Goedkope shortlease? Bekijk de 6 goedkoopste shortlease auto’s

Last updated by Kaz on

goedkope shortlease

Heb je voor slechts een paar maanden een leaseauto nodig? Dan is het interessant om voor een shortlease deal te kiezen.

Dit is een deal die je bijvoorbeeld voor 1 maand, voor 3 maanden of voor 6 maanden afsluit.

Door de korte looptijd geniet je van veel flexibiliteit. Keerzijde is echter dat de maandprijs bij dergelijke korte looptijden vaak erg hoog ligt.

Voldoende reden om op zoek naar de goedkoopste shortlease deal te gaan.

6 goedkope shortlease deals uitgelicht

Wil je een goedkope shortlease auto particulier leasen? Dan heb je daar op dit moment onwijs veel mogelijkheden voor. Je kunt namelijk uit veel aanbiedingen van veel leasemaatschappijen kiezen.

Ook de beste leasemaatschappijen komen met interessante deals op de proppen, waardoor je een uitgebreide vergelijking voor jezelf kunt maken.

Of wil je een goedkope shortlease zakelijk afsluiten? Ook in dat geval heb je meer dan voldoende keuze.

Maar, waar ben je nou het goedkoopste uit? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder.

Neem de 6 beste deals door en sluit direct een goedkoop shortlease contract af.

1. Shortlease Nederland: vanaf 188 euro per maand

Zou je graag een goedkope shortlease auto willen leasen? Dan zit je hiervoor bij Shortlease Nederland maar al te goed. Bij deze partij kun je voor een bedrag van 188 euro per maand een auto leasen.

Je geniet hierbij niet alleen van een lage maandprijs, maar ook van flexibele contracten. De minimale periode bedraagt 1 maand. Na deze eerste maand kun je elke dag het contract opzeggen, indien gewenst.

Bij Shortlease Nederland heb je ook nog de keuze uit veel auto’s. Uiteraard is de maandprijs wel afhankelijk van de auto waar je voor kiest.

Elke auto die je bij Shortlease Nederland leaset, is inclusief Allrisk verzekering en 24 uur alarmservice. Ook zit in de maandprijs de kosten voor onderhoud en reparaties verwerkt.
2. Shortlease123: vanaf 219 euro per maand

Ook bij Shortlease123 is het mogelijk om voor een goedkope shortlease particulier te gaan. De goedkoopste auto binnen het aanbod van deze aanbieder kost je slechts 219 euro per maand.

Voor dit bedrag krijg je een kleine stadsauto, waarna je alleen nog maar hoeft te tanken. Alle mogelijke, bijkomende kosten zitten namelijk al in de maandprijs verwerkt.

Bij Shortlease123 kun je ook nog uit meerdere looptijden kiezen. Je kunt een auto voor 1 maand leasen, maar je kunt ‘m ook voor 2 jaar leasen. Indien je bij Shortlease123 een auto wilt leasen, heb je de keuze tussen de modellen van Ford, Mazda en Seat.
3. VWP Shortlease: vanaf 235 euro per maand

Als je goedkoop een auto wilt shortleasen, kun je ook bij VWP Shortlease terecht. Bij deze leasemaatschappij lease je een auto voor een vanaf prijs van 235 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je bijvoorbeeld een Citroën C1, Toyota Aygo of Peugeot 108.

De looptijd bepaal je bij deze aanbieder volledig zelf. Je geniet hoe dan ook van een paar zekerheden, waaronder een direct opzegbaar contract.

Met een shortlease van VWP Shortlease zit je dus nergens aan vast. Je hebt voldoende mogelijkheden om flexibel te zijn. De prijs die je per maand betaalt, is bovendien altijd gelijk. Je kunt je autokosten hiermee perfect budgetteren.
4. Yourlease: vanaf 298 euro per maand

Bij Yourlease kun je een compacte stadsauto voor een bedrag van 298 euro per maand leasen. Dit betreft een occasion in nieuwstaat, zoals een Toyota Aygo. Dit is dezelfde auto als die je bij VWP Shortlease kunt leasen.

Wat Yourlease erg sterk doet, is de auto zo snel mogelijk thuisbezorgen. Je kunt in veel gevallen al binnen 48 uur rijden.

Je zit bij Yourlease wel aan een langere looptijd vast. Pas na 12 maanden is het contract bij Yourlease namelijk opzegbaar. Als je van veel flexibiliteit verzekerd wilt zijn, kun je daarom beter voor één van bovenstaande deals kiezen.

Bij Yourlease ben je echter wel van een prima service en betrouwbare naam verzekerd. Let er op dat de deals niet altijd voor particulieren beschikbaar zijn.
5. Bourguignon Lease: vanaf 350 euro per maand

Het is ook bij meer en meer dealers mogelijk om een auto te shortleasen. Een goed voorbeeld hiervan is Bourguignon. Deze dealer verkoopt niet alleen auto’s, maar biedt ook verschillende vormen van lease aan.

Zo kun je bij Bourguignon ook voor een goedkope shortlease particulier kiezen. Voor de goedkoopste shortlease deal betaal je 350 euro per maand.

Voor dit bedrag krijg je een nieuwe Kia Picanto geleverd. Je sluit hier een contract voor af van een periode van 1 tot 12 maanden. Als de eerste maand van het contract voorbij is, kun je het contract elke dag opzeggen.

De kosten die je bij Bourguignon betaalt, is de all-in prijs. Dit betekent dat je alleen nog maar de tankbeurten hoeft te betalen.
Aandachtspunten bij het uitkiezen van een goedkope shortlease

Spreekt het principe van shortlease je aan? Sluit deze vorm van leasing ook perfect op je situatie aan? Dan is het zaak om op zoek naar de goedkoopste shortlease te gaan.

Ten eerste moet je goed naar je situatie kijken. Ben je een particulier? Of wil je juist voor een goedkope shortlease zakelijk gaan?

Ten tweede moet je goed naar het soort auto kijken. In wat voor auto wil je rondrijden? Moet dit een compleet nieuwe auto zijn of is een occasion ook voldoende?

Ten derde heb je met de looptijd van het contract te maken. Shortlease is een contract voor een korte termijn, maar dit loopt uiteen van bijvoorbeeld shortlease van 1 maand tot 12 maanden. Je moet dus goed bepalen hoe lang je van de auto gebruik wilt maken.

Ten vierde heb je met de voorwaarden te maken. Wanneer kun je het contract kosteloos opzeggen? Aan welke verplichtingen moet je je houden? En waar moet je aan voldoen om een auto te kunnen shortleasen?

Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je op voorhand naar moet kijken.

Tot slot heb je ook nog met de maandprijs te maken. Zoals hierboven al gesteld, is een shortlease auto vrij prijzig. Zelfs als je voor één van de goedkoopste shortlease auto’s kiest. Maak daarom voor jezelf de juiste afweging.

Waarom voor goedkope shortlease kiezen?

Wil je voor een goedkope private lease auto gaan? Dan sluit je het contract voor een langere periode af. Je kunt hierbij denken aan een periode van 48 maanden.

Tijdens deze lange periode heb je altijd met de verplichtingen te maken richting je leasemaatschappij. Daarbij moet je ook met een beperkte mate van flexibiliteit rekening houden.

Kies je daarentegen voor de goedkoopste shortlease voor een particulier?

Dan geniet je van een paar belangrijke voordelen:

  • Je sluit het contract voor een korte periode af. Twijfel je bijvoorbeeld of je wel echt een auto nodig hebt? Weet je niet zo goed of shortlease wel bij jou past? Of is er een andere reden waarom je voor een korte periode een auto wilt hebben? Dan past shortlease perfect bij je wensen. Het belangrijkste kenmerk van shortlease is immers dat je het contract voor een korte periode afsluit.
  • Je bent erg flexibel. Bij veel shortlease deals ben je ook nog eens erg flexibel. Dit heeft met name betrekking op de opzegtermijn. Bij veel short lease contracten is het ná de eerste maand mogelijk om het contract per dag op te zeggen. Besluit je bijvoorbeeld op maandag dat je geen auto meer nodig hebt? Dan kun je het contract al op dinsdag laten beëindigen.
  • Je geniet van één totaalprijs. De prijzen die we hierboven benoemd hebben, zijn de totaalprijzen. Dit betekent dat je alleen dit bedrag hoeft te betalen plus de bijkomende kosten voor het tanken. Alle andere kosten zitten reeds in het maandtarief verwerkt.
  • Je loopt weinig risico. Door bovengenoemde punten loop je relatief weinig risico. Je bent niet aan een lang contract gebonden en je hoeft ook niet bang te zijn voor verborgen kosten. Is dat ook bij een private lease aanbieding het geval? Ja, dat laatste wel. Ook bij een private lease aanbieding betaal je één vast bedrag. Maar, je bent lang niet zo flexibel als bij shortlease. Vandaar ook dat meer en meer mensen toch voor shortlease kiezen.

Waarom niet voor goedkope shortlease kiezen?

Het lijkt erg interessant te zijn om voor shortlease te kiezen. Dat is ook het geval, maar je moet ook met een paar minpunten rekening houden:

  • Het aanbod is niet super uitgebreid. Als je op zoek bent naar een goedkope private lease elektrische auto, dan heb je voldoende mogelijkheden. Ben je echter op zoek naar een shortlease deal, bijvoorbeeld van een elektrische auto? Dan is het aanbod zeer beperkt. Doordat je uit niet al teveel shortlease deals kunt kiezen, is het lastig om een uitgebreide vergelijking te maken.
  • De kosten liggen vrij hoog. Zet de kosten van shortlease en private lease maar eens naast elkaar. Doordat je het contract bij private lease voor een langere termijn afsluit, loopt de leasemaatschappij een stuk minder risico. Dat zie je dan ook duidelijk aan de maandprijs. Zelfs voor een goedkope shortlease betaal je meer dan voor een goedkope private lease.Meer over leasen:


Categorieën: Outdoor