Dit zijn de 10 beste Zwitserse horlogemerken

Last updated by Joni on

Zwitserse horloges beste merken

Voor de beste sportauto’s moet je in Italië zijn. En voor de beste horloges moet je in Zwitserland zijn.

In de wereld van horloges is Zwitserland hét land bij uitstek. In dit land is bijzonder veel vakmanschap aanwezig, terwijl de gemiddelde Zwitser ook veel smaak heeft.

Dít heeft ervoor gezorgd dat veel Zwitserse horloges ongekend populair zijn geworden.

De 10 beste Zwitserse horloge merken

Door de jaren heen hebben veel Zwitserse horloge merken het levenslicht gezien. Het gaat hierbij om dure Zwitserse horlogemerken, maar ook om goedkopere merken.

De beste merken zijn over het algemeen echter vrij prijzig; dit blijkt onder meer uit onderstaande top 10.

In deze top 10 maak je kennis met de 10 beste Zwitserse horlogemerken.

1. Patek Philippe

Patek Philippe Zwitsers horloge

Als je het over een populair Zwitsers horlogemerk hebt, heb je het over Patek Philippe.

Dit merk heeft wereldwijd naam en faam gemaakt met haar horloges. Deze horloges breken regelmatig records bij veilingen, zijn onwijs gewild en slechts voor een enkeling weggelegd.

Als je een horloge van Patek Philippe wilt kopen, moet je hier namelijk héél diep voor in de buidel tasten.

Door de jaren heen heeft dit merk unieke horloges op de markt gebracht. Deze horloges zijn alleen al uniek omdat de naam Patek Philippe op de horloges prijkt.

Als je een horloge met deze naam er opziet, weet je gewoonweg dat dit horloge puur vakmanschap is. Alle horloges van Patek Philippe worden namelijk met de hand gemaakt.

Een belangrijk kenmerk van Patek Philippe is de beperkte fabricatie. Dit merk levert niet duizenden horloges per jaar af, maar houdt de aantallen juist beperkt.

Hierdoor blijven de horloges gewild, in trek en bijzonder waardevast. Sterker nog; in de afgelopen jaren is gebleken dat de Patek Philippe horloges alsmaar meer waard worden.

Deze horloges kenmerken zich door het vakmanschap, door het geweldige uurwerk en door de fabelachtige horlogekast.

Eigenlijk alle onderdelen van een Patek Philippe horloge zijn van het hoogste niveau.

2. Rolex

Rolex horloge

Uiteraard kan het merk Rolex in deze lijst ook niet ontbreken. Onder zowel dames als heren is dit een zeer geliefd horlogemerk, zoals met name in de afgelopen jaren duidelijk geworden is.

In de afgelopen jaren zijn de prijzen van de Rolex horloges namelijk door het dak heen gegaan.

Het belangrijkste kenmerk van dit merk is toch wel de merknaam. Waar je ook ter wereld de naam Rolex laat vallen; iedereen weet precies om welk merk het gaat.

Bij deze horloge draait het minder om de complexiteit van het uurwerk, maar wel om de gebruiksvriendelijkheid. 

De horloges van Rolex zijn elke dag te dragen, zijn betrouwbaar en zijn van een prima kwaliteit. Mocht je meerdere Rolexen hebben, zit je in een ideale situatie.

Het is namelijk de verwachting dat de horloges van dit merk alsmaar meer waard worden.

3. Breguet

Breguet horloge

Een horlogemerk dat iets minder populair is, is Breguet. Dit horloge heeft niet zo’n grote naam als Rolex, maar levert puur Zwitserse vakmanschap.

Met name onder mensen met ‘oud geld’ is dit merk waanzinnig populair. Als je een Breguet horloge draagt, geef je hiermee aan dat je stijl hebt.

De heer Abraham Louis Breguet is uitgegroeid tot één van de beste horlogemakers ooit. Hij is bovendien de maker van het oudste polshorloge ooit.

Dit horloge maakt de heer Breguet voor de zus van Napoleon Bonaparte. 

Op dit moment brengt Breguet nog steeds unieke horloges uit. Deze horloges zijn niet te vergelijken met horloges van andere merken.

Zowel qua kwaliteit als qua vakmanschap en uitstraling niet.

4. Jaeger-LeCoultre

Jaeger-LeCoultre horloge

Gaat je voorkeur uit naar een Zwitsers horloge met een prachtige merknaam?

Dan kom je al snel bij een horloge van het Zwitserse horlogemerk Jaeger-LeCoultre uit. Deze Zwitserse horloges zijn niet alleen prachtig, maar beschikken ook nog over fraaie namen.

Dit kun je wel overlaten aan een merk met een dergelijke naam.

Dit merk levert zeker geen betaalbare Zwitserse horloges. Net zoals veel andere horloges van een Zwitsers merk moet je voor een Jaeger-LeCoultre horloge diep in de buidel tasten.

Dit is echter wel logisch te verklaren. Deze horloges zien er namelijk stijlvol uit, zijn op hun eigen manier uniek en zijn erg zeldzaam.

Als je een horloge van Jaeger-LeCoultre hebt, is de kans heel groot dat dit horloge alsmaar meer waard wordt.

5. Blancpain

Blancpain horloge

Kijk je graag naar autosport? Dan komt de naam Blancpain je ongetwijfeld bekend voor.

Dit Zwitserse horlogemerk levert geweldige horloges, maar is ook nog eens sponsor van in meerdere autosportklasses.

Onder meer dankzij de autosport is Blancpain uitgegroeid tot één van de bekendste Zwitserse horlogemerken.

Het Zwitserse horlogemerk Blancpain zag het levenslicht in het dorpje Le Brassus. In dit stadje wordt in 2035 het 300-jarige bestaan van dit merk gevierd.

Dat dit merk bijna 300 jaar bestaat, is veelzeggend te noemen. Dankzij deze lange geschiedenis is Blancpain sowieso het oudste horlogemerk ter wereld.

Bij dit merk valt vooral de liefde voor het mechanische uurwerk op. Ongeacht voor welk Blancpain horloge je kiest, geniet je van een uniek werkend uurwerk.

In combinatie met het stoere design zorgt dit voor een fraai én uniek geheel.

6. Zenith

Zenith horloge Zwitsers

Het Zwitserse horlogemerk Zenith werd al in 1865 opgericht. Dit merk is Zwitsers, maar het ligt niet ver van de Franse grens af.

In de plaats Le Locle is de fabriek van Zenith in ieder geval niet meer weg te denken. Al vanaf het jaar 1865 is men in deze fabriek dagelijks bezig om de meest unieke horloges te fabriceren.

Het aanbod van Zenith is om meerdere redenen uniek te noemen. Zo is dit merk in staat geweest om de eerste automatische chronograaf ter wereld te ontwerpen.

Een leuk detail is dat andere merken óók onderdelen van Zenith gebruiken. Als je een Rolex horloge openmaakt, kom je vanzelf onderdelen van dit Zwitserse horloge merk tegen.

7. TAG Heuer

TAG Heuer horloge

Net zoals Blancpain speelt TAG Heuer een bepalende rol in de wereld van autosport.

Dit blijkt onder meer uit de speciale horloges die TAG Heuer regelmatig op de markt brengt.

Zo kun je een speciale Monaco editie kopen; een editie die volledig in het teken van de F1 Grand Prix in Monaco staat.

De horloges van TAG Heuer zijn een lust voor het oog. De horloges zien er stoer en stijlvol tegelijkertijd uit; een combinatie die maar weinig merken weten te kopiëren.

Door de jaren heen heeft TAG Heuer een hechte band met de autosport opgebouwd. Maar, bij dit merk draait het ook veel om innovatie.

Zo is TAG Heuer één van de eerste Zwitserse horlogemerken dat met een smartwatch op de markt kwam.

8. Omega

Omega horloge

Eén van de meer gangbare Zwitserse horlogemerken is Omega. Ook als je geen al te diepe portemonnee hebt, kun je een horloge van dit merk kopen.

Uiteraard is dit geen goedkoop horlogemerk, maar het is zeker niet één van de duurste horlogemerken.

Dit horlogemerk vindt zijn oorsprong in de Zwitserse stad Biel. In deze stad is niet alleen dit merk gevestigd, maar ook Rolex.

In de afgelopen jaren heeft Omega vanuit deze plaats indrukwekkende resultaten behaald.

Zo is de Omega Speedmaster het meest geteste horloge in de gehele geschiedenis. Ook heeft Omega samenwerkingen gehad met onder meer James Bond en George Clooney.

9. Breitling

Breitling horloge

Aan de voet van het Juragebergte is de kleine gemeente Grenchen te vinden. Deze gemeente is qua afmetingen klein, maar qua naam groot.

In deze regio is namelijk het luxe Zwitserse horlogemerk Breitling gevestigd. Dit merk is om meerdere redenen uniek te noemen, maar de belangrijkste reden is toch wel de vliegenierschronogafen.

Daar waar TAG Heuer en Blancpain een hechte band met de autosport hebben, heeft Breitling dit met de vliegtuigwereld.

Het merk Breitling biedt geweldige en hoogwaardige horloges aan. Deze horloges beschikken over unieke functies, technologieën en een uniek design.

Als je een Breitling horloge aan een specialist laat zien, ziet hij/zij in één oogopslag dat dit om een Breitling gaat. Dat je dit als merk zijnde op kunt bouwen, is absoluut knap te noemen.

Mocht je een Breitling horloge willen kopen, moet je wel diep in de buidel tasten. Net zoals veel andere Zwitserse horlogemerken zet Breitling vrij hoog in qua prijs.

10. IWC

IWC horloge

In de Zwitserse plaats Schaffhausen is het wereldberoemde merk IWC te vinden.

Dit merk was één van de eerste die met een complex horloge op de markt kwam; de Destriero Scafusia. In de jaren daaropvolgend wist IWC nog meer naam en faam te maken met de unieke horloges.

Wat bij IWC vooral opvalt, is dat dit merk volledig haar eigen gang gaat. Het merk richt zich niet op trends of op andere zaken.

Nee, IWC blijft altijd bij haar eigen geloof en bij haar eigen designtaal. En dat dit merk een eigen designtaal heeft, blijkt duidelijk uit de designs binnen het huidige aanbod.

De horloges zien er stijlvol uit, zien er gelikt uit en beschikken over unieke details.

Door de jaren heen is het aanbod van IWC wel steeds uitgebreider geworden. Dit heeft als gevolg dat de gemiddelde prijs ook iets omlaag gegaan is.

Wil je echter één van de zeldzaamste horloges van IWC kopen? Dan moet je alsnog heel diep in de buidel tasten.

Beste betaalbare Zwitserse replica horloges

Epos zwitsers horloge

Ben je op zoek naar een betaalbaar horloge of sporthorloge? Dan hoef je in principe niet aan te kloppen bij één van bovenstaande merken.

Al deze merken hebben namelijk hetzelfde soort prijskaartje: een prijskaartje met daarop een heel fors bedrag.

Bestaan er dan ook nog betaalbare Zwitserse horloges? Ja, op zich bestaan deze wel. Mocht je zo’n horloge aan willen schaffen, moet je echter ver uit de buurt van bovenstaande merken blijven.

Je kunt echter wel voor één van onderstaande Zwitserse replica horloges kiezen:

  • Epos. Het merk Epos is afkomstig uit Zwitserland, fabriceert prima horloges en hanteert hier aantrekkelijke prijzen voor. De horloges van dit merk zijn uiteraard qua verfijndheid niet te vergelijken met horloges van bovenstaande Zwitserse horlogemerken. Daar is echter het prijskaartje dan ook duidelijk naar.
  • Antyime. Ook de horloges van Anytime Watches kunnen prima door de beugel. Deze horloges zien er gelikt uit, lijken enigszins op horloges van de A-merken en zijn een stuk betaalbaarder. De horloges van Anytime zijn in de afgelopen jaren dan ook steeds populairder geworden.

Is het aan te raden om voor een betaalbaar Zwitsers horloge te kiezen? Ja, op zich wel.

De horloges zijn uiteraard niet te vergelijken met de horloges van bovenstaande merken, maar ze zijn wel op hun eigen manier de aanschaf meer dan waard.

Ook bij de goedkopere Zwitserse horloges is het vakmanschap namelijk duidelijk te merken.

Zoals we in de inleiding al stelden, moet je voor goede horloges in Zwitserland zijn. Zoals inmiddels duidelijk mag zijn, kun je het zo gek maken qua prijs als je zelf maar wilt.

Ons advies is vooral om de aanschaf van een duur horloge als een investering te zien.

De meeste dure/zeldzame horloges zijn in de afgelopen decennia immers alleen maar meer waard geworden!

Heb jij interesse in een Zwitsers horloge? Klik dan op de knop hieronder voor het complete aanbod:


Meer over horloges:


Categorieën: Wearables