Beste fietscomputer voor Elektrische fiets – Onze Top 3

Last updated by Kaz on

fietscomputer elektrische fiets

Op een elektrische fiets is het goed te doen om lange stukken te fietsen. Maar, hoeveel kilometer per uur fiets je dan precies?

Welke afstand leg je af op je e-bike? En hoe kun je de weg vinden op je elektrische fiets?

Als je dergelijke zaken tijdens het fietsen in de gaten wilt houden, heb je een fietscomputer voor een elektrische fiets nodig.

Let wel op: veel e-bikes worden standaard van een fietscomputer voorzien. Is dat bij jouw fiets niet het geval? Dan kies je het beste voor één van onderstaande drie fietscomputers.

De beste elektrische fiets computers

Is een fietscomputer voor een elektrische fiets hetzelfde als een fietscomputer voor een racefiets of een fietscomputer voor een MTB?

In de basis komt het qua werking wel op hetzelfde neer, maar een e-bike fietscomputer is net iets anders qua vormgeving. Kies daarom specifiek voor één van onderstaande computers voor je elektrische fiets:

1. Bryton Rider S500 E

De Bryton Rider S500 E is volgens ons de beste fietscomputer voor een elektrische fiets. Deze fietscomputer heeft een groot display, beschikt over een navigatiefunctie en biedt tal van instelmogelijkheden. Zo ben je tijdens én na je fietstocht van alle gewenste inzichten verzekerd.

Verder is de lange accuduur – tot wel 24 uur – een belangrijk voordeel. Verder is het fijn dat je deze fietscomputer ook nog aan je smartphone kunt koppelen.

Nadat je dit hebt gedaan, zie je op de kaart zelfs straatnamen staan. Dit maakt het fietsen op je e-bike des te makkelijker en leuker.
2. Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS

De Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS is een compacte en handige computer voor op de elektrische fiets. Op dit relatief kleine display zie je alle waarden duidelijk afgebeeld staan, inclusief de duidelijke kilometerteller.

Deze Sigma fietscomputer is in staat om tal van waarden op te meten. Je kunt hierbij denken aan de snelheid en afstand, maar ook bijvoorbeeld aan je hartslag.

Mocht je je hartslag goed moeten monitoren, is dit een welkome aanvulling. Verder is de bediening van deze Sigma fietscomputer erg simpel.
3. Garmin Edge 1030 Plus

Wil je serieus trainen op je e-bike? Of wil je nauwkeurig alle waarden tijdens en na het fietsen inzichtelijk hebben? Dan is de Garmin Edge 1030 Plus ideaal voor je. Deze Garmin fietscomputer is niet goedkoop, maar biedt wel alle mogelijke opties.

Normaal gesproken wordt deze fietscomputer op een racefiets gebruikt. Maar, je kunt ‘m ook prima op je e-bike gebruiken.

Deze fietscomputer is namelijk vrij compact, makkelijk te bedienen en aan je smartphone te koppelen. Verder is de maximale batterijduur van 24 uur ideaal.
Hoe vind je de beste elektrische fiets computer?

Om de beste elektrische fiets computer te vinden, moet je eerst je wensen op een rijtje zetten.

Denk goed na over onder meer onderstaande vragen:

  • Waar wil je de fietscomputer precies voor gebruiken? Wil je met de fietscomputer kunnen navigeren of vind je het vooral belangrijk dat je zicht op de kilometerteller hebt? De mogelijke functies en gebruiksdoeleinden van een fietscomputer zijn tegenwoordig erg divers.
  • Hoeveel ruimte heb je op je stuur? Het is uiteraard wenselijk dat je de fietscomputer makkelijk, fraai en netjes op het stuur van je e-bike weg kunt werken. Meet daarom op hoeveel ruimte je nog op het stuur over hebt.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Voor een e-bike fietscomputer kun je voor 20 euro al klaar zijn, maar je kunt hier ook meer dan 400 euro aan uitgeven. Bepaal daarom heel goed voor jezelf hoeveel geld je aan nieuwe e-bike fietscomputer uit wilt geven.
  • Over welke handige extra’s moet de fietscomputer beschikken? Wil je je nieuwe fietscomputer bijvoorbeeld aan je smartphone koppelen? Of wil je ‘m aan de motor van je e-bike kunnen koppelen? Dit is bij lang niet alle fietscomputers mogelijk, maar wel bij een enkeling.

Waar moet een elektrische fiets computer aan voldoen?

Een elektrische fiets computer moet nauwkeurig, makkelijk te bedienen zijn en de gewenste waarden weergeven. Welke waarden dit zijn, hangt uiteraard van je eigen voorkeuren af.

Daarnaast is het wenselijk dat de fietscomputer draadloos is. Ook adviseren wij je om goed naar aanvullende functies te kijken.

Zo kan het fijn zijn om inzicht te krijgen in je hartslag of in het vermogen dat je trapt. Met name als je een bepaald trainingsdoel op je e-bike hebt, zijn dit waardevolle toevoegingen.

Tot slot is het wenselijk dat de fietscomputer ook hogere snelheden aan kan. Dit betekent dat de computer deze snelheden moet kunnen meten, maar ook dat ‘ie zo stevig als een huis op het stuur vast blijft zitten.

Meer voor fietsen:


Categorieën: Computer