Elektrische step voor woon-werkverkeer? Een aanrader of niet?

Last updated by Kaz on

elektrische step woon werkverkeer

Woon je niet al te ver bij je werk vandaan? Dan lijkt het interessant te zijn om op je e-step naar werk te gaan.

Dit gaat snel, dit kost je geen enkele moeite en het is erg goedkoop. Maar, er zijn ook enkele specifieke punten waar je goed rekening mee moet houden.

Elektrische step voor woon-werkverkeer: geschikt bij kortere afstanden

Als je slechts een paar kilometer bij je werk vandaan woont, is een e-step ideaal. Je komt dan snel op je werk aan, je legt deze afstand probleemloos af en je hoeft de step slechts één keer per dag op te laden. Bovendien is het rijden met je e-step op deze manier nagenoeg gratis.

Elektrische step voor woon-verkeer: niet geschikt bij langere afstanden

Woon je echter verder van je werk vandaan? Dan is het mogelijk niet verstandig om op je e-step naar je werk te rijden. De tocht duurt mogelijk lang, de actieradius van de e-step is niet onvoldoende of het is te oncomfortabel op de step.

Voordelen van woon-werkverkeer op een e-step

  • Het kost je nagenoeg niks. Het enige dat je hoeft te betalen, is de energie die bij het opladen van je step in de step verdwijnt.
  • Je hoeft zelf geen moeite te doen. Ten opzichte van bijvoorbeeld een fiets is dit een belangrijk verschil.
  • Je kunt makkelijk manoeuvreren. Dit is met name ideaal als je in een drukke(re) stad woont of werkt.

Nadelen van woon-werkverkeer op een e-step

  • Niet ideaal in de regen. Je wordt niet alleen zeiknat, maar het rijden op een e-step kan ook gevaarlijk zijn in de regen.
  • Niet ideaal voor langere afstanden. Een e-step is simpelweg niet geschikt voor het afleggen van langere afstanden.
  • Het is (nog) niet legaal. Pas vanaf 2023 is het legaal om met je e-step van de openbare weg gebruik te maken.

Krijg je voor een elektrische step fietsvergoeding?

Of je fietsvergoeding voor je elektrische step krijgt, hangt van je werkgever af. Sommige werkgevers geven je inderdaad een vergoeding als je op dit duurzame vervoermiddel naar werk toe komt. Er zijn echter ook genoeg werkgevers die géén fietsvergoeding geven.

Aandachtspunten bij woon-werkverkeer op een e-step

Als je met je e-step naar werk toe wilt, moet je uiteraard voor een volle accu zorgen. Dit betekent mogelijk dat je je e-step elke nacht op moet laden.

Daarnaast moet je step geschikt zijn voor het afleggen van langere afstanden. Heb je een elektrische step voor volwassenen? Dan leent de step zich hier beter voor dan een kinderstep.

Houd tevens goed rekening met externe factoren. Met een elektrische step door de regen rijden, is bijvoorbeeld niet ideaal. Ook is het niet ideaal om op koude dagen op je e-step van en naar werk te rijden.

Tot slot moet je rekening houden met het gebrek aan comfort. Op een e-bike afstanden afleggen is bijzonder comfortabel, maar op een e-step is dit niet altijd het geval. Je moet staan, je krijgt met de nodige trillingen te maken en je moet voortdurend opletten.

Elektrische step voor woon-verkeer: Onze conclusie

Met de e-step naar werk toe gaan is duurzaam, kost je geen enkele moeite en het gebruik van de elektrische step biedt vele voordelen. Toch is het ook belangrijk om met de benoemde aandachtspunten rekening te houden.

Ben je van plan om dagelijks met je e-step naar werk te gaan? Dan is het aan te raden om de elektrische step te verzekeren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Zéker als je de nodige kilometers op je elektrische step maakt.Meer over elektrische steps:

Categorieën: Outdoor