Assault Bike: Review | Kritische beoordeling & Aanbieding

Last updated by Joni on

Airbike Assault Bike Review

Als je op zoek bent naar een airbike voor thuis, dan heb je vast al eens van de Assault Bike gehoord. Deze airbike is ontzettend populair, door de vele voordelen die het apparaat met zich meebrengt.

De trainingsmogelijkheden zijn namelijk oneindig en ook zou het product heerlijk comfortabel aanvoelen tijdens het fietsen. 

Waarom is deze airbike zo populair? Is de Assault Bike wel echt zo ideaal voor intensieve trainingen en is het geen miskoop?

Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben het product uitvoerig getest. Wil je weten wat onze ervaringen zijn? Daar kom je achter in deze review!

De Assault Bike nader bekeken 

Assault bike airbike

De Assault Bike is een populaire airbike dat is bedoeld voor intensieve thuistrainers.

Of je nou een beginner bent of al meer gevorderd in het sporten; dit fitnessapparaat zorgt voor de meest uitdagende trainingen waarbij veel variatie mogelijk is.

Als je van HIIT-trainingen houdt, dan is deze airbike zeker een geschikte optie. Je kunt kiezen uit allerlei soorten interval-trainingen en daarnaast kun je er zelfs zelf een ontwerpen. 

Onze positieve verwachtingen kwamen zeker uit nadat wij de Assault Bike grondig hadden onderzocht. Een groot voordeel vinden wij voornamelijk de hoogwaardige kwaliteit van deze airbike en het comfort.

We merkten direct dat dit apparaat geschikt is voor intensieve trainingen naar aanleiding van het stevige zadel en de vloeiende trappers. 

Iets dat als nadelig kan worden beschouwd, is het geluid dat de Assault Bike produceert. Tijdens het trainen hoor je een relatief hard geluid en dit is niet voor iedereen even prettig.

Ook het scherm kan in het begin druk ogen en het is even zoeken hoe alles werkt. Gelukkig is dit binnen een mum van tijd gepiept en kun je vervolgens heerlijk genieten van de verschillende trainingsmogelijkheden die er zijn.


De grootste voordelen van de Assault Bike 

De Assault bike is niet zomaar een product. Aan deze airbike zitten heel wat voordelen. We zullen de grootste voordelen voor je opnoemen. 

Hoogwaardige kwaliteit 

Assault bike zadel

De kwaliteit van de Assault Bike is één van de grootste voordelen. Alle materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De bike oogt robuust en voelt stevig aan.

Het materiaal waaruit de bike bestaat is krasbestendig en kan zeker tegen een stootje. Daarnaast is deze airbike voorzien van een heerlijk zacht comfortabel zadel waar je het trainen lang op vol kunt houden.

De materialen waar de Assault Bike uit bestaat, zorgen ervoor dat het apparaat lang mee gaat. Duurzaam kun je deze airbike dus zeker noemen. 

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Assault Bike zul je je nooit vervelen. Deze airbike beschikt over veel verschillende trainingsmogelijkheden.

Je kunt kiezen voor verschillende duurtrainingen, waarop er lang op hetzelfde tempo wordt gefietst. Ook kun je kiezen voor een HIIT-training. Hierbij wordt de intensiteit continu afgewisseld.

Wat uniek is aan deze airbike, is dat de mate van weerstand wordt bepaald door de hoeveelheid kracht die jij zet tijdens het fietsen.

Het luchtweerstandssysteem is dan ook iets dat ervoor zorgt dat je het beste uit de training haalt. 

Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Assault bike review

De airbike beschikt over een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn airbikes die duurder zijn in de aanschaf, maar uiteindelijk van minder hoogwaardige kwaliteit zijn.

Deze airbike kun je aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs waar je uiteindelijk veel voor terug krijgt. 

Zijn er ook nadelen? 

Wil je weten wat de nadelen zijn van de Assault Bike? We zetten ze voor je op een rijtje. 

Het geluid 

Met de airbike is een geruisloze training niet gegarandeerd. De bike produceert een redelijk hard geluid tijdens het trainen. Het is echter wel zo dat dit geluid monotoon is en je hier uiteindelijk aan went. 

Het display

Assault bike display

Het display oogt druk en onoverzichtelijk. Dit kan ervoor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt wanneer je wilt gaan trainen. Gelukkig is het display eenvoudig te begrijpen nadat je een paar keer hebt getraind. 

De Assault Bike vs andere airbikes 

De Assault Bike is uniek in zijn soort. Waarom? De airbike is ontzettend veelzijdig. De HIIT-training is iets wat dit product vooral zo speciaal maakt.

Er zijn verschillende voorgeprogrammeerde intervaltrainingen beschikbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf eentje in te stellen. 

Daarnaast is er bij de Assault Bike zeker niet bespaard op goede materialen. De airbike is voorzien van sterke en robuuste onderdelen en dit heeft dan ook als voordeel dat de bike stevig aanvoelt tijdens het trainen. Van een trillend apparaat heb je helemaal geen last. 

De Assault Bike kritisch beoordeeld 

Over de Assault Bike gaan veel positieve verhalen rond. Dit zorgde ervoor dat wij ook ontzettend nieuwsgierig raakten naar deze populaire airbike.

We besloten het product te bestellen om het uitvoerig te kunnen testen. Wil je weten wat onze ervaringen zijn? We zullen je meenemen in onze kritische beoordeling. 

Comfort 

Assault bike comfort

Allereerst viel het ons op dat de Assault Bike zeer comfortabel traint. Nadat we de airbike hadden gemonteerd, wat overigens zo gedaan was, besloten we om het product direct uit te gaan proberen. 

De airbike is voorzien van een ergonomisch zadel, dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is. Een voordeel aan dit zadel is dat het niet te zacht aanvoelt.

Het is een redelijk hard zadel dat dan ook bedoeld is om intensieve trainingen mee te verrichten.

Ook de trappers voelen comfortabel aan de voeten. De trappers maken vloeiende bewegingen en je hoeft niet bang te zijn dat je voeten van de trappers afglijden. 

Ook werkt de airbike, zoals de naam het al zegt, op luchtweerstand. Tijdens het trainen voel je dan nog wel eens een frisse luchtstroom voorbij komen.

Dit is iets wat wij vooral heel fijn vonden tijdens het trainen. Zo raak je minder snel oververhit en kun je lekker koel trainen. 

Gebruiksgemak 

Het apparaat is eenvoudig te gebruiken, al moesten wij in het begin wel wennen aan het drukke scherm.

Het was voor ons even zoeken hoe het apparaat precies werkte en hoe je het juiste trainingsprogramma instelt. Nadat dit was gelukt, viel het gelukkig reuze mee.

De trainingsmogelijkheden 

Assault bike training

Iets waar we erg benieuwd naar waren zijn de trainingsmogelijkheden. Vooral de HIIT-training trok onze aandacht.

We hebben verschillende HIIT-trainingen uitgevoerd en stuk voor stuk bieden ze allemaal heerlijk veel uitdaging. Op deze manier hoef je je nooit te vervelen. 

Het geluid 

Het geluid van de airbike viel ons direct op. De Assault Bike produceert een redelijk hard geluid en dit kan als storend worden ervaren.

Wij waren er echter na een paar minuten al aan gewend en hebben heerlijk getraind. 

Eindoordeel & Aanbieding 

Nu je weet onze ervaringen met de Assault Bike hebt gelezen, is het natuurlijk de grote vraag of de airbike het geld écht waard is. 

Als het aan ons ligt, is deze airbike het zeker waard om aan te schaffen. Het fitnessapparaat is geschikt voor iedereen die thuis intensieve trainingen wilt uitvoeren.

De airbike is namelijk geschikt voor zes uur intensief gebruik per dag. Dit is heel wat en daarom raden wij het product ook zeker aan.

Voor een aantrekkelijke prijs heb je namelijk een hoogwaardig product waar je heel lang plezier van kunt hebben. 

Wil je weten waar je de beste aanbiedingen kunt vinden? We hebben de beste aanbiedingen voor de Assault bike voor je samengesteld.
Veelgestelde vragen 

Wat is het verschil tussen een hometrainer en een airbike?

De hometrainer is eerder geschikt om duurtrainingen op te kunnen volgen, terwijl een airbike specifiek bedoeld is voor HIIT-trainingen. 

Wat zijn de alternatieven voor de Assault Bike?

Ben je benieuwd naar de alternatieven? De FitBike The Beast is een voorbeeld van een zeer goed alternatief. 


Meer cardio apparatuur:


Categorieën: Fitness