Föhnborstel kopen? De top 5 beste krulborstels

Last updated by Simon on

Föhnborstel de beste krulborstels

Met een föhn droog je snel je haren. Dit doe je met een goede föhn op een duurzame manier, waarna je je haren in het gewenste model kunt brengen.

Wil je graag je haren tegelijkertijd drogen én in het gewenste model brengen? Dan is het aan te raden om voor een goede föhnborstel te kiezen.

Wat is een föhnborstel precies? Dit is een warmeluchtborstel en kun je zien als een combinatie van een föhn en borstel.

Met zo’n borstel ben je in staat om je haren te drogen, maar óók om je haren tegelijkertijd in model te brengen.

Goed om te weten: de benamingen föhnborstel en krulborstel slaan op hetzelfde. Dat geldt ook voor de benaming krulföhn.  

Vergelijk de beste krulföhns en föhnborstels

Spreekt bovengenoemd verhaal jou aan? En wil je daarom graag een nieuwe krulföhn aanschaffen? Dan raden wij je aan om een hele goede vergelijking te maken.

Het aanbod is namelijk divers én een dergelijke föhn is niet voordelig te noemen.

Je kunt elke euro maar één keer uitgeven, dus zorg ervoor dat je direct de juiste föhnborstel aanschaft. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste föhnborstels een hebben zes interessante varianten gevonden. In de onderstaande reviews vind je per föhn de belangrijkste informatie.

1. Beste warmteborstel – B.R.U.S.H. 40 mm warmteborstel

brush_40_mm warmteborstel

Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste warmteborstel is. Het merk B.RUSH zegt je wellicht niet al te veel, maar wij zijn echt onder de indruk van deze borstel.

Om meerdere redenen kunnen wij je de aanschaf hiervan dan ook van harte aanraden.

Ten eerste is het super dat je met deze warmteborstel veel kanten op kunt. Je kunt in je haar het gewenste volume aanbrengen, terwijl je ook de gewenste krullen kunt creëren.

Ongeacht in welk model je je haren wilt brengen, is dat met deze warmteborstel mogelijk.

Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze borstel daarvoor gebruik van een hoge temperatuur. Om precies te zijn 180 graden Celsius.

Met deze temperatuur raken je haren niet beschadigd, terwijl de haren wél in het gewenste model gebracht worden.

Hierbij is het fijn dat je bij aanschaf hittebestendige handschoenen meegeleverd krijgt. Door deze handschoenen bij elke föhnbeurt te dragen, voorkom je dat je handen/vingers verbranden.

B.RUSH heeft deze borstel geïnfuseerd met meerdere oliën. Het gaat hierbij om keratine, arganolie en macadamia olie.

Al deze oliën zorgen ervoor dat je van glad haar, glanzend en pluisvrij verzekerd bent. Tijdens het gebruik maken van deze borstel geniet je van een snoer van 3 meter lang.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor stijl haar én voor prachtige krullen
 • Warmt snel op tot 180 graden Celsius
 • Inclusief hittebestendige handschoen
 • Pluisvrij en glanzend haar
 • Makkelijk te bedienen
 • Snoer van 3 meter lang

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor kort haar
2. Beste roterende krulborstel – BaByliss Hydro-Fusion Air Styler AS773E

babyliss fohnborstel

Wil je je haren snel in het perfecte model brengen? Dan raden wij je deze fijne föhnborstel van BaByliss aan. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit – met grote afstand – de beste roterende krulborstel is.

Met deze krulborstel breng je je haren direct in het gewenste effect. Je haren worden droog, je haren krijgen een fraaie glans en je haren worden erg glad.

Mocht je graag stijl haar wensen te hebben, is dit de perfecte krulborstel voor je.

BaByliss heeft bij deze föhnborstel voor een roterende borstel gekozen. Deze borstel zorgt voor een mooie slag in de haarpunten, voor gladde haren en voor het temmen van de haren.

Nadat je van deze krulborstel gebruik gemaakt hebt, zit je haar direct in het gewenste model.

Bij deze krulborstel is het opvallend dat er sprake van positieve- en negatieve ionen is. Deze ionen vullen elkaar perfect aan, waardoor je haar ook nog gehydrateerd wordt.

Je hoeft al met al niet bang te zijn dat deze krulborstel de conditie van je haren negatief beïnvloedt.

Weet je wat ook nog een groot voordeel is? Dat je voor deze beste roterende krulborstel slechts 50 euro hoeft te betalen.

Aangezien dit een BaByliss krulborstel betreft, ben je bovendien van een prima kwaliteit verzekerd.

👍 Voordelen:

 • Zorgt voor fraai, stijl en glanzend haar
 • Ideaal in gebruik
 • 3 temperatuurinstellingen en 2 snelheden
 • Verbeterde ionische functie
 • Evenredige luchtverdeling

👎 Nadelen:

 • Niet geschikt voor kort haar
 • Geen verwisselbare opzetstukken
3. Beste ronde föhnborstel – LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel Rond

lifegoods_ronde_krulborstel

Gaat je voorkeur uit naar een ronde föhnborstel? Om meerdere redenen is dat goed voor te stellen.

En om meerdere redenen kunnen wij je deze föhnborstel van LifeGoods van harte aanraden. Uit onze test is gebleken dat dit de beste ronde föhnborstel is.

Wat zo fijn aan deze borstel is? Dat je je haren echt perfect in model kunt brengen. Dit betreft namelijk een föhn, een stijltang en een krulborstel in één.

Bovendien is deze föhn geschikt voor alle haartypes en heb je de keuze uit 3 blaasstanden. Hierbij is het super dat je ook voor een koudeluchtstand kunt kiezen.

Met deze föhnborstel breng je snel de gewenste krul in je haren. Het is hierbij wel goed om te weten dat je de föhn zelf moet draaien. De ronde borstel draait niet zelf.

Zoals je op de foto al kunt zien, ligt deze föhnborstel heerlijk in de hand.

De föhnborstel beschikt bovendien over de ionische technologie, heeft een 360 graden meedraaiend snoer én kan je haren ook perfect stylen. Je kunt simpelweg alle kanten op met deze ronde föhnborstel van LifeGoods.

We kunnen het verhaal nóg mooier voor je maken: dit is één van de voordeligste föhnborstels van dit moment.

Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze föhnborstel een bedrag van slechts 26,99 euro. Bijzonder interessant geprijsd dus.

👍 Voordelen:

 • Ligt heerlijk in de hand
 • Droogt het haar en brengt het direct in model
 • Inclusief ionische technologie
 • Zeer interessant geprijsd
 • Keuze uit meerdere temperatuur- en blaasstanden

👎 Nadelen:

 • De borstel draait zelf niet
 • Niet geschikt voor kort haar
4. Beste krultang voor kort haar – Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel

braun_satin_hair_fohnborstel_voor_kort_haar

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk opgemerkt dat géén van deze producten voor kort haar geschikt is.

Als je kort haar hebt, kun je beter voor deze Braun Satin Hair 1 AS110 Krulborstel kiezen. Uit onze test is gebleken dat dit de beste krultang voor kort haar is.

Wat je met deze krultang kunt doen? Met deze krultang kun je krullen in je haar creëren, maar je kunt ook een slag in je haar brengen.

Dat deze borstel vooral voor korte kapsels geschikt is, is te danken aan de smalle en ronde borstel van 18 mm.

Bij deze borstel kun je uit de nodige mogelijkheden kiezen. Zo kun je kiezen uit 2 instellingen wat betreft de warmte- en de luchtstroom. Je hebt hierdoor bij deze krulborstel altijd alle touwtjes in eigen handen.

Bij deze krulborstel ben je bovendien van de bekende Braun kwaliteit verzekerd.

Om het nóg mooier te maken, wijzen wij je graag op het prijskaartje. Voor deze Braun krulborstel betaal je namelijk slechts 17,67 euro bij onze partner Bol.com.

👍 Voordelen:

 • Perfect voor korte haren
 • Volume, slag of krullen creëren
 • Erg compact vormgegeven
 • Keuze uit meerdere standen
 • Inclusief uitrolfunctie

👎 Nadelen:

 • Geen roterend snoer
5. Beste krulföhn met intrekbare tandjes – Carmen DC5250

carmen_dc5250 intrekbare krulborstel

Gaat je voorkeur uit naar een krulföhn met intrekbare tandjes? Dan heb je niet overdreven veel keuze. Weinig krulföhns worden met dergelijke tandjes uitgebracht, waardoor wij een lange zoektocht achter de rug hebben.

Uiteindelijk zijn we bij de Carmen DC5250 uitgekomen; volgens ons is dit de beste krulföhn met intrekbare tandjes van dit moment.

Doordat de pinnen zichzelf in kunnen trekken, worden de haren op de perfecte manier verzorgd. Bovendien krijg je bij deze krulföhn twee opzetstukken geleverd:

 • Grote opzetstuk: dit opzetstuk is ideaal voor het creëren van meer volume. Dit opzetstuk is ook meer geschikt voor langer haar.
 • Kleine opzetstuk: dit opzetstuk is ideaal voor het creëren van slag of kleinere krullen. Dit opzetstuk is ook meer geschikt voor korter haar.

Verder is het ideaal dat deze krulföhn bijzonder voordelig geprijsd is. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 15 euro voor dit apparaat.

Voor dit bedrag zou je wellicht niet al te veel verwachte, maar deze krulföhn heeft ons oprecht doen verrassen.

👍 Voordelen:

 • Inclusief intrekbare tandjes
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Keuze uit 2 opzetstukken
 • Multifunctioneel te gebruiken
 • Erg interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Minder geschikt voor kort of dik haar
 • Je haren worden niet perfect beschermd tegen de hitte
Krulföhn kopen? Hier moet je op letten

Heb je interesse om een krulföhn aan te schaffen? Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je eerst je voorkeuren op een rijtje zetten. Wat wil je precies?

Waar wil je de krulföhn voor gebruiken? En hoe wil je de krulföhn gebruiken? Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Om uiteindelijk de beste krulföhn uit te kunnen kiezen, moet je op meerdere aandachtspunten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we hieronder.

Je haartype

Ten eerste moet je goed naar je haartype kijken. Heb je kort haar? Dan zijn weinig föhnborstels geschikt voor je. Mocht je langer haar hebben, kun je uit veel meer föhnborstels kiezen.

Tevens moet je goed kijken naar de dikte van je haar. Niet alle föhnborstels zijn even goed geschikt voor dikker haar. Ga dit per föhnborstel goed na.

Soort borstel

Wij raden je aan om heel goed naar het soort borstel te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een roterende borstel, voor een ronde borstel en voor een borstel met intrekbare tandjes.

Bepaal goed wat je precies wilt doen en bepaal vervolgens welke borstel daarvoor het meest geschikt is.

Tip: kijk eens naar zowel een elektrische krulborstel als een keramische krulborstel. Een variant met keramische warmte elementen raden wij sowieso aan, aangezien dit een stuk beter voor je haren is.

Veelzijdigheid

Welke wensen heb je precies met je kapsel? Wil je graag fraaie krullen in je haren brengen? Of wil je graag je haren steil maken?

Door je wensen goed op een rijtje te zetten, kun je naar de juiste föhnborstel op zoek gaan. Daarbij moet je goed letten op de veelzijdigheid.

Het is immers wenselijk dat je met een goede föhnborstel alle kanten op kunt. Dat je je haren kunt drogen, dat je de krul in je haren kunt brengen en dat je je haar steil kunt maken.

Gewenst effect

De veelzijdigheid van een föhnborstel gaat hand in hand met het gewenste effect. Heb je bijvoorbeeld de wens dat je haar een stuk minder gaat pluizen?

Of dat je haar veel meer gaat glanzen? Door voor de juiste föhnborstel te kiezen, kun je óók dat voor elkaar krijgen.

Opzetstukken

Bij sommige krulföhns krijg je meerdere opzetstukken geleverd. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Carmen krulföhn die we hierboven hebben besproken.

Als je voor die föhn kiest, kun je je haar op meerdere manieren in het gewenste model brengen. De opzetstukken zorgen zodoende voor de gewenste veelzijdigheid.

Ga dus goed na of je een complete set geleverd krijgt of dat het om alleen een losse föhnborstel gaat.

Standen

Verder raden wij je goed aan om naar de standen van de föhnborstel te kijken. Kun je bijvoorbeeld uit meerdere blaassnelheden kiezen?

En kun je ook nog de temperatuur van de föhnborstel zelf bepalen? Als je alle touwtjes in eigen handen wilt hebben, is dit in ieder geval zeer wenselijk.

Vermogen

Iets waar je ook nog op kunt letten, is het vermogen van de krulborstel. Des te hoger dit vermogen is, des te sneller je je haren droogt.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot raden wij je aan om een goede föhnborstel bij een specialist te kopen.

Koop een dergelijke föhn niet bij bijvoorbeeld Kruidvat, maar liever bij Bol.com of bij Coolblue. Bij deze partijen heb je veel keuze en ben je van een prima service verzekerd.

Gevolg hiervan is wel dat je mogelijk meer geld moet betalen. Dat moet je echter op de koop toenemen; bij deze partijen geniet je namelijk van een prima prijs-kwaliteitsverhouding. 
Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *