Massage Matras kopen? Bekijk de Beste Massagematrassen

Last updated by Kaz on

massage matras

Heb je regelmatig last van je rug? Of ervaar je de laatste tijd een gevoel van stress?

Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van een massagemat, een warmtekussen, massagestoel voor in de auto, elektrische massagestoel óf van een massage matras.

In dit artikel leggen wij de focus op het massage matras. We bespreken wat een massagematras is én wat de 5 beste massagematrassen zijn.

Als je voor één van deze 5 matrassen kiest, ben je van veel gemak en comfort verzekerd.

Beste massage matrassen voor ultieme ontspanning

Wij hebben deze matrassen aan een keuring onderworpen. We hebben gekeken naar de werking, naar de kwaliteit én naar de ervaringen van andere gebruikers.

Aan de hand daarvan hebben wij een top 5 samen kunnen stellen. Hieronder lees je alles over deze vijf beste massage matrassen.

1. Lanaform LA110315

De Lanaform LA110315 is naar onze mening het beste massage matras van dit moment. Dit vibratie massage matras zorgt voor een ontspannen gevoel, laat je volledig tot rust komen en ligt uitermate fijn. Dat laatste is te danken aan de dikte en de gebruikte materialen.

Ook is het fijn dat je dit matras op elke ondergrond neer kunt leggen. Je kunt ‘m op de grond neerleggen, maar je kunt ‘m ook op de bank neerleggen.

Ongeacht op welke ondergrond je ‘m legt, geniet je snel van de ultieme ontspanning. Dit komt onder meer door de trilmassage, de 3 niveaus waar je uit kunt kiezen, de 4 massagezones en de 2 verwarmingszones.

Je kunt bovendien uit 5 voorgeprogrammeerde modi kiezen, heerlijk!
2. Tectacke Shiatsu massage matras

Heb je het liefste een Shiatsu massage matras? Dan raden wij je graag dit matras van Tectake aan. Dit matras biedt een heerlijke shiatsu massage aan, waarmee je van een fijne pijnverlichting geniet. Ondertussen zorgt de warmte van dit matras voor een heerlijk gevoel.

Door een paar minuten op dit matras te liggen, voel je je als herboren. Dit komt door de 11 centimeter dikke vulling, de 10 motoren en de 4 massage zones.

Je kunt bovendien uit 4 massage sterktes kiezen en uit 6 automatische programma’s. Het kussen is 186 centimeter lang, waardoor je heerlijk languit op het kussen kunt liggen.
3. Fitfever Massagemat met Verwarmingsfunctie

De Fitfever massagemat is volgens ons één van de beste massage matrassen. Dit elektrische massage matras ligt heerlijk, biedt de gewenste massage én zorgt voor de gewenste warmte. Met dank aan de warmte geniet je snel van een flinke pijnverlichting in je rug en spieren.

Bijkomend voordeel is dat je uit 3 intensiteitsstanden kunt kiezen. Ook beschikt dit matras over een automatische uitschakeling, aangezien de kans groot is dat je snel in slaap valt.

De 10 vibratiemotoren zorgen voor een fijne massage, terwijl je zelf uit één van 5 modi kunt kiezen. Na gebruik vouw je dit massage matras makkelijk op.
4. Craffic Mattress Massager

Het elektrische massage matras van Craffic is eveneens een aanrader. Dit matras ligt heerlijk, biedt een fijne ontspanning aan en biedt tal van mogelijkheden. Zo is het mogelijk om dit massage matras geheel naar wens in te stellen.

Ook is het fijn dat dit kussen een compressie massage aanbiedt. Meerdere punten in het matras duwen op de juiste spieren in je lichaam, waardoor je snel afscheid van pijn in je lichaam neemt.

Dankzij de afstandsbediening is de bediening ideaal. Wel moet je rekening houden met het vrij forse prijskaartje.
5. Lanaform Delight Mattress

Deze top 5 sluiten we graag af met dit massagematras van het merk Lanafrom. Dit massagematras is groot en biedt een unieke combinatie van massages aan.

Je geniet van vibraties in je rug, maar ook van een Shiatsu massage en van acupressur. Met dit matras geniet je zodoende van een opwekkende, pijn bestrijdende en ontspannende massage. Wat wil je nog meer?

Dit matras stel je naar wens in. Je kunt uit 3 standen kiezen evenals uit 5 voorgeprogrammeerde trilmodi. Waarvoor je dit massage matras precies gebruikt, is dan ook volledig aan jezelf om te bepalen. Feit is dat dit elektrische massage matras voor een heerlijk gevoel zorgt.
Waarom voor een massagematras kiezen?

De keuze voor een massagematras is om meerdere redenen een logische keuze.

De belangrijkste redenen zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Een massage matras is lekker groot. Wat hier het voordeel van is? Nou, het belangrijkste voordeel is dat je languit op het matras kunt liggen. Je gehele rug wordt vervolgens van een aangename massage voorzien. Bij bijvoorbeeld een massagekussen is dit een ander verhaal; zo’n kussen is simpelweg een stuk compacter dan een massagematras.
  • Een massage matras zorgt voor een heerlijke ontspanning. Met een massage matras ben je van een heerlijk ontspannen gevoel verzekerd. Het matras ligt lekker, het matras geeft een aangenaam gevoel en het matras brengt je min of meer in de ontspanmodus. Zeker als je een druk leven hebt of last van stress hebt, is dit een belangrijk voordeel.
  • Een massage matras zorgt voor pijnverlichting. Met een goed massagematras geniet je van een heerlijke pijnverlichting in je rug. Het matras neemt pijn in je rug weg en maakt bijvoorbeeld de spieren een stuk losser. Zeker als je regelmatig last van bijvoorbeeld je nek en/of schouders hebt, is dit een belangrijk voordeel.
  • Een massage matras is veelal naar wens in te stellen. Als je voor één van de beste massagematrassen kiest, ben je in staat om dit matras naar wens te in te stellen. Zo heb je de keuze uit meerdere standen, meerdere niveaus en mogelijk ook uit voorgeprogrammeerde modi. Al met al is het ideaal dat je zo’n massage matras naar wens in kunt stellen. Hiermee geniet je ultiem van enkele massage.
  • Een massage matras is makkelijk op te bergen. Bij een normaal matras, dat je op je bed ligt, is het niet zo dat je dit makkelijk op kunt bergen. Bij een massage matras is dit echter wel het geval. Je kunt de beste massage matrassen makkelijk opvouwen, waarna je ‘m makkelijk op kunt bergen. Een massage matras neemt dus nooit onnodige ruimte in beslag.

Spreken deze voordelen je aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar het meest geschikte massage matras.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij allerlei handige tips voor je verzameld. Check onderstaande tips en vind daarmee snel het beste massage matras.

Tip 1: kijk goed naar het soort massage

Allereerst is het zaak om bij elk massage matras goed naar het soort massage te kijken. Bij sommige matrassen ben je van een vibratie massage verzekerd, terwijl het bij andere matrassen om een Shiatsu massage gaat.

Er bestaan daarnaast ook nog matrassen die meerdere soorten massages aanbieden. Dit is ideaal, aangezien je in dat geval met de massages kunt variëren. Elke dag weer geniet je hierdoor van een aangename massage.

Tip 2: kijk goed naar de standen en modi

Ten tweede is het advies om goed naar de standen te kijken. Bij een goed massage matras heb je de keuze uit meerdere standen, waarmee je het matras op de gewenste manier in kunt stellen.

Zoals hierboven al even kort toegelicht, is het wenselijk dat je uit meerdere standen kunt kiezen. Hiermee ben je namelijk in staat om de massage volledig af te stemmen op je wensen.

Daarnaast is het wenselijk dat het matras over meerdere modi beschikt. Indien je een keuze uit meerdere modi kunt maken, stel je het matras volledig op je wensen in.

Dat dit voorgeprogrammeerde modi zijn, maakt het nog makkelijker. Je hoeft hierdoor maar één keer op een knop te drukken, waarna je van de gewenste massage geniet.

Bijkomende tip: ga goed na of het massage matras over een timer/automatische uitschakelt beschikt. Dit is zeer wenselijk, aangezien hiermee mogelijke oververhitting voorkomen wordt.

Tip 3: kijk goed naar het merk

Heb je je oog op meerdere massage matrassen laten vallen? Tijdens onze test hebben wij opgemerkt dat er grote kwaliteitsverschillen bestaan.

Je doet er daarom verstandig aan om kritisch naar het merk te kijken. En daarmee ook kritisch naar de kwaliteit van het massage matras.

Voor welke merken je dan het beste kunt kiezen? De merken die in dit artikel de revue gepasseerd hebben, bieden massage matrassen van een prima kwaliteit aan.

Dit geldt overigens ook nog voor een merk als Medisana. Dit merk biedt meerdere kwaliteitsproducten in de wereld van massageapparaten aan.

Tip 4: kijk goed naar de afmetingen

Je doet er ook verstandig aan om goed naar de afmetingen van het matras te kijken. Ga goed na hoe lang en breed het massage matras is. Als je dat weet, kun je bepalen of je zelf lekker op het matras kunt liggen.

Verder is het advies om goed naar de dikte van het matras te kijken. De dikte van het matras is bepalend voor het comfort, maar ook voor bijvoorbeeld de opvouwmogelijkheden.

Op dit gebied bestaat wat ons betreft geen goed of fout. Een dunner matras levert voordelen op, terwijl dit ook voor een dikker matras geldt.

Tip 5: kijk goed naar de ervaringen van andere gebruikers

Wij adviseren je ook om goed naar de ervaringen van andere gebruikers te kijken. Zijn veel gebruikers alles behalve positief over een massage matras? Dan is dat een duidelijk teken dat je beter voor een ander massage matras kunt kiezen.

Zijn de beoordelingen vooral heel positief? Dan geeft dit aan dat het matras bij veel mensen in de smaak valt. De kans dat het matras ook bij jou in de smaak gaat vallen, is daardoor relatief groot.

Vergeet echter niet om altijd je eigen onderzoek uit te voeren. En let daarbij vooral goed op de punten die in dit artikel besproken zijn.

Tip 6: kijk goed naar de opvouwmogelijkheid

Een gekend voordeel van de meeste massage matrassen is dat je het matras op kunt vouwen. Heb je interesse in een specifiek massage matras?

Ga dan goed na of je dat matras makkelijk op kunt vouwen. Ga goed na hoe je dit moet doen en wat vervolgens de afmetingen van het matras zijn.

Ons advies: kies altijd voor een matras dat opgevouwen kan worden. Met zo’n matras geniet je gewoonweg van de nodige extra voordelen

Conclusie

De huidige maatschappij is nogal druk, hectisch en veeleisend. Merk je dit ook aan bijvoorbeeld stress of pijn in je lichaam? Dan biedt een massage matras uitkomst.

Door op zo’n matras te liggen, kom je volledig tot rust. Je hoeft nergens anders aan te denken en je geniet van een fijn gevoel op je rug. Binnen de kortste keren kom je in een ultieme ontspanmodus terecht.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welk massage matras je dan het beste kunt kiezen. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je namelijk meerdere matrassen naar voren komen. De beste hebben wij hierboven voor jou geselecteerd.


Meer massage apparaten:


Categorieën: Sport & Verzorging