Beste zakelijke rekening voor ZZP’ers? Bekijk de Top 7!

Last updated by Kaz on

beste zakelijke rekening zzp

Ga je door het leven als een heuse ZZP’er? Dan ben je verantwoordelijk voor tal van zaken. Je bent verantwoordelijk voor je diensten/producten, maar ook voor je boekhouding.

Je moet voor een sluitende boekhouding zorgdragen. Daarvoor heb je een goed boekhoudprogramma nodig, maar ook een goede zakelijke rekening.

De zakelijke rekening kun je vervolgens aan je boekhoudprogramma koppelen. Nadat je dat hebt gedaan, kun je makkelijk transacties aan facturen koppelen.

Het is hiervoor wel aan te raden om alleen voor de beste zakelijke rekening ZZP te gaan.

Wat is de beste zakelijke rekening voor een eenmanszaak? En wat is volgens ons de beste bank voor ondernemers?

Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel graag een compleet antwoord. Tal van zakelijke rekeningen hebben wij vergeleken, waardoor wij een top 7 samen hebben kunnen stellen.

Top 7 beste zakelijke rekeningen ZZP

Het uitkiezen van een zakelijke rekening als ZZP’er is niet makkelijk. Er zijn veel punten waar je op moet letten, terwijl het ook niet een keuze is die je dagelijks maakt. Het is daarom des te belangrijker om de rekeningen goed met elkaar te vergelijken.

Dit hoef je gelukkig niet meer helemaal zelfstandig te doen. Wij zijn namelijk al op zoek gegaan naar de beste zakelijke rekening voor starters.

Uiteindelijk zijn wij, op basis van ons onderzoek, bij onderstaande top 7 uitgekomen. Neem onze toelichtingen door en maak direct de gewenste zakelijke rekening ZZP aan.

1. Knab

Knab is volgens ons de beste bank voor een ZZP’er. Dit is op zich logisch te verklaren, aangezien Knab zich met name op ZZP’ers richt. Als je de website van deze bank bekijkt, zie je al direct de zin ‘De bank voor ZZP’ers’ naar voren komen.

Bij Knab kun je op een fijne manier zakelijk bankieren. De website werkt snel, is overzichtelijk en biedt alle gewenste functionaliteiten. Dit geldt ook voor de app.

Met deze app kun je als drukke ondernemer ook onderweg je financiële situatie in de gaten houden. Verder is bankieren bij Knab vooral simpel.

Dit is te danken aan de online omgeving, maar ook aan de online ondersteuning. Knab is niet voor niets dé online bank die met je meedenkt.

Bijkomend voordeel: Knab heeft geen fysieke vestigingen. Mede daardoor is deze bank in staat om de kosten laag te houden. Dát zorgt ervoor dat Knab ook één van de goedkoopste zakelijke rekeningen aanbiedt.
2. ABN AMRO

Sluit Knab niet helemaal op je wensen aan? Dan is het aan te raden om een zakelijke rekening bij ABN AMRO te overwegen. Bij deze bank kun je gemakkelijk een zakelijke rekening openen, waarna je van veel gemak geniet.

Dit is onder meer aan de fijne online omgeving te danken. In de online omgeving vind je alle informatie waar je naar op zoek bent. Ook kun je makkelijk betalingen verrichten en je huidige financiële situatie inzien.

Verder is het via het portal mogelijk om direct een Business Creditcard aan te vragen. Ook is het mogelijk om via ABN AMRO een zakelijk tikkie naar je klant te versturen.

Maak je nu een zakelijke rekening bij ABN AMRO aan? Dan zijn de eerste 3 maanden volledig gratis. Op dit vlak weet deze bank zich absoluut te onderscheiden ten opzichte van andere banken.

De ondersteuning en vele bijkomende producten vinden wij eveneens grote pluspunten voor/van ABN AMRO.
3. N26

N26_debit-mastercard-nederland

Hoef je niet zozeer voor een gerenommeerde bank te gaan? Dan is het aan te raden om een zakelijke rekening bij N26 te openen. Dit is een Duitse bank waarbij je als zakelijke klant snel een zakelijke rekening kunt openen.

Deze bank richt zich vooral op het gebruiksgemak. De online omgeving biedt tal van mogelijkheden en stelt je in staat om alle handelingen snel uit te voeren.

Wel moet je rekening mee houden dat de online omgeving volledig in het Engels is. Ook is het jammer genoeg niet mogelijk om een boekhoudkoppeling te maken.

Wat dan wel weer subliem is, is het kostenplaatje. Bij N26 hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor transactiekosten. Bovendien is het mogelijk om gratis een betaalrekening aan te maken.

Wat ons ook aanpreekt, is dat je uit 4 soorten zakelijke rekeningen kunt kiezen. Je stemt het soort rekening volledig op je zakelijke wensen af.
4. SNS ZZP

Met de speciale ZZP rekening richt ook de SNS Bank zich op ZZP’er. Met een dergelijke rekening geniet je bij deze bank van handige voordelen.

Eén van de belangrijkste voordelen is dat je over de eerste 1.000 transacties geen extra kosten hoeft te betalen. Bovendien ben je bij SNS van een vast laag bedrag per maand verzekerd.

Het regelen van je zakelijke geldzaken is via de app een fluitje van een cent. Ook is het mogelijk om via je pc/laptop op de online omgeving in te loggen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je snel je saldo checken. Of bijvoorbeeld geld overmaken.

Wil je graag vanaf een andere bank naar SNS overstappen? Dan komt de handige overstapservice goed van pas. Ook is het mogelijk om je boekhoudpakket aan je SNS ZZP rekening te koppelen.

Vervolgens is het óók nog mogelijk om bijvoorbeeld een zakelijke spaarrekening te openen.
5. ING Zakelijk

Wil je graag een zakelijke rekening openen bij een gerenommeerde bank? Dan is het ook interessant om eens naar ING Zakelijk te kijken. Dit is een speciaal soort rekening die voor onder meer ZZP’ers geschikt is.

Met de Mijn ING Zakelijk omgeving krijg je het gewenste inzicht. Je krijgt inzicht in je huidige financiële situatie en in de geldstromen. Ook is het erg simpel om een betaling uit te voeren. Bovendien kun je bij ING direct een zakelijke spaarrekening openen.

Het mooie is ook dat je bij ING Zakelijk uit twee pakketten kunt kiezen. Het Starterspakket is ideaal voor ZZP’ers die nog geen jaar actief zijn.

Het Ondernemerspakket is ideaal voor als je bedrijf 1 jaar of langer bestaat. In beide gevallen geniet je in ieder geval een gratis overstapservice.
6. Wise

Wise-Mastercard-debit-card-nederland

Ook bij Wise Business kun je met een gerust hart een zakelijke rekening openen. Dit is namelijk een online bank die unieke zakelijke rekeningen aanbiedt.

Deze rekeningen zijn in de basis gratis én stellen je in staat om in ruim 50 valuta’s geld te beheren. Je kunt via Wise ook met ruim 50 valuta’s betalen. Ideaal als je internationaal opereert met je bedrijf.

De werking van deze online bank is subliem te noemen. Je opent makkelijk een rekening, waarna je deze naar wens in kunt stellen.

Vervolgens is het dus mogelijk om betalingen te ontvangen en verrichten in meer dan 50 valuta’s. Wel moet je er rekening mee houden dat het platform volledig in het Engels is.
7. BunQ

Bunq-Easy-Travel-debit-card-nederland

De top 7 van beste zakelijke rekeningen voor ZZP’ers sluiten we af met Bunq. Dit is naar onze mening een prima bank voor het openen van een zakelijke rekening.

Deze rekening draagt bij Bunq overigens de naam ‘Bunq Business’. Zodra je op de website een kijkje neemt, zie je dat de kosten beginnen bij slechts 6,99 euro per maand!

Voor dit minieme bedrag kun je vervolgens alle gewenste handelingen uitvoeren. Je kunt realtime boekhouden, betalingen verrichten en automatisch de btw opzijzetten. Dankzij deze functies behoud je het gewenste inzicht in je financiële situatie.

De app, en online omgeving, van BunQ biedt nog veel meer handigheidjes. Zo is het ook mogelijk om je geld automatisch te budgetteren.

Hierdoor blijf je moeiteloos binnen je budgetten. Bovendien heb je bij Bunq de keuze uit vier verschillende abonnementen voor ondernemers.
Hoe kies je de beste bank voor ZZP?

Wil je graag een zakelijke rekening als ZZP’er aanmaken? Volgens onze test kun je dan het beste voor één van bovenstaande 7 banken kiezen. Deze banken zijn immers als beste uit onze test naar voren gekomen.

Maar, wat is nou voor jou de beste zakelijke rekening? Om dat te bepalen, zijn er bepaalde aandachtspunten waar je goed op moet letten.

Deze aandachtspunten bespreken we graag hieronder, zodat je gericht de juiste vergelijking voor jezelf kunt maken.

Huidige situatie

Het is allereerst belangrijk om goed naar je huidige situatie te kijken.

Eén van de zaken waar we op doelen, is de leeftijd van je onderneming:

  • Ben je pas sinds net een ZZP’er? Bij meerdere banken geniet je in dat geval van extra voordeel. Zo krijg je als starter bij meerdere banken extra korting op je zakelijke rekening.
  • Ben je al langer ZZP’er? Dan is de kans heel groot dat je op dit moment al een zakelijke rekening hebt. Als dat het geval is, is het belangrijk om goed naar de overstapservice te kijken.

De verschillende pakketten/abonnementen

Zoals hierboven al aangegeven, moet je goed naar je situatie kijken. Daarbij is het advies ook om goed naar je wensen en voorkeuren te kijken.

Welke wensen en voorkeuren heb je met betrekking tot je nieuwe zakelijke rekening? Zet deze bij voorkeur even op een rijtje.

Waarom? Omdat je aan de hand van die wensen de juiste vergelijking kunt maken. Hierbij is het zaak om goed naar de pakketten en abonnementen van de verschillende banken te kijken.

Wil je bijvoorbeeld bij Knab een zakelijke rekening openen? Dan kun je uit meerdere pakketten kiezen, waarbij elk pakket zijn eigen samenstelling heeft. De inhoud is per pakket verschillend, maar uiteraard ook het prijskaartje.

Je moet daarom het pakket goed afstemmen op je situatie. Ook is het zaak om het pakket af te stemmen op je wensen/voorkeuren.

De kosten

Wil je een zakelijke rekening als ZZP’er openen? Dan wil je uiteraard dat de rekening volledig naar je wens is. Maar, je wilt ook dat de rekening zo goedkoop mogelijk is. Althans; met de goedkoopste zakelijke rekening bespaar je maandelijks het nodige geld.

Let daarom goed op de kosten van de zakelijke rekening. Ga goed na welk bedrag je per maand moet betalen en hoe dit bedrag opgebouwd is.

Kun je bijvoorbeeld van een vast bedrag per maand uitgaan? Of krijg je met bijkomende kosten, zoals transactiekosten, te maken?

De online omgeving

Het is ook belangrijk om goed naar de online omgeving te kijken. Richt je pijlen hierbij op de website, maar ook op de app. Met name als je als drukbezette ondernemer veelvuldig onderweg bent, is het fijn dat je via je smartphone je bankzaken kunt regelen.

De functionaliteiten

Het is eveneens zaak om goed naar alle functionaliteiten te kijken. Welke functionaliteiten biedt de zakelijke rekening aan? En welke functionaliteiten wil je graag gebruiken?

Let bijvoorbeeld goed op de koppeling met een boekhoudpakket. Als dit mogelijk is, worden elke nacht automatisch de transacties naar je boekhoudpakket doorgestuurd. Dit bespaart jou, als drukke ZZP’er, de nodige tijd. Ideaal.

Dit is slechts één van de vele voorbeelden van een handige functie. Ga daarom goed na over welke functionaliteiten je allemaal de beschikking krijgt.

Betrouwbaarheid van de bank

Tot slot wijzen wij je graag op de betrouwbaarheid van de bank. Je kunt bijvoorbeeld voor een buitenlandse bank kiezen, maar dat is niet altijd verstandig.

Kies je echter voor N26 of Wise? Dan kun je wel van de gewenste betrouwbaarheid uitgaan. Dat is uiteraard ook het geval bij de grootste Nederlandse banken.

3 redenen om een zakelijke rekening ZZP te openen

  • Je kunt je geldzaken gescheiden houden. Sommige ZZP’ers gebruiken hun privérekening ook voor zakelijke doeleinden, maar dat is allerminst aan te raden. Je hebt hierdoor geen onderscheid tussen je geldzaken, waardoor je al snel een gebrek aan overzicht ervaart.
  • Het staat professioneel. Verstuur je een factuur met daarop je bedrijfsnaam en bijbehorend rekeningnummer? Dan straal je hier professionaliteit en betrouwbaarheid mee uit. 
  • Je geniet van veel gemak. Met een zakelijke rekening ZZP geniet je van veel gemak. Zo heb je te allen tijde het gewenste inzicht in je financiële status. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld direct een zakelijke spaarrekening te openen.Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer