De grootste voordelen van een elektrische step

Last updated by Kaz on

voordelen elektrische step

Meer en meer mensen kiezen voor de aanschaf van een elektrische step. Volledig logisch als je kijkt naar de voordelen van een e-step.

De belangrijkste voordelen van een elektrische step vind je in dit artikel!

Een e-step is duurzaam

Eén van de belangrijkste voordelen van een e-step is de duurzaamheid. Voor zo’n e-step heb je immers alleen maar energie nodig. Deze energie kun je ook nog eens zelf opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen.

Ten opzichte van een scooter is dit een belangrijk voordeel. Je hoeft geen fossiele brandstoffen meer te tanken, waardoor een e-step absoluut duurzaam te noemen is.

Op een e-step hoef je zelf geen moeite te doen

Een ander voordeel is terug te vinden in het gemak. Om van plek A naar plek B te komen, hoef je op een e-step alleen maar plaats te nemen.

Dat wat je vervolgens moet doen, is alleen maar opletten en sturen. Je hoeft dus zelf géén kracht te leveren, zoals je op een fiets wel bijvoorbeeld moet doen.

Op een e-step kun je goed manoeuvreren

Op een e-step is het geen probleem om langere tijd rechtdoor te rijden. Moet je echter op een gegeven moment veel bochten maken en manoeuvreren? Dan komt de elektrische step helemaal in zijn element.

Door de korte wielbasis en de twee smalle bandjes is manoeuvreren op een e-step super goed te doen. Ideaal als je bijvoorbeeld met je e-step in een drukke stad of wijk rond moet rijden.

Een e-step is compact

Dit voordeel is eigenlijk een verlengde van het vorige benoemde voordeel. Dat je op een e-step goed kunt manoeuvreren, is te danken aan de compacte wielbasis. En doordat de wielbasis zo compact is, neemt de e-step zelf niet al te veel ruimte in beslag.

Dat zorgt ervoor dat je ‘m makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Zeker als je voor een opvouwbare e-step kiest, neem je deze probleemloos bijvoorbeeld de bus, tram of trein mee in.

Met een e-step ben je snel op de gewenste bestemming

Bijkomend voordeel is dat je op een e-step met behoorlijke snelheden rijdt. Als je voor een e-step voor volwassenen kiest, ligt de maximale snelheid rond de 25 km/u.

Dit betekent dat je een afstand van 10 kilometer in nog geen halfuurtje tijd aflegt. Zonder hiervoor zelf enige moeite te doen!

Een elektrische step is vrij goedkoop

Als je een e-step tegen andere vervoermiddelen afzet, zie je dat een e-step vrij goedkoop is. De elektrische step verbruikt bijvoorbeeld geen brandstof, heeft niet vaak dure onderhoudsbeurtjes nodig en hoeft alleen maar opgeladen te worden.

Een elektrische step is makkelijk te besturen

Tot slot is het een groot voordeel dat een e-step makkelijk te besturen is. Door het stuur stevig in je handen te nemen, behoud je probleemloos de controle over de elektrische step.

Wel is het van belang om je rijgedrag aan te passen op de omstandigheden. Rijd je in een drukke straat, regent het of is het behoorlijk koud?

Dit zijn situaties waarin je je snelheid absoluut aan moet passen. Dit komt je eigen veiligheid ten goede, maar ook de veiligheid van andere weggebruikers.


Meer over e-steps:

Categorieën: Outdoor