Veeley V5 | Review & Test

Last updated by Joni on

Veeley V5 Legale e-step

Gaat je voorkeur uit naar een e-step die goedgekeurd is voor de openbare weg? Dan kom je al snel bij de Veeley V5 uit.

Dit is namelijk de eerste elektrische step die een volledige goedkeuring heeft voor de openbare weg. Als je op deze step een (blauw) kenteken hebt zitten, reis je op een legale manier van plek A naar plek B.

Klinkt dat als muziek in je oren? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de plus- en minpunten van deze elektrische step.

Daarvoor zit je in deze Veeley V5 review goed. In deze review vertellen wij je alles over deze hoogwaardige en unieke elektrische step.

De belangrijkste specs van de Veeley V5

Veeley V5 legale e-step

Spreekt de Veeley V5 je nu al aan? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Wij zijn zelf ook van mening dat dit een uiterst interessante elektrische step is, onder meer vanwege de goedkeuring.

Maar, ook de specificaties van de Veeley V5 zijn dik in orde:

 • Maximale actieradius: 30 kilometer
 • Maximale snelheid: 25 kilometer per uur
 • Motorvermogen: 350 Watt
 • Maximale hellingshoek: 15 graden
 • Gewicht: 29 kilogram
 • Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram
 • Oplaadtijd accu: 4 uur
 • Afmetingen uitgeklapt: 113 x 72 x 113 centimeter
 • Afmetingen ingeklapt: 113 x 32 x 41 centimeter

Deze specificaties zijn wat ons betreft geweldig. De maximale actieradius, snelheid, hellingshoek en belastbaar gewicht zijn echt prima.

Dit geldt ook voor de ingeklapte afmetingen; hiermee vervoer je deze elektrische step moeiteloos.


De belangrijkste voordelen van de Veeley V5

Recent hebben wij zelf de Veeley V5 uit mogen proberen. Dit hebben wij naar volle tevredenheid gedaan, getuige onderstaande voordelen.

Dit zijn volgens ons de belangrijkste voordelen van deze elektrische step.

Goedgekeurd voor de openbare weg

In Nederland mag je onder een belangrijke voorwaarde op de openbare weg met een e-step rijden: de e-step moet van een kenteken voorzien zijn.

Dit hebben verreweg de meeste elektrische steps niet, puur omdat deze niet aan de verplichtingen daarvoor (kunnen) voldoen.

De Veeley V5 voldoet wel aan deze verplichtingen. Zo beschikt deze e-step over een EU goedkeuring op basis van 168/2013. Een unieke elektrische step dus!

Volledig legaal

Veeley V5 zadel

Een belangrijk voordeel is uiteraard dat deze elektrische volledig legaal is. Je reist moeiteloos van plek A naar plek B, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de politie.

Dat deze elektrische step legaal is, is aan de samenstelling te danken. Zo beschikt deze step over een spiegel, verlichting, een verzekeringsplaatje, een remlicht en 4 seizoenen banden.

Prima specificaties

Zoals je hierboven al hebt kunnen zien, zijn de specificaties dik in orde. De maximale snelheid van 25 kilometer per uur viel ons direct op, evenals de actieradius van 30 kilometer.

Met dank aan deze specs reis je op een snelle doch duurzame manier.

Tevens is het ideaal dat je de accu relatief snel oplaadt. Ga je bijvoorbeeld ’s ochtends met deze step naar je werk toe?

Tijdens het werken laadt de accu zich volledig op, waarna je in de middag weer op de e-step naar huis rijdt. Gratis, leuk en snel!

Handig inklapbaar

Veeley V5 inklapbaar

Een gekend nadeel van veel e-steps is dat deze nogal groot zijn. Gelukkig heeft Veeley hier iets op bedacht; men heeft ervoor gezorgd dat deze elektrische step inklapbaar is.

Met dank aan deze inklapbaarheid geniet je van twee voordelen:

 1. Op het moment dat je ‘m niet gebruikt, berg je ‘m moeiteloos op
 2. Als je ‘m in je auto ergens mee naar toe wilt nemen, is ook dat geen probleem

Bijzonder comfortabel rijden

Wiel Veeley V5

Wil je op de Veeley V5 graag langere afstanden afleggen? Dat is volgens onze test geen enkel probleem. Met alle dank aan de actieradius en snelheid, maar ook aan het comfort.

Als je op deze e-step staat, voel je je de koning van het rijk.

De step heeft een prima vering, beschikt over stevige 4 seizoenen banden en over een duurzame motor. Deze facetten zorgen ervoor dat je op een comfortabele van plek A naar plek B rijdt.

Daarbovenop komen nog enkele aanvullende features.

Zo beschikt deze step over een duidelijk display, over de mogelijkheid om muziek te streamen, over bluetooth en over een GPS tracker. Met dank aan de GPS tracker verlies je de e-step nooit uit het oog.

Een ander voorbeeld van een dergelijke feature is de cruise control.

Als je een lang stuk rechtdoor moet rijden, zet je de cruise control op de gewenste snelheid. Je kunt nu je hand van de gashendel afhalen; makkelijk en comfortabel.

Uiteraard is ook het zadel een belangrijk voordeel. Je kunt rustig op het zadel zitten, goed op de weg letten en genieten van al het moois om je heen.

Het is hierdoor zelfs leuk om in het weekend een stukje te touren op je elektrische step!

De belangrijkste nadelen van de Veeley V5

Deze Veeley V5 review is vooralsnog erg positief, maar is het daadwerkelijk aan te raden om deze step te kopen?

Dat hangt nogal van je eigen voorkeuren af. Je moet namelijk wel met enkele nadelen rekening houden.

Niet voor iedereen geschikt

De Veeley V5 is simpelweg niet door iedereen te gebruiken. Alleen als je een geldig rijbewijs hebt, mag je legaal van deze elektrische step gebruik maken.

Dit houdt in dat bijvoorbeeld kinderen géén gebruik van deze e-step mogen/kunnen maken.

Vrij prijzig

Ben je op zoek naar een betaalbare step? Dan valt de Veeley V5 per direct af. Voor deze elektrische step moet je diep in de buidel tasten, waarover hieronder meer.

Vrij zwaar

Dat de Veeley V5 29 kilogram weegt, is ook een aandachtspunt. Dit gewicht zorgt ervoor dat je de step niet zomaar eventjes optilt.

Wat kost de Veeley V5?

Voor de Veeley V5 betaal je een bedrag van pakweg 1850 euro. Dit is in ieder geval het bedrag dat door onze partner Bol.com gehanteerd wordt.

Als je bijvoorbeeld bij WVM Mobility kijkt, geven zij een prijs van 1699 tot 1799 euro op. Het kan daarom géén kwaad om goed de prijzen te vergelijken.

Onze eindconclusie over de Veeley V5

Veeley V5

De Veeley V5 is naar onze mening één van de beste elektrische steps van dit moment. Dit is onder meer te danken aan het feit dat dit een legale e-step is.

Een legale e-step waarmee je op een snelle, duurzame, comfortabele en veilige manier reist. Wat wens je nog meer?

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met het forse prijskaartje.

Desalniettemin raden wij je deze legale e-step van harte aan!


Meer e-step reviews:

Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *