Goedkope private lease auto – De top 10 goedkoopste!

Last updated by Kaz on

goedkope private lease auto

Wil je zo goedkoop mogelijk auto kunnen rijden? En wil je hierbij ook nog van vaste kosten per maand uit kunnen gaan?

Dan is het uitermate interessant om een auto te private leasen. Je betaalt een vast bedrag per maand, waarvoor je in ruil gebruik van de auto mag maken.

Als je hier zo min mogelijk geld aan uit wilt geven, zit je in dit artikel goed. Wij zijn namelijk op zoek naar de beste goedkope private lease auto gegaan.

Daaruit zijn meerdere interessante zaken naar voren gekomen, zoals een top 10 van voordelige private lease auto’s. Onze bevindingen delen wij met je in dit artikel.

De 10 goedkoopste private lease auto’s

Kun je voor 99 euro of voor 150 euro een auto private leasen? Nee, die tijden liggen ver achter ons. Nieuwe auto’s worden steeds duurder, waardoor het leasen van een auto ook duurder geworden is.

Gelukkig is het alsnog mogelijk om relatief goedkoop een auto te private leasen. Dat doe je door voor één van onderstaande 10 private lease auto’s/deals te kiezen.

1. Skoda Citigo via YourLease

Wil je graag voor de goedkoopste lease auto gaan? Dan kom je al snel bij de Skoda Citigo uit. Deze compacte stadsauto is bij YourLease erg voordelig te leasen.

Je betaalt voor deze auto zo’n 190 euro per maand. Daarbij is het wel goed om te weten dat je uit meerdere leasecontracten kunt kiezen. Zo bepaal je zelf wat de looptijd en het kilometrage wordt.

Overigens is de Skoda Citigo luxe uitgerust. De auto beschikt standaard over elektrische ramen voor, ESP en ABS. Het is wel goed om te weten dat je geen volledig nieuwe auto krijgt.

Het gaat om een occasion met slechts een paar duizend kilometer op de teller.
2. Toyota Aygo via YourLease

We blijven nog even bij de leasemaatschappij YourLease. Bij die private lease maatschappij kun je namelijk voor slechts 208 euro per maand een Toyota Aygo leasen.

Deze kleine auto leasen kost je net iets meer dan 200 euro, waarna je alleen nog maar de brandstof hoeft te betalen. De totale maandelijkse kosten blijven hierdoor goed behapbaar.

Dit betreft ook een tweedehands auto. Een tweedehands auto met slechts een paar duidend kilometer op de teller en met een vrij luxe uitrusting.

Zo beschikt de Aygo standaard over bijvoorbeeld elektrische ramen voor. Het genoemde maandbedrag is op basis van maximaal 5.000 km per jaar.
3. Peugeot 108 via YourLease

Spreekt de Toyota Aygo je grotendeels aan? Wil je alleen liever een andere kleine auto leasen? Dan raden wij je aan om naar de Peugeot 108 deal bij YourLease te kijken. De 108 is eigenlijk dezelfde auto als de Aygo, maar dan wel met een ander logo op de auto.

Goedkoop een auto leasen privé is dankzij YourLease in ieder geval goed mogelijk. Voor de Peugeot 108 betaal je maandelijks ongeveer 210 euro.

Voor dit bedrag krijg je een auto van slechts een paar jaar oud. Deze auto ziet er in ieder geval keurig uit en is ook nog van de nodige opties voorzien.
4. Citroën C1 via Ikrij.nl

Is YourLease dan de enige aanbieder van goedkope private lease auto’s? Nee, dat is niet het geval. Bij Ikrij.nl kun je bijvoorbeeld voor 209 euro per maand een Citroën C1 leasen. Deze auto is qua afmetingen en uitvoering volledig gelijk aan de Aygo en 108.

Het is hierbij goed om te weten dat je geen nieuwe auto bij Ikrij.nl leaset. Het gaat om een tweedehands auto die slechts een paar duizend kilometer gereden heeft.

Dit uit zich echter wel in het voordelige prijskaartje. Een auto voor net iets meer dan 200 euro per maand rijden, is normaal gesproken niet mogelijk. Bij Ikrij.nl is het gelukkig nu wél mogelijk.
5. Volkswagen Up! via YourLease

Heb je goede ervaringen met het merk Volkswagen? En zou je graag je auto leasen zo goedkoop mogelijk houden? Dan wijzen wij je graag op deze deal van YourLease. Bij deze private lease aanbieder kun je al voor 218 euro een Volkswagen Up! private leasen.

Met deze auto geniet je van het nodige gemak. Dit komt vooral doordat de Up! een uiterst betrouwbare auto is gebleken, maar ook doordat je van een vast maandbedrag uit kunt gaan.

Overigens betreft dit ook een goedkope private lease occasion deal. De Volkswagen Up! is slechts een paar jaartjes oud.
6. Kia Picanto via YourLease

Wil je een kleine auto zo goedkoop mogelijk leasen? Het mag inmiddels duidelijk zijn dat je hiervoor bij YourLease aan het juiste adres bent.

Bij deze aanbieder kun je ook een Kia Picanto goedkoop leasen. Je betaalt hier een bedrag van ongeveer 220 euro per maand voor.

Voor dit bedrag krijg je geen gloednieuwe Kia Picanto. Nee, YourLease biedt auto’s aan die tussen 2018 en 2021 gebouwd zijn.

De auto heeft volgens YourLease maximaal 25.000 km gereden en is van alle gemakken voorzien. Bij YourLease heb je ook nog de keuze uit meerdere looptijden!
7. Opel Karl via YourLease

Wil je een auto goedkoop private leasen? Dan is het interessant om eens naar de Opel Karl te kijken. Deze compacte stadsauto van Opel rijdt bijzonder zuinig, waardoor je weinig geld aan de brandstof kwijt bent.

Bovendien kun je deze stadsauto voor slechts 220 euro bij YourLease leasen.

Voor net iets meer dan 200 euro ben je dus al de trotse gebruiker van deze auto. De auto zelf is niet volledig nieuw, maar dat is dan ook in het maandbedrag terug te zien.

Bovendien is Opel Karl van veel handige extra’s voorzien, waaronder een multifunctioneel stuurwiel en cruise control.
8. Fiat 500 via YourLease

Ben je liefhebber van de iconische Fiat 500? Dan is het fijn om te weten dat je de Fiat 500 ook bij YourLease privé kunt leasen. Bij deze aanbieder betaal je slechts 230 euro per maand.

Krijg je hier dan een volledig nieuwe Fiat 500 voor? Nee, dat is niet het geval. Je krijgt een occasion.

Het genoemde bedrag is op basis van maximaal 5.000 kilometer per jaar. Ook is dit prijskaartje gebaseerd op een looptijd van 48 maanden en het feit dat je 8 schadevrije jaren hebt.

Als je minder schadevrije jaren hebt, stijgt de prijs per maand logischerwijs.
9. Mitsubishi Space Star via ANWB

Ook bij ANWB ben je in staat om een goedkope auto te private leasen. Je kunt bij deze aanbieder voor 259 euro per maand de Mitsubishi Space Star leasen.

Deze stadsauto is niet alleen compact, maar is ook uiterst betrouwbaar gebleken. Je rijdt op een aangename manier de nodige kilometers in deze auto.

Bij ANWB lease je geen occasion, maar een volledig nieuwe auto. Dit betekent dat je deze Mitsubishi ook nog naar eigen wens samen kunt stellen.

Indien je voor een looptijd van 72 maanden gaat, betaal je slechts 259 euro per maand. Dit is overigens wel op basis van maximaal 5.000 kilometer per jaar.
10. Fiat Panda via ANWB

We sluiten deze top 10 van goedkope private lease auto’s in stijl af. Dat doen we met de Fiat Panda. Deze populaire auto kun je voor een maandbedrag van 259 euro per maand leasen bij ANWB.

Dat wat voor de Mitsubishi Space Star geldt, geldt ook voor de Fiat Panda. Ook dit betreft een nieuwe auto die je geheel naar wens samen kunt stellen.

Wil je van het tarief van 259 euro per maand genieten? Dan zou je voor een looptijd van 72 maanden en maximaal 5.000 kilometer per jaar moeten kiezen.

Bij de Fiat Panda kun je ook nog uit meerdere looptijden, samenstellingen en opties kiezen. De keuzes die je maakt, zijn uiteraard van invloed op de maandprijs.
Wat is voor jou de beste goedkope private lease auto?

De goedkoopste lease auto van dit moment is de Skoda Citigo. Deze compacte stadsauto lease je voor nog geen 200 euro per maand. Dit betekent echter niet dat dit de beste optie voor jou is.

Om tot de beste keuze te komen, zijn er tal van punten waar je even goed op moet letten. Deze aandachtspunten bespreken we hieronder.

Nieuwe auto of occasion

Ga je voor een goedkope private lease occasion? Of kies je voor een goedkope nieuwe auto die je gaat private leasen? Dit is één van de belangrijkste knopen die je voor jezelf door moet hakken.

Wil je je auto leasen zo goedkoop mogelijk houden? Dan kies je het beste voor de occasion. Een occasion leasen is hoe dan ook goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto!

Soort auto

Je hebt ook nog met het soort auto te maken. Heb je bijvoorbeeld voorkeur voor een specifiek merk? Of moet de auto over bepaalde eigenschappen beschikken? Dit zijn ook belangrijke vragen om voor jezelf even goed/kritisch naar te kijken.

Daarbij moet je ook nog naar de transmissie kijken. Wil je voor een goedkope private lease auto met automaat gaan? Dan moet je rekening houden met een forsere investering.

De meeste auto’s die je goedkoop kunt private leasen, zijn stuk voor stuk auto’s met een handgeschakelde transmissie.

Wil je graag een elektrische auto leasen? Het is vrij lastig om een goedkope private lease elektrische auto te vinden. Het aanbod hiervan is gewoonweg wat beperkter.

Looptijd & kilometrage

De prijs per maand wordt niet alleen door de auto bepaald, maar ook door de volgende factoren:

 • Looptijd. Je kunt bij veel private lease aanbieders uit meerdere looptijden kiezen. Indien je voor een langere looptijd gaat, daalt de maandprijs aanzienlijk. Kies je voor een kortere looptijd? Dan betaal je meer per maand, maar ben je wel flexibeler.
 • Kilometrage. Des te meer kilometers je met je auto rijdt, des te hoger het tarief per maand wordt. Let ook goed op de meerprijs die je voor meer gereden kilometers moet betalen. De ervaring leert dat je voor de meer gereden kilometers fors bij moet betalen.

Aanbieder

Het advies is om ook goed naar de aanbieder te kijken.

Wij wijzen je hierbij graag op het volgende:

 • Het aanbod van de aanbieder. Wat voor auto’s biedt de private lease aanbieder precies aan? En welke voorwaarden hanteert deze aanbieder precies? Dit zijn ook belangrijke vragen om naar te kijken.
 • De voorwaarden van de aanbieder. Kijk heel goed naar de voorwaarden die door de aanbieder gehanteerd worden. Check bijvoorbeeld wat er gebeurt als je schade aan je auto hebt. Ga ook goed na of je pechhulp hebt. Tevens zou je goed moeten kijken naar de mogelijkheden om de auto vroegtijdig in te leveren. Bij sommige maatschappijen is dit mogelijk als je bijvoorbeeld je baan kwijtraakt.
 • De reputatie van de aanbieder. Ga ook goed na wat de reputatie van de aanbieder is. Je kunt hiervoor het beste online even de reviews van andere mensen checken. Aan de hand van die reviews krijg je een duidelijke beeld van de aanbieder.
 • De aanbiedingen. Meerdere aanbieders stunten regelmatig met een private lease aanbieding. Door zo’n aanbieding betaal je fors minder geld, waardoor je over de gehele looptijd genomen een stuk minder geld kwijt bent.

Waarom zou je voor een goedkope private lease auto kiezen?

In meerdere situaties is het interessant om voor een goedkope private lease auto te kiezen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je weinig kilometers maakt.

Indien je weinig kilometers maakt, is het zonde om duizenden euro’s aan je auto uit te geven. In plaats daarvan kies je beter voor een private lease aanbieding met een interessant tarief per maand.

Wil je graag van enige flexibiliteit verzekerd zijn? Ook dan is het aan te raden om voor een goedkope private lease auto te kiezen.

Zeker als de voorwaarden van de aanbieder interessant zijn, is het interessant om voor een private lease deal te kiezen.

Goedkoop een auto private leasen; dat doe je zo!

 • Check de auto’s uit bovenstaande top 10
 • Ga naar de website van de betreffende leasemaatschappij
 • Stel de auto eventueel naar je wens samen
 • Selecteer de gewenste looptijd en kilometrage
 • Sluit het leasecontract af
 • Wacht totdat de auto geleverd wordt


Meer over lease auto’s:


Categorieën: Outdoor