Goedkoopste zakelijke rekening? De top 6 vergeleken
Wil je een zakelijke rekening als ZZP openen? Of wil je voor je midden- of kleinbedrijf een zakelijke rekening openen? In beide gevallen moet je goed naar je situatie en wensen kijken.
Blijkt hieruit dat je vooral een goedkope zakelijke rekening wilt hebben? Dan raden wij je aan om dit artikel door te nemen.
In dit artikel vertellen wij je alles over de kosten van een zakelijke rekening.
We voorzien je van waardevolle informatie en laten je direct kennismaken met de top 6 goedkoopste zakelijke rekeningen.
Met de goedkoopste zakelijke rekening bespaar je simpelweg elke maand het nodige geld.
De goedkoopste banken vergeleken
Als je als ondernemer een zakelijke rekening wilt openen, moet je op tal van punten letten. Het prijskaartje is absoluut één van de belangrijkste punten.
Met de kosten krijg je immers elke maand te maken. Het is daarom zaak om op zoek naar de goedkoopste bank te gaan.
Hier helpen wij je graag een handje bij. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste goedkope bankrekeningen. Op basis van dit onderzoek is uiteindelijk onderstaande top 6 naar voren gekomen.
1. Wise
Volgens ons onderzoek biedt Wise de goedkoopste zakelijke rekening aan. Mogelijk heb je nog niet eerder van deze bank gehoord, maar dit betreft een internationale bank. Deze bank werkt volledig online en biedt een gratis (!) zakelijke rekening aan.
Het aanmaken van de zakelijke rekening is in de basis gratis. Als je vervolgens een overboeking wilt doen, betaal je alleen transactiekosten.
Je kunt bij Wise overigens een betaling in euro’s verrichten, maar ook in ruim 50 andere valuta’s. Met name als je een internationaal opererend bedrijf hebt, is Wise de beste keuze voor je.
Bij deze aanbieder van de goedkoopste zakelijke rekening moet je wel in het Engels communiceren. Ook het gehele online portal is in het Engels. Vind je dat niet al te belangrijk? Dan kun je direct gratis een rekening openen!
2. Knab
Geef je de voorkeur aan een Nederlandse bank? En/of wil je voornamelijk betalingen in euro’s verrichten? In dat geval kom je al snel bij Knab zakelijk uit.
Dit is niet alleen de beste zakelijke rekening voor een ZZP’er, maar is ook één van de goedkoopste zakelijke rekeningen.
Bij Knab ben je verzekerd van een laag bedrag per maand. Dit bedrag is niet alleen laag, maar is ook nog eens elke maand vast. Je weet dus van tevoren al wat je per maand kwijt bent aan je zakelijke rekening.
Ondertussen geniet je bij Knab ook nog eens van veel mogelijkheden. De online omgeving is uitgebreid, biedt alle mogelijkheden is ook nog eens overzichtelijk.
Bovendien ben je bij Knab van de gewenste betrouwbaarheid verzekerd. Deze bank is in ons land ingeschreven, biedt Nederlandstalige service en is uiterst betrouwbaar gebleken.
3. N26
Hoef je niet zozeer bij een bekende instantie een zakelijke rekening te openen? Dan kun je naar Wise kijken, maar ook naar N26. Bij deze online bank kun je namelijk een zakelijke rekening voor precies 0 euro openen.
Voor het aanmaken van deze rekening hoef je geen geld te betalen. Wil je vervolgens transacties uitvoeren? Ook dan hoef je niet bang te zijn voor kosten. Het is simpelweg volledig gratis om gebruik te maken van een zakelijke rekening bij N26.
Maar, besef wel even goed dat dit geen complete zakelijke rekening betreft. Zo is het niet mogelijk om contant geld te storten. Ook is het niet mogelijk om met iDeal te betalen.
Hierdoor kun je niet een factuur via de mail naar je klant versturen inclusief een iDeal betaallink. Maar goed, de zakelijke rekening is bij N26 dus wel volledig gratis!
4. ABN AMRO
Sta je aan het roer van een MKB bedrijf? Dan kies je het beste voor de goedkope zakelijke rekening van ABN AMRO.
Uit ons onderzoek is gebleken dat deze rekening ideaal is voor alle midden- en kleinbedrijven. Dit komt onder meer door het uitgebreide aanbod van producten en diensten.
Voor deze rekening betaal je bovendien slechts 13,75 euro per maand. Het klopt dat de rekening hiermee duurder is dan bij bovenstaande banken, maar daar krijg je wel een hoop voor terug. Zo kun je dus bij ABN AMRO aanvullende diensten en producten afnemen.
Ondertussen geniet je ook nog van de betrouwbaarheid van deze bank. Deze bank is simpelweg 100% betrouwbaar, staat goed aangeschreven en denkt graag met je mee.
Sta je als ondernemer voor een lastige uitdaging? ABN AMRO kijkt graag met je mee naar de financiële mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van krediet.
5. Triodos Bank
Hecht je vooral waarde aan duurzaamheid? Maar, wil je deze duurzaamheid wel met een laag bedrag per maand combineren?
Dan raden wij je graag de zakelijke rekening van Triodos Bank aan. Deze bank staat bekend om de duurzaamheid; de bank onderneemt alleen maar duurzaam.
Voor een zakelijke rekening hoef je bij Triodos ook niet al te veel geld te betalen. Je kunt al vanaf 14,17 euro per maand een zakelijke rekening bij Triodos gebruiken.
Dit bedrag valt reuze mee, ook omdat je bij Triodos van de gewenste betrouwbaarheid verzekerd bent.
Net zoals bij ABN AMRO geniet je bovendien van fijne extra’s. Zo is het mogelijk om extra producten en diensten bij Triodos af te nemen. Ook staat een team van experts van deze bank graag voor je klaar voor raad en daad.
6. Bunq Business
Heb je de perfecte goedkope zakelijke rekening nog niet gevonden? Bekijk dan eens het aanbod van Bunq Business. Bij deze bank kun je voor een bedrag van 6,99 euro per maand gebruik maken van een zakelijke rekening.
De vaste maandkosten vallen bij deze bank dus reuze mee. Vervolgens betaal je 2,60 euro voor twintig transacties per maand. Heb je per maand zo’n 100 transacties?
Dan betaal je dus 5 x 2,60 euro per maand extra. Onder aan de streep is dit dus vooral een interessante bank voor de kleinere ondernemers.
Bij Bunq Business geniet je ook nog eens van handige extra’s. Zo is het mogelijk om middels de Bunq app al je bankzaken online te regelen. Ook kun je bij Bunq een debit card van Mastercard aanvragen.
Betaalde zakelijke rekening of een gratis bankrekening?
Wil je graag een goedkope bankrekening openen? Dan heb je twee mogelijkheden: je kunt voor een gratis bankrekening kiezen of voor een betaalde zakelijke rekening.
Indien je van zoveel mogelijk functionaliteiten verzekerd wilt zijn, is een betaalde rekening de beste optie. Hecht je hier niet zoveel waarde aan?
En verwacht je bijvoorbeeld niet al te veel met je bankrekening te doen? Dan kun je uiteraard ook prima voor een gratis bankrekening kiezen.
Tip: zorg dat je heel kritisch bent bij het openen van een gratis bankrekening. Partijen als Wise en N26 zijn absoluut betrouwbaar te noemen, maar dit geldt voor lang niet alle aanbieders.
Zorg er daarom voor dat je heel goed onderzoek doet naar de betrouwbaarheid en veiligheid. Laat je in ieder geval niet leiden door het prijskaartje van 0,00 euro per maand.
Wat is de beste goedkoopste zakelijke rekening voor jou?
Heb je interesse om een goedkope zakelijke rekening te openen? Volgens ons onderzoek kun je het beste bij één van de bovenstaande banken een zakelijke rekening openen.
Wil je graag snel een zakelijke rekening openen? Dan raden wij je aan toch nog even te wachten met het direct te openen van een zakelijke rekening. Het is verstandiger om eerst even een goede vergelijking voor jezelf te maken.
Wat de belangrijkste criteria voor deze vergelijking zijn, vertellen wij je graag hieronder!
Opbouw van de kosten
Wat kost een zakelijke rekening? Het antwoord op deze vraag is uiteraard van belang voor je uiteindelijke keuze. Maar, het is net zo belangrijk om goed naar de opbouw van de kosten te kijken.
Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten kosten:
- Vaste kosten. Bij veel betaalrekeningen heb je met vaste kosten per maand te maken. Ongeacht om hoeveel transacties het gaat, betaal je elke maand hetzelfde bedrag voor de zakelijke rekening.
- Variabele kosten. Deze kosten staan ook wel te boek als transactiekosten. Des te meer transacties je uitvoert, des te hoger deze kosten oplopen.
Meerdere banken bieden een unieke kostenstructuur aan. Zo zijn er meerdere banken die géén vaste kosten rekenen. Zij rekenen mogelijk wel hogere variabele kosten, waardoor je onder aan de streep mogelijk alsnog duurder uit bent.
Ons advies is daarom het volgende: stem je wensen en situatie goed af op beide soorten kosten. Kijk naar het totale kostenplaatje in plaats van alleen naar de vaste kosten. De variabele kosten hebben in veel gevallen een grotere invloed.
Betrouwbaarheid
Wil je de goedkoopste zakelijke rekening openen? Laat je dan niet alleen door het minieme prijskaartje leiden. Het is namelijk ook van belang dat de bank betrouwbaar is.
Kies je voor één van bovenstaande banken? Dan geniet je van de gewenste betrouwbaarheid. Deze banken zijn betrouwbaar, veilig en bieden een fijne ondersteuning.
Wel is het belangrijk om even goed naar de ondersteuning te kijken. Kies je voor Wise of N26? Dan hoef je niet te rekenen op Nederlandse ondersteuning.
Indien je voor één van de andere banken kiest, verkrijg je wel de gewenste ondersteuning in het Nederlands.
Functionaliteiten
Wil je graag een goedkope zakelijke rekening openen bij één van bovenstaande partijen?
Let dan niet alleen op het prijskaartje, maar ook op de functionaliteiten:
- Wat kun je precies met de zakelijke rekening? Is het bijvoorbeeld mogelijk om de rekening aan je boekhoudpakket te koppelen? En is het bijvoorbeeld mogelijk om op je smartphone of tablet gebruik te maken van een speciale app.
- Welke extra functionaliteiten worden er aangeboden? Bij de grotere banken krijg je veelal extra functionaliteiten aangeboden. Dit geldt echter ook voor bijvoorbeeld Wise. Bij die bank kun je betalingen verrichten in meer dan 50 verschillende valuta’s.
Het is zaak om goed over je wensen na te denken. Op welke manier wil je graag van je zakelijke rekening gebruik maken? Welke extra eisen stel je aan je nieuwe zakelijke rekening?
En wat verwacht je precies van de rekening? De antwoorden op deze vragen zijn net zo belangrijk als het uiteindelijke kostenplaatje per maand.
Jouw huidige situatie
Het is ook van belang om naar je huidige situatie te kijken. Sta je aan het roer van je eigen eenmanszaak? Voor jou, als ZZP’er, is het waarschijnlijk niet nodig om heel veel transacties te verwerken. Dan kun je het beste kijken naar de vaste kosten per maand.
Sta je aan het roer van een groter bedrijf? Dan zijn de variabele kosten meer van belang. Een groter bedrijf heeft immers met meer transacties te maken, waardoor de totale kosten per maand fors hoger kunnen worden.
Met andere woorden: stem je huidige situatie goed af op je nieuwe zakelijke rekening. Let hierbij op de kosten, maar ook op de functionaliteiten en bijkomende mogelijkheden.
Bij de grotere banken ben je bijvoorbeeld van een prima ondersteuning verzekerd. Ook kun je bij de grotere banken nog aanvullende producten en diensten afnemen.
Misschien ook interessant: