De beste automatische krultangen van dit moment

Last updated by Joni on

Beste automatische krultangen

Als je op zoek bent naar een krultang, kom je al snel voor de keuze te staan tussen een automatische en een handmatige krultang.

Krultangen hebben allerlei verschillende prijzen, van 100 tot wel 300 euro. Is het echt nodig om honderden euro’s voor een krultang te betalen, of kun je ook met een goedkoper toestel af?

En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een automatische en handmatige krultang? Het vinden van de beste krultang kan nog best lastig zijn. De beste krultangen van dit moment lees je in ons overzicht.

Wat is het verschil tussen een automatische en handmatige krultang?

Automatische krultang

Er zijn heel wat krultangen te koop waarbij je zelf de draaiende bewegingen moet maken voor de perfecte krul.

Met een beetje handigheid en oefening zal het je wel lukken, maar het kan ook gemakkelijker.

Fabrikanten maken namelijk steeds vaker een automatische krultang. Op die manier is het gemakkelijker om krullen te maken. Je hoeft er zelf weinig aan te doen.

Bij een automatische krultang hoef je alleen maar het haar te verdelen en elke pluk haar in de krultang te leggen. Een automatische krultang zuigt het haar aan, krult het en laat het weer los. Je hoeft dus zelf geen krullende beweging te maken.

Dat is handiger in vergelijking met een handmatige krultang. Zo heb je altijd de perfecte krul.

Bij een automatische krultang kun je het best kiezen voor een keramisch model. Zo heb je minder kans om je haar te verbranden.

Waar let je op bij het kopen van een automatische krultang?

Als je op zoek gaat naar de beste krultang van nu, kun je het best rekening houden met een aantal kenmerken:

  • De gewenste diameter;
  • Welke soort krullen je wilt hebben;
  • Of je een krultang met of zonder klem wilt;
  • Of je een keramische krultang met bescherming tegen de hitte wilt;
  • Hoe gemakkelijk je krullen kunt maken.

1. Beste automatische krultang: Philips StyleCare Prestige BHB876/00

Philips StyleCare Prestige BHB876 00 automatische krultang

De beste automatische krultang is de Philips StyleCare Prestige BHB8876/0. Deze krultang is vooral geschikt om grove krullen mee te maken.

Dit model is de beste automatische krultang, omdat het heel eenvoudig is om er krullen mee te maken. Je hoeft er alleen een pluk haar in te leggen. De krultang maakt er zelf een mooie krul van en laat je haar weer los.

Zo heb je minder kans om je haar te verbranden. Deze krultang warmt binnen 8 seconden op. Zeker als je haast hebt en even snel je haar wilt krullen, is dit een goede krultang.

De krultang heeft namelijk ook een automatische stopfunctie. Zo kun je voorkomen dat je haren verbranden bij het krullen.

Dankzij een piepje waarschuwt dit apparaat je als je haar er niet goed in zit. De StyleCare kun je op 3 verschillende manieren instellen in tijd en temperatuur.

Bovendien is ook de prijs van de StyleCare Prestige BHB8876/00 erg aantrekkelijk.
2. Beste automatische draadloze krultang: BaByliss 9002U Draadloos

BaByliss 9002U Draadloze krultang

Niet iedereen is altijd in de buurt van een stopcontact. Daarom zijn er ook automatische krultangen zonder snoer te koop.

Dat betekent dat je je beter kunt bewegen en de krultang overal mee naartoe kan nemen. De BaByliss 9002U Draadloos werkt namelijk op een batterij.

Deze batterij is goed voor ongeveer 40 minuten krullen maken. Dat is handig, want zo kun je ook krullen maken als je geen stopcontact in de buurt hebt.

Na 3 uur opladen is de accu weer vol en kun je weer aan de slag. De krultang heeft drie verschillende temperatuurstanden. Zo bepaal je zelf de warmte van de krultang.

Het fijne van deze automatische krultang is, dat je niet je handen hoeft te gebruiken. Je kunt je haren gemakkelijk in de haarklem klemmen. Zo heb je altijd je handen vrij.

Deze krultang verdeelt de warmte over je haren. Zo kun je voorkomen dat je haren beschadigd raken door oververhitting. BaByliss levert ook een hittebestendige mat mee, zodat deze veilig afkoelt.
3. Beste automatische krultang voor kort haar: BaByliss 10mm C440E krultang

BaByliss 10mm C440E krultang

Soms heb je liever een korter kapsel. Ook dan is het mogelijk om de perfecte krul in je haar te maken.

Daarvoor heb je een dunne krultang nodig. De beste krultang voor kort haar is de BaByliss 10mm C440E krultang. Daarmee maak je kleinere krullen.

De krultang heeft een coating van Quartz en keramiek. Zo kun je voorkomen dat je je handen verbrandt bij het krullen.

Dankzij het verwarmingselement is deze krultang snel op de juiste temperatuur. De temperatuur blijft tijdens het krullen gelijk.

Doordat de BaByliss 10mm C440E krultang van keramiek is, gaat de krultang zachtjes door je haren. Zo kun je gemakkelijker je haar krullen.

Deze krultang zorgt voor een goede bescherming van je haar. Zo krijg je een mooie krul in je lokken.

De krultang kun je instellen in zes verschillende temperaturen. Voor kort haar is het goed om een temperatuur van tussen de 140 en 160 graden te gebruiken.

Doordat deze krultang een snoer van 2,5 meter heeft, kun je altijd vrij bewegen tijdens het krullen.
4. Best geteste krultang volgens de Consumentenbond: BaByliss Curl Secret 2

BaByliss Curl Secret 2 krultang

Ook de Consumentenbond heeft verschillende krultangen getest.

De Consumentenbond kijkt niet alleen naar wat je met een krultang kunt. Hij moet ook betaalbaar zijn. Daarom kijkt de Consumentenbond naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

BaByliss staat er al jaren om bekend dat de fabrikant goede krultangen voor een lage prijs maakt. Het zal je dus niet verbazen dat de best geteste krultang volgens de Consumentenbond van deze fabrikant is.

De BaByliss Curl Secret 2 is de best geteste krultang volgens de Consumentenbond. Dat komt doordat de krultang extra opzetstukken heeft.

Zo kun je verschillende soorten krullen aanbrengen. Dit model heeft twee opzetstukken met een andere diameter. Op die manier kun je ook losse krullen maken.

Het lijkt daardoor net of de wind door je haren blaast. Het maken van de krullen gaat volledig automatisch. Je hoeft dus niet meer handmatig te werken. Leg een pluk haar op de krultang en de krultang doet de rest.

Doordat de BaByliss Curl Secret 2 heeft keramische krulstaaf heeft, kun je tegengaan dat je haren verbranden door de hitte. Verder is keramiek een duurzaam materiaal en dus goed voor het milieu.

Als je het opzetstuk koppelt, weet de krultang meteen de diameter. Daarop stemt het product de temperatuur en afloopklok af. Als je een geluidje hoort, is je perfecte krul al klaar.

Met deze krultang blijven je haren glanzend en zacht.
5. Beste automatische krultang met USB-aansluiting: Curlgram Automatische Krultang

Curlgram automatische krultang

Heb je een computer bij de hand? Dan kun je een automatische krultang per USB opladen. Je sluit de automatische krultang om je computer of laptop. Zo kun je de batterij meteen weer opladen.

Dat is handig voor onderweg. De Curlgram Automatische Krultang is dan ook een draadloze krultang. Deze neem je dus overal mee naartoe.

Deze Curlgram maakt zelf automatische de krullen. Zo heb je binnen een paar minuten de perfecte krul. Bovendien heeft deze krultang een lager prijskaartje. Dat is ideaal als je minder te besteden hebt.

Deze krultang heeft een keramische laag. Zo blijven je krullen veel langer zitten. Je haren worden mooi glad en zacht als zijde.

De fabrikant heeft het product zo ontworpen, dat je haar niet kan verbranden. Zo kun je veilig de mooiste krullen maken.

De Curlgram Automatische Krultang kun je gebruiken voor ieder soort haar. Je kunt de batterij van het apparaat opladen op een computer, laptop of powerbank.

De krultang heeft ondersteuning voor zes verschillende temperaturen. Zo kun je voor iedere haarsoort de juiste temperatuur instellen.

Daarnaast hoef je niet zelf meer de tijd bij te houden. Deze krultang heeft een ingebouwde timer van 6 tot 12 seconden.

Hoe weet je wanneer je klaar bent met krullen maken? Dat kun je aflezen op de heldere LED-display. Op het beeldschermpje vind je de temperatuur, krultijd en richting. Zo maak je altijd de perfecte krul.

Dankzij de grote ingebouwde batterij kun je na een volledige oplaadbeurt weer 40 minuten krullen. Door de USB-aansluiting kun je de batterij overal opladen.

In de doos vind je ook handige haarklemmen en een reisetui.
Reviews lezen over de beste automatische krultang

Wil je zeker weten dat je echt de beste krultang koopt? Dan kun je het beste een paar reviews lezen. Bij een review kun je lezen wat een klant die het product al in huis heeft, ervan vindt.

Zo ben je beter op de hoogte van de voordelen en nadelen van een krultang. Je leest in een review bijvoorbeeld of de krultang te heet is of dat het te lastig is om er krullen mee te maken.

Daarnaast lees je ook meer over de prijs van de krultang en wat andere gebruikers daarvan vinden.

Een krultang kun je vrijwel overal kopen, zoals bijvoorbeeld bij Kruidvat. Maar je hebt bij online webwinkels een groter aanbod van krultangen.

Als je vandaag een krultang bestelt, heb je die vaak morgen al in huis.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *