Stille föhn: Vergelijk de TOP 5 stille haardrogers

Last updated by Joni on

Beste stille fohns

Stoor jij je ook zo aan het geluid van een föhn? Met name als je een ietwat verouderde föhn hebt, maakt dit apparaat bijzonder veel lawaai.

Meer en meer vrouwen kiezen er dan ook voor om een nieuwe, stille föhn aan te schaffen. Mocht je daar ook oren naar hebben, zit je in dit artikel in ieder geval goed.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste stille haardrogers van dit moment. We hebben tal van föhns uitgeprobeerd en hierbij nadrukkelijk op het geluidsniveau gelet.

Uiteindelijk hebben we vijf prima stille föhns voor je geselecteerd. Dáárover lees je hieronder alles.

De beste stille föhns

Een stille föhn is praktisch, is prettig voor de oren en is volledig van deze tijd. Als je een stille föhn aan wilt schaffen, kom je al snel bij een volledig nieuwe föhn uit.

Fabrikanten passen namelijk nieuwe technologieën toe, waarmee het geluidsniveau beperkt blijft.

Wil je graag een stille föhn aanschaffen? Kies dan voor één van onderstaande varianten!

1. Dyson Supersonic – HD07

Dyson Supersonic™ - HD07 - Zwart - Stille Fohn

Wil je voor de allerbeste stille föhn gaan? Dan kun je niet om deze Supersonic föhn van Dyson heen. Dit is volgens experts verreweg de beste haardroger van dit moment; een mening die wij absoluut delen.

Bij deze föhn heeft Dyson allerlei nieuwe technologieën toegepast. Dankzij deze technologieën droogt de föhn bijzonder goed, terwijl de föhn ook nagenoeg geen geluid maakt.

Tevens kun je alle kanten op met deze föhn, onder meer dankzij de koudeluchtstand.

Ook zijn wij over de bediening van deze föhn te spreken. De föhn heeft slechts 4 knoppen waarmee je de föhn kunt bedienen. Met deze 4 knoppen kun je overigens uit 3 snelheden en 4 temperaturen kiezen.

👍 Voordelen:

 • Verreweg de beste föhn van dit moment
 • Geluidsstille motor
 • Keuze uit 3 snelheden en 4 temperaturen
 • Inclusief koudeluchtstand
 • Ligt heerlijk in de hand

👎 Nadelen:

 • Duur
2. BaByliss – Pro Digital 6000E

BaByliss - Pro Digital 6000E - Föhn

Bij deze haardroger heeft BaByliss voor een digitale motor gekozen. Deze digitale motor zorgt voor een ideale blaastemperatuur, maar ook voor miniem geluid.

Doordat deze föhn niet al te veel lawaai maakt, kun je ‘m ook prima ’s ochtends vroeg gebruiken.

Verder geniet je bij deze föhn van veel gemak en eindeloze mogelijkheden. Eén van de hoogtepunten hierbij is de maximale blaassnelheid van 208 kilometer per uur. Met dank aan deze indrukwekkende blaassnelheid zijn je haren binnen de kortste keren volledig droog.

Tevens geniet je van een extra lang snoer, van een fijne bediening en van de nodige standen. Zo kun je kiezen uit 2 snelheden en uit 2 temperaturen. Al met al een hele fijne én stille föhn.

👍 Voordelen:

 • Digitale motor = geluidsstil
 • Blaassnelheid van wel 208 kilometer per uur
 • Perfecte blaastemperatuur (70 graden Celsius)
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Extra lang snoer voor veel bewegingsvrijheid

👎 Nadelen:

 • Minder standen dan de Dyson föhn
3. BaByliss Digital Sensor 6500E

BaByliss ® Digital Sensor 6500E - Föhn

Een andere föhn waar wij erg enthousiast over zijn, is de BaByliss Digital Sensor 6500E föhn.

Deze föhn produceert weinig tot geen geluid, beschikt over veel handige functies en beschikt over de ionische functie. Deze functie zorgt voor soepel, glanzend en pluisvrij haar.

Is deze föhn altijd stil? Nee, dit hangt vooral af van de instellingen. Als je voor één van de hogere blaassnelheden kiest, maakt de föhn meer lawaai. Mocht je voor één van de lagere blaassnelheden kiezen, is de föhn nagenoeg geluidsstil.

Het feit dat je uit meerdere snelheden kunt kiezen, is uiteraard subliem. Daarbovenop komt ook nog dat de föhn voor de perfecte temperatuur zorgt. Per seconde wordt 366 keer de temperatuur gemeten, waarna de föhn de temperatuur automatisch aanpast.

👍 Voordelen:

 • Keuze uit meerdere blaassnelheden
 • Ionische functie voor glanzend haar
 • Perfecte blaastemperatuur
 • Slimme en intelligente föhn
 • Keramische warmte elementen

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
4. Remington D7777 Air3D

Remington D7777 Air3D Haardroger Brons

Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit aan een stille föhn? Dan kom je al snel uit bij deze föhn van Remington.

Deze föhn is geluidsstil en kost net iets meer dan 6 tientjes. Onder de streep is de prijs-kwaliteitsverhouding hierdoor subliem te noemen.

Verder is het een groot voordeel dat deze haardroger uit meerdere standen kiest. Je kunt uit 3 standen kiezen en uit 2 snelheden.

Deze standen zijn gemakkelijk te bedienen via de bedieningsknoppen. Tijdens het föhnen zorgt deze haardroger voor de perfecte temperatuur; ideaal!

👍 Voordelen:

 • Voordelige föhn
 • Erg stil
 • Ionentechnologie
 • Keramische warmte elementen
 • Zorgt voor de perfecte föhntemperatuur

👎 Nadelen:

 • Geen meedraaiend snoer
 • Minder functies dan andere föhns
5. Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 Professional

Braun Satin Hair 7 SensoDryer HD 785 Professional

Een andere stille föhn waar wij enthousiast over zijn, is deze föhn van Braun. Deze föhn ligt heerlijk in de hand, beschikt over een duurzame motor en zorgt voor een optimale temperatuurregeling.

Wist je dat deze föhn ook door professionals gebruikt wordt? Dat is wat ons betreft veelzeggend voor de kwaliteit en mogelijkheden van deze haardroger.

Met dank aan de coolshot functie zorg je ervoor dat je haren de gehele dag in het gewenste model blijven zitten.

Bovendien kun je uit tal van standen kiezen én beschikt deze föhn over negatieve ionen. Deze ionen gaan zowel statisch- als pluizig haar tegen.

👍 Voordelen:

 • Voordelig geprijsde stille föhn
 • Duurzame en stille motor
 • Wordt ook door professionals gebruikt
 • Negatieve ionentechnologie

👎 Nadelen:

 • Zwaarder dan andere föhns
Hoe vind je de beste stille föhn?

Heb je interesse om een stille föhn aan te schaffen? Dan richt je je pijlen waarschijnlijk al snel op het geluidsniveau van de haardroger. Dat is echter niet het enige aandachtspunt waar je goed op moet letten.

Op welke aandachtspunten je nog meer goed moet letten? In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten. Neem deze aandachtspunten goed door en schaf de gewenste stille föhn aan.

Geluidsniveau + motor

Uiteraard is het logisch om direct naar het geluidsniveau te kijken. Om het geluidsniveau te kunnen bepalen, kun je je op twee dingen richten:

 • De motor: ten eerste moet je je richten op de motor van de föhn. Je kunt hierbij voor een AC motor, een DC motor of een digitale motor kiezen. Al deze motoren zorgen voor relatief weinig geluid, maar dit verschilt wel van föhn tot föhn.
 • Ervaringen: ga ook goed na wat de ervaringen van andere gebruikers zijn. Bij onze partners vind je per föhn de nodige ervaringen, waarin ook het nodige over geluid gesproken wordt. Aan de hand van deze ervaringen krijg je een duidelijk beeld van het exacte geluidsniveau.

Technologie

Ga ook goed na wat de technologie van de stille föhn is. In een ideale wereld betreft dit een ionentechnologie; deze technologie zorgt voor glanzend haar en gaat zowel statisch- als pluizend haar tegen.

Warmte elementen

Check tevens goed over welke warmte elementen de föhn beschikt. In een ideale wereld kies je voor een föhn met keramische warmte elementen. Deze elementen zorgen voor een ideale overdracht van de warmte op de haren.

Vermogen

Het vermogen is ook bepalend voor een haardroger/föhn. Des te meer vermogen een föhn heeft, des te sneller je je haren droog krijgt.

Het advies is om dit vermogen af te stemmen op je haartype. Heb je nogal dun haar? Dan kun je beter kiezen voor een lager vermogen. Mocht je dik haar hebben, kies je beter voor een föhn met een hoger vermogen.

Standen

Bij een goede föhn kun je uit meerdere standen kiezen. Dit heeft betrekking op het aantal standen, op de blaassnelheden en op de temperatuurstanden. Als je voor de beste föhn wilt gaan, zou de föhn uit echt veel standen moeten beschikken.

Waarom? Omdat je dan de manier van föhnen volledig op je haar en wensen af kunt stemmen.

Mocht je voor een goede föhn kiezen, past deze föhn de temperatuur overigens zelf aan. Daarmee wordt voorkomen dat het haar té warm wordt en beschadigd raakt.

Afmetingen en gemak

Verder raden wij je aan om goed naar de afmetingen van de föhn te kijken. Des te kleiner de föhn is, des te makkelijker je deze mee op reis neemt.

Je moet echter ook goed naar het gemak kijken. Wat weegt de föhn precies? Ligt de föhn lekker in de hand? En beschikt de föhn over een meedraaiend snoer? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Prijs-kwaliteitverhouding

Tot slot adviseren wij je om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Op dit vlak hebben wij twee belangrijke tips voor je:

 • Kies altijd voor een föhn van een A-merk. Onder meer Dyson, Braun, BaByliss en Remington zijn wat ons betreft de betere merken. Bij de föhns van deze merken kun je van een prima kwaliteit én een lange levensduur uitgaan.
 • Durf te investeren. Als je de beste stille föhn wenst te hebben, moet je hier in investeren. Dat raden wij je sowieso aan, aangezien je jarenlang van een goede föhn gebruik kunt maken.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *