het verlengde hiervan moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Ons advies is om in ieder geval te investeren in de beste massagestoel- of het beste massagekussen voor in de auto.

Met zo’n stoel en kussen ben je van veel gemak verzekerd. Nu, maar ook nog in de komende jaren. Dat je daar dan iets meer geld aan uit moet geven, is niet meer dan logisch te noemen.


Meer massage:


Categorieën: Sport & Verzorging