Speed pedelec helm kopen? Top 10 beste speed pedelec helmen

Last updated by Kaz on

beste speed pedelec helm

Ben je de trotse bezitter van een speed pedelec? Of verwacht je op termijn je nieuwe speed pedelec in ontvangst te nemen?

In beide gevallen heb je de nodige accessoires nodig. Eén van de belangrijkste accessoires is een helm.

Op een speed pedelec ben je verplicht om een helm te dragen. Net zoals dat je dit op een elektrische scooter en 45 km fiets moet doen.

Voor op een speed pedelec zijn echter wel speciale helmen uitgebracht. Deze helmen lijken op een normale e-bike helm, maar verschillen op belangrijke punten.

Wij vonden het daarom tijd om op zoek te gaan naar de beste speed pedelec helm.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste goedkope speed pedelec helm, maar ook naar de beste speed pedelec helm met vizier.

Al onze bevindingen delen we graag met je in onderstaande top 10!

De 10 beste speed pedelec helmen vergeleken

Wil je een nieuwe helm voor je snorfiets of speed pedelec aanschaffen? Je moet allereerst goed over je wensen nadenken. Wil je bijvoorbeeld een speciale fietshelm met verlichting hebben?

Of gaat je voorkeur uit naar een helm met vizier? Of heb je mogelijk het liefste een speed pedelec helm van een bepaald merk?

Deze vragen laten één ding duidelijk blijken: het aanbod van speed pedelec helmen is erg divers. Het is daarom zaak om goed naar je wensen te kijken.

Op basis van je wensen kun je vervolgens op zoek naar de beste speed pedelec helm gaan. Wij raden je hiervoor de onderstaande 10 helmen aan. Dit zijn volgens ons de beste helmen voor op een speed pedelec.

1. VINZ Nevis Speed Pedelec Helm

Aan alle speed pedelec eigenaren raden wij de VINZ Nevis Speed Pedelec Helm aan. Deze NTA 8776 helm is naar onze mening de beste en veiligste helm voor op een speed pedelec. Met deze helm geniet je hoe dan ook van de gewenste bescherming op je fiets.

Deze helm is voorzien van LED verlichting aan de voorzijde, heeft een perfecte pasvorm en weegt slechts 380 gram.

Dankzij de twee laatstgenoemde voordelen heb je amper door dat je deze helm op je hoofd hebt zitten. Bovendien is deze helm in twee maten te verkrijgen.
2. GOOFF PILOT 3 in 1 helm

Gaat je voorkeur uit naar een speed pedelec helm met vizier? Dan raden wij je de GOOFF PILOT 3 in 1 helm van harte aan. Deze helm is geschikt voor op een snorfiets, maar ook zeker voor op een speed pedelec.

Dit is aan de vormgeving en de robuustheid te danken. Deze helm geeft geen krimp, mocht je ten val komen.

Met deze helm geniet je bovendien van handige extra’s. Het vizier is bijvoorbeeld afneembaar, waardoor je ‘m naar eigen inzicht wel of niet op de helm kunt laten zitten.

Deze helm is in twee maten te verkrijgen, voor vrouwen en mannen geschikt en zit uitermate fijn. GOOFF omschrijft deze helm zelf als ‘strak, elegant en stoer’.
3. Dresco Speed Pedelec Fietshelm

De Dresco Speed Pedelec Fietshelm is volgens ons eveneens een prima speed pedelec helm. Deze helm biedt het gewenste comfort, maar is uiteraard ook erg veilig. Deze helm is namelijk goedgekeurd voor zowel de speed pedelec als de snorfiets.

De helm van Dresco is in het zwart uitgevoerd en voor dames en heren geschikt. Tijdens het fietsen geniet je van veel gemak, onder meer door de 14 ventilatieopeningen.

Deze openingen zorgen voor de gewenste verkoeling tijdens het fietsen. Ondertussen beschermt deze helm ook nog eens een groot deel van je hoofd.
4. Vito E-Light Speed Pedelec helm

De Vito E-Light Speed Pedelec helm vinden wij één van de mooiste helmen. Dit is te danken aan de vormgeving, maar ook aan de kleurstelling. Mede door de kleurstelling valt deze helm goed op.

Dat is verder te danken aan de ingebouwde verlichting. Deze verlichting, aan voor- en achterzijde, is dankzij de meegeleverde USB kabel op te laden.

Deze helm is geschikt voor de hoge snelheden waarmee je op een speed pedelec fietst. Zo beschikt deze helm over de gewenste NTA 8776 certificatie.

Dit komt onder meer doordat Vito voor een polycarbonaat buitenschaal gekozen heeft. Deze schaal geeft geen krimp als je lelijk ten val komt.
5. ABUS Pedelec 2.0 ACE

Ook het merk ABUS is met een speciale speed pedelec helm op de markt gekomen. Deze helm ziet er niet alleen tof uit, maar is ook nog eens onwijs veilig te noemen. Net zoals bovenstaande helmen beschikt deze helm over de NTA 8776 certificatie.

Deze helm is van handige extra’s voorzien. Wat te denken van de geïntegreerde regenkap? Op de dagen dat het regent, geniet je dankzij deze regenkap ‘gewoon’ van goed zicht.

Verder beschikt de ABUS Pedelec 2.0 ACE over verlichting aan de voor- en achterzijde. Deze speed pedelec helm is duur, maar absoluut een aanrader.
6. XLC BH-C29

XLC-BH-C29_beste-speed-pedelec-helm

Gaat je voorkeur uit naar een speed pedelec helm in een flitsend kleurtje? Dan sluit de XLC BH-C29 prima op je wensen aan. Deze helm is in een fraaie blauwe kleur uitgevoerd.

Bovendien voldoet deze helm aan de strenge NTA-8776 norm. Je kunt hem hierdoor met een gerust hart dragen terwijl je op je speed pedelec fietst.

Deze helm is voorzien van een handig draaiwiel. Met dit draaiwiel zorg je voor de gewenste pasvorm. Ook beschikt deze helm over maar liefst 12 ventilatieopeningen.

Deze openingen zorgen ervoor dat het fietsen nog aangenamer is/aanvoelt. Al met al een ware aanrader deze fraaie helm!
7. ABUS Pedelec 1.2

Vind je de hierboven besproken helm van ABUS iets te duur? Dan kun je wellicht beter kiezen voor de ABUS Pedelec 1.2 helm.

Deze helm is goedkoper en voldoet uiteraard ook aan de strenge NTA-8776 norm. Dit betekent dat deze helm de gewenste bescherming biedt.

Met deze helm geniet je sowieso van veel gemak. Hij combineert namelijk de gewenste bescherming met een ideaal pascomfort. Zodra je de helm op je hoofd zet, voelt het als een ideale combinatie aan.

Deze helm is bovendien in twee kleuren en twee maten te verkrijgen.
8. MET Urbex MIPS Fietshelm

Heb je het liefste een speed pedelec helm met het MIPS beschermingssysteem? Dan raden wij je graag deze MET Urbex MIPS Fietshelm aan. Dankzij dit unieke systeem worden schadelijke rotatiebewegingen perfect ‘afgekapt’.

Dit betekent dat deze helm nóg veiliger is dan de nadere helmen uit deze top 10. Spijtig genoeg zie je dat wel duidelijk terug aan het forse prijskaartje.

De MET Urbex MIPS Fietshelm voldoet in ieder geval aan onze wensen. Hij voldoet aan de strengste veiligheidsnormen, is van de juiste materialen vervaardigd en beschikt over 13 ventilatiekanalen.

Het is een dure helm, maar het is wel een helm die op je speed pedelec een onwijs veilig gevoel geeft.
9. AGU Urban Pedelec Fietshelm

De AGU Urban Pedelec Fietshelm is een prima speed pedelec helm van het merk AGU. Wat bij deze helm onder meer opvalt, is de vormgeving. De helm ziet er sportief uit, beschikt over grote ventilatiekanalen en is in vier kleuren te verkrijgen.

Deze fietshelm voldoet ook aan de strenge NTA 8766 veiligheidsnorm. Dit houdt in dat deze helm de gewenste bescherming op de speed pedelec biedt.

Bijkomend voordeel is dat deze fietshelm erg comfortabel zit. Dit is onder meer te danken aan de verwijderbare klep. Hiermee voorkom je dat het felle zonlicht vol in je ogen schijnt.
10. BBB BHE-56 Indra Fietshelm

Deze top 10 sluiten we af met de BBB BHE-56 Indra Fietshelm. Dit vinden wij één van de mooiste speed pedelec helmen van dit moment.

Met dank aan de kleurstelling, maar voornamelijk met dank aan de vormgeving. Dit is nou echt een helm met een aerodynamisch design.

Deze helm beschermt je hoofd tot in perfectie. Dit komt door de strenge norm waar de helm aan beschikt, maar ook aan de gebruikte materialen.

Bovendien beschikt deze helm over een geweldig ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt voor de optimale ventilatie door de helm – en daarmee door je haren – heen.
Wat kenmerkt een speed pedelec helm?

Heb je voor de aanschaf van een elektrische racefiets of elektrische fatbike gekozen? Dan is het onwijs belangrijk om de juiste helm te dragen.

Op een speed pedelec is dit minstens net zo belangrijk. Op een speed pedelec behaal je namelijk – mogelijk – nog hogere snelheden.

Sinds 1 januari geldt er voor speed pedelec gebruikers een helmplicht. Indien je géén helm draagt, kan de politie je een bekeuring geven. Daarbij is het ook zaak dat je louter voor de beste speed pedelec helm kiest.

Een speed pedelec helm is namelijk anders dan een normale fietshelm. Zo is een speed pedelec helm een stuk steviger dan een normale fietshelm. Uit onderzoek blijkt dat een speciale helm voor een speed pedelec tot 40% meer bescherming biedt.

Kom je lelijk ten val op je speed pedelec? Dan gebeurt dit waarschijnlijk met een behoorlijke snelheid. De impact van de val is daardoor nog groter, waardoor de kans op hersenletsel of ander letsel groter is.

Met een speed pedelec helm minimaliseer je dit risico gelukkig.

Kies wel altijd voor een NTA 8776 helm. Dit is een helm die aan de strenge NTA 8776 veiligheidsnorm voldoet.

Het is een ietwat technisch en gortdroog verhaal, maar deze norm geeft aan dat de speed pedelec helm de gewenste bescherming biedt. Kies daarom altijd voor een helm die aan deze strenge veiligheidsnorm voldoet.

Wat is voor jou de beste speed pedelec helm?

Wil je de beste helm voor een elektrische scooter aanschaffen? Dan moet je op tal van punten letten. Wil je de beste speed pedelec helm aanschaffen? Ook dan moet je op tal van punten letten.

In deze koopgids vertellen we je daar graag meer over. We bespreken in deze koopgids wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitkiezen van de beste speed pedelec helm. Neem deze criteria goed door en maak vervolgens de juiste vergelijking voor jezelf.

NTA 8776 norm & MIPS

Zoals hierboven al gesteld; kies altijd voor een NTA 8776 helm. Deze norm geeft aan dat de speed pedelec helm extreem veilig is.

Mocht je onverhoopt ten val komen, ben je maar al te blij dat je juist voor zo’n helm hebt gekozen. Een helm die aan deze norm voldoet, biedt een tot 40% betere bescherming.

Daarbij is het ook aan te raden om naar het MIPS systeem te kijken. Dit systeem breekt de rotatiebewegingen als het ware af, waardoor je hoofd een veel minder heftige klap te verwerken krijgt.

Idealiter beschikt een speed pedelec helm dan ook over dit systeem.

Vormgeving

Bij een speed pedelec helm is het ook zaak om naar de vormgeving te kijken. De vormgeving is bepalend voor de uitstraling, maar ook voor de werking.

Kies je bijvoorbeeld voor een speed pedelec helm met een aerodynamisch design? Dan vangt de helm een stuk minder rijwind op, waardoor je sneller de maximale snelheid rijdt.

Let verder goed op de kleur van de helm. Onze voorkeur gaat uit naar een zwarte helm óf naar een helm in een opvallende kleur.

Met name als je vaak in het donker fietst, zorgt een opvallende kleur voor extra voordelen. Dankzij deze kleur val je simpelweg nog beter op in het donker.

Pasvorm

Het is ook zaak om goed naar de pasvorm te kijken.

Probeer per speed pedelec helm antwoord op onderstaande vragen te vinden:

  • Is de speed pedelec helm in meerdere maten te verkrijgen? Zo ja, wat is dan de hoofdomtrek per maat? Het is uiteraard ook zaak om je eigen hoofdomtrek even goed op te meten. Als je weet wat je hoofdomtrek is, kun je snel de juiste maat helm uitkiezen.
  • Kun je de helm naar wens verstellen? Bij sommige helmen gaat dit met een handig draaiwiel, terwijl je bij andere helmen de verstevigingsband onder je kin kunt verstellen.
  • Met welk materiaal is de binnenzijde bedekt? Idealiter gaat dit om luchtig materiaal. Als het om warmte dragend materiaal gaat, zweet je al snel in/onder de helm. Dat wil je liever niet.
  • Wat is het gewicht van de speed pedelec helm? Wil je het liefste niet dat je de helm op je hoofd voelt zitten? Dan is het aan te raden om voor een lichtgewicht helm te kiezen. Uiteraard moet dit niet ten koste van de bescherming/veiligheid gaan.

Vizier of klep

Wil je een speed pedelec helm met vizier of een klep hebben? Dat komt in veel situaties maar al te goed van pas. Door het vizier te gebruiken, komt er bijvoorbeeld minder wind in je ogen. Ook krijg je hierdoor geen insecten meer in je ogen.

Met dank aan een klep kun je het zonlicht als het ware tegenhouden. Ook bestaan er speed pedelec helmen met een geïntegreerde regenkap. Deze kap zorgt voor het gewenste zicht op de momenten dat het hard regent.

Verlichting

De beste optie is volgens ons een speed pedelec helm met verlichting. Door verlichting aan de voor- en achterzijde van de helm val je simpelweg nog beter op.

Om twee redenen is dit erg fijn:

  • Nog niet alle weggebruikers rekenen op de speed pedelecs. Veel automobilisten schatten de snelheid van een speed pedelec bijvoorbeeld nog niet goed in. Zodra je op je speed pedelec goed zichtbaar bent, verklein je hiermee alsnog de kans op een ongeluk.
  • Het is in ons land vaak donker, grauw en nat. Als je ’s ochtends vroeg naar je werk toe fietst, is het mogelijk nog donker. Ook hebben we met veel grauwe en natte dagen te maken, waarop je dankzij de verlichting nóg beter opvalt.

Kies je voor een speed pedelec helm met verlichting? Ga dan even goed na hoe je deze verlichting op moet laden. Idealiter doe je dit met een USB kabel.

Maat & geslacht

Het is bij een speed pedelec helm belangrijk om naar de maat te kijken. In veel gevallen kun je de helmen in verschillende maten bestellen.

Om tot de juiste maat te komen, moet je goed naar de opgegeven hoofdomtrekken van het betreffende merk kijken. Vervolgens is het zaak dat je je eigen hoofdomtrek nauwkeurig opmeet.

Verder moet je kijken naar het aangegeven geslacht. Een merk kan op dit gebied uit drie varianten kiezen: geschikt voor een man, vrouw of unisex.

Kwaliteit

Fiets je dagelijks met veel plezier op je speed pedelec helm? Dan wil je dit uiteraard nog zo lang mogelijk blijven doen. Dat is alleen mogelijk als je op de fiets van de gewenste bescherming verzekerd bent.

Kies daarom altijd voor een speed pedelec helm van één van de beste merken.

De merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn, behoren tot de beste merken. De hierboven besproken helmen kun je dan ook met een gerust hart elke dag dragen.

Budget

Tot slot moet je goed naar je budget kijken. Welk budget heb je over voor je nieuwe speed pedelec helm? En welke van bovengenoemde helmen vallen binnen je budget?

Ons advies is om in ieder geval niet te besparen. Je kunt beter net iets meer geld uitgeven, waardoor je van één van de beste speed pedelec helmen verzekerd bent.

Geef je desondanks het liefste zo min mogelijk geld uit? Wacht dan op een interessante speed pedelec helm aanbieding. Onder meer onze partner Bol.com stunt regelmatig met aanbiedingen op de speed pedelec helmen.


Categorieën: Sport & Verzorging