Goedkope private lease elektrische auto: De beste opties

Last updated by Kaz on

goedkope private lease elektrische auto

Zo goedkoop mogelijk rijden? Dat doe je in een private lease auto. Wil je daarbij ook nog eens duurzaam rijden?

Dan kom je al snel bij een elektrische auto uit. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om goedkoop een elektrische auto te private leasen.

Wat is de goedkoopste private lease elektrische auto? En waar moet je op letten bij het afsluiten van een private lease contract voor een elektrische auto?

Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel graag een passend antwoord.

De beste goedkope private lease elektrische auto’s

Duurzaam en goedkoop auto rijden. Dat doe je in een elektrische auto die je private leaset. Door zo’n auto te leasen, maak je met het oog op de toekomst ook nog de juiste keuze.

Wij wijzen je daarvoor graag op onderstaande auto’s en deals.

1. Dacia Spring via YourLease

De Dacia Spring is een fraaie, handige en goedkope elektrische auto. Deze auto staat iets hoger op zijn wielen, waardoor je ook nog een goed overzicht hebt vanuit de auto.

Bovendien kun je deze elektrische auto momenteel erg goedkoop leasen. Al voor een bedrag van 303 euro per maand rijd je in deze auto.

Voor dit leasebedrag sluit je een contract van 48 maanden af. Hierbij is het kilometrage vastgesteld op 5.000 kilometer per jaar.

Zeker als je niet al te vaak rijdt, is dit een ideale optie. Je rijdt in een gloednieuwe elektrische auto, betaalt hier een zachte prijs per maand voor en geniet van veel gemak.
2. Renault Twingo EV

Wil je graag een zo’n compact mogelijke elektrische auto leasen? Dan wijzen wij je graag op de Renault Twingo EV. Deze auto is bijzonder compact uitgevoerd, is naar wens samen te stellen en biedt prima rijprestaties.

Bovendien hoef je bij de leasemaatschappij van ANWB niet de hoofdprijs te betalen.

Bij ANWB kun je deze auto al vanaf 349 euro per maand leasen. Voor dit bedrag ga je een contract voor 72 maanden aan.

Dat is vrij lang, maar je bent gedurende deze periode wel verzekerd van een fijne elektrische auto. Het kilometrage is hierbij overigens 5.000 kilometer per jaar.
3. Smart Fortwo EQ

Een andere compacte elektrische stadsauto is de Smart Fortwo EQ. Deze elektrische auto kun je voor een bedrag van 350 euro per maand leasen. Dit doe je bij de leasemaatschappij Just Lease, waarbij je een contract voor 60 maanden aangaat.

Wat hier een groot voordeel bij is, is de kilometrage. Je mag bij dit leasecontract namelijk 12.000 km per jaar rijden. Mocht je meer dan 5.000 km per jaar rijden, is dit de aangewezen optie voor je.

Dat je voor deze elektrische auto zo weinig per maand moet betalen, vinden wij hoogst opmerkelijk. Sla dus direct je slag.
4. Fiat 500e

De iconische Fiat 500 is inmiddels ook in een elektrische variant uitgebracht. Als je voorkeur naar die variant uitgaat, kun je ‘m al voor een bedrag van 361 euro per maand leasen.

Dit leasecontract sluit je dan af bij Just Lease. Het mooie hierbij is dat je de auto zelf samen kunt stellen.

Met deze auto kun je ook nog de nodige kilometers per jaar afleggen. Je sluit namelijk een contract af voor 60 maanden met 12.000 km per jaar.

Als je bovengemiddeld veel kilometers moet maken, is dit een uitgelezen oplossing voor je. De Fiat 500e ziet er ook nog eens leuk uit!
5. Opel Corsa-e

De Opel Corsa-e is een net iets grotere elektrische auto. Als je deze auto zelf wilt kopen, ben je hier bijna 35.000 euro aan kwijt. Gelukkig is het mogelijk om ‘m ook goedkoop te leasen. Je kunt hierbij uitgaan van een leasebedrag van zo’n 409 euro per maand.

Deze auto is voor dit bedrag te leasen bij ANWB. Je sluit hierbij een leasecontract voor 72 maanden af. De komende 6 jaar ben je hierdoor van een prima en relatief ruime auto verzekerd. Je mag hiermee overigens 5.000 kilometer per jaar rijden. 
6. Peugeot e-208

Ook het merk Peugeot mag in deze lijst niet ontbreken. Dit Franse merk is namelijk met een elektrische versie van de 208 op de markt gekomen.

De 208 is van zichzelf al een populaire auto, maar de elektrische variant doet hier nog een extra schepje bovenop. Deze elektrische variant lease je voor een bedrag vanaf 429 euro per maand.

Dit doe je bij de aanbieder Yourlease. Voor een dergelijk zacht bedrag lease je deze auto 60 maanden lang met een maximaal kilometrage van 5.000 km per jaar.

Wil je liever meer rijden? Dan kun je terecht bij andere leasemaatschappijen, waaronder Athlon.
7. Peugeot e-2008

Deze top 7 sluiten we met het merk Peugeot af. Daar waar de e-208 een populaire stadsauto is, is de Peugeot e-2008 een populaire gezinsauto.

Dit is een soort van SUV, waardoor je in deze auto van de nodige ruimte verzekerd bent. Ideaal als je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt.

Deze relatief grote auto lease je voor een bedrag van 474 euro per maand. Voor dit leasebedrag sluit je een contract voor 72 maanden af met een maximaal kilometrage van 5.000 per jaar.

Dit doe je bij de leaseaanbieder ANWB, waarbij je van prima voorwaarden verzekerd bent.
Redenen om voor een goedkope private lease elektrische auto te kiezen

Is het logisch om voor een private lease elektrische auto te kiezen? Ja, absoluut. Is het ook logisch om daarbij voor een goedkope optie te gaan?

Ja, dat is al helemaal logisch. Zeker in onderstaande situaties ga je het beste voor één van de goedkoopste private lease elektrische auto’s:

  • Als je niet al te veel kilometers maakt. Als je kilometrage onder de 5.000 km per jaar zit, is het uiterst interessant om een elektrische auto te private leasen. Je hoeft zo’n auto niet al te vaak op te laden, terwijl het maandbedrag ook reuze meevalt.
  • Als je de stap naar een duurzame auto wilt maken. Het is momenteel niets meer dan gebruikelijk om voor een elektrische auto te kiezen. Als je ook de overstap van een auto met verbrandingsmotor naar een elektrische auto wilt maken, is een private lease elektrische auto interessant. Je hoeft in dat geval immers niet zelf met tienduizenden euro’s op de proppen te komen.
  • Elke maand hetzelfde bedrag kwijt. Met een private lease aanbieding weet je zeker dat je elke maand hetzelfde lage bedrag kwijt bent. Het enige wat je zelf nog moet betalen, is de energie voor de elektrische auto. Heb je op het dak van je woning al zonnepanelen liggen? Dan rijd je eigenlijk gratis in de auto. Je bent dan alleen het vaste maandbedrag kwijt.

Hoe vind je de beste elektrische auto private lease deal?

Wil je graag voor een goedkope private lease auto gaan? Gezien de toekomst is het aan te raden om voor een elektrische variant te kiezen.

Dat is dus zeker het geval als je al je eigen zonnepanelen hebt. Je functioneert in dat geval het ware als je eigen tankstation.

Maar, hoe vind je nou de beste elektrische auto private lease deal? Dat doe je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort elektrische auto

Je kunt op dit moment uit meerdere soorten elektrische auto’s kiezen. Zo kun je voor een compacte stadsauto gaan, maar ook voor een grotere auto. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Wil je een net iets grotere auto hebben? Dan kom je al snel bij de Dacia Spring en Peugeot e-2008 uit. Wil je een zo’n klein mogelijke auto private leasen? Dan heb je meer dan voldoende keuze, getuige bovenstaande lijst.

Actieradius

Bij een elektrische auto heb je uiteraard met de actieradius te maken. Ga goed na hoeveel kilometer je op één acculading kunt rijden. Idealiter is dit zo lang mogelijk, maar dit valt bij de meeste auto’s ietwat tegen.

Kies je voor een elektrische auto en wil je deze private leasen? Als je veel kilometers maakt, is dit niet de beste keuze.

Blijft het echter bij maximaal 5.000 km per jaar? Dan is het een uitermate verstandige keuze. De actieradius is dan ook minder van belang.

Looptijd & kilometrage

Bij een leasecontract heb je altijd met een looptijd en kilometrage te maken:

  • Looptijd. Bij de meeste private lease auto’s sluit je een contract voor 60 maanden af. Als we naar het aanbod van elektrische auto’s kijken, zien we dat meerdere aanbieders hiervan afwijken. Zij bieden auto’s met een looptijd van 48 maanden of zelfs 72 maanden aan.
  • Kilometrage. Bij de meeste lease contracten is het kilometrage op 5.000 km per jaar vastgesteld. Als je meer kilometers met de auto aflegt, moet je vaak een forse meerprijs over de meer gereden kilometers betalen.

Aanbieder

Je hebt ook nog met de aanbieder te maken. Hierover raden wij je aan om vooral erg kritisch te zijn. Kies alleen voor een aanbieding van een aanbieder die goed aangeschreven staat.

Dit geldt onder meer voor ANWB, Yourlease en Just Lease. Deze aanbieders hebben bewezen dat ze betrouwbaar zijn en de juiste service verlenen.

Maandtarief & voorwaarden

Tot slot heb je uiteraard ook nog met het maandtarief te maken. Idealiter ligt dit maandbedrag zo laag mogelijk, maar het is ook belangrijk dat de auto op je wensen aansluit.

Let tevens goed op de voorwaarden. Welke voorwaarden worden aan jou, als bestuurder, gesteld? En wat gebeurt er bijvoorbeeld bij schade? Dit zijn belangrijke zaken om je even goed in te verdiepen.

Goedkope private lease elektrische auto; een aanrader

Wij kunnen niks anders dan het volgende stellen: een goedkope private lease elektrische auto is een absolute aanrader. Het is een financieel verstandige keuze, terwijl het ook nog een duurzame keuze is.


Meer over lease auto’s:


Categorieën: Outdoor