Camper koelkast kopen? Top 7 & Koopgids

Last updated by Kaz on

camper-koelkast-kopen

Vind je het heerlijk om er met je camper op uit te trekken? Wij begrijpen maar al te goed waarom! Je kunt gaan en staan waar je maar wilt, gedurende je vakantie. Bovendien geniet je in je camper van alle gewenste luxe.

Wil je de luxe (en het gemak) graag verder opkrikken? Dan doe je verstandig aan de aanschaf van een goede camper koelkast.

Wij hebben alvast de 7 beste camper koelkasten voor je uitgezocht en op een rijtje gezet:

 1. PRIMO PR129FR
 2. Tristar KB-7391
 3. PRIMO FR4-WS
 4. Klarstein Yummy Mini koelkast
 5. Exquisit KS117-V-040E
 6. Mestic Compressor Inbouw Koelkast
 7. Bomann KB 7235

De 7 beste camper koelkasten uitgelicht

Wat is nou precies een camper koelkast? Juist; dat is een koelkast die je perfect in je camper kunt gebruiken. Dit is onder meer aan de relatief compacte afmetingen te danken.

Bovendien passen ze door je camperdeur heen; ook niet geheel onbelangrijk met het oog op de plaatsing van de koelkast.

Wij raden in ieder geval de 7 bovenstaande modellen aan. Deze 7 koelkasten voor in de camper bespreken we in onderstaande reviews graag tot in detail. Neem onze korte reviews door en bepaal direct wat voor jou de beste koelkast voor in je camper is.

1. PRIMO PR129FR

PRIMO-PR129FR-koelkast-tafelmodel-zonder-vriesvak

De PRIMO PR129FR is de beste koelkast voor op de camping. Deze koelkast kun je perfect in je camper gebruiken, maar het is ook een geschikte koelkast voor in een caravan.

Dit is mede aan de beperkte afmetingen & inhoud te danken. Dit betreft een tafelmodel koelkast met een inhoud van 65 liter.

Dit vrijstaande model is bijzonder handig in gebruik. Dit komt onder meer door de handige indeling en het feit dat dit een camper koelkast met vriesvak betreft.

Dit maakt de PRIMO PR129FR des te handiger in gebruik. Je sluit deze camper koelkast makkelijk op 220V/230V aan.
2. Tristar KB-7391

De Tristar KB-7391 is ook een geweldige camper koelkast. Of beter gezegd: het is de beste camping koelkast compressor. Door de compressor is deze koelkast in staat om het eten en drinken écht koel te houden. Ongeacht waar of hoe je ‘m gebruikt.

Het is opvallend dat de Tristar KB-7391 een inhoud van 91 liter heeft. Deze forse inhoud gaat namelijk gepaard met een beperkte breedte van slechts 45 centimeter.

Dit stelt je in ieder geval in staat om deze koelkast door de deur van je camper heen te tillen. De Tristar KB-7391 beschikt ook nog over een vriesvak 10 liter.
3. PRIMO FR4-WS

Heb je niet al te veel ruimte in je camper over? Dan raden wij je graag de PRIMO FR4-WS aan. Deze mini camper koelkast is super compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je camper kunt geven. Hierbij geniet je ook nog van een inhoud van 40 liter.

Dat is uiteraard niet super veel, maar is voor onderweg voldoende. Bovendien verbruikt de PRIMO FR4-WS niet al te veel energie. Tevens valt het geluidsniveau mee voor deze compressor koelkast, waardoor je ‘m ook in je camper in de buurt van je bed neer kunt zetten.

Al met al een absolute aanrader, ook met het oog op het voordelige prijskaartje.
4. Klarstein Yummy Mini koelkast

Heb je graag een koelkast in je camper met een fraai design? En zou je idealiter ook een koelkast met vriesvak in je camper willen hebben? Als je op deze beide vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, raden wij je graag de Klarstein Yummy Mini koelkast aan.

Deze koelkast is een lust voor het oog. Dit komt door de kleurstelling, het retro design en de stijlvolle handgreep. Tevens zijn wij over het vriesvak 3 liter uiterst te spreken.

De koelkast zelf heeft een inhoud van 44 liter, waardoor ‘ie lekker compact is. Je kunt deze camper koelkast dus makkelijk in je camper inbouwen. Of op de camping gebruiken.
5. Exquisit KS117-V-040E

Exquisit-KS117-V-040E-koelkast-tafelmodel-zonder-vriesvak

Trek je er graag lange tijd op uit met je camper? Dan is het verstandig om voor een grotere camper koelkast te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is de Exquisit KS117-V-040E.

Deze camper koelkast heeft namelijk een inhoud van 92 liter. Dat is opvallend veel, zeker omdat ‘ie slechts 48 centimeter breed is. Hij past hierdoor moeiteloos door de deur van je camper heen.

Dit is wel een camper koelkast zonder vriesvak. Je zou dus nog een aparte vriezer nodig hebben, indien je graag je eten in wilt kunnen vriezen.

Belangrijk voordeel van deze grote camper koelkast is het beperkte geluidsniveau. Ook over de indeling van de Exquisit KS117-V-040E zijn wij enthousiast.
6. Mestic Compressor Inbouw Koelkast

Ben je bereid om veel geld aan de beste camper koelkast uit te geven? Kies dan voor de Mestic Compressor Inbouw Koelkast. Deze compressor camper koelkast is volledig in je camper in te bouwen, waardoor ‘ie naadloos in het interieur van je camper past.

Deze compressor camper koelkast beschikt ook nog over een vriesvak. De inhoud van het koelvak zelf is 42 liter. De installatie van deze koelkast is een fluitje van een cent.

Dat komt vooral doordat het koelsysteem op een verplaatsbare beugel staat. Dankzij deze beugel geniet je van de gewenste inbouwmogelijkheden.
7. Bomann KB 7235

De Bomann KB 7235 is ook een prima camper koelkast. Deze koelkast is groter dan veel van bovenstaande varianten, getuige de inhoud van 58 liter. Door deze inhoud is dit een camper koelkast die ook voor de net iets grotere reisgezelschappen geschikt is.

Met deze camper koelkast kun je in ieder geval alle kanten op. Hij maakt weinig herrie, hij is relatief makkelijk in te bouwen en hij is slechts 47 centimeter breed.

Door deze breedte krijg je ‘m makkelijk door de deur van je camper heen. Houd er wel rekening mee dat dit een camper koelkast zonder vriesvak is.
Hoe werkt een camper koelkast?

De werking van een camper koelkast is vrij complex. Dit komt vooral doordat je ‘m in veel gevallen niet zomaar op 230V in je camper aan kunt sluiten. Nee, je hebt vaak een camper koelkast 12V 220V nodig.

Dit betekent dat je met een omvormer de koelkast aan kunt sluiten op de 12V aansluiting van je camper.

Bestaat er dan ook een camping koelkast 12V? Ja, die bestaan zeker. Wij vinden echter dat die varianten niet het predicaat ‘camping koelkast’ verdienen. Dit gaat namelijk om grote koelboxen die je op de 12V aansluiting van je camper aan kunt sluiten.

Een grote koelbox is uiteraard iets anders dan een camper koelkast. Toegegeven: ook in een grote koelbox kun je veel eten en drinken koelen. Dit is wat ons betreft echter niet te vergelijken met bovenstaande camper koelkasten.

Wil je van een koelkast tijdens het kamperen genieten? In een camper kun je dan ook nog voor een camper koelkast 12V 220V op gas kiezen.

De ervaring leert echter dat het aanbod van deze koelkast érg beperkt is. Vandaar ook dat wij deze soort koelkast niet in onze top 7 opgenomen hebben.

Verschillende soorten camper koelkasten

Het is goed om te weten dat je uit meerdere soorten camper koelkasten kunt kiezen. In de praktijk wordt er onderscheid gemaakt tussen compressor camper koelkast en een absorptie camper koelkast:

 • Compressor camper koelkast. Zo’n koelkast koelt erg snel, heeft een laag energieverbruik en kan erg compact uitgevoerd zijn. Een compressor camper koelkast sluit je in 99% van de gevallen op 230V of 12V aan.
 • Absorptie camper koelkast. Zo’n koelkast is opvallend stil, heeft een langere levensduur en is op meerdere energiebronnen aan te sluiten. Hij werkt namelijk op 230 Volt netspanning, op 12 Volt gelijkstroom en op gas (LPG). Let op: er kan maar één energiebron gebruikt worden.

De koeltechniek is dus significant anders. Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, is onze voorkeur veelal naar de compressor camper koelkasten uitgegaan.

Dit heeft simpelweg met de verkrijgbaarheid en de prijsstelling te maken. Voor veel kampeerders is dit hierdoor de meest gangbare camper koelkast.

Maar, er bestaan nog veel meer soorten camper koelkasten. Zo kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen een vrijstaande koelkast en een inbouw koelkast.

Een vrijstaande koelkast kun je overigens in een camper ook in (laten) bouwen, maar daar moet je wel handig voor zijn. Een inbouw koelkast kan in veel gevallen door de leverancier van de camper reeds ingebouwd worden.

Waarom voor een camper koelkast kiezen?

 • Je geniet overal en altijd van koel eten en drinken. Tijdens je vakanties met de caravan kom je ongetwijfeld op de meest fraaie plekken uit. Kom je toevallig een fraaie camping tegen waarop je wilt overnachten? Dan is het toch wel erg prettig als je direct van koel eten en drinken kunt genieten. Dat is met een camper koelkast mogelijk.
 • Een camper koelkast biedt veel gemak. Wil je tijdens een lange rit van koud water genieten? Dankzij de camper koelkast is dat mogelijk. Wil je ’s avonds van een koud biertje genieten? Ook dat is dankzij de koelkast in je camper mogelijk.
 • Soms ook nog van een vriesvak voorzien. Vind je het op de camping fijn om je eigen maaltijden te bereiden? Dan is het verstandig om voor een camper koelkast met vriesvak te kiezen. In dit vriesvak kun je bijvoorbeeld vlees invriezen, waardoor je op de camping zelf een heerlijke maaltijd met vlees kunt bereiden.

Hoe kies je de beste koelkast voor in je camper uit?

Heb je interesse om een koelkast voor in je camper aan te schaffen? Je hebt groot gelijk! Zoals we in dit artikel reeds besproken hebben, geniet je met een camper koelkast van zwaarwegende voordelen.

Voordat het zover is, moet je op zoek gaan naar de meest geschikte camper koelkast. Daarvoor raden wij je aan om goed op onderstaande criteria te letten.

Soort koelkast

Ten eerste is het zaak om een keuze tussen de verschillende soorten koelkasten te maken. Let hierbij goed op de volgende verschillen:

 • Koeltechniek. Eén van de belangrijkste verschillen is de koeltechniek. Ga je voor een compressor koelkast? Of ga je voor een absorptie koelkast? In veel gevallen is een compressor koelkast de betere keuze, maar stem dit vooral op je eigen voorkeuren af.
 • Soort model. Daarnaast heb je ook nog met het soort model te maken. Wil je van een vrijstaande koelkast op de camping gebruik maken? Of wil je in je camper graag een inbouw koelkast hebben? Dit is ook iets dat je volledig zelf moet bepalen.

Inhoud & samenstelling van de camper koelkast

Ten tweede is het belangrijk om naar de inhoud te kijken. Denk je voldoende te hebben aan een camper koelkast met een inhoud van 40 á 50 liter? Of wil je een camper koelkast met een inhoud van 90 liter hebben? De keuze is ook op dit gebied reuze!

Daarbij raden wij je ook aan om goed naar de samenstelling te kijken. Beschikt de camper koelkast bijvoorbeeld ook over een vriesvak? Of is dat voor jou niet zo noodzakelijk?

Tevens is het verstandig om naar de indeling van de camper koelkast te kijken. Beschikt ‘ie bijvoorbeeld over handige rekjes in de deur? En beschikt ‘ie over meerdere planken waarop je het eten en drinken neer kunt leggen?

Geluidsniveau van de camper koelkast

Ten derde is het verstandig om naar het geluidsniveau van de camper koelkast te kijken. Als je ’s avonds in je bed ligt, wil je absoluut niet wakker liggen door het geluid van de koelkast. Kies daarom bij voorkeur voor een zo’n stil mogelijke camper koelkast.

Design van de camper koelkast

Ten vierde kun je even kritisch naar het design van de camper koelkast kijken. Is de camper koelkast in de door jou gewenste kleur uitgevoerd? Spreekt de designstijl van de camper koelkast je aan? Dit zijn belangrijke zaken om over na te denken.

Uiteraard is het van belang dat de koelkast feilloos bij de rest van je camper past.

Aansluitmogelijkheid

Als één na laatste punt wijzen wij je graag op de aansluitmogelijkheid van de camper koelkast. Hoe kun je de koelkast precies in je camper aansluiten? En hoe wil je graag de koelkast in je camper aansluiten? Dit zijn twee zaken die je goed op elkaar af moet stemmen!

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de prijs en kwaliteit van de camper koelkast. Kies in ieder geval altijd voor een camper koelkast van een A-merk.

Schaf ‘m ook bij een goede aanbieder aan. Het liefste een specialist. De specialisten weten vaak meer van dan bijvoorbeeld een keten als Lidl of Decathlon.

Camper koelkast: Een absolute aanrader

Als je er graag met je camper op uittrekt, kun je niet zonder een goede camper koelkast. Neem bovenstaande reviews door en schaf direct de beste camper koelkast aan!Meer kleine koelkasten:


Categorieën: Keuken