Handmassage apparaat kopen? Dit zijn de mogelijkheden en beste varianten

Last updated by Simon on

Handmassageapparaat

Zelf je spierknopen verwijderen is tegenwoordig geen uitdaging meer, dankzij een handmassage apparaat.

Je hoeft hier niet al te veel voor te doen; het massageapparaat neemt al het werk voor je uit handen. Letterlijk en figuurlijk.

Spreekt dit je wel aan? Dan is het zaak om je goed in het huidige aanbod te verdiepen. Er bestaan tegenwoordig namelijk allerlei verschillende soorten handmassage apparaten. Ook bestaan er verschillende massagetechnieken.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de verschillende apparaten en technieken. Tevens laten wij je kennis maken met de beste handmassage apparaten van dit moment.

Op basis van onze eigen test hebben wij een top 3 voor je samen kunnen stellen.

Wat voor handmassage apparaten zijn er?

Als je een handmassage apparaat aan wilt schaffen, heb je meer dan voldoende keuze. Zo kun je voor onderstaande soorten apparaten kiezen:

  • Infrarood massageapparaat: dit is een apparaat dat van infrarood en van klopmassage gebruik maakt. Het infrarood zorgt voor een verwarming van de handen, waardoor de pijn in je handen verlicht kan worden. Dat is ook te danken aan de klopfunctie van dit apparaat.
  • Massage gun: hoeft de infrarood werking niet zo van je? Dan kun je ook voor een normale massage gun kiezen. Deze massage gun zet je op je handen, waarna de gun de nodige kracht op je handen overbrengt. Dit is relaxt, maar je kunt hiermee ook afscheid nemen van pijn in je handen.
  • Acupunctuur pen: met een acupunctuur pen kun je kleine pijnprikkels aan je handen geven. Door deze prikkels wordt de pijn verlicht, waardoor je handen een stuk fijner aan gaan voelen.

Wat voor soorten massagetechnieken bestaan er?

Wil je een massage apparaat aan gaan schaffen? Dan heb je niet alleen de keuze uit veel soorten apparaten, maar ook uit meerdere technieken. Ook de technieken hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

  • Shiatsu massage: bij een shiatsu massage wordt druk op de handen en handpalmen uitgevoerd, waardoor interne stoornissen gecorrigeerd worden. Ook is het met deze massage mogelijk om de algehele gezondheid te verbeteren en pijn weg te nemen.
  • Klopmassage: bij een klopmassage wordt er ook druk op de handen uitgevoerd. Door deze druk wordt de stijfheid in de spieren verminderd, waardoor de bloedcirculatie ook verbeterd wordt. Je kunt deze massage vergelijken met het kloppen van vingertoppen/handen.
  • Vibratiemassage: je kunt ook voor een handmassage apparaat kiezen dat uitsluitend gebruik maakt van vibraties. Deze vibraties zorgen ervoor dat de bovenste laag van het weefsel en de spieren behandeld worden. Dit is één van de eenvoudigste technieken, maar ook één van de meest doeltreffende.

Blijft het bij deze massagetechnieken? Nee, er bestaan nog véél meer massagetechnieken. Op de website van Coolblue vind je hier meer informatie over.

De beste handmassage apparaten

Zo, je weet nu al van alles over massagetechnieken en massageapparaten. Als je op zoek bent naar een nieuw handmassage apparaat, hoef je eigenlijk nog maar één ding te weten: wat de beste handmassage apparaten zijn.

Daar ga je hieronder meer over lezen.

Wij hebben recentelijk veel handmassage apparaten uit mogen proberen. Door deze test hebben wij een duidelijk beeld van het uitgebreide aanbod gekregen.

En daardoor zijn wij ook in staat geweest om een top 3 samen te stellen. Over deze drie beste handmassage apparaten vertellen wij je hieronder graag meer.

1. Medisana Handmassage apparaat HM886

Medisana_handmassage_apparaat-2

Het beste handmassage apparaat is volgens ons de Medisana HM886. Dit betreft een massageapparaat dat speciaal voor de handen ontwikkeld is. Dit massageapparaat maakt gebruik van vibratiemassage in combinatie met infrarood licht.

Dit betekent dat de bovenste laag van het weefsel en je spieren behandeld worden. De vibratiemassage zorgt voor een herstel van het weefsel en de spieren, terwijl het infrarood licht de massage erg aangenaam makt.

Wat ons betreft, heeft Medisana voor een prima apparaat gekozen. Dit is onder meer te danken aan de makkelijke bediening. Je kunt dit massageapparaat met één hand vast te houden, waardoor je je andere hand heerlijk kunt masseren.

Het fijne hierbij is dat de massagekop volledig draaibaar is; je kunt hierdoor dit massageapparaat ook voor andere lichaamsdelen gebruiken.

Wil je van een lange handmassage genieten? Geen probleem. Dit apparaat houdt heerlijk vast en is behoorlijk licht. Dáárdoor kun je langdurig achtereen gesloten gebruik maken van dit apparaat. Hierbij kun je ook nog uit twee verschillende standen kiezen.

Bij aanschaf krijg je bovendien 5 massage-opzetstukken meegeleverd. Met dank aan deze opzetstukken leent dit apparaat zich ook prima voor andere lichaamsdelen.

👍 Voordelen:

  • Makkelijk te bedienen
  • Vibratiemassage i.c.m. infrarood licht
  • Gekende Medisana kwaliteit
  • Met vijf opzetstukken geleverd
  • Keuze uit 2 intensiteitsstanden

👎 Nadelen:

  • Geen afstandsbediening of automatische stand
2. Relaxxure Draadloze Handmassage Apparaat

Heb je regelmatig last van een raar gevoel in je handen en vingers? Heb je last van gewrichtspijn? Of heb je wellicht last van reuma, RSI of artrose? In al deze situaties kun je het beste voor dit handmassage apparaat van Relaxxure kiezen.

Dit handmassage apparaat zorgt voor de nodige voordelen. Zo heb je geen last meer van koude handen, met dank aan de verbeterde bloedcirculatie. Ook heb je minder last van de pijn of een vervelend gevoel in je handen.

Dit is allemaal te danken aan de acupressuur massage, de compressie massage en de vibratiemassage waar je bij dit apparaat gebruik van kunt maken. Ook beschikt dit apparaat over een warmtefunctie, waardoor de massage erg aangenaam aanvoelt.

Toen wij dit apparaat uit mochten proberen, werden wij echt heel enthousiast. Dit komt door bovenstaande redenen, maar ook door de vele mogelijkheden.

Zo heb je de keuze uit 6 standen, waarvan 3 voor mannen en 3 voor vrouwen. Ook kun je zelf de warmtefunctie in- en uitschakelen. Het apparaat schakelt zichzelf bovendien na 15 minuten automatisch uit. Erg handig!

👍 Voordelen:

  • Ideaal voor mensen met gezondheidsproblemen
  • Keuze uit 6 intensiteitsstanden
  • Inclusief warmtefunctie
  • Makkelijk te bedienen
  • Draadloos te gebruiken

👎 Nadelen:

  • Geen afstandsbediening
  • Relatief duur
3. Dreaver RX4 Hand Massage

Als laatste willen wij je dit compacte apparaat van Dreaver aanraden. Ook dit apparaat is speciaal voor de handen ontwikkeld, waardoor je van een optimale massage geniet. Het betreft hierbij overigens een drukpuntmassage. Een dergelijke massage is comfortabel en zorgt voor een betere gezondheid.

Dit handmassage apparaat is erg handig in gebruik. Dit is te danken aan het compacte design, aan de timer en aan de verschillende massage programma’s. Je kunt daarbij ook nog gebruik van een warmtefunctie maken; hierdoor wordt de massage alleen maar aangenamer.

Ook als je gezondheidsproblemen hebt, is dit een prima handmassage apparaat. Zo wordt dit apparaat gebruikt door mensen die last van RSI, artrose en reuma hebben. Mocht je last van gewrichtspijn hebben, zorgt dit apparaat voor een snelle afname van deze pijn.

👍 Voordelen:

  • Keuze uit verschillende massage programma’s
  • Inclusief timer
  • Verlicht de pijn
  • Aangenaam dankzij de warmtefunctie
  • Fijn te bedienen

 👎 Nadelen:

  • Geen afstandsbediening
  • Relatief duur
Aandachtspunten voor het kopen

Wil je dolgraag een handmassage apparaat kopen? Wat ons betreft kies je dan voor één van de hierboven besproken varianten.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welke variant je nou het beste kunt kiezen. Daar helpen wij je graag een handje bij. Hieronder bespreken we namelijk de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een handmassage apparaat.

Waarvoor wil je het apparaat gebruiken?

Ten eerste moet je gaan bepalen waar je het apparaat voor wilt gebruiken. Wil je de pijn in je handen verlichten? Wil je de bloedcirculatie verbeteren?

Of wil je vooral van een aangename handmassage genieten? Op basis van je wensen kun je een keuze maken tussen de volgende facetten:

  • Soort handmassage apparaat: eerder in dit artikel hebben we al besproken tussen welke apparaten je kunt kiezen.
  • Soort massagetechniek: ook hebben we eerder in dit artikel al besproken tussen welke massagetechnieken je kunt kiezen.

Bediening

Ten tweede zou je goed na moeten gaan hoe je het apparaat moet bedienen. Moet je het apparaat continu in de hand houden? Of is het apparaat wellicht op een andere manier te bedienen?

Als je voor één van de luxere varianten gaat, kun je het apparaat zelfs via je smartphone bedienen.

Handige functies & massagestanden

Ten derde moet je goed na gaan over welke handige functies het apparaat beschikt. Onder meer een timer en warmte functie vinden wij erg belangrijk.

Tevens zou je goed moeten kijken naar de hoeveelheid massagestanden. Des te meer standen, des te beter.

Kwaliteit

Wij willen je graag adviseren om altijd voor een handmassage apparaat van een A-merk te kiezen. Veel onbekendere merken bieden dergelijke apparaten ook aan, maar die apparaten voldoen nagenoeg nooit aan de wensen.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan het beste handmassage apparaat? Dat is de laatste vraag waar je goed over na moet denken.

Zoals bovenstaande varianten al laten zien, lopen de prijskaartjes in ieder geval behoorlijk uiteen.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *