RC Graafmachine kopen? De Top 3 bestuurbare graafmachines!

Last updated by Kaz on

rc graafmachine

Met een RC graafmachine kun je niet alleen rijden, maar ook graven, grond en objecten verplaatsen en klimmen.

Dit betekent dat je een RC graafmachine op een veelzijdige én erg leuke manier kunt gebruiken. Uiteraard is een RC graafmachine geen snelheidswonder.

Met een afstand bestuurbare graafmachine behaal je geen hoge snelheden, maar je kunt ‘m dus wel voor allerlei andere zaken inzetten.

Andere zaken waar je bijvoorbeeld een normale RC auto niet voor in kunt zetten.

Dit zijn de beste bestuurbare graafmachines

Spreekt de werking van een RC graafmachine je aan? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande drie graafmachines te kiezen. Deze 3 graafmachines zijn als beste uit onze test gekomen.

1. Huina RC 580 1/14 Metalen Graafmachine (23CH 2.4Ghz) – V4

Ben je bereid om relatief veel geld aan de beste RC graafmachine uit te geven? Dan raden wij je deze graafmachine van het merk Huina aan.

Deze graafmachine bestaat uit allerlei mechanische onderdelen, waardoor je de graafmachine volledig naar wens kunt bedienen.

De graafmachine beschikt zelfs over een rook generator, meerdere grijparmen en een geluidsmodule. Dat dit een waanzinnig goede RC graafmachine van metaal is, blijkt wel uit het prijskaartje.

Is dit geen probleem voor je? Dan is dit gewoonweg de beste optie. Bij aanschaf krijg je ook nog eens een accu en lader geleverd. En je krijgt bij aanschaf een afstandsbediening met LCD display geleverd!
2. Revell Digger 2.0

Hoeft jouw nieuwe radiografische graafmachine niet al te bijzonder te zijn? Dan kies je het beste voor deze goedkope variant van Revell.

Deze variant beschikt over een geluidsvolume, twee armen en een metalen graafbak. Doordat je de bovenbouw in een hoek van 300 graden kunt draaien, kun je echt alle kanten op met deze betaalbare graafmachine.

Bij aanschaf krijg je alle benodigdheden geleverd, inclusief een lader en een accu. De graafmachine zelf beschikt over een krachtige elektro motor, een rupsbandaandrijving en een fijne afstandsbediening.

Dit is met afstand de beste goedkope graafmachine met afstandsbediening!
3. Diecast Masters R/C Cat 330D graafmachine

Wil je voor het beste van het beste gaan? Check dan zeker deze RC graafmachine van het merk Diecast Masters. Deze graafmachine is volledig van metaal, is op schaal 1:20 gebouwd en op een unieke manier te bedienen.

Dankzij de geavanceerde afstandsbediening bedien je alle onderdelen afzonderlijk van elkaar. Dat dit een geavanceerde graafmachine is, blijkt in ieder geval uit de vele onderdelen.

De onderdelen stellen je in staat om te graven, te rijden, objecten te verplaatsen en veel plezier te maken. Ondertussen geniet je ook nog van de krachtige accu; de maximale speeltijd op één acculading is maar liefst 45 minuten.
Belangrijkste aandachtspunten van een RC graafmachine

Het huidige aanbod van bestuurbare graafmachines is nogal divers. Je kunt uit allerlei varianten, merken en prijsklassen kiezen. Niet ideaal, ook niet omdat dit geen alledaagse aankoop is.

Wij hebben daarom besloten om je een extra handje te helpen. Dat doen we met deze koopgids, waarin we de belangrijkste aandachtspunten van een RC graafmachine bespreken.

Samenstelling

Ten eerste is het heel belangrijk om naar de samenstelling van de graafmachine te kijken. Tussen een simpele graafmachine en een RC graafmachine die hydraulisch werkt, bestaan namelijk forse verschillen.

De samenstelling van een RC graafmachine gaat met meerdere andere punten hand in hand:

 • Het prijskaartje. Des te geavanceerder de RC graafmachine is, des te dieper je in de buidel moet tasten voor de graafmachine. Op zich niks mis mee, maar je moet het geld wel hebben én uit kunnen geven.
 • De bediening. Des te geavanceerder de samenstelling van de graafmachine is, des te meer bedieningsmogelijkheden je hebt.
 • De werking. Een geavanceerde graafmachine brengt een geweldige werking met zich mee. Zo kun je de verschillende onderdelen afzonderlijk van elkaar bedienen, waarbij je van een onwijs realistisch gevoel geniet.

Waar wil je de graafmachine voor gebruiken?

Wil je een RC vrachtwagen, RC zeilboot, RC helikopter of RC vliegtuig aanschaffen? Voordat je de knoop door kunt hakken, moet je bepalen waar je het RC voertuig voor wilt gebruiken. Dit is ook het geval als je een RC graafmachine wilt kopen.

Wij raden je aan om goed over je antwoorden op onderstaande vragen na te denken:

 • Waar wil je de graafmachine precies voor gebruiken? Wil je met de graafmachine bijvoorbeeld in je tuin aarde kunnen verplaatsen? Wil je met de graafmachine kleine objecten kunnen verplaatsen? Of wil je met de graafmachine over oneffen terreinen heen kunnen rijden, roteren, draaien en wellicht voorzichtige stunts uitvoeren?
 • Waar wil je de graafmachine gebruiken? Je moet ook goed nadenken over de plek waar je de graafmachine wilt gebruiken. Wil je ‘m gewoon in je tuin gebruiken? Of wil je ‘m op bijvoorbeeld een zandvlakte of in het park kunnen gebruiken?

Door over deze vragen na te denken, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod.

Specificaties van de RC graafmachine

Bij een RC auto kijk je ongetwijfeld direct naar de maximale snelheid. Bij een RC graafmachine is dit minder van belang, aangezien dit voertuig toch niet al te hard gaat.

Wel moet je goed naar andere specificaties kijken. Wat is bijvoorbeeld de maximale batterijduur? Of met andere woorden: hoe lang kun je met je RC graafmachine op één acculading spelen?

Ons advies is om de specificaties goed op je wensen af te stemmen. En daarmee ook op het soort eindgebruiker. Wil je een RC graafmachine voor je kind aanschaffen?

Dan moet die RC graafmachine over andere specificaties beschikken dan een variant die voor volwassen geschikt is. Dit is hetzelfde bij een bestuurbare auto voor een kind.

Afmetingen & gewicht

Bij een RC graafmachine moet je goed naar de afmetingen en het gewicht kijken. Met name de grotere graafmachines hebben een behoorlijk gewicht, waardoor je deze niet al te makkelijk met de hand verplaatst.

Ben je van plan om de RC graafmachine op meerdere plekken te gebruiken? Dan is een lager gewicht en iets compactere afmetingen mogelijk een stuk praktischer. Een grotere RC graafmachine kun je immers niet al te makkelijk in je auto vervoeren.

Bediening

Wij adviseren je ook om heel goed naar de bediening te kijken.

In onze ogen spelen meerdere facetten hier een bepalende rol bij:

 • Manier van bedienen. Op welke manier kun je de graafmachine precies bedienen? Bij de beste machines krijg je hier een geavanceerde afstandsbediening voor, bij sommige zelfs voorzien van een LCD display.
 • Complexiteit van bedienen. Kies je voor een graafmachine waarbij je meerdere onderdelen kunt bedienen, zoals meerdere armen en een geluidsmodule? Dan is het belangrijk om te weten dat de bediening hiervan vrij complex kan zijn. Stem daarom de bediening af op je ervaringen met het bedienen van een RC voertuig/graafmachine.

Ga ook goed na welke afstandsbediening je meegeleverd krijgt. En ga ook goed na of je bij deze afstandsbediening direct batterijen meegeleverd krijgt.

Een ander punt van aandacht is overigens nog het bereik. Op welke afstand kun je de RC graafmachine nog met je afstandsbediening bedienen?

Design

Bij het uitkiezen van een RC graafmachine moet je uiteraard ook goed naar het design kijken. Dit punt gaat wat ons betreft hand in hand met de afmetingen. Het leuke is dat je uit veel soorten designs kunt kiezen.

De meeste RC graafmachines zien er stoer uit en zijn in het geel uitgevoerd, maar toch bestaan er de nodige verschillen op het gebied van design. Wil je bijvoorbeeld een schaalmodel van een Volvo of Liebherr RC graafmachine hebben?

Of gaat je voorkeur uit naar een schaalmodel van een CAT graafmachine? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos. Ook hierbij moet je weer goed naar de samenstelling van de RC graafmachine kijken.

Hoe groot is bijvoorbeeld de graafbak van de graafmachine? En hoe lang kun je de hydraulische arm uit laten schuiven? Dit zijn eveneens belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Zowel met het oog op het design als met het oog op de bediening en de gebruiksmogelijkheden.

Leveringsomvang

Een ander belangrijk punt waar je naar moet kijken, is de leveringsomvang.

Op dit gebied kan onderscheid tussen twee mogelijkheden gemaakt worden:

 • Kant en klare graafmachine. Zo’n graafmachine krijg je kant en klaar geleverd. Het enige dat je nog hoeft te doen, is de accu op te laden. Als de accu opgeladen is, kun je direct gebruik maken van de graafmachine.
 • Bouwpakket. Je kunt ook voor een graafmachine in de vorm van een bouwpakket kiezen. Dit brengt nog een extra uitdaging met zich mee; je moet de graafmachine eerst in elkaar zetten. Met name als het om een graafmachine met hydraulische onderdelen gaat, kan dit een behoorlijke uitdaging zijn.

Merk & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op het merk van de graafmachine. De leverancier van de fabrikant is grotendeels bepalend voor de kwaliteit. Ga daarom altijd voor een variant van een A-merk.

Van zo’n variant geniet je jarenlang. Met alle dank aan de kwaliteit. De betere merken gebruiken simpelweg de beste onderdelen en zorgen ervoor dat de graafmachine tegen een stootje bestand is.

Uiteraard gaat kwaliteit wel hand in hand met het prijskaartje. Des te beter de graafmachine is, des te duurder het apparaat is. Maar, van zo’n graafmachine geniet je wel langer en op meerdere manieren.

Tips voor het bedienen van een radiografische graafmachine

 • Neem voor het eerste gebruik goed de handleiding door. In de handleiding vind je bijvoorbeeld informatie over de afstandsbediening en de manier waarop je de RC graafmachine moet besturen.
 • Start eerst op een effen ondergrond. Door de rupsbanden is een RC graafmachine voor oneffen ondergronden geschikt, maar start eerst op een effen ondergrond. Als je het rijden op een effen ondergrond onder de knie hebt, kun je vanzelf de stap naar de oneffen ondergrond maken.
 • Doe inspiratie op. Om nog meer plezier uit je RC graafmachine te halen, is het advies om inspiratie op te doen. Dit doe je bijvoorbeeld met onderstaande video, waarin je meerdere RC voertuigen aan het werk ziet:

Waar koop ik een graafmachine?

Een RC auto kun je bij vrij veel aanbieders aanschaffen, maar dit geldt niet voor een RC graafmachine. Een RC graafmachine koop je bij voorkeur bij één van onderstaande specialisten:


Meer RC voertuigen:

Categorieën: Outdoor