Dunne krultang kopen? Bekijk de Top 5 beste dunne krultangen

Last updated by Simon on

header_dunne_krultang

Geef jij de voorkeur aan dunne krullen? Dan kun je het beste kiezen voor een dunne krultang. Een dunne krultang heeft smalle en dunne platen, waarmee je kleine en dunne krullen creëert.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de vijf beste dunne krultangen van dit moment.

De vijf beste dunne krultangen

Wil je graag een krultang voor dunne krullen hebben? Dan raden wij je één van de vijf onderstaande krultangen aan. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de vijf beste varianten van dit moment zijn. Deze varianten voldoen aan onze eisen en bieden de gewenste mogelijkheden.

1. Carmen CT6525 – Krultang

carmen_ct6525_krultang

Toen wij deze dunne krultang uit mochten proberen, werden wij blij. Heel erg blij zelfs. Met dank aan deze krultang creëer je namelijk hele fijne krullen; dit is te danken aan het opzetstuk met een diameter van 10 mm.

Dat is echter niet het enige opzetstuk dat je meegeleverd krijgt. Bij aanschaf krijg je namelijk ook nog een 13-28 mm en een 13-25 mm opzetstuk meegeleverd. Ook als je iets grovere krullen wilt, is dat met déze krultang mogelijk.

Bovendien is deze krultang geschikt voor alle haartypes. Heb je bijvoorbeeld kort en dun haar? Met deze beste dunne krultang voor kort haar breng je ook je korte lokken in de krul.

Hierbij geniet je bovendien van het nodige gemak. Zo heeft deze krultang een meedraaiend snoer van 1,8 meter lang. Ook is het ideaal dat je uit meerdere standen kunt kiezen. De keramische coating zorgt er tijdens het krullen voor dat je haren niet beschadigd raken.

Al met al is dit een prima dunne krultang. Met name het opzetstuk van 10 mm is volgens ons ideaal voor de dunne krullen!

👍 Voordelen:

 • Wordt met 3 opzetstukken geleverd
 • Beschikt over een keramische coating
 • Meedraaiend snoer van 1,8 meter lang
 • Opzetstuk van 10 mm voor dunne krullen
 • Geschikt voor alle haartypes

👎 Nadelen:

 • Geen automatische uitschakeling
2. Esperanza 10 mm – Krultang

esperanza_10_mm_dunne_krultang

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan een krultang uit? Dan kom je al snel uit bij deze variant van Esperanza. Deze variant kost slechts 15 euro, maar heeft het nodige te bieden. Zo is de diameter van de krultang slechts 10 mm; hiermee creëer je perfect dunne krullen.

Ondanks het prijskaartje beschikt deze krultang over veel handige functies. Zo is het snoer 360 graden roterend, beschikt deze krultang over een ‘cool tip’, beschikt de krultang over een keramische coating en is de krultang snel opgewarmd.

Tevens is het ideaal dat deze krultang nagenoeg niks weegt. De tang ligt hierdoor fijn in de hand en is ideaal te bedienen. Wel is het goed om te weten dat dit niet de meeste ideale krultang is voor lange haren. Voor langere haren kun je beter voor één van de andere krultangen uit deze top 5 kiezen.

👍 Voordelen:

 • Opzetstuk van 10 mm
 • Ligt erg fijn in de hand
 • Beschikt over keramische coating
 • Meedraaiend snoer
 • Snel en comfortabel fijne krullen creëren

👎 Nadelen:

 • Niet ideaal voor langere haren
3. BaByliss 10mm Rose Quartz Curl Wand C449E

babyliss_10mm_rose_quartz

Gaat je voorkeur uit naar een goede krultang van een top merk? Dan kom je al snel uit bij deze BaByliss dunne krultang. Deze krultang is van de gekende BaByliss kwaliteit en heeft een diameter van 10 mm. Met dank aan deze diameter creëer je moeiteloos de meest fijne krullen.

Hierbij geniet je uiteraard van het nodige gemak. Zo kun je uit 6 temperatuurstanden kiezen, waardoor deze krultang voor alle haartypes geschikt is. Ook is het ideaal dat je via de toets op de krultang makkelijk de gewenste stand instelt.

BaByliss heeft de coating van deze krultang van keramiek en Quartz voorzien. Het keramiek zorgt ervoor dat de krultang zacht door je haren heengaat, terwijl Quartz ervoor zorgt dat de coating op deze krultang nóg gladder is. Dit komt het krullen van je haren alleen maar ten goede.

Bovendien heeft BaByliss voor een extra lang snoer gekozen; 2,5 meter lang om precies te zijn. Met dank aan dit snoer geniet je van de gewenste bewegingsvrijheid tijdens het krullen van je haren. Al met al is dit een meer dan prima dunne krultang.

👍 Voordelen:

 • Opzetstuk van 10 mm
 • Keuze uit 6 temperatuurstanden
 • Extra lang snoer (2,5 meter lang)
 • Veilig en duurzaam haren krullen
 • Coating van Quartz en keramiek

👎 Nadelen:

 • Zonder klem
4. LYVION Krultang

lyvion_dunne_krultang

Zou jij graag alle kanten op kunnen met een krultang? Dan is de aanschaf van de LYVION krultang aan te raden. Bij deze krultang krijg je namelijk vijf opzetstukken geleverd; met deze opzetstukken creëer je alle gewenste soorten krullen.

Wil je specifiek dunne krullen creëren? Dan komt het opzetstuk van 9 diameter maar al te goed van pas. Met dank aan de andere opzetstukken creëer je grovere en dikkere krullen.

Tijdens het krullen van je haren geniet je van de gewenste temperatuur. Je kunt namelijk uit meerdere temperatuurstanden kiezen. Ongeacht voor welke stand je kiest, warmt de krultang zichzelf snel op. Je creëert daardoor snel de gewenste krullen.

Heb je korter haar? Dan is dit niet de meest geschikte krultang voor je. Volgens LYVION is deze krultang uitsluitend geschikt voor langer haar. Ook moet je er rekening mee houden dat deze krultang niet over de ionentechnologie beschikt. Je gaat met deze krultang dus géén pluizig en statisch haar tegen.

👍 Voordelen:

 • Opzetstuk van 9 mm
 • In totaal vijf opzetstukken
 • Keuze uit meerdere temperatuurstanden
 • Geschikt voor allerlei soorten krullen
 • Prima kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Geen ionentechnologie
 • Niet geschikt voor kort(er) haar
5. Max Pro Twist 9mm Krultang

max_pro_twist_9mm

Wil je hele fijne krullen creëren? Dan is deze krultang van het merk Max Pro wellicht de beste optie voor je. Deze krultang is namelijk voorzien van een opzetstuk van 9 mm. Met dank aan deze diameter creëer je hele fijne krullen.

Zoals we van het merk Max Pro gewend zijn, beschikt deze krultang over tal van handige extra’s. Zo heb je de keuze uit meerdere temperatuurstanden en beschikt deze krultang over een handig display. Via dit display stel je snel de gewenste temperatuur in.

Verder is deze krultang binnen 4 seconden opgewarmd en geniet je van de ionentechnologie. Deze technologie gaat statisch en pluizig haar tegen. Met dank aan de keramische coating zijn je haren tijdens het krullen goed beschermd.

Wel moet je even goed rekening met het prijskaartje houden. Voor deze krultang betaal je namelijk 80 euro; dat is fors duurder dan de hierboven besproken dunne krultangen.

👍 Voordelen:

 • Opzetstuk van 9 mm
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Geschikt voor hele fijne en kleine krullen
 • Beschikt over ionentechnologie
 • Keuze uit meerdere temperatuurstanden
 • Binnen 4 seconden opgewarmd

👎 Nadelen:

 • Vrij duur
Wat is voor jou de beste dunne krultang?

vrouw_krult_haar_met_krultang

Heb je de reviews hierboven doorgenomen? Dan kun je nu mogelijk al bepalen welke dunne krultang voor jou het beste is. Als je dit moeilijk vindt om te doen, wijzen wij je graag op deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij namelijk op welke criteria je goed moet letten.

Diameter van het opzetstuk

Ten eerste zou je goed naar de diameter van het opzetstuk moeten kijken. Als je hele fijne krullen wilt creëren, zou dit opzetstuk 9 á 10 mm dik moeten zijn. Kies je voor een dikkere krultang? Dan ben je niet in staat om de dunne krullen te creëren.

Tip: je kunt ook kiezen voor een krultang met meerdere opzetstukken. Dankzij de extra opzetstukken kun je ook andere soorten krullen creëren.

Temperatuurstanden & haartype

Ga goed na op welke temperatuurstanden je de krultang in kunt stellen. Deze standen zou je op je haartype af moeten stemmen. Check daarom ook goed of de betreffende krultang voor bijvoorbeeld kort- of lang haar geschikt is.

Technologieën

Wij raden je aan om heel goed naar de technologieën van de krultang te kijken. In een ideale wereld zou de krultang in ieder geval over een keramische coating én de ionentechnologie moeten beschikken.

Bediening

Heb je het liefst geen omkijken naar het bedienen van een krultang? Kies dan voor een automatische krultang. Als je voor één bovenstaande dunne krultangen kiest, zou je namelijk altijd zelf de krultang moeten bedienen. Ga daarbij goed na op welke manier je dit moet doen.

Check ook goed hoe je tussen de temperatuurstanden kunt wisselen en hoe licht de krultang is.

Handige eigenschappen

Het is handig om goed naar alle eigenschappen van een krultang kijken. Is de krultang bijvoorbeeld met klem uitgevoerd? Is de krultang snel opgewarmd? En is het snoer van de krultang lang genoeg en meedraaiend? Dit zijn allemaal handige eigenschappen van een krultang.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot raden wij je aan om goed naar de prijs- kwaliteitsverhouding te kijken. Kies in ieder geval altijd voor een krultang van een A-merk; onder meer Max Pro, BaByliss en Remington zijn voorbeelden van A-merken. Dergelijke krultangen vind je onder meer bij Bol.com, maar ook bij Kruidvat.

Kijk uiteraard ook goed naar het prijskaartje van de dunne krultang. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, lopen de prijskaartjes nogal uiteen.

Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast; binnen dit budget kun je op zoek gaan naar de beste dunne krultang.


Ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *