Vibrolegs Review & Ervaringen – Werkt hij echt?

Last updated by Kaz on

vibrolegs review

Heb je voorzichtige interesse in de Vibrolegs gekregen? Dan zit je in deze Vibrolegs review goed. In deze review delen wij alle mogelijke informatie met je over dit bloedcirculatieapparaat.

We bespreken onder meer wat je aan dit apparaat hebt. Ook bespreken we alle plus- en minpunten en kijken we naar de ervaringen van andere kopers.

We geven gericht aan voor wie dit apparaat wel én niet geschikt is. Aan de hand van deze review weet je snel of dit apparaat voor jou interessant is. Lees snel verder!

Wat is de Vibrolegs?

De Vibrolegs is geen beenmassage apparaat, maar een bloedcirculatie apparaat. Het is de bedoeling dat je op de bank plaatsneemt en vervolgens je voeten op het apparaat zet.

Het apparaat begint nu te trillen, waardoor de bloedsomloop verbeterd wordt. Ook zorgen deze trillingen ervoor dat de spieren in je benen sterker wordt.

Dit apparaat is min of meer te vergelijken met de Motionciser. Ook dat apparaat zorgt voor trillingen in je benen/voeten, waardoor je van meerdere gezondheidsvoordelen geniet.

Overigens geldt dit ook voor de Gymform Leg Action. Dat apparaat lijkt ook qua vormgeving behoorlijk op de Vibrolegs.


Voor wie is de Vibrolegs geschikt?

Naar onze mening is dit een veelzijdig apparaat. Het apparaat lijkt zo simpel te zijn, maar is juist in staat om de bloedcirculatie op een ideale manier te verbeteren.

En dat komt voor maar al te veel mensen goed van pas:

  • De Vibrolegs is geschikt voor mensen met spataderen. Om deze spataderen tegen te gaan, is het zaak dat de bloedsomloop in je benen verbeterd wordt. Dat is mogelijk met dit handige apparaat.
  • De Vibrolegs is geschikt voor mensen met onrustige benen. Ervaar je regelmatig onrustige benen? Dit komt mogelijk doordat je te lang zittend werk uitgevoerd hebt. Om deze onrustige benen tegen te gaan, biedt dit bloedcirculatieapparaat ook uitkomst.
  • De Vibrolegs is geschikt voor mensen met pijnlijke benen/voeten. Ervaar je vaak pijn in je benen en/of voeten? Ook dit kan komen doordat de bloedsomloop in je benen en/of voeten niet naar wens is. Ook dit probleem los je op een fijne manier op met de Vibrolegs.

Is de Vibrolegs voor iedereen geschikt? Nee, dat is niet het geval. Als je op leeftijd bent, is het advies om eerst je huisarts te raadplegen.

Dat is ook het geval als je een zwakke gezondheid hebt of als je last van hartklachten hebt. In deze situaties is het niet altijd verstandig om een dergelijk apparaat te gebruiken. Raadpleeg daarom altijd je arts.

Hoe gebruik je de Vibrolegs?

Dit apparaat is op een simpele manier te gebruiken.

  • Zet het apparaat op een vlakke ondergrond neer, bijvoorbeeld bij de bank.
  • Neem plaats op de bank en zet nu je voeten op de Vibrolegs.
  • Stel het apparaat naar wens in. Je kunt hierbij kiezen uit 10 snelheden en verschillende programma’s.
  • Neem een aangename zithouding aan en laat de rest aan het apparaat over. Elke sessie duurt 10 minuten.

Door deze werking is het mogelijk om de Vibrolegs op meerdere momenten te gebruiken. Ben je vaak zittend aan het werk? Tijdens het werk kun je prima gebruik maken van dit apparaat. Dit is ook het geval als je ’s avonds op je gemakje televisie zit te kijken.

Wat zijn de voordelen van de Vibrolegs?

De meeste reviews over de Vibrolegs zijn erg enthousiast. Dat is onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

Combinatie van vibratie en acupressuur

De Vibrolegs biedt een unieke combinatie van vibratie en acupressuur. In het apparaat zitten meerdere acupressuur koppen verwerkt. Deze koppen zijn volledig afgestemd op de vorm van de zool van een voet.

De koppen zijn hierdoor in staat om de juiste druk te geven op de juiste plekken onder je voet. Je geniet hierdoor snel van een flinke pijnverlichting in je voeten.

Het vibratiesysteem zorgt voor een betere bloeddoorloop. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van pijn in je benen en/of voeten. Ook zorgt dit ervoor dat stress verlicht wordt, dat je benen meer energie krijgen en dat spataderen verminderd worden.

Hier blijft het echter niet bij. Door het vibratiesysteem worden je spieren namelijk ook nog sterker. Op de Vibrolegs kun je je spieren trainen, zonder hierbij zelf enige vorm van inspanning te hoeven leveren.

Ideaal te bedienen

Over de bediening van de Vibrolegs zijn wij ook erg te spreken. Dit is onder meer te danken aan de afstandsbediening die je meegeleverd krijgt. Met deze afstandsbediening kun je het apparaat zittend naar wens instellen.

Hierbij heb je de keuze uit de nodige mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld uit 3 programma’s kiezen. Eén van de programma’s is een zachte rustgevende massage, terwijl een ander programma een diepe massage voor de spieren is.

Om tussen deze programma’s te wisselen, hoef je alleen maar de afstandsbediening te gebruiken.

Overigens kun je ook nog uit 10 snelheden kiezen. Dankzij deze snelheden maak je echt elke massage geheel naar wens. Dit komt het gemak ten goede, maar ook het gewenste effect.

Voor veel mensen geschikt

Heb je deze Vibrolegs review tot zover doorgenomen? Dan heb je al kunnen lezen dat dit apparaat voor veel mensen geschikt is. Dit is aan de geweldige werking te danken, maar ook aan de combinatie van systemen.

Juist de combinatie van vibratie en acupressuur zorgt voor de gewenste veelzijdigheid. Dit betekent dat veel mensen dit apparaat kunnen gebruiken. En dit betekent ook dat je met dit apparaat van meerdere gezondheidsvoordelen verzekerd bent.

Bewezen werking

Als we naar de reviews op andere websites kijken, zien we veelal positieve beoordelingen naar voren komen. Onder meer bij Blokker zijn veel positieve reviews achtergelaten.

Dat is ook het geval bij onze partners Bol.com. Uit deze reviews kunnen wij in ieder geval concluderen dat de Vibrolegs een bewezen werking biedt.

Wat zijn de nadelen van de Vibrolegs?

Heb je interesse om dit handige apparaat aan te schaffen? Er zijn voldoende redenen om dat inderdaad te doen. Het is echter ook van belang om met onderstaande nadelen rekening te houden.

Niet voor alle mensen geschikt

Het is belangrijk om te beseffen dat dit apparaat niet voor iedereen geschikt is. Ben je bijvoorbeeld op leeftijd? Dan is het advies om voorzichtig om te gaan met dergelijke apparaten.

Dit is al helemaal het geval als je hartklachten hebt. De Vibrolegs kan in het geval van hartklachten voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Dit geldt overigens niet alleen voor dit apparaat, maar ook voor vergelijkbare apparaten.

Onhandige adapter

Vibrolegs heeft ervoor gekozen om de adapter aan de voorzijde te plaatsen. Dit maakt het een stuk minder handig om dit apparaat op te laden. Wij hadden liever gezien dat de adapter aansluiting aan de achterzijde geplaatst zou zijn.

Wat zijn de ervaringen met de Vibrolegs?

Op het moment van schrijven zijn online veel ervaringen te vinden. Dit zijn geen ervaringen van bijvoorbeeld de Consumentenbond, maar juist ervaringen van kopers.

Bij bijvoorbeeld Bol.com hebben ruim 50 kopers een beoordeling achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score maar liefst een 4,1. Aangezien bij Bol.com de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge gemiddelde score.

De kopers zijn lovend over de prijs-kwaliteitsverhouding, de resultaten en de fijne bediening. Wel zijn er ook kopers die aangeven dat de massage(s) te hard zijn. Deze perceptie is uiteraard per persoon verschillend.

Al met al kunnen we het volgende stellen: de ervaringen met de Vibrolegs zijn hoofdzakelijk positief.

Wat kost de Vibrolegs?

Hebben wij je met deze Vibrolegs review warm weten te maken? En wil je dit handige apparaat daarom zo snel mogelijk aanschaffen?

Dan is het goed om te weten dat de adviesprijs vastgesteld is op 129,95 euro. Dit is dan ook de prijs die je bij Blokker en Bol.com moet betalen.

Vind je dit iets teveel van het goede? Dan kun je beter even wachten tot een aanbieding. Of je kiest voor een goedkoper apparaat, bijvoorbeeld van Lidl. Dat raden wij je echter niet aan. Juist de Vibrolegs heeft immers een bewezen werking.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij onder aan de streep erg te spreken. Dit is nu eenmaal een bloedcirculatieapparaat met een bewezen werking. Dat je daar ongeveer 130 euro voor moet betalen, vinden wij niet meer dan normaal.

Onze conclusie over de Vibrolegs

In onze ogen is de Vibrolegs één van de beste bloedcirculatieapparaten. Het is volgens ons geen volwaardig beenmassage apparaat, maar wel een geweldig apparaat voor je voeten en de onderkant van je benen.

Door de combinatie van acupressuur en vibratie zijn de effecten duidelijk merkbaar.

Ook zijn wij over de belangrijkste randzaken te spreken. Denk hierbij aan de kwaliteit, instelmogelijkheden, ingebruikname en prijs. Uiteraard is het ook een heel goed teken dat dit apparaat zo goed beoordeeld wordt door andere kopers.

Met andere woorden: wij raden je de aanschaf van de Vibrolegs van harte aan!


Categorieën: Sport & Verzorging