Dr. Ho MotionCiser Review – Is het je geld écht waard?

Last updated by Simon on

MotionCiser Review

Denk je erover na om de MotionCiser van Dr. Ho aan te schaffen? Dan heb ik hier een eerlijke en ongezouten review voor je in de aanbieding!

Ik heb de Dr. Ho MotionCiser uitgeprobeerd en mijn eerlijke ervaringen opgeschreven.

De moeite waard, of toch maar overslaan? Lees snel verder om erachter te komen!

Wat is de Dr Ho MotionCiser?

motionciser_dr_ho

De MotionCiser is een apparaat dat door beweging en warmte de bloedsomloop in je benen stimuleert. Je zet je voeten simpelweg op de MotionCiser, en je kunt genieten van een vibrerende massage. De warmte zorgt voor een extra ontspannen gevoel.

Dr. Ho is een Canadese arts die met meer innovatieve apparaten is gekomen om de gezondheid van patiënten te verbeteren.

Hij claimt dat de MotionCiser de volgende gezondheidsvoordelen heeft:

  • Het traint de beenspieren. Je spieren worden snel aangespannen en ontspannen door de vibratie.
  • Het helpt tegen gewrichtspijn. De vibratie maakt je knieën en enkels losser.
  • Het bevordert de bloedsomloop. De beweging zorgt voor een betere bloedcirculatie, wat genezing stimuleert.
  • Het helpt tegen zwelling. Door de vibratie kan de vloeistof in je benen makkelijk verspreid worden over de rest van het lichaam.
  • Het zorgt voor stressvermindering. De warmtetherapie doet je lichaam en geest ontspannen.

Voor wie is de MotionCiser bedoeld?

Volgens Dr. Ho kan de MotionCiser door iedereen veilig gebruikt worden. Het is echter specifiek gericht op mensen met lichamelijke klachten. Dit zijn:

  • Mensen die door werk of gezondheidsproblemen veel zitten;
  • Mensen die genezen van een operatie aan de benen of knieën;
  • Mensen die last hebben van spierpijn;
  • Mensen met bloed- of vochtcirculatieproblemen (met zwelling tot gevolg).

Dit is veelbelovend. Ook als je minder mobiel bent, kun je dus gebruikmaken van de MotionCiser.

Weinig beweging kan als gevolg hebben dat je veel spanning op je benen voelt. De MotionCiser zou dit eventueel kunnen voorkomen.

Let op: Mocht je de MotionCiser willen kopen, dan is het advies om hem niet te bestellen bij Tommy Teleshopping. Deze shop heeft namelijk bizar slechte levertijden. Wil je hem bestellen voor de meest gunstige voorwaarde en scherpste prijs? Check dan hier de deal >>


Hoe gebruik je de Dr. Ho MotionCiser?

motionciser aanbieding

Bij de aankoop van een MotionCiser ontvang je het apparaat, een kleine afstandsbediening, een stekker en de handleiding.

Er hoeft niets gemonteerd te worden. Alles is makkelijk op de afstandsbediening in te stellen. Je hoeft dus niet voorover te bukken om het apparaat in te stellen.

Zodra je de MotionCiser aanzet met de afstandsbediening, zullen je voeten en enkels op en neer gaan. Hierdoor worden je gewrichten losgemaakt.

Er zijn 10 snelheden waar je gebruik van kunt maken. Bij de laagste stand beweegt je voet 400 keer per minuut. Bij de hoogste stand is dit 1000 keer.

Ook kun je de temperatuur zelf invoeren. Je kunt kiezen tussen 30, 35, 40, 45 en 50 graden Celsius.

Omdat je de MotionCiser zittend gebruikt, kun je er overal waar je bent gebruik van maken; bij het televisie kijken, op kantoor of met een boek.

Het wordt aangeraden om de MotionCiser 30 minuten per dag te gebruiken.

Mijn ervaringen met de Dr. Ho MotionCiser

Ik was sceptisch bij het gebruik van de MotionCiser van Dr. Ho. Er werden veel beloftes gemaakt, en ik wist niet of deze waargemaakt konden worden.

Toch werd ik overtuigd door de vele recensies online.

In de handleiding staat dat je spieren zich bewegen zoals ze bij het lopen doen. Dit zou ervoor zorgen dat het een dagelijkse wandeling kan vervangen.

Dit is in mijn ogen een ontzettend prettige bijkomstigheid voor mensen die minder mobiel zijn. Je voelde inderdaad je spieren te werk gaan.

Vooral als je wat meer gewicht op het apparaat zet, begin je het in je spieren te voelen.

Na 10 minuten heb ik de stand veranderd van hoog naar laag. Ook heb ik de temperatuur verhoogd. Hierdoor hoopte ik een meer ontspannen ervaring te hebben.

De warmte was inderdaad heerlijk. Toch vond ik het niet zo ontspannen als ik verwachtte.

De vibratie zorgt eerder voor een ‘grappig’ gevoel dan een relaxte massage. Ook bleek het moeilijk om een boekje te lezen, omdat je benen zo aan het schudden zijn.

Ik heb mijn smartwatch gebruikt om verbrande calorieën bij te houden. Helaas zijn er geen extra calorieën verbrand tijdens het gebruik. Het is dus niet zo dat de MotionCiser er ook voor zorgt dat je zittend vet kunt verbranden.

Dit werd ook niet beloofd, dus ik was niet al te teleurgesteld.

Al met al zie ik dat de MotionCiser voordelen kan hebben op je gezondheid. Mijn benen voelden inderdaad soepeler aan. Elke spanning die ik in mijn benen had, was weg. Ook waren mijn enkels minder opgezwollen.

Hier heb ik vaak last van na een dag op het kantoor. De MotionCiser is zeker geen wondermiddel, maar het kan je wel helpen actiever te worden.

Waar is de Dr. Ho MotionCiser te koop?

Op het moment is dit apparaat te koop voor € 199 op Tommy Teleshopping. Hier heb ik het gekocht. Ik ben niet zo’n fan van Tommy Teleshopping, omdat veel van deze producten niet goed werken.

Ook vind ik de klantenservice bij dat bedrijf niet altijd even goed.

Ook ben ik de MotionCiser op verschillende webshops tegengekomen. Omdat ik deze niet kende, vertrouwde ik het niet helemaal. Blokker verkocht het apparaat ook, maar hier is het niet meer verkrijgbaar.

Tweedehands kun je de MotionCiser ook online vinden. Omdat het om voeten gaat, vind ik dat echter niet zo’n prettig idee. Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, is dit echter nog wel het bekijken waard.

Wat me opviel, is dat de MotionCiser niet te koop is in de grote webwinkels. Bol.com en Coolblue bieden het bijvoorbeeld niet aan. Dit maakte me een beetje bezorgd over de kwaliteit.

Zo nu en dan biedt bol.com hem echter wel aan. Check hier of de huidige kortingspagina nog actief is.

Is de Dr. Ho MotionCiser goedkoop?

De MotionCiser van Dr. Ho is zeker niet het goedkoopste model op de markt. Veel apparaten die ik tegenkwam, hadden een prijs die voordeliger was.

Rond de € 100 kun je al een apparaat kopen die bloedcirculatie in de benen bevordert. Dit is de helft van de prijs van een MotionCiser!

Het verschil ligt (denk ik) in de marketing. Door de reclames zijn veel mensen bekend met de MotionCiser.

Het verkoopt zich als ”het beste” model op de markt. Daarom kunnen ze er extra voor vragen.

In de werkelijkheid hebben de andere apparaten precies dezelfde functies. Veel ervan hebben zelfs meer snelheidsinstellingen.

Ik wilde dat ik meer onderzoek had gedaan vóórdat ik de MotionCiser aangeschafte.

Voor- en nadelen van de MotionCiser

Voordelen 👍

De MotionCiser werkt inderdaad voor een betere bloedcirculatie in de benen. De zwelling in mijn enkels verdween en mijn benen voelden soepel aan. De MotionCiser doet dus wat het belooft.

Na het gebruik voelden mijn gewrichten ook minder stijf. Het leek alsof ik even bewogen had, zonder van mijn stoel af te komen.

De afstandsbediening is zeer prettig. Ik hoefde niet voorover te buigen om de stand aan te passen. Ook was het fijn dat de MotionCiser niet gemonteerd hoefde te worden bij aankomst.

Nadelen 👎

Ik vond het moeilijk om te ontspannen bij het gebruik van de MotionCiser. De vibratie voelt niet als massage, zoals door de verkopers vermeld werd.

Hoewel de warmte wel prettig was, is het niet voldoende om echt tot rust te komen.

De MotionCiser is niet verkrijgbaar op de meest betrouwbare websites zoals Bol.com of Coolblue. Hierdoor twijfel ik eraan of het apparaat lang meegaat.

De MotionCiser is ook nog eens duur. Te duur, vind ik zelf. Er zijn goedkopere alternatieven die meer kunnen. Zoals bijvoorbeeld dit apparaat.

Mijn oordeel over de Dr. Ho MotionCiser

De technologie achter dit apparaat werkt. Het bevordert daadwerkelijk de bloedsomloop in je benen. Dit kan helpen tegen stijfheid en zwelling.

Ik denk dat veel mensen kunnen profiteren van deze technologie. Vooral als je minder mobiel bent, is het zeker een aanrader.

Toch denk ik dat de MotionCiser overgeslagen kan worden. Het is een enorme investering, maar je krijgt er niets extra’s voor.

Sterker nog, goedkopere modellen kunnen zelfs meer. Als je het aan mij vraagt, kun je beter €100,- besparen en voor een alternatief gaan.

Natuurlijk is de beslissing helemaal aan jou.

Mocht je hem toch willen bestellen, is dat geen verkeerde keus. Er zijn namelijk meer dan genoeg tevreden klanten. Bestel hem wel via de knop hieronder, zodat je verzekerd bent van de beste prijs:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging