Snel een zakelijke rekening openen: Hoe doe je dit?

Last updated by Kaz on

snel een zakelijke rekening openen

Ben je met spoed op zoek naar een nieuwe zakelijke rekening? Wil je van je huidige zakelijke rekening overstappen naar een andere zakelijke rekening?

Of wil je spoedig een nieuwe zakelijke rekening openen? In dergelijke situaties is het belangrijk dat je de informatie uit dit artikel opvolgt.

Met deze informatie ben je in staat om snel een zakelijke rekening te openen.

Waarom snel een zakelijke rekening openen?

Er bestaan meerdere situaties waarin je graag een zakelijke rekening snel wilt kunnen openen:

  • Als je op korte termijn aan het ondernemerschap begint. Als je van plan bent om je eigen bedrijf te starten, komt er heel veel op je af. Je moet tal van zaken regelen en je krijgt met meerdere verplichtingen te maken. Grote kans dat je hierdoor vergeet om een zakelijke rekening te openen. Gelukkig kun je ook op korte termijn nog een zakelijke rekening openen. Heb je op dit moment nog geen KVK nummer? Een online bankrekening openen zonder identificatie is gelukkig ook mogelijk.
  • Als je niet meer tevreden met je huidige zakelijke rekening bent. Heb je eerder voor een gratis bankrekening of de goedkoopste zakelijke rekening gekozen? Wellicht kom je er nu achter dat die rekening toch niet helemaal op je wensen aansluit. Als je in zo’n situatie zo snel mogelijk over wilt stappen, is het wenselijk dat je snel een nieuwe zakelijke rekening kunt openen.
  • Als je wensen zijn veranderd. Is je situatie of je wensen plots veranderd? Dan is het ook interessant om snel een nieuwe zakelijke rekening te openen. Hoe je dit precies moet doen, leggen wij je graag in dit artikel uit.

Hoe lang duurt het openen van een zakelijke rekening?

Dit is per aanbieder verschillend. Bij sommige banken heb je met een wachttijd van bijvoorbeeld 14 dagen, 1 maand of zelfs 2 maanden te maken. Wat hier de reden van is, durven wij niet exact te stellen. Wat wij wel weten, is dat dit onwijs onhandig is.

Gelukkig zijn er ook meerdere banken bij wie je in 15 minuten een zakelijke rekening kunt openen. Dit betekent dat je binnen een paar minuten al je eerste zakelijke transacties uit kunt voeren.

Wel is het goed om het volgende te weten: het duurt bij deze aanbieders wel een paar dagen voordat je je bankpas binnen hebt.

Hoe kun je snel een zakelijke rekening openen?

Wil je zo snel mogelijk een zakelijke rekening openen? Dan is ons advies om onderstaande stappen even te doorlopen.

Stap 1: bepaal waar je naar op zoek bent

Ook al is er haast bij geboden, is het belangrijk dat je eerst over je wensen nadenkt. Wil je een zakelijke rekening ZZP openen? Of wil je voor je MKB bedrijf een zakelijke rekening openen? Bepaal goed wat je situatie is en waar je naar op zoek bent.

Stap 2: maak een goede vergelijking voor jezelf

Weet je waar je naar op zoek bent? Dan is het zaak om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Let goed op de kosten per maand, de functionaliteiten en betrouwbaarheid.

Stap 3: vul een online aanvraagformulier in

Bij de snelste banken hoef je alleen maar een online aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier verstuur je, waarna je vaak binnen 15 minuten al toegang tot de zakelijke internetbankieren omgeving krijgt.

Stap 4: wacht het ontvangen van de bankpas af

Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is wachten totdat je de bankpas ontvangt. Bij veel banken duurt dit maximaal 5 werkdagen.

Bij welke banken kun je snel een zakelijke rekening openen?

Snel een zakelijke rekening openen doe je het beste bij een digitale bank.

Drie voorbeelden van digitale banken zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Wise. Bij Wise kun je razendsnel een zakelijke rekening openen. Met deze zakelijke rekening kun je vervolgens transacties uitvoeren in meer dan 50 valuta’s. Met name als je een internationaal bedrijf hebt, is dit een geweldige optie voor je.
  • N26. Ook bij N26 is het mogelijk om snel een zakelijke rekening te openen. Dit is een Duitse internetbank waarbij de aanvraag slechts 8 minuten duurt. Wel moet je je hierbij identificeren, waardoor de totale aanmeldtermijn op kan lopen tot zo’n 15 minuten. Het proces is in ieder geval erg simpel bij N26.
  • Knab. Open je liever een bankrekening bij een Nederlandse bank? Dan is Knab de beste optie voor je. Bij deze bank is het mogelijk om binnen 15 minuten een zakelijke rekening te openen. Deze zakelijke rekening is niet alleen snel geopend, maar sluit ook prima op de wensen van veel ondernemers aan.

Kun je alleen bij deze banken snel een zakelijke rekening openen? Nee, dat is niet het geval. Je kunt ook bij bijvoorbeeld Bunq snel een zakelijke rekening openen. Net zoals bij Knab duurt dit ongeveer een kwartiertje.

Andere opties die je hebt, zijn bijvoorbeeld Holvi en Revolut. Ook dit zijn prima voorbeelden van internationale digitale banken waarbij je snel een zakelijke rekening wilt openen.

Wil je bij bijvoorbeeld ING, ABN AMRO of Rabobank een zakelijke rekening openen? Dan moet je hier het nodige geduld voor hebben. Bij deze banken duurt het tussen de 3 en 15 werkdagen voordat je zakelijke rekening geopend is.

Kun je een zakelijke rekening openen zonder KVK?

Nee, het is in vrij weinig situaties mogelijk om een zakelijke rekening te openen zonder KVK. De bank bij wie je een zakelijke rekening opent, vraagt namelijk altijd naar je KvK nummer.

Heb je op dit moment nog geen KvK nummer, maar wil je wel alvast een factuur versturen? Dan kun je je privé rekeningnummer hanteren.

Overigens is er één situatie waarin je geen KvK nummer nodig hebt; dat is de situatie waarin je vanwege je geloof geen bedrijf in mag schrijven.

Dit is uiteraard iets waar je niet zomaar mee kan ‘frauderen’. Banken zijn hier erg scherp op, ook omdat dit een hele zeldzame situatie is.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer