Massage gun kopen? Bekijk de Top 8 beste massage pistolen!

Last updated by Kaz on

massage gun kopen

Heb je regelmatig pijnlijke knelpunten in je lichaam? Doen je spieren regelmatig pijn? Of vind je heerlijk om jezelf van een aangename massage te voorzien?

Dit zijn stuk voor stuk situaties waarin een massage gun goed van pas komt. Met een massage gun, ook wel massage pistool genoemd, geniet je van een ongekende veelzijdigheid.

Een terechte vraag is wel voor welke massage gun je het beste kunt kiezen. Om je met de zoektocht te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de beste massage gun van dit moment.

We zijn uiteindelijk in staat geweest om een top 8 samen te stellen.

De beste massage guns beoordeeld

Heb je interesse om een massage gun te kopen? Let dan heel goed op de vele eigenschappen van een massage gun.

Om welke eigenschappen dit precies gaat, bespreken we graag aan het einde van dit artikel. Eerst willen we je kennis laten maken met de beste massage guns van dit moment.

Neem hiervoor onderstaande reviews door. Deze 8 massage guns zijn simpelweg als beste uit onze test naar voren gekomen. En hebben al met al het nodige te bieden. Het is vervolgens aan jou om deze massage guns goed met elkaar te vergelijken.

1. Sanbo Massage Gun Prime

Sanbo Massage Gun Prime

De Sanbo® Massage Gun Prime is volgens ons de beste koop. Deze massage gun ligt heerlijk in de hand en is hierdoor fijn te bedienen. Bovendien beschikt deze massage gun over een bijbehorende app, waarmee je van nog meer mogelijkheden geniet.

Bijkomend voordeel: deze massage gun is voor je hele lichaam geschikt. Je kunt deze gun namelijk in tal van standen instellen én je krijgt meerdere opzetstukken meegeleverd.

Met dank aan deze opzetstukken kun je dit massage pistool voor meerdere soorten massages inzetten. Onder sporters is dit in ieder geval een erg populaire massage gun.
2. Rockerz Fitness Massage Gun

Ben je op zoek naar een veelzijdige massage gun? Dan kun je ook eens naar de Rockerz Fitness® Massage Gun kijken.

Je krijgt bij deze massage gun maar liefst 6 opzetstukken geleverd. Ook met deze massage gun kun je hierdoor op meerdere manieren je lichaam/spieren masseren.

Hierbij is het ook ideaal dat je uit 30 snelheden kunt kiezen. Je maakt de massage hiermee volledig naar je wens. En dit komt de veelzijdigheid uiteraard ook ten goede.

Deze massage gun ligt verder prima in de hand en wordt met een handige koffer geleverd. In deze koffer berg je de massage gun en opzetstukken moeiteloos op.
3. Silvergear Professionele Massage Gun

Geef je liever net iets minder geld aan je nieuwe massage pistool uit? Kijk dan eens naar de Silvergear® Professionele Massage Gun.

Deze massage gun is voor professioneel gebruik geschikt, maar kost slechts 3 tientjes. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor subliem te noemen.

Ook de veelzijdigheid van deze massage gun is geweldig. Je krijgt bijvoorbeeld 4 opzetstukken geleverd. En je kunt deze massage gun in 6 verschillende standen instellen.

Met deze massage gun kun je al met al meerdere kanten op. Je kunt ‘m gebruiken voor het laten ontspannen van je spieren, maar ook voor het behandelen van spierpijn. En je kunt ook nog van de heerlijke ontspannende stand gebruik maken.
4. Moose – Massage Gun

De Moose – Massage Gun is volgens ons een geweldige massage gun. Deze variant is ten eerste voor je hele lichaam geschikt. Voor alle ledematen, maar ook voor je rug, schouders, nek en hoofd.

Je geniet met deze massage gun van een krachtige massage, maar eventueel ook van een ontspannende massage.

Bij aanschaf krijg je veel opzetstukken geleverd. Dit komt de veelzijdigheid alleen maar ten goede. En met dank aan het fijne display stel je deze massage gun ook nog helemaal naar wens in.

De Moose – Massage Gun werkt op accu en heeft een accuduur van maar liefst 6 uur. Dit komt het gebruiksgemak alleen maar ten goede.
5. LifeGoods Massage Gun

Ook over de LifeGoods Massage Gun zijn wij uiterst te spreken. Deze massage gun is voor professioneel gebruik geschikt en wordt in een handige koffer geleverd. Wel zo handig, aangezien je maar liefst 6 opzetstukken geleverd krijgt.

Met deze opzetstukken ben je in staat om je lichaam van meerdere soorten massages te voorzien. Hierbij kun je denken aan acupressuur, een compressiemassage en een klopmassage.

Dit is ook te danken aan de vele snelheden. Je kunt ‘m op maar liefst 30 standen/snelheden instellen. Hiermee maak je de massage echt volledig naar je eigen wens. Ook deze massage gun ligt heerlijk in de hand.
6. Massagerr Mini Massage Gun

Hoef je geen al te grote massage gun te hebben? Dan kom je al snel bij de Massagerr® Mini Massage Gun uit. Dit is naar onze mening de beste mini massage gun van dit moment.

Deze massage gun is opvallend compact uitgevoerd, maar beschikt wel over grote opzetstukken. Mede daardoor kun je je lichaam alsnog heerlijk masseren.

Je krijgt bovendien meerdere opzetstukken geleverd. En je kunt deze massage gun op meerdere standen instellen. Het mooie hierbij is dat je ‘m ook op een turbostand in kunt stellen. Al met al een geweldig en betaalbaar massage pistool voor het hele lichaam.
7. Northgun PRO – Massage Gun

Ben je op zoek naar een professionele massage gun? Dan kies je het beste voor deze variant van het merk Northwall.

Deze massage gun is speciaal voor professionals ontwikkeld; dit blijkt onder meer uit de opzetstukken. Je krijgt 6 opzetstukken geleverd, waardoor je je lichaam op meerdere manieren kunt masseren.

Ook kun je met deze massage gun uit 5 snelheden kiezen. Dit stelt je in staat om de massage helemaal naar wens te maken. Dankzij de luxe opbergkoffer berg je alle opzetstukken ook nog eens handig op.

Deze massage gun weegt opvallend weinig, heeft een extra lange batterijduur en beschikt over een ingebouwde timer.
8. SMARTIFY Massage Gun

Deze top 8 sluiten we graag met de SMARTIFY Massage Gun af. Deze massage gun is interessant geprijsd, ligt heerlijk in de hand en doet zijn werk meer dan prima.

Deze professionele massage gun is voor sporters geschikt, maar ook voor mensen die tot rust willen komen.

Met deze massage gun kun je tot 5 verschillende soorten massages uitvoeren. Dat is te danken aan de 4 kopstukken die je meegeleverd krijgt.

Deze massage gun maakt opvallend weinig lawaai en beschikt over een handig LCD touchscreen display. Met dit display stel je de massage gun helemaal naar wens in.
Koopgids – Wat is voor jou de beste massage gun?

De aanschaf van een massage gun is absoluut aan te raden. Dit heeft onder meer met de veelzijdigheid te maken. Een massage gun kun je inzetten voor het herstel van je spieren, maar ook om heerlijk te ontspannen.

Ben je op dit moment op zoek naar een massage gun? Dan kies je het beste voor één van bovenstaande 8 massage guns. Om uiteindelijk tot de juiste keuze te komen, zijn er wel meerdere punten waar je op moet letten. Neem daarvoor onderstaande koopgids goed door.

Gewenste gebruik

Je moet allereerst bepalen waar je de massage gun voor wilt gebruiken:

 • Soort massage. Wil je je lichaam van een klop-, compressie-of Shiatsu massage voorzien? Dit zijn slechts enkele massages die je met een massage gun uit zou kunnen voeren.
 • Doel van de massage. Je moet ook goed nadenken over het gewenste doel van de massage. Wil je de massage gun inzetten voor het behandelen van je spieren? Of wil je met de massage gun vooral tot rust komen? De keuze is reuze en volledig aan jou.

Soort massage

Je zou heel goed naar het soort massage moeten kijken. Sommige massage guns zijn voor slechts één soort massage geschikt, terwijl andere massage guns voor meerdere soorten massages geschikt zijn.

Dit gaat hand in hand met de opzetstukken, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Voor het overzicht zetten we de verschillende soorten massages op een rijtje:

 • Vibratie massage. Bij deze massage levert de massage gun trillingen af. Met deze trillingen kun je vastzittende spieren goed loskrijgen. Dit helpt echter alleen als de spieren niet al te erg vast zitten.
 • Klopmassage. Zitten je spieren heel erg vast? Dan is een klopmassage de beste optie. Met zo’n massage kun je je spieren intensief behandelen, maar dit kan mogelijk wel gepaard gaan met een ietwat vervelend gevoel.
 • Compressie massage. Een compressie massage is ongeveer net zo intensief als een klopmassage. Met deze massage ga je spierpijn tegen, maar herstel je ook je huid. Heb je last van cellulitis? Dan is de compressie massage de beste soort massage voor je.
 • Acupressuur. Heb je knelpunten in je lichaam die volledig geblokkeerd zijn? Dan kies je voor een massage gun met acupressuur massage. Zo’n massage wordt wel door veel mensen als onprettig ervaren.
 • Shiatsu massage. Zitten de spieren in je lichaam behoorlijk vast? Dan kun je ook voor de shiatsu massage kiezen. Bij deze massage wordt veel druk uitgeoefend, maar maakt de massage gun ook nog rollende en draaiende bewegingen.

Welke van deze massages spreekt je het meeste aan? Ons advies is om dit vooral af te stemmen op het gewenste gebruik. En vervolgens goed naar de opzetstukken te kijken.

Opzetstukken

Bij een massage gun moet je heel goed naar de opzetstukken kijken. Let heel goed op hoeveel opzetstukken je meegeleverd krijgt. Des te meer, des te beter.

Maar, kijk ook goed om welke opzetstukken het gaat. Met de vele soorten opzetstukken kun je namelijk verschillende soorten massages uitvoeren. Stem daarom de gewenste massage goed af op de opzetstukken die je meegeleverd krijgt.

Snelheden/standen

In een ideale wereld beschikt een massage gun over meerdere snelheden. Je bent daarmee namelijk nóg beter in staat om de massage gun volledig naar wens in te stellen.

Niet alle massage guns beschikken echter over veel snelheden. Doe hier dus goed onderzoek naar. En check ook op welke manier je tussen de verschillende standen kunt variëren.

Ergonomie

Wij raden je ook aan om goed naar de ergonomie van een massage gun te kijken.

Dit aandachtspunt kunnen we opsplitsen in meerdere aandachtspunten:

 • Handgreep. Ga goed na of de handgreep van de massage gun ergonomisch vormgegeven is. Met name als je vaak/lang van de gun gebruik gaat maken, is dit erg wenselijk.
 • Afmetingen. Je moet sowieso goed naar de afmetingen kijken. Als je voor een hele kleine massage gun wilt gaan, kies je het beste voor een mini massage gun. Zo’n massagepistool kun je bijvoorbeeld makkelijk op reis meenemen.
 • Gewicht. Ben je van plan om je lichaam van langdurige massages te voorzien? Let dan goed op het gewicht van de massage gun.

Accuduur

Elke massage gun werkt in principe op een accu. Je zou daarom goed na moeten gaan wat de accuduur is. Des te langer de massage gun op een acculading werkt, des te handiger/beter uiteraard.

Let niet alleen op de accuduur, maar ook op de oplaadtijd. Als de accu leeg is, wil je dat deze uiteraard zo snel mogelijk opgeladen wordt.

Geluid

Wij adviseren je ook om goed naar het geluidsniveau van de massage gun te kijken. Als je een massage gun hebt die overdreven veel lawaai maakt, ga je je hier aan irriteren.

Je kunt je in dat geval bijvoorbeeld niet in alle rust masseren. En het forse geluidsniveau maakt het ook minder geschikt om ’s avonds laat nog van de massage gun gebruik te maken.

Bediening

Bij een massage gun moet je goed naar de bediening kijken. We doelen hiermee niet op de handgreep, maar op het instellen van de gewenste stand. Beschikt de massage gun hiervoor bijvoorbeeld over een touchscreen display? Dat geniet onze absolute voorkeur in ieder geval.

Prijskaartje

Tijdens onze test hebben wij meerdere zaken opgemerkt. Eén van de meest opvallende zaken is dat de prijskaartjes erg uiteenlopen. Je kunt meer dan 150 euro aan een massage gun uitgeven, maar je kunt het ook bij slechts 30 euro houden.

Wil je het liefste niet al te veel geld uitgeven? Kijk dan eens naar een goedkope massage gun. Of ga op zoek naar een interessante massage gun aanbieding.

Merk

Je zou niet alleen op het prijskaartje moeten letten, maar ook op de kwaliteit. De kwaliteit hangt eigenlijk altijd samen met het merk van de massage gun.

Wil je bijvoorbeeld voor kwaliteit gaan? Dan kies je voor een Sanbo massage gun. Dit is naar onze mening één van de beste merken in de wereld van massage guns.

Ervaringen van andere kopers

Ben je op zoek naar een goed handmassage apparaat? Of wil je een ander massageapparaat, zoals een massage gun kopen? Dan zou je ook heel goed moeten kijken naar de ervaringen van andere kopers.

Ons advies is om hiervoor vooral naar de webshop van Bol.com te kijken. Bij deze webshop zijn namelijk heel veel reviews achtergelaten. Aan de hand van deze reviews krijg je een allesomvattend beeld van de betreffende massage gun.

Koffer

Let bij aanschaf goed op of je een koffer meegeleverd krijgt. Dit is wat ons betreft erg wenselijk:

 • Je kunt in de koffer de massage gun + opzetstukken makkelijk opbergen. Hiermee verklein je de kans dat je bijvoorbeeld één van de opzetstukken kwijt raakt.
 • Je kunt in de koffer de massage gun + opzetstukken makkelijk meenemen. Handig als je je massage gun mee naar iemand anders toe wilt nemen. Of als je ‘m mee op vakantie wilt nemen.

Handige functies

Tot slot wijzen wij je graag op de aanwezigheid van handige functies.

Enkele van deze functies zetten we voor je op een rijtje:

 • Eenknopsbediening. Dit is erg handig, aangezien je dan slechts één vinger nodig hebt om de massage gun te bedienen.
 • Traploos instelbaar. Een massage gun met traploze instelbare snelheid biedt al helemaal veel mogelijkheden.
 • Warmtefunctie. Er bestaan massage guns die ook nog warmte uitstralen. Hiermee ga je spierpijn nog beter tegen.
 • Timer. De timer zorgt ervoor dat je niet te lang van een massage gun gebruik kunt maken. Als je dat wel doet, kan dit alleen maar voor meer spierpijn zorgen.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste massage guns geselecteerd?

We hebben hiervoor gekeken naar de algehele samenstelling. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheden qua gebruik, de meegeleverde opzetstukken, de kwaliteit, het prijskaartje en handige functies. Ook hebben we gekeken naar de ergonomie, het geluidsniveau, het gewicht en de bediening.

Hoeveel massage guns hebben wij beoordeeld?

Tijdens onze test hebben bijna 50 massage guns de revue gepasseerd. Veel van deze guns vielen tijdens de eerste selectieronde al af. Uiteindelijk zijn we op de 8 beste massage guns uitgekomen. Daarover lees je in dit artikel alles.


Categorieën: Sport & Verzorging