Draadloze föhn kopen? De beste föhns zonder draad (op accu)

Last updated by Scott on

Beste draadloze föhn

Wil je graag een nieuwe föhn aanschaffen? En wil je daarbij genieten van onbeperkte bewegingsvrijheid? Dan zou een draadloze föhn ideaal zijn.

Een draadloze föhn op accu biedt onbeperkte bewegingsvrijheid en is daardoor op bijvoorbeeld een vakantie ideaal.

Maar, bestaan er wel föhns die volledig draadloos werken? Dat is een vraag die wij onszelf ook gesteld hebben, waarna wij uitgebreid op zoek zijn gegaan. Onze bevindingen delen wij graag met je in dit artikel.

Bestaan er draadloze föhns?

Het antwoord op deze vraag is simpel: nee, er bestaan geen draadloze föhns. Dit heeft puur te maken met de beperkingen van de technologie waar fabrikanten tegen aanlopen.

De föhns zijn steeds krachtiger geworden én zijn van steeds meer functionaliteiten voorzien. Bovendien zijn de föhns steeds duurzamer geworden, aangezien dat beter voor het menselijk haar is.

Dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat de huidige föhns over krachtige motor beschikken.

Als er een draadloze föhn zou bestaan, zou dit een variant op een accu zijn. Er is echter géén accu die zo krachtig is om aan alle bovenstaande facetten te voldoen.

Dit heeft uiteraard ook met de afmetingen van de föhns te maken; de gemiddelde föhn is in de afgelopen jaren steeds compacter geworden.

Waarom bestaat er geen draadloze föhn?

Fohn zonder draad

De reden hiervoor hebben we hierboven al kort uitgelegd. Graag duiden we dit nog iets verder aan de hand van een voorbeeld.

Als we naar de onderdelen van een föhn kijken, vallen enkele onderdelen direct op. Ten eerste valt de motor op; deze moet krachtig genoeg zijn om de haren snel droog te blazen.

Ten tweede valt het gloei-element van de föhn op; dit element zorgt voor de benodigde warmte. Ten derde valt de behuizing van de föhn op; deze moet bestand zijn tegen de warmte en moet compact uitgevoerd zijn.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, hebben de fabrikanten voor een slim design gezorgd. Een slim design waarin de onderdelen verwerkt zijn én waarmee de haren op de snelst mogelijke manier gedroogd kunnen worden.

Dit kent echter ook zijn keerzijde: er bestaat geen enkele accu die krachtig genoeg is om:

 • … de motor te laten draaien
 • … het gloei-element op te warmen
 • … de blaasfunctie van de föhn langere tijd vol te houden

Bijkomende uitdaging voor een fabrikant: de accu zou ook nog in de compacte behuizing ingebouwd moeten worden. Al met al is dit allemaal niet mogelijk, waardoor er (nog) geen föhn op accu bestaat.

Gaat er in de toekomst een draadloze föhn komen?

Wij verwachten dat in de toekomst draadloze föhns wel aangeboden gaan worden. Hierbij vestigen wij onze hoop vooral op Dyson. Dit is het meest vooruitstrevende merk in de wereld van föhns; dit is dan ook hét aangewezen merk om een dergelijke föhn te ontwikkelen.

Voordat dit werkelijkheid wordt, moeten de fabrikanten wel nog enkele uitdagingen zien te overwinnen:

 • Men moet een accu ontwikkelen die krachtig genoeg is. Die krachtig genoeg is om het gloei-element op te laten warmen en om de krachtige motor aan te drijven.
 • Men moet een accu ontwikkelen die het langere tijd volhoudt. Sommige vrouwen doen minutenlang over het föhnen van de haren. Dit zou betekenen dat de accu het minimaal een paar minuten vol moet houden. Maar, niemand zit er op te wachten om dagelijks de accu op te laden. Mede daarom is het zaak dat er een accu ontwikkeld wordt die het enkele uren vol gaat houden.
 • Men moet het ontwerp van een föhn nog slimmer maken. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de (grote) accu in de föhn ingebouwd moet worden. De huidige föhns zijn al erg compact, dus mogelijk worden deze in de toekomst een stuk groter. Een en ander hangt af van de ontwikkelingen in de komende jaren.
 • Men moet de föhns betaalbaar houden. De Dyson föhn is één van de populairste föhns van dit moment, maar kent ook een belangrijk nadeel. Veel vrouwen zijn namelijk van mening dat deze föhn veel te duur is. Dat is ook een mogelijk gevaar van de draadloze föhns in de toekomst. Als er überhaupt een dergelijke föhn uitgevonden wordt, gaat deze waarschijnlijk veel geld kosten. De fabrikanten moeten dan ook een manier vinden waarop de draadloze föhns alsnog betaalbaar aangeboden kunnen worden.

Tevens is het goed om te weten dat er tegenwoordig steeds meer soorten föhns bestaan. Zo bestaan er speciale föhns voor krullen, maar ook speciale föhnborstels.

De fabrikanten zouden er dan ook voor moeten zorgen om meerdere soorten föhns volledig draadloos uit te voeren. Dat is hoogstwaarschijnlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Wat zijn de alternatieven voor een draadloze föhn?

Is een draadloze föhn precies het soort föhn waar je naar op zoek bent? Dan is bovenstaand verhaal wellicht een tegenvaller voor je. Maar, geen nood aan de man. Er bestaan namelijk prima alternatieven voor een draadloze föhn.

Eén van de alternatieven waar je voor kunt kiezen, is een föhn met een extra lang snoer. Sommige fabrikanten brengen dergelijke föhns al uit; het snoer heeft hierbij een lengte van bijvoorbeeld 2,5 tot 3 meter.

Door een dergelijke lengte geniet je in de badkamer van het nodige gemak. Je hebt bijvoorbeeld geen stopcontact meer in de buurt nodig; als dit stopcontact zich iets verderop bevindt, komt het lange snoer immers maar al te goed van pas.

Een ander alternatief is de föhn met een meedraaiend snoer. Dit is uiteraard geen volwaardig alternatief, maar een meedraaiend snoer biedt echt wel veel voordelen.

Met zo’n snoer geniet je immers van veel bewegingsvrijheid én van veel gemak. Tijdens het föhnen van je haar heb je in ieder geval nooit meer last van het vervelende snoer.

De beste föhns met een lang snoer

Gaat je voorkeur uit naar een draadloze föhn? Dan kun je vooralsnog alleen voor een föhn met een lang snoer kiezen.

Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de drie beste föhns met een lang snoer. Onze top 3 delen we graag hieronder met je.

1. Remington AC8820 Keratin Protect Dryer 2200

Remington AC8820 Keratin Protect Dryer 2200

Deze Remington föhn is om meerdere redenen volgens ons één van de beste föhns van het moment. Zo is deze föhn krachtig, is de prijs- kwaliteitsverhouding prima en biedt de föhn veel mogelijkheden.

Dat laatste wordt nog verder versterkt door het snoer van maar liefst 3 meter lang!

Verder is dit een föhn die over de juiste technologieën beschikt. De ionentechnologie voorkomt bijvoorbeeld statisch en pluizig haar.

Met dank aan de keramische warmte-elementen worden de haren bovendien op een duurzame manier gedroogd. Tijdens het föhnen kies je bovendien uit 3 temperatuurstanden en 2 snelheden.

Ongeacht wat voor haren je hebt, is dit een prima föhn voor je. Met dank aan de 3 meter lange kabel geniet je bovendien van bijzonder veel gemak!

👍 Voordelen:

 • Prima prijs- kwaliteitsverhouding
 • Ionentechnologie en keramische warmte-elementen
 • 3 temperatuurstanden en 2 snelheden
 • 3 meter lange kabel

👎 Nadelen:

 • Relatief zwaar
2. Philips Moisture Protect HP8280/00

Philips Moisture Protect HP8280 00

Ben je op zoek naar de beste draadloze föhn? Dan is het interessant om voor deze Philips föhn te kiezen. Dit is geen draadloze föhn, maar de kabel is wel maar liefst 2,5 meter lang. Met dank aan deze lange kabel geniet je van de gewenste bewegingsvrijheid.

Wat wij aan deze föhn subliem vinden, is de geweldige werking. Deze föhn zorgt er namelijk voor dat je haren gedroogd worden, maar je creëert hier ook direct meer volume mee.

Tevens is het ideaal dat deze föhn standaard van een diffuser voorzien is.

Ook deze föhn beschikt over de juiste technologieën. Het meest typerende voorbeeld hiervan is de MoistureProtect-infraroodtechnologie.

Deze technologie zorgt ervoor dat de droogtemperatuur voortdurend perfect is, waardoor je haren op een duurzame manier gedroogd worden.

Al met al is dit een sublieme föhn. Houd er wel goed rekening mee dat deze föhn relatief prijzig is. Daarnaast geven meerdere gebruikers aan dat de föhn nogal veel lawaai maakt.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over de juiste technologieën
 • Keuze uit meerdere standen en snelheden
 • Zorgt altijd voor de optimale droogtemperatuur
 • Ligt heerlijk in de hand en is fijn te bedienen
 • Snoer van 2,5 meter lang

👎 Nadelen:

 • Maakt veel lawaai
 • Relatief duur
3. BaByliss – Pro Digital 6000E

Een geweldige föhn met een kabel van 2,8 meter lang. Dat is de manier waarop we deze BaByliss föhn kunnen omschrijven. Deze föhn beschikt over een revolutionaire digitale motor, over alle gewenste technologieën en ligt heerlijk in de hand.

In combinatie met het lange snoer is dit een geweldige föhn. Daarbij is het ook super dat de blaassnelheid maar liefst 208 kilometer per uur is. Als je snel je haren wilt drogen, is dat met déze föhn een fluitje van een cent.

Wel is het goed om te weten dat deze föhn relatief prijzig is. Je betaalt hier net iets minder dan 100 euro voor, maar je geniet daarvoor dus wel van een lang snoer. En van een föhn die perfect alles doet wat ‘ie moet doen!

👍 Voordelen:

 • Revolutionaire digitale motor
 • Blaassnelheid van maar liefst 208 kilometer per uur
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Beschikt over alle gewenste technologieën
 • Lang snoer van 2,8 meter

👎 Nadelen:

 • Relatief duur


Ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *