Razor elektrische steps

Last updated by Joni on

Alles over de elektrische steps van Razor

Ben je op zoek naar een betaalbare step voor volwassenen of kinderen?

Voor zowel volwassenen als voor kinderen biedt Razor interessante elektrische steps aan. Deze steps zijn van een prima kwaliteit, kosten niet de hoofdprijs én beschikken over interessante specificaties.

In dit artikel zoomen wij graag volledig in op het aanbod van Razor. We kijken naar de kwaliteit van dit merk, naar het huidige aanbod en naar het unieke aspect van de elektrische steps van Razor.

Op dit moment kunnen we één ding verklappen: weinig andere merken leveren een dusdanige prijs-kwaliteitsverhouding als dat Razor doet!

Over het merk Razor

Elektrische step Razor

In het jaar 2000 werd in Amerika de eerste step van Razor op de markt gebracht.

Deze step was direct een doorslaand succes; in de eerste 6 maanden werden al 5 miljoen steps verkocht. Tevens wist de eerste Razor step in dat jaar de titel ‘Speelgoed van het jaar’ binnen te slepen.

In het jaar 2003 kwam Razor vervolgens met de eerste e-step op de markt. Deze e-step behaalde destijds een maximale snelheid van 15 mijl (24 km) per uur en was direct van een prima kwaliteit.

Dit bleek bovendien het startschot te zijn voor de groei in de komende jaren.

Sinds 2003 is Razor uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van elektrische steps. Dit was in eerste instantie vooral het geval in Amerika, maar men heeft ook de overstap naar ons land gemaakt.

Als je nu in ons land een nieuwe e-step wilt kopen, is de kans groot dat je bij een Razor e-step uitkomt.

Door de jaren heen heeft Razor flink aan haar naamsbekendheid gewerkt. Het leuke hierbij is dat men ook de sponsor van haar eigen ‘stepteam’ is. Dit is een professional stepteam, Team Razor, dat op hoog niveau wereldwijd acteert.

Wat maakt de e-steps van Razor zo uniek?

Dat Razor zó’n groot merk is geworden, is niet zonder reden. Nee, de elektrische steps van Razor vallen blijkbaar bij veel mensen in de smaak.

Als we het huidige aanbod analyseren, is dat iets dat wij goed kunnen begrijpen. Een Razor e-step kent namelijk enkele unieke aspecten.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Het meest unieke aan een Razor e-step is toch wel de prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor de elektrische steps van dit merk betaal je niet de hoofdprijs, terwijl je wel de jackpot wint qua kwaliteit. Bij normaal gebruik geniet je jarenlang van je nieuwe Razor e-step.

Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere prijsklassen kunt kiezen. Dit blijkt overduidelijk als je naar het aanbod bij onze partner Bol.com kijkt.

Bij onze partner Bol.com koop je al een Razor e-step voor 129 euro. Vind je het niet erg om meer geld uit te geven? Dan kun je ook een Razor e-step van 335 euro kopen.

Verschillende soorten e-steps

Razor e-step zadel

Er zijn meerdere merken die zich op één specifiek soort step richten. Daar is bij Razor absoluut geen sprake van:

  • Steps voor volwassenen en kinderen: zowel volwassenen als kinderen zitten bij Razor goed. Dit merk biedt voor beide doelgroepen bijzonder veel soorten e-steps aan.
  • Normale e-steps en met zadel: gaat je voorkeur uit naar een elektrische step met zadel? Ook daarvoor zit je bij dit gekende merk goed. Uiteraard vind je bij Razor ook veel ‘gebruikelijke’ standaard elektrische steps.

Prima specificaties

Razor levert prima elektrische steps af. Zowel qua prijs-kwaliteitsverhouding als qua specificaties. Om dit unieke aspect aan te duiden, pakken we er een graag een voorbeeld bij.

We hebben hierbij gekeken naar de specificaties van de Razor 1137681. Deze e-step kost bij onze partner Bol.com slechts 190 euro en beschikt over de volgende specificaties:

  • Maximale snelheid: 18 kilometer per uur. Voor volwassenen is dit prima, maar voor kinderen is dit mogelijk al te hard.
  • Actieradius: 80 minuten gebruik. De exacte actieradius is zodoende afhankelijk van de snelheid. Volgens Razor kun je in ieder geval maximaal 80 minuten lang van één acculading genieten.

Leuke designs

Razor e-step design

Sommige merken pakken behoorlijk uit met het designs van de e-steps. Razor heeft ervoor gekozen om voor de meer basics designs te gaan.

Dat spreekt ons persoonlijk aan; de steps zien er netjes, gelikt en vrolijk uit.

Bovendien biedt men ook enkele steps aan die wel iets opvallender gekleurd zijn.

Zo kun je een zwarte step met allerlei rode of roze details kopen, terwijl je ook voor een variant met een volledig blauw stuur kunt gaan.

Handige functies

Bij de Razor e-steps vallen ons de handige functies voortdurend op.

Zo zijn de meeste van de e-steps van dit merk makkelijk inklapbaar. Erg handig als je de step ergens mee naar toe wilt nemen of makkelijk op wilt bergen.

Comfortabele rit

Razor Power A5 Black Label

De Razor e-steps zorgen voor een comfortabele rit. Dit komt onder meer door de slijtvaste en luchtloze achterband; je hoeft niet bang te zijn dat deze achterband lek raakt.

Ook heeft men een gepatenteerd systeem bij het voorwiel uitgevonden. Dit systeem zorgt ervoor dat het voorwiel nóóit rammelt. Je geniet hierdoor van een comfortabele en geluidsstille rit.

Bijkomend voordeel: bij de meeste e-steps kiest Razor voor een borstelloze naafmotor. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de Razor Power A5.

Dankzij deze motor geniet je van een bijzonder lange levensduur.

Hoe verhoudt dit merk zich tot andere merken?

In het huidige aanbod is Razor één van de merken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Dit heeft met zowel de prijs als met de kwaliteit te maken. Veel andere merken hanteren bijvoorbeeld forsere prijskaartjes.

Maar, de actieradius is bij sommige andere merken wel een stuk beter. Het lastige hierbij is dat Razor de actieradius vaak in een aantal minuten aangeeft.

Andere merken doen dit altijd in de vorm van een maximum kilometrage, waardoor het lastig is om een goede vergelijking te maken.

Een ander voordeel van Razor is de diversiteit in het aanbod. Als we alleen naar onze partner Bol.com kijken, zien we meer dan 15 verschillende e-steps naar voren komen.

Ongeacht wat voor elektrische step je wilt kopen, zit je bij Razor dus goed.

Al met al concluderen we het volgende: Razor is één van de betere merken in het huidige aanbod van e-steps.

Dit merk heeft de nodige ervaring (sinds 2003), biedt veel soorten e-steps aan, biedt een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is niet voor niets zo populair.

Het huidige aanbod van Razor

Razor Power Core E90 Glow Scooter

Hebben wij je met dit artikel warm weten te maken? En wil je daarom graag zo snel mogelijk een nieuwe Razor e-step bestellen?

Dan adviseren wij je om eerst goed je wensen op een rijtje te zetten.

Naar wat voor e-step ben je precies op zoek? Wie moet de e-step gaan gebruiken? Hoeveel geld wil je uitgeven? En wat moet de gewenste maximale snelheid van de e-step zijn?

Als je de antwoorden op deze vragen hebt gevonden, kun je gericht op zoek gaan naar de beste Razor elektrische step.

Zoals we hierboven al stelden, heb je voldoende keuze. Je kunt immers uit meer dan 15 verschillende soorten e-steps kiezen.

Sommige zijn specifiek voor kinderen geschikt, terwijl andere voor volwassenen én kinderen geschikt zijn.

Een opvallende variant is bijvoorbeeld de Razor Power Core E90 Glow Scooter. Dit is een ideale step voor kinderen, onder meer vanwege de stoere glow in the dark verlichting.

Ook gaat deze step niet al te hard (16 kilometer per uur) en is het maximaal belastbaar gewicht 54 kilogram. Een prima kinderstep dus.

Volwassenen kunnen beter voor bijvoorbeeld de Razor E300S kiezen. Dit is een stevige, snelle en hoogwaardige e-step met zadel.

Dankzij het zadel reis je op een comfortabele manier van plek A naar plek B.

Al met al is het aanbod van Razor uitgebreid en veelbelovend. Wij adviseren je om het uitgebreide aanbod hier te checken, je wensen op een rijtje te zetten en een goede vergelijking te maken.

Van de aanschaf van een Razor e-step ga je wat ons betreft géén spijt krijgen.


Meer e-step merken:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *