Een tweedehands elektrische step: Aanrader of niet?

Last updated by Joni on

Elektrische steps tweedehands kopen

Wil je dolgraag voor jezelf of voor je kind een e-step aanschaffen? Lukt het alleen financieel gezien niet om een nieuwe e-step aan te schaffen?

Of ben je simpelweg niet bereid om veel geld aan een nieuwe variant uit te geven? In beide gevallen is het aan te raden om te kijken naar een tweedehands elektrische step.

Een elektrische step die tweedehands is, is financieel gezien een interessante aankoop. De prijs ligt immers een stuk lager, terwijl er aan de specificaties niks veranderd is.

Of toch wel? Je gaat het lezen in dit informatie artikel over het kopen van een tweedehands elektrische step.

Waarom voor een tweedehands elektrische step kiezen?

Tweedehands elektrische step

Het kopen van een elektrische step kent meerdere voordelen:

  • Fors voordeliger. Een belangrijk voordeel van een tweedehands elektrische step is het prijskaartje. Voor een tweedehands elektrische step betaal je significant minder dan voor een compleet nieuwe variant.
  • Divers aanbod. Het aanbod van tweedehands elektrische steppen is steeds uitgebreider geworden. Meer en meer mensen hebben in de afgelopen jaren immers een nieuwe e-step gekocht. De nodige van deze mensen willen nu afscheid van hun huidige e-step nemen.
  • Prima om uit te proberen. Weet je niet of jij of je kind de e-step leuk gaat vinden? Dan is een tweedehands variant de betere keuze. Je kunt in dat geval – zonder al te groot financieel risico – de step uitproberen.

Waarom níet voor een tweedehands elektrische step kiezen?

Het kopen van een elektrische step heeft ook enkele negatieve kanten:

  • Je weet niet wat je koopt. Een elektrische step kan er op de foto’s prachtig uitzien, maar die kunnen mogelijk bewerkt zijn. Ook is het goed mogelijk dat de technische staat van de elektrische step matig is.
  • De capaciteit van de accu neemt af. Naarmate de accu vaker en vaker opgeladen wordt, gaat dit ten koste van de capaciteit. Mocht je een oudere tweedehands elektrische step kopen, merk je dit mogelijk aan de actieradius.
  • Je loopt bepaalde risico’s. Als je op goed vertrouwen een tweedehands e-step aankoopt, kun je opgelicht worden. Dit is bijzonder lastig om te voorkomen en des te pijnlijker om mee te maken. Zorg er daarom voor dat je héél kritisch bent.

Een elektrische step tweedehands kopen: Waar moet je op letten?

Heb je interesse in het financiële voordeel van een tweedehands e-step? Dan raden wij je dus aan om heel kritisch te zijn.

Kijk kritisch naar de advertenties, stel kritische vragen en vraag zoveel mogelijk foto’s op. Doe verder heel goed onderzoek en gebruik je gezonde verstand.

Er zijn tal van aandachtspunten waar je op kunt/moet letten. De belangrijkste bespreken we graag hieronder.

Soort step

Elektrische step soorten

Ten eerste zou je goed moeten kijken naar het soort step. Welke step wordt precies aangeboden? Van welk merk is deze step en wat is het typenummer?

Als je dat eenmaal weet, kun je via internet meer informatie over de specificaties vinden.

Tevens moet je goed kijken naar de doelgroep van de step. Is het een elektrische step voor volwassenen die tweedehands aangeboden wordt?

Of is het een elektrische step voor kinderen? Bij een elektrische step voor volwassenen moet je op nét iets andere aandachtspunten letten.

Ook is het aan te raden om goed naar het model te kijken. Hierbij is het advies om goed je wensen op een rijtje te zetten.

Wil je bijvoorbeeld een elektrische step met zadel tweedehands kopen? Of gaat je voorkeur uit naar een legale e-step of een opvouwbare e-step? De keuze is reuze én de keuze is aan jou.

Staat van de step

Kapotte elektrische step

Kijk verder heel goed naar de staat van de step. Dit is lastig om op basis van foto’s te bepalen, dus vraag zoveel mogelijk informatie bij de verkoper op.

Eventueel kun je ook langsgaan bij de verkoper, indien hij/zij daar akkoord mee gaat.

Prijskaartje van de step

Is het daadwerkelijk voordelig om voor een tweedehands elektrische step te gaan? Of kun je met je budget beter gaan voor een nieuwe elektrische step van een goedkoper merk, zoals AMIGO?

Maak op dit gebied de juiste afweging voor jezelf.

Een elektrische step tweedehands kopen: Onze conclusie

Elektrische step kopen

Het kopen van een tweedehands elektrische step is niet altijd zonder risico.

De step is mogelijk al eerder kapot gegaan, is alweer wat ouder of kent technische mankementen. Tevens loop je het risico dat de accucapaciteit minder is.

Wij raden daarom het volgende aan: indien het mogelijk is, kun je beter voor een nieuwe elektrische step kiezen.

Dan ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd, terwijl je ook nog recht hebt op de wettelijke garantie. Dat is uiteraard bij een 2de-hands elektrische step ook anders.Meer over e-steps:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *