Beste Leasemaatschappij? De 7 beste (private) lease aanbieders

Last updated by Kaz on

beste leasemaatschappij

Men gaat tegenwoordig steeds vaker voor gebruik in plaats van voor bezit. Dit geldt bijvoorbeeld voor een auto; meer en meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen.

Heb je ook interesse in het (private) leasen van een auto? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste private lease aanbiedingen.

Maar, je moet ook goed naar de private lease aanbieders kijken.

Je kunt uit steeds meer aanbiedingen van private lease aanbieders kiezen.

Het is daarom belangrijk om deze aanbiedingen goed te vergelijken, waarbij je ook goed naar de lease aanbieder moet kijken.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij de beste private lease aanbieders voor je geselecteerd.

De 7 beste private lease aanbieders uitgelicht

Wat is voor jou de reden dat je een auto wilt gaan leasen? Ongeacht wat de reden is, kun je terecht bij meerdere leasebedrijven.

Deze autoleasebedrijven zijn zich meer en meer op private lease gaan richten, aangezien deze vorm van leasing super populair geworden is. Dit blijft naar verwachting in de komende jaren ook zo.

Dit betekent dat je nu uit voldoende lease maatschappijen in Nederland kunt kiezen. Graag raden wij je aan om voor één van onderstaande leasemaatschappijen te kiezen.

1. Athlon

Athlon is volgens ons de beste leasemaatschappij van dit moment. Dit is de beste leasemaatschappij voor bedrijven, maar is ook de beste private lease aanbieder.

Bij deze grote leasemaatschappij heb je uit de nodige private lease aanbiedingen de keuze.

Onbezorgd een auto privé leasen. Dat is bij Athlon mogelijk. Dit is één van de grootste autoleasemaatschappijen van Nederland, waardoor het aanbod dusdanig uitgebreid is.

Zo kun je voor een gloednieuwe auto kiezen, maar ook voor een occasion. Door een occasion bij Athlon te private leasen, bespaar je nog meer geld.

De dienstverlening van Athlon is prima te noemen. Deze leasemaatschappij staat graag voor je klaar en voorziet je ook van fijne extra’s. Als je nu van een private lease deal bij Athlon profiteert, krijg je nog eens 500 kilometer gratis bovenop je bundel.

Bij Athlon kun je ook nog eens uit veel deals kiezen. Zo kun je kiezen voor een looptijd van 24 tot 60 maanden, evenals uit 5 kilometerbundels.

De grootste kilometerbundel bevat maar liefst 30.000 kilometers. Al met al is het voor veel mensen uiterst interessant om bij Athlon een auto te private leasen. Je hebt in ieder geval voldoende keuze en je bent van de juiste ondersteuning verzekerd.
2. Ikrij.nl

Geen gedoe. Dat is de slogan van Ikrij.nl waar je echt van uit kunt gaan. Deze private lease maatschappij doet er alles aan om het privé leasen van een auto zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Het enige dat jij hoeft te doen, is je auto te wassen en te tanken.

Bij Ikrij.nl kun je uit een divers aanbod van auto’s kiezen. Je kunt voor één van de gloednieuwe auto’s gaan, waarbij je de auto deels naar eigen wens samen kunt stellen.

Je kunt ook voor één van de private lease occasions kiezen. Deze auto’s hebben al een gebruiker gehad, maar voldoen aan de scherpste eisen van deze leasemaatschappij. Vandaar dat je met een gerust hart voor één van de occasions bij Ikrij.nl kunt kiezen.

Bij deze private lease maatschappij geniet je van de nodige voordelen. Zo hoef je geen grote investering te doen, terwijl Ikrij.nl ook nog je huidige auto over kan kopen.

Verder geniet je bij deze leasemaatschappij van een vast en transparant maandtarief. Je weet simpelweg precies wat je elke maand aan je auto qua kosten kwijt bent.

Zit je met een vraag of heb je bijvoorbeeld schade gereden? Als je je auto bij Ikrij.nl leaset, geniet je van één vast aanspreekpunt. Dit maakt het des te fijner om een auto bij deze beste private lease aanbieder te leasen.

Belangrijk detail: Ikrij.nl is onderdeel van de Wittebrug Groep. Dit is één van de grootste dealerholdings van ons land.
3. Forward Lease

Forward Lease is niet de grootste leasemaatschappij van Nederland, maar heeft wel veel te bieden. Juist doordat dit een vrij compacte organisatie is, is dit een prima private lease aanbieder. Forward Lease is namelijk in staat om persoonlijke service te verlenen.

De leasemogelijkheden bij Forward Lease zijn ook divers. Je kunt voor een private lease deal kiezen, maar je kunt ook zakelijk een auto leasen.

Indien je voor private lease kiest, heb je in ieder geval uit veel auto’s de keuze. Hierbij vallen de maandtarieven ook direct in positieve zin op; je bent niet al te veel kwijt voor één van de private lease deals bij Forward Lease.

Wil je nog goedkoper uit zijn? Dan kun je bij Forward Lease ook nog een occasion leasen. Je hoeft hierdoor niet al te lang op je auto te wachten, terwijl de maandprijs bijzonder gunstig is.

Al met al heb je bij Forward Lease voldoende keuze uit leaseauto’s.

Ongeacht voor welke leaseauto je kiest, geniet je van 3 voordelen:

  • Persoonlijk contact & advies
  • Alles bij jouw vertrouwde dealer
  • Jouw zaken professioneel geregeld
4. XL Lease

Wil je zakelijk een auto leasen? Dan is XL Lease één van de beste leasemaatschappijen van Nederland. Deze partij richt zich specifiek op zakelijke deals, waardoor men veel specifieke kennis heeft.

Bij deze leasemaatschappij geniet je bovendien van veel mogelijkheden. Zo kun je voor full operational lease kiezen en voor financial lease.

Ook kun je voor occasion lease kiezen, waardoor je nog minder geld voor je zakelijke auto hoeft te betalen. Tot slot is het ook nog mogelijk om voor elektrisch leasen te kiezen.

Bij XL Lease geniet je ook nog van een geweldige service. Zo kun je gebruik maken van een speciale app, waarmee je alles met betrekking tot je auto kunt regelen. Ook kun je op meerdere manieren contact opnemen met de klantenservice.
5. Lease’m

Dit is niet alleen één van de beste private lease aanbieders, maar is ook nog de aanbieder met de leukste naam. De naam had niet treffender kunnen zijn; Lease’m.

Bij deze leasemaatschappij kun je uit veel auto’s kiezen. Je kunt hierbij van één van de deals profiteren, maar je kunt ook zelf een auto samenstellen.

Ongeacht waar je voor kiest, ben je van een vast maandbedrag verzekerd. Vervolgens verloopt de aflevering, onderhoud en banden via de dealer. Je geniet bij deze leasemaatschappij ook nog van persoonlijk contact.

Weet je niet zo goed wat je precies wilt? Neem dan vooral contact op met de klantenservice van Lease’m. De klantenservice staat graag voor je klaar om je van het juiste advies te voorzien.
6. Yourlease.nl

Yourlease.nl is volgens ons één van de beste private lease aanbieders. Deze aanbieder biedt meerdere leaseauto’s aan, waaronder elektrische auto’s.

Men richt zich echter niet alleen op private lease, maar ook op business lease. Het is als zakelijke klant bij Yourlease.nl mogelijk om zowel personenauto’s als bestelwagens te leasen.

Ook voor andere voertuigen ben je bij Yourlease.nl aan het juiste adres. Bij deze aanbieder kun je ook elektrische fietsen en elektrische scooters leasen.

Je geniet hoe dan ook van een prima service en van een scherp vast maandbedrag. Wat ons aanspreekt, is dat Yourlease.nl zich specifiek op elektrische auto’s richt. Dat past uiteraard perfect in de huidige maatschappij.
7. Just Lease

Heb je de wens om een auto private te leasen? Dan kun je hiervoor ook prima terecht bij Just Lease. Zoals de naam van deze leasemaatschappij al aangeeft, is het ‘gewoon’ makkelijk om hier een auto te private leasen.

Dit komt onder meer doordat je bij deze leasemaatschappij uit heel veel deals kunt kiezen.

Bij deze leasemaatschappij kun je zowel private- als zakelijk leasen. Wil je graag private leasen? Dan kun je voor een gloednieuwe auto kiezen, maar ook voor een occasion.

Of wil je graag elektrisch rijden? Ook daarvoor biedt Just Lease speciale private lease deals aan.

De diensten en ondersteuning zijn bij Just Lease ook prima te noemen. Je kunt op meerdere manieren contact opnemen, je geniet van fijne extra’s en je kunt het leasecontract naar wens samenstellen.

Dit doe je bijvoorbeeld door zelf de looptijd en kilometerbundel te bepalen.
Wat is voor jou de beste private lease aanbieder?

Naar welk van bovenstaande 7 private lease aanbieders gaat op dit moment je voorkeur uit? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om dit te bepalen.

Het is daarom aan te raden om goed onderstaande tips op te volgen. Met deze tips vind je relatief snel de juiste private lease aanbieder voor jou.

Tip 1: Denk goed na hoe je wilt leasen

Het leasen van een auto is tegenwoordig erg gebruikelijk. Dit geldt voor het zakelijk leasen van een auto, maar geldt inmiddels ook voor het private leasen van een auto. Het is nu aan jou om te bepalen hoe je een auto wilt leasen.

Wil je graag een privé auto leasen? Dan kies je voor private lease. Bij bovenstaande aanbieders heb je de keuze uit de beste private lease aanbiedingen. Dankzij deze aanbiedingen betaal je een scherp en vast maandbedrag.

Wil je graag een auto zakelijk leasen? Ook dan kun je bij meerdere van bovenstaande lease aanbieders terecht. Je kunt hiervoor echter ook terecht bij de grootste leasemaatschappijen van ons land. Hierbij kun je onder meer denken aan LeasePlan.

Tip 2: Denk goed na wat je wilt leasen

Heb je een keuze tussen private- en zakelijke lease gemaakt?

Dan is het zaak om na te denken over wat je wilt leasen:

  • Een gloednieuwe auto. Heb je de wens om in een gloednieuwe te rijden? Dan kun je bij meerdere van bovenstaande leasemaatschappijen de auto naar wens samenstellen. Wel moet je rekening met een langere levensduur houden.
  • Een occasion. Wil je graag zo goedkoop mogelijk een auto leasen? Dan is het aan te raden om voor occasion lease te kiezen. Bij occasion lease betaal je niet alleen een laag maandbedrag, maar je kunt ook nog eens snel in de auto rijden. Bij occasion lease heb je immers niet met een maandenlange levertijd te maken.
  • Elektrische auto. Wil je graag in een elektrische auto rijden? Dan kun je bij meerdere leasemaatschappijen terecht voor een elektrische lease auto. Bij veel leasemaatschappijen kun je voor speciale elektrische leasedeals kiezen.

Tip 3: Kijk goed naar de ervaringen van andere mensen

Wil je een auto private- of zakelijk leasen? In beide gevallen is het erg belangrijk dat je voor een goede leasemaatschappij kiest. Wij raden je daarom aan om goed naar de ervaringen van andere mensen te kijken.

Richt je bijvoorbeeld op de bevindingen van de Consumentenbond, maar ook op de bevindingen van andere consumenten. Hiermee krijg je een duidelijke indruk van de ervaringen met de betreffende leasemaatschappij.

Tip 4: Let goed op de voorwaarden

Tot slot raden wij je aan om goed op de voorwaarden te letten. Hoeveel kilometers mag je met de auto rijden? Wat is de looptijd van het lease contract?

En van welke voorwaarden kun je verder nog uitgaan? De verschillen op dit gebied kunnen per private lease aanbieder groot zijn, dus verdiep je hier even goed in.

Officiële verkiezingen van de beste leasemaatschappij

In 2022 heeft ALD Automotive de titel ‘Beste leasemaatschappij’ gewonnen. Friesland Lease werd uitgeroepen tot de beste Private Lease middelgrote en kleine leasemaatschappij.

In 2021 won Alphabet de eerstgenoemde titel, terwijl Friesland lease ook in dat jaar al een award in de wacht wist te slepen.


Meer over lease auto’s:


Categorieën: Outdoor